Česko Red – Maďarsko cz 4:0 (kon.) | Česko Blue – Slovensko cz 2:4 (kon.) | Česko Red – Česko Blue cz 1:3 (kon.)
Maďarsko – Slovensko 1:9 (kon.)
konec
Česko Red
4:0 (2:0, 2:0)
Maďarsko
Sobota 01.07.2023, 10:30 • Svijanská aréna 1 • Mistrovství světa hráčů do 14 let
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko Red: Voženílek (Vykouk) – Šimic, Mareček (C), Potužák, Blažek, Dvořák, Martinec, Šlechta – Pachner, Osička, Havlík, Macháň, Švec, Urban, Vaniš, Drechsler, Schnaubelt, Jordán.

    Maďarsko: Husti (Cseri) – Alapi (A), Sági, Séfer, Szilágyi (C) – Boroznaki (A), Ekker, Gál, Zalán Kiss, Zétény Kiss, Kóródi, Mazzag, Nagy, Németh, Somogyi, Tóth.

    Rozhodčí: Laczko, Jarvis.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Zápas odstartoval. Maďaři odstartovali střetnutí nahozením po levém mantinelu, kam nejrychleji doběhl jeden z českých obránců.
     
    00:57
    A už sledujeme tlak domácího celku. Tvrdou střelu od pravého mantinelu Csanád Husti dokázal vyrazit do protějšího rohu.
     
    01:16
    Velká příležitost Maďarska! Krásnou kličkou se posledního obránce zbavil Kadosa Boroznaki, mezeru mezi betony Voženílka však nenašel!
     
    01:47
    Zalán Ferenc Kóródi si v levém kruhu věřil až příliš. Chtěl na malém prostoru vymíchat dva konkurenty, dle očekávání neuspěl.
     
    02:20
    Česká reprezentace vyrazila do přečíslení dvou na jednoho. Michal Schnaubelt volil přihrávku, kterou zdárně zachytil Bálint Sági.
     
    02:39
    Znovu na sebe chtěl strhnout pozornost Michal Schnaubelt, jenž si hlasitě říkal o nahrávku k levé tyče, míčku se však nedočkal.
     
    03:17
    S nahozením od modré čáry si Csanád Husti poradil bez větších problémů. Balónek nebyl tečovaný, do bezpečí jej odrazil vyrážečkou.
     
    03:50
    A další zákrok pro maďarského gólmana. Stalo se tak po nahození Maxe Urbana, účelem bylo hlavně získat buly v útočném pásmu, a to se podařilo.
     
    04:16
    Zprava přišlo nahození před Voženílka, kde číhal Dániel Ferenc Nagy, před něj se ovšem výborně natlačil Jiří Šlechta a hrací předmět získal pro sebe.
     
    04:45
    Maďarský tlak pokračuje. Filipu Martincovi se vyhodit nepodařilo, načež Dávid Zsolt Szilágyi vyslal dělový projektil mimo tři tyče.
     
    05:29
    Za obrannou řadou konkurenta se pokusil schovat Mikuláš Vaniš, jehož si pohlídal Bálint Sági a oblouček na jeho osobu zastavil.
     
    05:59
    Znovu ukázal své schopnosti Kadosa Boroznaki, když se zbavil na pravé straně dvou soupeřů a křižným pasem vybízel ke skórování Kóródiho, tomu přeskočil míček přes hokejku.
     
    06:14
    První přesilovou hru si zahrají Maďaři. Na trestnou lavici již usedl Michal Schnaubelt, jenž jednoho ze soupeřů ostře poslal na hrazení.
     
    06:22
    Maďaři hned zahrozili. Z pravého kruhu pálil forhendem Zalán Ferenc Kóródi, tvrdý projektil se mezi tři tyčky nevešel.
     
    07:08
    Češi dokázali zahrozit i v oslabení. Po nahození z poloviny hřiště si balónek našel Matěj Havlík, z bezprostřední blízkosti ale na Hustiho nevyzrál.
     
    07:55
    Rozhodně to nevypadá, že Maďarsko hraje přesilovou hru. Možnost úniku se otevřela před Jakubem Švecem, jemuž pod nohy skočil brankář Husti.
     
    08:20
    Početní převaha Maďarska je minulostí. Michal Schnaubelt se okamžitě zapojil do hry, přibíhá spoluhráčům vypomoci s defenzivní činností.
     
    08:36
    Česko Red právě vstřelilo branku!
    Vedoucí gól střílí Češi! Macháň po pravé straně nastartoval MAXE URBANA, který tělem odmítl protihráče, dostal se před bránu, forhendovou kličku skvěle protáhl po levé ruce a ve finále trefila odrytou část brány, Husti nezabránil ani gólu ani tygřím skokem. Asistence: Matyáš Macháň.
    08:36 Max URBAN - 1:0
     
    08:56
    Také druhé vyloučení míří do českých řad. Trestu se nevyvaroval Filip Dvořák, který hasil zaváhání v obraně držením.
     
    09:45
    Zase jsou spíše nebezpečí Češi v oslabení. Šimon Dreschler nabral velkou rychlost, ale dobře konkurenta zakřižoval Alapi.
     
    10:20
    Maďarsko spěchalo do přečíslení tří proti dvěma. Úspěchem neskončilo, křižný pas zprava totiž Áron Ekker promáchl.
     
    10:55
    Na závěr oslabení Vojtěch Voženílek přeci jen musel zasahovat, zákrok po zakončení z velkého úhlu mu moc starostí nenadělal.
     
    11:23
    Proti třem si věřil Jiří Pachner. Jednoho se zbavil, nicméně mezi dalšími dvěma už se protáhnout nedokázal.
     
    11:52
    Rychlý maďarský protiútok neměl dlouhého trvání. Kadosa Boroznaki si věřil na Jiřího Šlechtu, přičemž uspěl český obránce.
     
    12:18
    České snahy navýšit vedení pokračují. Ránu Jakuba Švec gólman jenom vyrazil, Michal Schnaubelt se k dorážce nedostal.
     
    12:34
    Přihrávka rukou znamená vykázaní hry do středního pásma. Maďaři využívají možnost oddechu a prostřídávají řady.
     
    13:06
    Po nahození Michala Schnaubelta došlo v předbrankovém prostoru Maďarska k velkým zmatkům, Matěj Havlík nakonec dorážel do boční sítě.
     
    13:21
    Česko Red právě vstřelilo branku!
    Napodruhé už to vyšlo! Měli jsme možnost vidět další nástřel Schnaubelta, s nímž si ještě defenziva Maďarska poradila, stejně tak s pokusem Šimice, ale na další dorážku MATĚJA HAVLÍKA byla nejen obrana, ale i brankář Husti krátký. Asistence: Vojta Šimic a Michal Schnaubelt.
    13:21 Matěj HAVLÍK - 2:0
     
    14:20
    Dalekonosný pokus od poloviny hřiště nadělal Csanádu Hustimu až nečekaně velké starosti, vyrážečkou nakonec odpálil míček do levého rohu.
     
    14:58
    Krátce před koncem první půli došlo k souboji dvou hráčů s číslem 11 na dresu, český kapitán Michal Mareček udržel na uzdě Zalána Ference Kóródiho.
     
    15:00
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Českem a Maďarskem hráčů do 14 let je minulostí. Domácí hokejbalisté byli aktivnějším týmem a odměnou jim je dvoubrankové vedení. Skóre střetnutí otevřel v 9. minutě po pěkné individuální akci Max Urban, současnou podobu dal výsledku ve 14. minutě před brankou úspěšně dorážející Matěj Havlík.
     
    15:01
    Začal druhý poločas.
     
    15:23
    Utkání po krátké přestávce pokračuje. Po pravé straně nabral velkou rychlost Milán Németh, obránce Jiří Šlechta jej zastavil bez problémů.
     
    15:59
    Tvrdou ránu vyslal zprava Dávid Zsolt Szilágyi. Vojtěch Voženílek byl v pozoru a levým betonem udržel čisté konto.
     
    16:26
    Hraje se pro změnu před Csanádem Hustim, jehož se pokusil zaměstnal Matěj Havlík, avšak úspěšný blok předvedl Máté Alapi.
     
    16:45
    Pod tlakem Bálint Sági nevymýšlel nic složitého středem odpálil hrací předmět přes celé hřiště na zakázané uvolnění.
     
    17:06
    Protiútok Maďarska neměl dlouhého trvání, po špatné komunikaci mezi Gálem s Kóródim rozhodčí správně odpískal postavení mimo hru.
     
    17:56
    Volnějšího středu chtěl využít Jiří Potužák, ovšem dobře jej zakřižoval Milán Séfer a balónek zdárně vybojoval před sebe.
     
    18:26
    Před bránou číhal na nahrávku Milán Németh. Mířila na něj nahrávka, avšak výborně zapracoval Matěj Havlík a nataženou hokejkou pas vypíchl.
     
    18:59
    Češi v poklidu brání dvoubrankové vedení. Od červené čáry vystřelil tvrdou střelu Filip Dvořák, cílové zařízení těsně minul.
     
    19:25
    Vhazování po levici Vojtěcha Voženílka, jenž nemusel řešit nic moc složitého, pokus Dániela Ference Nagyho podržel ve výstroji.
     
    19:58
    Obtočit soupeřovu svatyni se pokusil Václav Blažek, což se mu i podařilo, ale přes obránce Alapiho nedokázal zakončit do brány.
     
    22:57
    Česko Red právě vstřelilo branku!
    Česká čtrnáctka dělá další důležitý krok směrem k vítězství. Po asistenci na druhou trefu zapisuje MICHAL SCHNAUBELT i vstřelený gól, po pobídce od Šimice se nenechal dlouho přemlouvat a svou střelou propálil bezmocného Hustiho. Asistence: Vojta Šimic.
     
    24:22
    Situaci dvou proti dvěma Martin Jordán nevyřešil úplně ideálně. Zodpovědnost vzal na sebe, střelu však nasměroval vysoko nad břevno.
     
    24:55
    Zakázané uvolnění Maďarska. Máté Alapi chtěl vyslat do úniku Zalána Kisse, jenomže rychlostní schopnosti spoluhráče přecenil.
     
    25:23
    Přes obránce zprava ostře vypálil Áron Ekker. Vojtěch Voženílek reagoval v poslední chvíli, naštěstí zasahovat nemusel, protože míček prosvištěl o kousek vedle pravé tyče.
     
    25:58
    Nepřesná střela k vidění i na druhé straně. Jejím autorem byl Václav Blažek, míček se pak od mantinelu odrazil před bránu, kde ho přikryl gólman Husti.
     
    26:42
    Česko Red právě vstřelilo branku!
    Krásná akce českého týmu, výsledkem je čtvrtý balónek v maďarské síti! Matěj Havlík za bránou soupeře zlomil odpor dvou protihráčů a s hlavou nahoře nahrál mezi kruhy MICHALU SCHNAUBELTOVI, ten ránu z první napálil nechytatelně do pravého víka. Asistence: Matěj Havlík.
    26:42 Michal SCHNAUBELT - 4:0
     
    27:23
    Příliš daleko od hokejky si míček posunul Zalán Kiss, v souboji tělo na tělo proti Jiřímu Šlechtovi navíc neměl žádnou šanci.
     
    27:53
    Až s nečekanou lehkostí se český kapitán Michal Mareček prodral skrze třemi konkurenty, bohužel spoluhráči střídali a vystavili jej tím do ofsajdu.
     
    28:21
    Okamžitě po vhazování vypálil Šimon Dreschler. Csanád Husti nejenže bez problémů zakročil, ale zvládl i přesně rozehrát.
     
    28:47
    Po levém mantinelu sprintoval do brejku Kadosa Boroznaki, který se nezvládl odpoutat od Filipa Dvořáka, přes nějž se nezvládl natlačit před Voženílka.
     
    29:30
    Zalán Ferenc Kóródi tušil, že sám proti dvěma nemá moc šancí na úspěch. Proto z levé strany křižně nahazoval, Dvořák i v tomto případě pohlídal na zádech Boroznakiho.
     
    29:57
    Ještě jeden pokus téměř až z poloviny hřiště, který Csanád Husti řešit nemusel, protože za něj všechnu práci odvedl blokující obránce.
     
    Konec zápasu.
     
    Čeští hokejbalisté do 14 let potvrdili roli favorita a maďarského soupeře porazili 4:0. V utkání hraném na dva poločasy vstřelil důležitý první gól v 9. minutě Max Urban, s blížícím se koncem úvodního dějství navýšil náskok Matěj Havlík. Dvě branky Češi vstřelili i ve druhé polovině zápasu a obě měli stejného autora, dvakrát za Hustim rozvlnil síť Michal Schnaubelt. Oba celky dnes čeká ještě jedno klání. Česko Red vyzve krajany hrající pod názvem Česko Blue, Maďaři se pokusí odčinit porážku v utkání se Slovenskem. (11:27:21)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Urban (Macháň), 14. Havlík (Šimic, Schnaubelt), 23. Schnaubelt (Šimic), 27. Schnaubelt (Havlík)


    Česko Red: Voženílek (Vykouk) – Šimic, Mareček (C), Potužák, Blažek, Dvořák, Martinec, Šlechta – Pachner, Osička, Havlík, Macháň, Švec, Urban, Vaniš, Drechsler, Schnaubelt, Jordán.
    Maďarsko: Husti (Cseri) – Alapi (A), Sági, Séfer, Szilágyi (C) – Boroznaki (A), Ekker, Gál, Zalán Kiss, Zétény Kiss, Kóródi, Mazzag, Nagy, Németh, Somogyi, Tóth.

    Rozhodčí: Laczko, Jarvis