Warta Poznaň – Mladá Boleslav 0:1 (kon.) | Anderlecht – Sparta 0:6 (kon.) | Düsseldorf – Liberec 2:1 (kon.)
Start Brno – Opava 1:4 (kon.) | Plzeň – Kodaň 3:2 (kon.)
konec
Fortuna Düsseldorf
2:1 (2:0)
FC Slovan Liberec
Pátek 14.07.2023, 17:00 • Bad Wimsbach (AUT) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Liberec končí letní přípravu porážkou s týmem z 2. Bundesligy. Severočeši doplatili na dva neubráněné centry ze závěru prvního poločasu, kdy se dvakrát trefil nizozemský útočník Vermeij. Ke druhé půli přistoupila Fortuna mnohem konzervativněji. O to více se do hry dostal Slovan, jenž zdramatizoval závěrečnou čtvrthodinu gólem Michaela Rabušice. Horského šanci na vyrovnání zažehnal Kastenmeier, a tak Düsseldorf vedení 2:1 uhájil. (19:04:36)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Varfolomejev vrátil zadarmo získaný míč nákopem do rukou Floriana Kastenmeiera. Na opačném konci hřiště nesedl centr Gavorymu, ale to už německému týmu vadit nebude.
     
    89
    Neto využil volného prostoru u osy hřiště k ambiciózní střele z dálky. Branku o velký kus netrefil, tudíž Vliegen rozehrává spolu s Pourzitidisem.
     
    88
    Centr z pravé strany letěl přesně mezi Horského a Preislera. Do odraženého míče se opřel Frýdek a napálili vystupujícího Savice.
     
    87
    Varfolomejev si jednoduše nechal vzít míč na obranné polovině. Nic vážného pro Slovan z toho nebylo, Appelkampovu střelu z jednadvaceti metrů pokryl Vliegen banálním zákrokem.
     
    85
    Rabušic měl v úmyslu z jedničky přesunout Pennerovu přihrávku k Preislerovi. Skvěle načasovaným skluzem tomu zabránil japonský legionář Tanaka.
     
    84
    Nevýrazné hlavičce couvajícího Klarera se postavil do cesty Marios Pourzitidis. Po odkopu na půlku zahrál Tanaka malou domů.
     
    83
    Dominik Preisler nevěděl, jaká je situace kolem něj, a vesměs neškodný centr posunul na rohový kop.
     
    81
    Roh byl kopnut k penaltě, kde vznikl nepřehledný chumel hráčů. Zapojili se do něj Rabušic, Lehoczki a Pourzitidis, kteří se postarali o velmi nepřesné zakončení.
     
    80
    Vedení Fortuny se otřáslo v základech! Ve společnosti de Wijse si Horský připravil střelu pravačkou a Kastenmeier musel vytáhnout těžký reflexivní zákrok, aby vyrazil míč na roh.
     
    79
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec:
    ze hřiště odchází Filip Prebsl, přichází Ondřej Lehoczki.
     
    78
    Preisler ve snaze o centr bolestivě nafackoval Savicovi. Před nařízeným autem se osmnáctiletému mladíkovi nezapomněl omluvit.
    76. Michael RABUŠIC - 2:1
     
    76
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přihrávkou do křídla Jakub Hudák předal zodpovědnost Pourzitidisovi. Přes Horského s Klarerem prošel centr řeckého fotbalisty hlouběji do pokutového území a důrazný MICHAEL RABUŠIC zblízka prorval míč za Kastenmeiera.
     
    75
    Frýdek vymyslel nesmírně přesný pas na Preislera, jenž se zhotovil ke střele levačkou. Savic ho na poslední chvíli vyrušil a ztečoval střelu do náruče stojícího gólmana.
     
    73
    Kastenmeier často ukazuje, že mi výlety mimo vápno nejsou cizí. Nyní si došel hluboko do pole pro propadlou nahrávku Prebsla.
     
    72
    Před Vliegenem si houževnatě dělal místo Jordy de Wijs, jenomže příchozí diagonálu Appelkampa zdaleka neumístil mezi tři tyče.
     
    71
    Preisler zezadu podkopl Birda. Pokračovat se bude standardní situací v podání Appelkampa.

    Michal Břuchanský

    Branky: 41. Vermeij, 45. Vermeij – 76. Rabušic


    Fortuna Düsseldorf: Kastenmeier (C) – Zimmermann (46. Klarer), Hoffman (46. de Wijs), Siebert (64. Savic), Böckle (46. Gavory) – Klaus (46. Tanaka), Engelhardt (46. Neto), Sobottka (46. Appelkamp), Iyoha (64. Bunk) – Ginczek (46. Niemiec), Vermeij (64. Bird).
    Náhradníci: Eutinger – Hirschberger

    Trenér: Daniel Thioune

    FC Slovan Liberec: Vliegen – Plechatý (69. Varfolomejev), Chaluš (46. Pourzitidis), Prebsl (79. Lehoczki) – Mikula (C) (46. Fukala), Červ (69. Rabušic), Doumbia (46. Frýdek), Ghali (46. Preisler) – Višinský (46. Penner) – Kulenović (46. Hudák), Tupta (46. Horský).
    Náhradníci: Bačkovský

    Trenér: Luboš Kozel
    bahis siteleri