2. etapa: Vitoria-Gasteiz - Saint-Sébastian Vítěz: V. Lafay (FRA) Cofidis (kon.)
konec
2. etapa: Vitoria-Gasteiz - Saint-Sébastian

Vítěz: V. Lafay (FRA) Cofidis

Neděle 02.07.2023, 12:25Tour de France
     
    Cíl
    Victor Lafay ale vítězí! Nástup na začátku posledního kilometru přináší Francouzovi z Cofidisu premiérové etapové vítězství na Tour de France!
     
    Za ním se mohutně sprintuje!
     
    700m
    Ano, Victor Lafay z Cofidisu pláchl balíku a dře na krev, aby se vzdálil!
     
    1km
    Poslední kilometr! A je tam další nástup! To vypadá na Victora Lafaye!
     
    11,5km
    A už jsou oba dostiženi!
     
    16,5km
    Podle všeho Tadej Pogačar bere osm bonifikačních sekund a spolu s Jonasem Vingegaardem, svým největším konkurentem, nyní sjíždí z Jaizkibelu. Oba osamoceni od zbytku pole.
     
    16,8km
    A pozor, to je Tadej Pogačar a Jonas Vingegaard, kteří se urvali od Simona Yatese a sami peláší vstříc vrchařské prémii!
     
    17km
    Svým tempem ještě víc trhá čelní skupinku, ale pak jen sleduje, jak se od něj vzdaluje jeho dvojče Simon Yates a spolu s ním další dva závodníci!
     
    19,2km
    A je oficiálně po dnešním úniku! Neilson Powless, poslední Mohykán tříčlenného úniku, byl dostižen.
     
    35km
    Mezitím Neilson Powless pokračuje v úniku sám a dorazil na vrcholek Cote de Gurutze, kde získává další bodík a na čele vrchařské soutěže jeho náskok činí v tuto chvíli osm bodů. Zvládne to i na Jaizkibel, kde se bude zápolit o pět bodů pro vítěze?
     
    36,5km
    Hodně nepříjemný pád v pelotonu, do kterého je zapletena čtveřice závodníků. A vypadá to, že jeden z členů Lotto Dstny má nějaké zdravotní komplikace.
     
    37km
    Neilson Powless se odpoutal od Edvalda Boassona Hagena!
     
    68km
    Ano, Powless bere dva body, Hagen jeden bod. Powless má nyní náskok na čele vrchařské soutěže sedm bodů a má jistotu, že dnes přenocuje v puntíkatém trikotu!
     
    121,3k
    Druhou vrchařskou prémii druhé etapy Tour vyhrál opět Neilson Powless z EF Education-EasyPost. Tentokrát bere jeden bodík a na čele vrchařské soutěže má v součtu 8 bodů. Drží pětibodový náskok před Pascalem Eenkhoornem a Georgem Zimmermannem.
     
    127,6k
    A jsme na vrcholku Col d'Udany! Tuto prémii třetí kategorie a dva body do hodnocení vrchařské soutěže vyhrál podle očekávání Neilson Powless. Druhý byl Edvald Boasson Hagen.
     
    168km
    Sprinterskou prémii v Leguitu a dvacet bodů na své konto získal Edvald Boasson Hagen. Se 17 body odjíždí Rémi Cavagna a s 15 body Neilson Powless. Závodit se bude i v pelotonu, stále jde o výraznou porci bodů.
     
    197km
    Vypadá to, že dnešní únik je konečně hotov! Peloton zvolnil tempo a na čele už mají dvacet sekund k dobru Powless, Cavagna a Boasson.

    Jan Vojkůvka

    bahis siteleri