Zlatá hokejka 2023 Vítěz: David Pastrňák (kon.)
konec
Zlatá hokejka 2023

Vítěz: David Pastrňák

Čtvrtek 29.06.2023, 21:05 • O2 universum, Praha • Společenské události
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 21:05.
     
    Součet hlasů z prvního a druhého kola ankety stanovil finálovou desítku 55. ročníku Zlaté hokejky. Celkového vítěze prestižní ceny určí třetí kolo hlasování bez započítání hlasů z předchozích kol.
    Rozhodování se účastní odborníci z Českého hokeje, trenéři reprezentačních výběrů a klubů nejvyšší soutěže spolu s novináři, kteří se věnují lednímu hokeji.
    Loňský ročník ovládl Ondřej Palát, který se letos nevešel ani do TOP 10. Nejžhavějším favoritem na vítězství je bostonská hvězda a majitel pěti Zlatých hokejek David Pastrňák.
    Slavnostním večerem bude diváky provázet Daniela Písařovicová a o hudební doprovod se postarají Lucie Bílá, Arakain a Petr Malásek.
     
    Další pořadí:
    11. Vejmelka Karel (Arizona Coyotes) 253 hlasů, 12. Gudas Radko
    (Florida Panthers) 200, 13. Sedlák Lukáš (Philadephia Flyers/HC Dynamo Pardubice) 189, 14. Kovář Jan (EV Zug) 93, 15. Růžička Martin (HC Oceláři Třinec) 58, 16. Palát Ondřej (New Jersey Devils) 51, 17. Kulich Jiří (Rochester Americans) 44, 18. Jiříček David (Cleveland Monsters) 39, 19. Plekanec Tomáš (Rytíři Kladno) 26, 20. Hrubec Šimon (ZSC Lions) 24, 21.Kacetl Ondřej (HC Oceláři Třinec) 19, 22. Smejkal Jiří (IK Oskarshamn) 18, 23. Rutta Jan (Pittsburgh Penguins) 16, 24. – 28. Špaček Michael (Ambri-Piotta), Řepík Michal (HC Sparta Praha), Stezka Aleš (HC Vítkovice Ridera), Langhamer Marek (Ilves) a Voženílek Daniel (HC Oceláři Třinec) všichni 15, 29. Stránský Matěj (Davos) 12, 30. – 31. Will Roman (HC Dynamo Pardubice) a Kempný Michal (HC Sparta Praha) oba 11, 32. Francouz Pavel (Colorado Avalanche) 10, 33. – 34. Kovář Jakub (HC Sparta Praha) a Voráček Jakub (Columbus Blue Jackets) oba 9, 35. Suchánek Tomáš (Tri-City Americans) 8, 36. Vladař Daniel (Calgary Flames) 7, 37. Pech Lukáš (HC Motor České Budějovice) 6, 38. – 39. Sklenička David (Brynäs IF) a Lenc Radan (HV71) oba 5, 40. – 41. Svozil Stanislav (Regina Pats) a Chlapík Filip (Ambri-Piotta) oba 4, 42. – 46. Kämpf David (Toronto Maple Leafs), Nestrašil Andrej (HC Oceláři Třinec), Jágr Jaromír (Rytíři Kladno), Mazanec Marek (HC Oceláři Třinec) a Lakatoš Dominik (HC Vítkovice Ridera) vš. 3, 47. – 51. Jašek Lukáš (Lahti Pelicans), Nosek Tomáš (Boston Bruins), Špaček David (Sherbrooke Phoenix), Flynn Oscar (Bílí Tygři Liberec) a Faksa Radek (Dallas Stars) vš. 2, 52. – 54. Vrána Jakub (St. Louis Blues), Blümel Matěj (Texas Stars) a Stránský Šimon (HC Verva Litvínov) vš. 1.
     
    Finálová desítka ankety Zlatá hokejka 2023 (v abecedním pořadí):

    Červenka Roman (SC Rapperswil-Jona Lakers)
    Hertl Tomáš (San Jose Sharks)
    Hronek Filip (Detroit Red Wings/Vancouver Canucks)
    Chytil Filip (New York Rangers)
    Krejčí David (Boston Bruins)
    Kubalík Dominik (Detroit Red Wings)
    Nečas Martin (Carolina Hurricanes)
    Pastrňák David (Boston Bruins)
    Vaněček Vít (New Jersey Devils)
    Zacha Pavel (Boston Bruins)
     
    Galavečer právě začal.
     
    Po prvním hudebním vystoupení si bere slovo moderátorka Daniela Písařovicová a vítá v aréně O2 universum všechny přítomné.
     
    Vyhlašovat se na úvod bude nejlepší junior roku. Jméno vítěze oznámí bývalý vítěz této ceny Martin Nečas.
     
    Juniorem roku se stává Tomáš Suchánek! Brankář chytající za Tri-City Americans v soutěži WHL byl v zimě oporou reprezentace do 20 let, kde český celek získal stříbro.
     
    Roman Červenka vyhlásí vítěze ceny para hokejista roku.
     
    Nejlepším para hokejistou roku je Radek Zelinka! Hráč Karlových Varů a kapitán bronzového týmu z mistrovství světa v parahokeji odpovídá na otázky týkající se oslavy medailí a děkuje za ocenění.
     
    Bývalá reprezentační kapitánka a trojnásobná držitelka ceny pro nejlepší hokejistu roku Alena Mills oznámí, která hráčka byla vybrána jako vítězka pro tento rok.
     
    Hokejistkou roku 2023 je šestadvacetiletá Michaela Pejzlová hájící barvy finského HIFK Naiset. Rodačka z Pardubic se stala nejlepší hráčkou finské ligy a stejně nepostradatelnou byla kromě klubu také pro českou reprezentaci.
    Vítězka děkuje všem svým trenérům, spoluhráčům a blízkým.
     
    Mikrofon si opět bere Lucie Bílá a Arakain. Hudební vsuvka ukončuje první část vyhlašování. Za malý moment se bude pokračovat.
     
    10
    Daniela Písařovicová oznamuje divákům jméno muže na desátém místě ankety Zlatá hokejka 2023. Tím se stává bek Vancouveru Filip Hronek.
     
    9
    Devátá pozice patří Pavlu Zachovi z Bostonu Bruins. Nebýt odmítnutí startu na MS, tak možná mohl útočník pomýšlet na vyšší umístění.
     
    Generální ředitel Komerční banky Jan Juchelka přijde oznámit osmou příčku.
     
    8
    Na osmém místě se umístil Vítek Vaněček. Pro cenu si jednička New Jersey Devils přichází osobně. Za sebou má životní sezónu a pochopitelně posílá poděkování směrem k rodině, trenérům a fanouškům.
     
    Vedoucí marketingu Škoda Auto Libor Šedivák sdělí jméno toho, kdo si svými výkony vybojoval sedmou pozici.
     
    7
    Tomáš Hertl je sedmým nejlepším hokejistou sezony. Hvězda San Jose odehrála velmi dobrý ročník, ale na postup do play-off to bohužel nestačilo.
    Radost Tomášovi udělalo naopak to, že se stal podruhé otcem a k tomuto tématu se stáčí také krátký rozhovor po předání ceny.
     
    6
    Šestou příčku získává mladý útočník Filip Chytil! Třiadvacetiletý hráč letos naplno předvedl svůj potenciál v dresu New York Rangers a vybojoval si taktéž novou čtyřletou smlouvu.
    Filip jako ostatní děkuje zejména svým blízkým a osobám, které se starají o jeho kariéru.
     
    Před vyhlášením elitní pětice přijde další pěvecké vystoupení Lucie Bílé za doprovodu Petra Maláska.
     
    Vítěz Zlaté hokejky z roku 2013 David Krejčí přichází s obálkou, kde je jméno pátého muže ankety.
     
    5
    Pátá pozice patří reprezentačnímu kapitánovi! Nejproduktivnější hokejista švýcarské ligy Roman Červenka si přišel pro ocenění a s humorem říká, že není spokojen, protože si proti loňsku pohoršil.
     
    Umístění těsně pod stupni vítězů oznámí člen české hokejové síně slávy Milan Nový.
    Bývalý útočník ještě vtipkuje a baví publikum.
     
    4
    Pomyslnou „bramboru“ si dnes odnese Dominik Kubalík! Křídlo Detroitu letos ovládl tabulku nejlepších střelců mistrovství světa.
    Stejně jako jeho předřečníci vyjadřuje zklamání z týmového výsledku na šampionátu.
     
    Držitel čtyř Zlatých hokejek Vladimír Martinec přichází vyhlásit třetího nejlepšího hráče sezony.
     
    3
    Třetí místo bere David Krejčí, který strávil uplynulý ročník zpět v Bostonu Bruins. Posílá svým dětem pozdrav v angličtině a nechce prozradit ani náznakem plány pro příští sezonu.
     
    Lucie Bílá se vrací na pódium. Tentokrát ale nebude zpívat, ale odhalí divákům stříbrnou a tím pádem i zlatou příčku Zlaté hokejky 2023.
     
    2
    Na druhém místě se umístil Martin Nečas!
    Nejproduktivnější hráč Caroliny Hurricanes má za sebou nejlepší sezonu kariéry a zaslouženě tak končí na skvělé stříbrné pozici, což je proti loňsku posun o šest míst.
    Před odchodem z pódia do sebe ještě „kopnul“ dva panáky moravské slivovice.
     
    1
    Vítězem ankety Zlatá hokejka 2023 a nejlepším českým hokejistou sezony se stává David Pastrňák!
    Novopečený otec a čerstvě také šestinásobný vítěz této trofeje s i nemůže trofej převzít osobně poslal alespoň video s pozdravem a poděkováním.
     
    Konečné pořadí Zlaté hokejky 2023:

    1. Pastrňák David (Boston Bruins)
    2. Nečas Martin (Carolina Hurricanes)
    3. Krejčí David (Boston Bruins)
    4. Kubalík Dominik (Detroit Red Wings)
    5. Červenka Roman (SC Rapperswil-Jona Lakers)
    6. Chytil Filip (New York Rangers)
    7. Hertl Tomáš (San Jose Sharks)
    8. Vaněček Vít (New Jersey Devils)
    9. Zacha Pavel (Boston Bruins)
    10. Hronek Filip (Detroit Red Wings/Vancouver Canucks)
     
    Loučím se s konstatováním, že vítězem Zlaté hokejky 2023 se stává naprosto zaslouženě a podle očekávání David Pastrňák!

    Děkuji za pozornost. (22:23:29)

    Michal Hromas

    bahis siteleri