Tlačová konferencia NIKÉ (kon.)
konec
Tlačová konferencia NIKÉ

sk Sobota 01.07.2023, 16:00 • Tyršovo nábrežie Petržalka • Tiskové konference
     
    Ďakujem vám za pozornosť. Dočítania priatelia. (16:36:44)
     
    Slavo Jurko ukončil tlačovú konferenciu slovami, nech sa tejto spolupráci darí čo najdlhšie a ešte doplnil informácie pre prítomných novinárov. Tí dostali priestor na individuálne rozhovory s hosťami i možnosť občerstviť sa v útrobách.
     
    Pod nápisom NIKÉ LIGA si prezident ÚLK Ivan Kozák a predstaviteľ stávkovej spoločnosti Roman Berger mladší si symbolicky vymenili prihrávku, čo znamená oficiálne spustenie novej spolupráce.
     
    Hostia tlačovej konferencie prešli na loď. V pozadí sa vyníma Bratislavský hrad.
     
    Koho vidí ako ašpiranta na titul? "Slovan je dominantný slovenský klub. Avšak v nedávnom období niečo začali naznačovať Dunajská Streda či Trnava. Čím viac kvalitnejších klubov, tým viac kvalitných hráčov, čo je dobré. Je tam šanca vychovať nových futbalistov či už do sveta, alebo reprezentačného dresu," doplnil Borbély.
     
    Borbély hovorí, že sa mu páči nové logo, ktoré v ňom vyvoláva dynamiku a chváli aj súvisiace video.
     
    Tlačová konferencia sa presunula na chodbu, kde stojí pri pulte moderátor Andrej Fuksa a tréner Ladislav Borbély.
     
    Ivan Kozák rozpráva smerom k úvodnému kolu sezóny 2023/24: "Začíname stredoslovenským derby medzi Banskou Bystricou a Podbrezovou. Samozrejme, tešíme sa na druhý deň na obrovský súboj Košíc a Slovana Bratislava. Košičania do ligy patria a sme radi, že si to vybojovali. Rovnako tak máme radosť z toho, že sa po dlhšom čase všetky tímy predstavia na svojich štadiónoch."
     
    "Naša súťaž niesla v minulosti názov Mars Superliga, Corgoň liga či doteraz Fortuna liga. Corgoň liga trvala jedenásť rokov. Veríme, že to pokoríme," doplnil Berger.
     
    Roman Berger mladší odpovedá: "Zmluvu sme podpísali na tri roky s následnou opciou. Neviem si však predstaviť, žeby sme po tomto horizonte skončili."
     
    Redaktor Tomčák z TV Markíza položil otázku, ako dlho bude fungovať spolupráca.
     
    O koľko si polepšia kluby? "Je to historický kontrakt. Hlavne menšie kluby pocítia väčšiu stabilitu. Budú mať ľahší život, ale konkrétny nebudem," odpovedal Ivan Kozák novinárovi z Denníka Šport Vladimírovi Pančíkovi na otázku, aké budú financie plynúť z tejto participácie pre účastníkov súťaže.
     
    V tejto chvíli zaznel nový spot, kde bolo povedané "NIKÉ liga prichádza!"
     
    Moderátor Slavo Jurko pripomenul, že Slovan Bratislava nastúpi na 1. kolo nového ročníka na pôde nováčika z Košíc.
     
    Fanúšikovia sa môžu tešiť na vylepšenie Fantasy ligy. Prisľúbil prezident ÚLK Ivan Kozák.
     
    Roman Berger tvrdí, že ak chceme slovenskú ligu posúvať, musia sa pripojiť aj ďalšie aktivity. "Pripravujeme jednu prime-time reláciu. Bude sa to vysielať raz mesačne, ale názov vám ešte neprezradím. Chceme však ľuďom ukázať, aký krásny vie byť slovenský futbal. Je to krásna zábava a rovnako to platí aj o spoločnosti NIKÉ. Chceme vytvoriť nejaké fanzóny, kde si fanúšikovia prídu na svoje. Plánujeme vstúpiť do digitálneho prostredia. Budeme pripravovať zostrih emócií zo striedačiek. Taktiež budú nejaké veci, ktoré bežný divák nevidel. Do futbalu chceme vložiť charitatívne aktivity. Strelec mesiaca rozhodne o tom, kam poputuje cena. Veríme, že dokážeme potiahnuť súťaž aj do tejto oblasti," zoširoka opisoval plány Berger mladší.
     
    Ivan Kozák: "Naša liga má rýchlosť, mladosť i dravosť. Myslím si, že to logo naplno vystihuje."
     
    "Bol by som veľmi rád, že ako v logu žiari lopta, rovnako tak bude žiariť samotná súťaž. Toto je koncept, na ktorom budeme budovať ligový marketing," dodáva Roman Berger mladší.

    Ivan Harčár

    bahis siteleri