IHC Hanáci Kroměříž – Orlová 7:1 (kon.) | IHC Přerov – Devils Zlín 3:9 (kon.) | Orlová – IHC Přerov 3:4 (1:2 po s.n.)
IHC Hanáci Kroměříž – Devils Zlín 7:4 (kon.)
konec
IHC Night Birds Přerov
3:9 (3:3, 0:6)
IHC Devils Zlín
Sobota 24.06.2023, 10:45 • ZS Kroměříž • Final Four JERSEY 53 MČR mladších žáků inline hokeje • Semifinále
Partner:
     
    Zápas je u konce. Zatímco po prvním dějství bylo skóre vyrovnané 3:3, to druhé ovládl Zlín jasně 6:0 a po výhře 9:3 tak postupuje do finále. Pěti góly se blýskl kapitán Devils Jakub Spružina. Zlínští v boji o zlato vyzvou Kroměříž, Přerov se v duelu o bronz střetne s Orlovou. (11:27:52)
     
    Konec zápasu.
     
    29:42
    Juráň stále nekapituloval. Teď dokázal odolat i nájezdu Samuela Strejčka a dorážce Kozáka, a to navzdory tomu, že oba hráči Přerova zajeli až do brankoviště a brankář Devils už ležel na zemi.
     
    29:08
    Běží poslední minuta druhého poločasu.
     
    28:34
    Jáchym Strejček už ležel na zemi poté, co musel likvidovat nebezpečné zlínské pokusy. Přesto ale dokázal skvěle zneškodnit střelu Kadlece do prakticky prázdné branky a vzápětí také další tutové zakončení v podání Štefana.
     
    28:06
    Omámik se vytočil s kotoučem a z levé strany vystřelil. Mířil ale jen do míst, kam se stihl přesunout Juráň.
     
    26:26
    Devils právě vstřelili branku!
    Z protiútoku Zlína je naopak devátý gól žlutomodrých. JAKUB SPRUŽINA vzal odpovědnost na sebe a přízemní střelou se trefil přesně do pravého dolního rohu přerovské brány. Pro Spružinu je to pátá trefa v tomto utkání. Bez asistence.
     
    26:12
    Zlín má celkem dost komfortní náskok, útočnou iniciativu tak převzal Přerov. Čtvrtý gól Night Birds z toho ale zatím není.
     
    24:50
    Velká šance Night Birds a krásný zákrok Juráně. Kotouč obdržel z pravé strany k levé tyči najetý Mikulec, Juráň se ale dokázal přemístit a betonem gólovou střelu přerovského hráče zastavil.
     
    24:23
    Střídání v týmu IHC Night Birds Přerov:
    ze hřiště odchází Shejbal, přichází Jáchym Strejček.
     
    24:23
    Devils právě vstřelili branku!
    Nejprve střílel nebezpečně přerovský Mikulec, nicméně horní roh zlínské branky minul. Poté zakončil z pravé strany obránce Devils PETR PÁLENÍČEK a Shejbalovi se kotouč od výstroje odrazil do brány. Bez asistence.
     
    23:02
    Devils právě vstřelili branku!
    Čtvrtá trefa JAKUBA SPRUŽINY v tomto zápase. Kapitán Zlína si udělal prostor ke střele na pravé straně útočné poloviny a poté vyslal utěšený pokus, který ještě cinkl o tyčku a skončil za zády Shejbala. Bez asistence.
     
    22:36
    Při první ráně Polácha z pravé strany vypadla Shejbalovi hůl z ruky. Proti další střele příklepem stejného hráče Zlína tak musel zasahovat bez ní, přesto si připsal vynikající zákrok!
     
    21:28
    Benešová dlouho čekala se střelou. Nakonec to zkusila přes obránce z levé strany, nicméně kotouč proletěl nad horní tyčí zlínské branky.
     
    21:02
    Na straně Přerova se pokusil snížit Mikulec, z pravé strany ale nemířil přesně.
     
    19:44
    Devils právě vstřelili branku!
    Páleníček přihrál PAVLU POLÁCHOVI, jehož zakončení se zastavilo až v přerovské síti v místech za pravou tyčí. Zlín tak nyní vede o tři góly. Asistence: Petr Páleníček.
     
    18:47
    Devils právě vstřelili branku!
    JAKUB SPRUŽINA dovršuje hattrick, když se mu podařilo vyslat přesnou střelu z prostoru mezi kruhy. Shejbal šel k zemi marně. Bez asistence.
     
    18:13
    Devils právě vstřelili branku!
    Benda a Kozák sváděli mezi kruhy vyrovnaný souboj o puk. Do skrumáže poté přijel kapitán Devils JAKUB SPRUŽINA, který se zmocnil kotouče a kličkou oklamal bránícího soupeře. Nakonec si ještě povodil brankáře a odrazem o horní tyčku bekhendem skóroval. Asistence: Daniel Benda.
     
    17:08
    Surý mohl nad levým kruhem možná ještě nahrávat. Zvolil nicméně střelu mezi betony, kterou Shejbal zlikvidoval. Svými chrániči nohou se totiž včas dostal na zem.
     
    16:14
    Páleníček si položil soupeře na pravém křídle, Shejbal následně jeho střelu mezi betony dokázal pokrýt.
     
    15:34
    Samuel Strejček doslova převálcoval soupeře na pravé straně útočné poloviny, ale poté zlínskou branku minul.
     
    15:01
    Zlín v poločase vystřídal brankáře. Jakub Šiška má pro tuto chvíli dochytáno, v brankovišti jej nahradil Jakub Juráň.
     
    15:01
    Začal druhý poločas.
     
    První dějství je u konce. Zlín vedl nad Přerovem o dva góly, Night Birds ale během necelé minuty dokázali srovnat a stav je nyní nerozhodný 3:3.
     
    15:00
    První poločas skončil.
     
    14:45
    Další velká možnost Kozáka. Jeho první pokus z levé strany vyrazil Šiška před sebe, dorážka kapitána Night Birds pak prošla brankovištěm těsně vedle pravé tyče.
     
    14:35
    Benda zkusil nachytat Shejbala u bližší tyče, ale přerovský brankář celou situaci dokázal vyřešit.
     
    14:10
    Kozák mohl dovršit hattrick. Ke kapitánovi Přerova se odrazil kotouč, který svým tělem předtím zablokoval jeden ze Zlínských. Kozákovu střelu nicméně pravým betonem zlikvidoval Šiška.
     
    12:49
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno. MARTIN PETRUŽELA obelstil posledního bránícího soupeře v poli a poté poslal kotouč nekompromisně pod víko. Bez asistence.
     
    12:21
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Přerov snižuje na rozdíl dvou branek. DAVID KOZÁK se dostal do samostatného úniku, zakončil nad Šiškovu lapačku a skóruje podruhé v zápase. Bez asistence.
     
    12:14
    Benda vymanévroval s kotoučem k pravé tyči, kde si Shejbal připsal zákrok ramenem.
     
    11:36
    Přerov se dostal ke střele z levé strany, která šla křížem a o kousek minula vzdálenější tyčku branky Devils.
     
    09:46
    Devils právě vstřelili branku!
    Páleníček přihrál MICHALU ŠIMKOVI, který si vyjel z levé strany na úroveň pravé tyče a poté bekhendem zamířil mimo dosah lapačky Shejbala. Asistence: Petr Páleníček.
     
    08:58
    Devils právě vstřelili branku!
    Zlín dost možná skóroval už před chvílí, rozhodčí nicméně žádný gól neviděli a hra tak pokračovala. Posléze JAKUB SPRUŽINA z úniku minul horní roh přerovské branky, chvíli nato se ale stejný hráč střelou pod horní tyč již nemýlil. Devils tak otáčejí skóre. Bez asistence.
     
    08:05
    Devils právě vstřelili branku!
    Zlín má zatím herně navrch, gól se mu nicméně podařilo vsítit až nyní. Z levé strany to zkusil VÍTĚZSLAV ŠTEFAN a kotouč zapadl do pravého horního rohu přerovské branky. Bez asistence.
     
    06:31
    Tohle byla velká šance Petružely. Ten číhal před brankou úplně sám, po přihrávce Mikulce ale mířil pouze do Šiškova pravého betonu. Zlínský gólman předvedl proti střele zblízka velmi dobrý zákrok.
     
    06:20
    Přerovští ujeli do brejku dvou na jednoho. Petružela měl v držení kotouč a nakonec vzal z pravé strany odpovědnost na sebe. Branku Devils nicméně netrefil.
     
    05:20
    Kapitán Zlína Spružina vystřelil nad kruhy příklepem. Jeho střela byla sice velmi razantní, jenže nebyla přesná. Kotouč šel o několik decimetrů vedle přerovské branky.
     
    04:14
    Páleníček si najel mezi kruhy z pravé strany a poté vyslal střelu pod horní tyč. Shejbal byl ale dobře postavený a kotouč hrudí vyrazil před sebe.
     
    03:08
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Zlín mohou nevyužité šance mrzet, Přerov totiž skóruje ze své první vážnější příležitosti. Kapitán Hanáků DAVID KOZÁK projel po pravé straně útočné poloviny a poté zavěsil do vzdálenější šibenice Šiškovy branky. Bez asistence.
     
    02:29
    Obrovská šance Devils, kteří se ocitli ve třech osamoceni poblíž přerovské branky. Zakončení vzal na sebe najetý Surý, ale branku Night Birds přestřelil.
     
    01:55
    A další výborný zákrok Jana Shejbala. Tentokrát se rychle přesunul na zem a zastavil bekhendový pokus zblízka v podání Polácha.
     
    01:49
    Devils zatlačili na Přerovany a Shejbal musel opět do akce. Poblíž levé tyče schoval kotouč vkleče do své moci a zamezil tak dorážkám hráčů soupeře.
     
    01:11
    Shejbal předvedl robinsonádu proti střele Spružiny z levé strany. Kotouč vyrážečkou vytěsnil mimo prostor u své levé tyče.
     
    00:45
    Táhlá zlínská střela z osy hřiště proletěla kolem pravého horního rohu přerovské branky a rozduněla zadní mantinel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    IHC Night Birds Přerov: Shejbal (J. Strejček) – Sedlář, Kozák (C), Mikulec (A), Zelinka – Bubeník, Duba, Petružela, S. Strejček, Benešová, Omámik, Drabina
    Trenér: Patrik Škandera

    IHC Devils Zlín: Šiška (Juráň) – Kadlec, Surý, Páleníček (A) – Habelka, Benda, Polách, Uričář, Šimek, Štefan (A), Spružina (C)
    Trenér: Richard Hrazdira

    Rozhodčí: Prokš, Takáč.
     
    Přerov nastoupí v černočervených dresech, Zlín ve žlutomodrých dresech.
     
    IHC Night Birds Přerov
    Přerov v kategorii mladších žáků obhajuje z loňské sezony stříbro. V domácím prostředí tehdy ve finále proti Uherskému Brodu marně dotahoval ztrátu a nakonec prohrál těsně 6:7. V letošní základní části Night Birds stejně jako Zlín sedmkrát zvítězili a pětkrát prohráli. Nejproduktivnějším hráčem hanáckého celku se v této fázi republikového mistrovství stal s osmnácti trefami a sedmi asistencemi David Kozák.
     
    IHC Devils Zlín
    Zlín v základní části MČR mladších žáků sedmkrát vyhrál a v pěti případech odjížděl z plochy jako poražený tým. V posledních zápasech před Final Four nestačil právě na svého semifinálového protivníka z Přerova 5:7, načež deklasoval Boskovice 24:1 a vyzrát se mu podařilo také na Orlovou (6:2). Bodování Devils i celé základní části ovládl Jakub Spružina, který nasázel hned 45 gólů a přidal osm asistencí.
     
    Druhý semifinálový souboj v kategorii mladších žáků proti sobě svede týmy z dvou geograficky blízkých měst. Přerov a Zlín nasbíraly v základní části republikového šampionátu stejný počet bodů – 14. Devils sice měli vyšší pozitivní rozdíl mezi vstřelenými a inkasovanými brankami, +63 oproti přerovským +45. Klíčové vzájemné zápasy ale zvládli lépe Night Birds. Ti výběru z Baťova města pokaždé nastříleli sedm gólů, v prvním případě zvítězili 7:6, ve druhém 7:5.
     
    Hezký den z Kroměříže! V rámci semifinále Final Four MČR mladších žáků inline hokeje se zde utkají týmy IHC Night Birds Přerov a IHC Devils Zlín.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:45.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 4. Kozák, 13. Kozák, 13. Petružela – 9. Štefan, 9. Spružina, 10. Šimek (Páleníček), 19. Spružina (Benda), 19. Spružina, 20. Polách (Páleníček), 24. Spružina, 25. Páleníček, 27. Spružina


    IHC Night Birds Přerov: Shejbal (25. J. Strejček) – Sedlář, Kozák (C), Mikulec (A), Zelinka – Bubeník, Duba, Petružela, S. Strejček, Benešová, Omámik, Drabina
    Trenér: Patrik Škandera

    IHC Devils Zlín: Šiška (16. Juráň) – Kadlec, Surý, Páleníček (A) – Habelka, Benda, Polách, Uričář, Šimek, Štefan (A), Spružina (C)
    Trenér: Richard Hrazdira

    Rozhodčí: Prokš, Takáč
    bahis siteleri