Anglie – Španělsko 1:0 (kon.)
konec
Anglie
1:0 (1:0)
Španělsko
Sobota 08.07.2023, 18:00 • Venue Batumi Arena • Mistrovství Evropy U21 • Finále
Předzápasové kurzy
    Mistry Evropy kategorie do 21 let pro rok 2023 jsou fotbalisté Anglie!
     
    S konstatování, že Anglie bez inkasované branky ovládla mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (20:09:24)
     
    Panečku, to bylo utkání, které mělo úplně všechno! Hlavním hrdinou Anglie se stal James Trafford, který v nastaveném čase chytil penaltu a poté hned i dorážku. Právě Albion se raduje z vítězství na turnaji, na němž za celou dobu neinkasovali. Nejlepší obrana tak přelstila nejlepší útok. Španělsko mělo řadu šancí, ale tu největší v nastaveném čase zahodil kapitán Abel Ruiz, jenž odmítl také korunku pro krále střelců.

    Zatímco Angličané slaví, tak španělské slzy neberou konce. Za malou chvíli dojde k předání medailí a také trofejí pro obě reprezentace. Avšak pouze na jedné straně bude vidět spokojenost.
    90+12. Záverečné vteřiny utkání a obrovská radost mladých Angličanů
     
    90+12
    Konec zápasu.
     
    90+10
    Na střídačkách se znovu něco dělo a rozhodčí tahá další dvě žluté a poté i červené karty, které viděli vystřídaní Morgan Gibbs-White (Anglie) a Antonio Blanco (Španělsko).
    90+9. Penalta
     
    90+9
    Anglie má svého hrdinu! Abel Ruiz zamířil do míst, kam se vydal James Trafford , jenž zakončení vyrazil a následně i vyrazil dorážku. Poté přišlo ještě jedno zakončení, které mířilo nad bránu.
    90+7. Penaltový zákrok
     
    90+7
    A je jasno, pokutový kop pro Španělsko!
     
    90+6
    A pozor, do hry vstupuje VAR a možná se bude kopat pokutový kop na Abela Ruize.
     
    90+6
    Španělsko potřebovalo hrát, a tak nereagovalo na ležícího spoluhráče. Po dalším centru balon vyletěl do vzduchu a James Trafford byl faulovaný.
     
    90+4
    Znovu skvěle zachytil míč Harvey Elliott, který přihrál doleva, odkud přes soupeře prošel Noni Madueke. Jeho další razantní přihrávka mířila před branku, kde byl dobře postavený Oliver Skipp.
     
    90+3
    Ostrované už nikam spěchat nebudou, naopak chtějí udržet těsné vedení. Hlídají si centry a balon pouze odkopávají.
     
    90+2
    Španělsko je nastěhované na útočné polovině, ale další centr úspěch neslavil. Hostující celek je znovu u míče a bude dál hledat recept na překonání anglické obrany.
     
    90+1
    Čtvrtý rozhodčí ukazuje, že se bude hrát ještě šest minut.
    89. Fantastický Tenas drží španělské šance na vyrovnání
     
    89
    Hostující tým ještě zkouší kombinovat, ale postupně bude muset zjednodušit hru. Avšak tentokrát se bránilo a zakončení Harveye Elliotta vyrazil španělský brankář. Ten se musel rychle vracet, aby zasáhl na brankové čáře, když se dorážkou prezentoval Noni Madueke!
     
    88
    Harvey Elliott se skvěle vrátil do bloku a balon srazil za postranní lajnu. Španělsko rychle rozehrálo a přišel pokus, kterým Sergio Gómez mířil vedle branky.

    Michal Luxa

    Branky: 45+4. Jones (Palmer)

    Karty:   24. Gomes (ENG), 45+6. Colwill (ENG), 69. Gibbs-White (ENG), 74. Trafford (ENG) – 34. Baena (ESP), 37. Blanco (ESP), 45+6. Sancet (ESP), 62. Oroz (ESP), 86. Riquelme (ESP)   90+10. Gibbs-White (ENG) – 90+10. Blanco (ESP)

    Neproměněná penalta: 90+9. Ruiz (ESP), brankář Trafford zneškodnil


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 1:11. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:17.
    Anglie: Trafford – Garner, Harwood-Bellis (C), Colwill, Aarons – Palmer (83. Elliott), Gomes (73. Skipp), Jones, Smith Rowe (67. Madueke) – Gibbs-White (73. Archer), Gordon (83. Doyle).
    Náhradníci: Griffiths, Rushworth – Thomas, Cresswell, Johnson, Branthwaite.

    Trenér: Carsley

    Španělsko: Tenas – V. Gómez (74. Barrenetxea), Paredes, Pacheco, Miranda – Blanco (83. Camello), Baena (59. Oroz) – R. Sánchez (59. Riquelme), Sancet (59. Veiga), S. Gómez – Ruiz (C).
    Náhradníci: Román, Agirrezabala – Guillamón, M. Sánchez, Martínez, Bernabé, Gila.

    Trenér: Santi

    Rozhodčí: Eskås – Engan, Bashevkin
    bahis siteleri