TK k MS v hokeji 2024 (kon.)
konec
Tisková konference k MS v hokeji 2024

Středa 28.06.2023, 11:00 • O2 aréna, Praha • Tiskové konference
     
    Tisková konference byla ukončena. (11:16:22)
     
    „Během MS bude již v centru Prahy umístěna nová síň slávy českého hokeje,“ odpovídá na novinářský dotaz Petr Bříza.
     
    „Žádný boj o přesuny z Prahy do Ostravy a naopak neprobíhal. Museli jsme probrat s hokejisty USA, jestli budou souhlasit s přesunem do Ostravy výměnou za Kanadu. Výhodou pro ně je, že ve skupině B budou nejvýše nasazení a tedy mají právo první volby šatny a hotelu. Například Lotyši by rádi hráli v Praze, kam by přijelo více fanoušků, ale museli jsme dodržet pořadí podle světového žebříčku,“ vysvětlují ještě Petr Bříza a Jan Černý.
     
    „Až někdy v průběhu zimy 2024 budeme neprodané balíčky roztrhávat na jednotlivé zápasy,“ dodává ještě Martin Gremlica.
     
    „Volný prodej bude spuštěn v jednom okamžiku, nejvíce bude možné koupit šest balíčků na osobu. Celé play-off pak půjde do volného prodeje. Máme nastaveny i kontrolní mechanismy, abychom utlumili co nejvíce překupníky a další negativní vlivy. Věříme, že takový problém nenastane, přestože vstupenky nebudou na jméno,“ řekl Gremlica.
     
    „Jedná se o nástroj, který byl již vyzkoušen na olympijských hrách, mistrovství světa v ragby nebo i na posledních dvou šampionátech v hokeji,“ dodal Martin Gremlica.
     
    Upřesňuje Martin Gremlica: „Registrační fáze bude rozdělena na dvě etapy, v první fanoušek vyplní kontaktní údaje, následně se budeme ptát na preference ohledně reprezentací a hracích dnů. Registrovat se bude možné do 15. září, poté se bude losovat.“
     
    „20. července spustíme registraci fanoušků, která jim umožní účast v losování o přednostní právo k nákupu, kam půjde až dvacet procent kapacity hal. Volný prodej začne přibližně v polovině října,“ dodává bývalý reprezentační brankář.
     
    „Denní balíček na dva až tři zápasy vyjde na dva až pět tisíc korun v první kategorii sedadel, 1500 až 4500 ve druhé a 1000 až 3000 korun ve třetí,“ sdělil Petr Bříza.
     
    Pokračuje šéf organizačního výboru Petr Bříza: „Snažíme se najít řešení ohledně cenové politiky, které umožní co nejširší skupině fanoušků navštívit mistrovství světa. Z toho důvodu jsme přistoupili k rozdělení cen do tří kategorií – spodní prstenec, 4. patro a nejlevnější budou horní řady v obou sektorech v Praze a rohová horní místa v Ostravě.“
     
    V Ostravě proběhne vlastně dvojnásobná domácí skupina vzhledem k blízkosti hranic Slovenska a Polska, které si vybojovalo účast na MS v divizi IA.
     
    Rozpis zápasů musí být hotový do konce července a bude teprve připraven.
     
    Čeští hokejisté se tedy ve skupině A v Praze utkají s Kanadou, Finskem, Švýcarskem, Rakouskem, Norskem, Dánskem a Velkou Británií.
    Ostravskou skupinu B tvoří Švédsko, USA, Německo, Lotyšsko, Slovensko, Polsko, Kazachstán a Francie.
     
    Za organizační výbor si vzal slovo Jan Černý a rovnou na úvod sděluje konečné rozdělení mužstev do dvou základních osmičlenných skupin. Organizátoři mají možnost jedné změny oproti rozdělení podle světového žebříčku a do Prahy pozvali Kanadu, aby přivezla nejsilnější možný tým.
     
    Tisková konference byla zahájena.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Karel Jedlička

    bahis siteleri