Okolo Švajčiarska 8. etapa Juan Ayuso(UAE Team Emirates) (kon.)
konec
Okolo Švajčiarska 8. etapa

Juan Ayuso(UAE Team Emirates)

sk Neděle 18.06.2023, 14:30Cyklistika
     
    S konštatovaním, že Juan Ayuso sa stal víťazom poslednej etapy Okolo Švajčiarska, ale celkové poradie ovládol a žltý dres dokázal v dramatickom závere uhájiť Mattias Skjelmose, sa s Vami lúčim a prajem ešte príjemný zvyšok dňa! (17:14:36)
     
    Peter Sagan napokon obsadil konečné 96. miesto v poslednej etape Okolo Švajčiarska so stratou viac ako tri a pol minúty na víťaza Ayusa.
     
    Najlepšia desiatka 8. etapy:

    1. Juan Ayuso(ESP) 32:25,25
    2. Remco Evenepoel(BEL) +07,79
    3. Mattias Skjelmose(DEN) +09,32
    4. Stefan Bissegger(SUI) +22,86
    5. Wout Van Aert(BEL) +28,07
    6. Kasper Asgreen(DEN) +36,03
    7. Mattia Cattaneo(ITA) +39,28
    8. Matteo Sobrero(ITA) +40,20
    9. Finn Fisher-Black(NZL) +42,14
    10. Neilson Powless(USA) +45,93
     
    cieľ
    Skjelmose je v cieli so stratou deviatich sekúnd na Ayusa, takže uhájil žltý dres, pretože španielsky pretekár potreboval, aby stratil najmenej devätnásť sekúnd! Ayuso sa však môže tešiť aspoň z víťazstva v tejto časovke, ktorá bola poslednou etapou Okolo Švajčiarska!
     
    cieľ
    Juan Ayuso to dokázal a predbehol Evenepoela o sedem sekúnd, takže sa pravdepodobne stane víťazom dnešnej etapy. Ale Skjelmose na druhom medzičase na Ayusa strácal iba desať sekúnd, takže to by znamenalo, že by si udržal žltý dres!
     
    cieľ
    Remco Evenepoel je v cieli a ide do čela s časom 32 minút a 33 sekúnd, ktorým prekonal Bisseggerov čas o pätnásť sekúnd! Ale teraz bude nervózne čakať na dojazd Ayusa.
     
    20,2km
    Lenže španielsky pretekár Juan Ayuso dokonca prekonal čas Evenepoela o päť sekúnd a zdá sa, že on si ide pre žltý dres, pretože Skjelmose na prvom medzičase už výraznejšie strácal!
     
    20,2km
    Včerajší víťaz etapy Remco Evenepoel môže bojovať o víťazstvo aj v tejto časovke a možno aj o žltý dres, pretože na druhom medzičase je rýchlejší ako Bissegger o 16 sekúnd!
     
    štart
    Práve v tejto chvíli odštartoval ako posledný držiteľ žltého dresu dánsky pretekár Mattias Skjelmose.
     
    cieľ
    Ale dlho sa z pódiového umiestnenie Fisher Black netešil, pretože ho z tretieho miesta odsunul taliansky pretekár Matteo Sobrero. Ale aj ten sa už musí uspokojiť minimálne so štvrtým miestom, pretože držiteľ čierneho dresu Wout van Aert bol pomalší iba o päť sekúnd od Bisseggera a je druhý!
     
    cieľ
    Medzitým sa na tretie miesto medzi Asgreena a Cabota zaradil novozélandský reprezentant Finn Fisher-Black.
     
    cieľ
    Už viac ako polovica jazdcov zo štartovnej listiny finišovala, zatiaľ tak vedie Bissegger pred Asgeenom a Cabotom. Zatiaľ čo Sagan sa prepadol až do šiestej desiatky poradia.
     
    cieľ
    Bissegger to dokázal a s časom 32 minút a 48 sekúnd bol rýchlejší o trinásť sekúnd ako Kasper Asgreen, takže je novým lídrom dnešnej časovky!
     
    10,7km
    Európsky majster v individuálnej časovke Stefan Bissegger zo Švajčiarska stráca na prvom medzičase len tri sekundy na Kaspera Asgreena, tak uvidíme, či dokáže udržať nastolené tempo!
     
    cieľ
    Britský reprezentant Connor Switf najprv pokoril o tri sekundy čas Kragha Andersena, lenže o chvíľu na to sa do čela iba o jednu sekundu pred Swifta dostal francúzsky pretekár Jeremy Cabot. Podľa očakávania však neskôr Kasper Asgreen za tím Soudal Quic-Step čas vylelpšil a ide do jasného vedenia s polminútovým náskokom na Cabota!
     
    10,7km
    Na prvom medzičase dokázal vylepšiť čas Watsona ďalší dánsky reprezentant Kasper Asgreen, od ktorého tak môžeme očakávať útok na svojho krajana Kragha Andersena, ktorý je stále priebežný líder!
     
    cieľ
    Peter Sagan v poslednej časti zjavne výrazne zvoľnil, pretože napokon za Bittnerom zaostal približne o 40 sekúnd a zaradil sa na priebežné ôsme miesto!
     
    cieľ
    V cieli je už aj Watson, ktorý podľa očakávania bol o pol minúty rýchlejší ako Bodnar, lenže dlho sa z priebežného vedenia nemohol tešiť, pretože do čela sa dostal dánsky pretekár Kragh Andersen s časom 33 minút a 36 sekúnd!

    Filip Kosnáč

    bahis siteleri