Island – Česko 2:0 (kon.)
konec
Island
2:0 (1:0)
Česko
Pátek 21.07.2023, 17:30 • Stade du Tivoli, La Louvière • Mistrovství Evropy U19 - ženy • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné páteční odpoledne. Vítám vás při sledování mistrovství Evropy hráček do 19 let, u zápasu mezi Islandem a Českem.
     
    Island

    Islandské fotbalistky odstartovaly evropský šampionát očekávanou porážkou 0:3 se Španělkami. Svěřenkyně trenérky
    Magnúsdóttirové si účast na Euru vybojovaly skrze kvalifikační skupinu 5, kde ve společnosti Dánska, Švédska a Ukrajiny vybojovaly postupovou první příčku se ziskem sedmi bodů. Fotbalistky Islandu samotnou účastí překonaly výsledek z posledně konaného turnaje, do nějž se nedokázaly kvalifikovat.
     
    Česko

    Češky jsou spolu s Islandem pasovány do role týmů, které by měly skončit po skupinové fázi, Španělky a Francouzky jsou totiž obrovskými favoritkami a jejich vyřazení by se rovnalo velkému překvapení. Navrátilova družina v úvodním klání šampionátu statečně vzdorovaly Francii, o hubeném vítězství favorita 0:1 rozhodl vlastní gól Bárkové. Z kvalifikace Česko postoupilo do turnaje i navzdory porážce s Polskem, před Srbskem se umístily zásluhou lepší vzájemné bilance. Češky před rokem na Euru nechyběly, ve skupině A však neuhrály ve společnosti Španělska, Francie a Itálie jediný bod.
     
    Úvodní sestavy:

    Island: Birkisdóttirová – Hjartardóttirová, Pétursdóttirová, Hjörvarsdóttirová, Heidarsdóttirová (C) – Sveinsdóttirová, K. Tryggvadóttirová, Gonzalezová – Bárdardóttirová, Jörunsdóttirová, Kristjánsdóttirová.
    Náhradníci: Magnúsdóttirová – Björnsdóttirová, Búadóttirová, Gudmundsdóttirová, Thorvardardóttirová, Óskartsdóttirová, Hjálmarsdóttirová, Sigtryggsdóttirová, Í. Tryggvadóttirová.
    Trenér: Margrét Magnúsdóttirová

    Česko: Jílková – Trčková, Obadalová, Bárková, Pražienková – Bendová, Tenkrátová, Goretkiová – Ducháčková (C), Černá, Švíbková.
    Náhradníci: Kožuriková – Kochanová, Bláhová, Hlaváčová, Polášková, Svobodová, Freislerová, Hlouchová, Mrázková.
    Trenér: Jan Navrátil

    Rozhodčí: Schmölzerová (SUI) – Trasciattiová (ITA), Schmidová (SUI).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Fotbalistky Islandu nastoupily do zápasu v tradičních modrých dresech, Češky pro dnešní střetnutí oblékly dresy barvy žluté.
     
    3
    V pokutovém území Islanďanek se strhl velký boj o balón. Klára Ducháčková skončila na zemi, úspěšný odkop poté předvedla Mikaela Pétursdóttirová.
     
    4
    Za balónem za obranu sprintovala Klára Ducháčková a moc nechybělo, nakonec u míče byla o trošku dříve brankářka Birkisdóttirová.
     
    5
    Po nepovedeném odkopu soupeřky zpracovávala balón Andrea Švíbková, pas na Terezu Černou jí ovšem vůbec nevyšel.
     
    6
    Fotbalistky v modrých dresech kopaly rohový kop. Jmenovitě Saedis Heidarsdóttirová, ta však žádnou ze spoluhráček nenašla.
     
    7
    Znovu útočily svěřenkyně trenérky Magnúsdóttirové, ale daleko se nedostaly, kličkující Sveinsdóttirovou zastavila Švíbková.
     
    8
    Kapitánka Klára Ducháčková zprava vyslala povedený střílený centr do pokutového území, Andrea Švíbková zakončovala z prvního doteku vedle pravé tyče.
     
    9
    Češky kopaly zajímavou standardní situaci z pravé strany. Albina Goretkiová krásně zakroutila centr na hlavu Andrey Švíbkové, jež rybičkou přestřelila.
     
    10
    Dobře si v pokutovém území počínala brankářka Vanesa Jílková, která vystartovala proti balónu a sebrala ho těsně před Badárdóttirovou.
     
    11
    Další centrovaný míč z kopačky Albiny Goretkiové tak povedený nebyl, bezprostřední nebezpečí zažehnala Mikaela Pétursdóttirová.
     
    12
    Středem hřiště pokusila štěstí Denisa Tenkrátová, jež příliš daleko nedoběhla, v souboji jedna na jednu proti Heidarsdóttirové neuspěla.
     
    13
    Island právě vstřelil branku!
    Zničehonic udeřily Islanďanky! Nepovedený odkop Bárkové nezpracovala Pražienková, načež z pravé strany centrovala Bárdardóttirová přesně na hlavu VIGDÍS KRISTJÁNSDÓTIRROVÉ, jež vymetla pravý horní růžek.
    13. Vigdís KRISTJÁNSDÓTTIROVÁ - 1:0
     
    15
    S rychlou odpovědí chtěla přispěchat Klára Ducháčková, která však vyprodukovala hodně nepovedený pokus o lob.
     
    16
    Parádní ránu z velké vzdálenosti předvedl Denisa Tenkrátová, která mířila do pravé šibenice, Fanney Birkisdóttirová se ovšem vyšponovala do vzduchu a předvedla ještě lepší zákrok.
     
    17
    Česká akce pokračovala rohovým kopem. Odražený balón si našla Nikola Pražienková, z voleje vypálila vysoko nad břevno.
     
    18
    Pravou stranou pronikla do vnitra pokutového území Sigdis Eva Bárdardóttirová, ta nakonec překvapivě volil zakončení, leč hodně nepřesné.
     
    19
    Středopolařka Katla Tryggvadóttirová šikovně hlavou prodlužovala za sebe, překvapenou Bárdardóttirovou zradilo zpracování.
     
    20
    Islanďanky znovu zkoušely štěstí centrem zprava. Sigdis Eva Bárdardóttirová hledala Marii Jörundsdóttirovou, ta neměla žádnou šanci na míč dosáhnout.
     
    21
    Brankářka Vanesa Jílková si zakřičela na Annu Bárkovou, stoperka míč pustila za sebe a gólmanka jej v poklidu sebrala do rukavic.
     
    22
    V souboji dvou kapitánek dokázala Češka Klára Ducháčková vybojovat rohový kop, když dobře nastřelila Heidarsdóttirovou.
     
    23
    Zase Češky vyzkoušely signál, který úspěchem neskončil, znovu pak zpoza velkého vápna zakončovala Nikola Pražienková vysoko nad břevno.
     
    24
    Útočným faulem se prezentovala Denisa Tenkrátová, Jakobinu Hjörvarsdóttirovou viditelně zatáhla za levý rukáv.
     
    25
    Teprve sedmnáctiletá Albina Goretkiová získala míč na útočné polovině, aby následně zkusila překvapit vyběhnuvší brankářku, míč však poslala až nad břevno.
     
    26
    Tereza Černá dobře viděla, že si do pokutového území nabíhá Andrea Švíbková, před ní hlavičkovala do bezpečí za cenu rohu Pétursdóttirová.
     
    27
    Po centru od praporku došlo ke zmatkům ve vápně Islandu, nebezpečí zažehnala dlouhým odkopem Jakobina Hjörvarsdóttirová.
     
    28
    Český tlak pokračuje. Z levého křídla se chystala centrovat Andrea Švíbková, kterou zastavil zdvižený praporek pomezního signalizující ofsajd.
     
    29
    Fotbalistky ve žlutých dresech pokračují na útočné polovině. Albina Goretkiová byla adresátkou autu Pražienkové, potom nepřesně hledala Černou.
     
    30
    Islandský protiútok zastavila stoperka Anna Bárková, když výborně vystoupila na polovinu hřiště a odkopla až k bráně soupeřek.
     
    31
    Po delší době si na pár vteřin míče užila Vanesa Jílková, nepovedený střílený centr Kristjánsdóttirové zprava udržela v rukavicích.
     
    32
    Pod tlakem Nikola Pražienková od levé lajny nakopávala naslepo do středu hřiště, kde neměla žádnou ze spoluhráček.
     
    33
    Zuzana Obadalová hledala dlouhým nákopem Terezu Černou, útočnici bez větších problémů přehlavičkovala Eyrun Embla Hjartardóttirová.
     
    34
    Na dlouhou nohu Denisa Tenkrátová poslala míč jenom k soupeřce, ale ani Sveinsdóttirová nedokázala přesně rozehrát.
     
    35
    Přenesení doleva nevyšlo. Andrea Švíbková se stahovala do středu, zpátky k lajně doběhnout k míči nestihla, takže Island bude vhazovat.
     
    36
    Sprintující Tereza Černá vyvinula velký tlak na Mikaelu Pétursdóttirovou, devatenáctiletá obránkyně šikovně odkopávala přes hlavu.
     
    37
    Akce levou stranou Češkám nevyšla. Tereza Černá dostala příliš dlouhou nahrávku od Nikoly Pražienkovou, na tu neměla šanci dosáhnout.
     
    38
    Z pravého křídla centrovala pod sebe Klára Ducháčková, Tereza Černá zabrzdila pozdě a balón jí proletěl za patami.
     
    39
    Dost volného prostoru dostala kousek za velkým vápnem islandská kapitánka Saedis Heidarsdóttirová, přízemní pokus nasměrovala o kus vedle levé tyče.
     
    40
    Na hranici šestnáctky doběhla brankářka Fanney Birkisdóttirová, zkontrolovala postavení spoluhráček a vyhodila míč na Pétursdóttirovou.
     
    41
    Anna Bárková si neporadila s nákopem islandské obránkyně vůbec dobře, chybu pak napravila, když obrala o kličku se pokoušející Jörundsdóttirovou.
     
    42
    Tělem Andrea Švíbková odstavila Bárdarsdóttirovou, ale byla zády k bráně Islandu, proto dávala jenom za sebe Goretkiové.
     
    43
    Islanďanky měly velké problémy odvrátit centr Goretkiové od praporku, nakonec do bezpečí nekompromisně odkopávala Hjartardóttirová.
     
    44
    Dlouhým autem se prezentovala Eyrun Embla Hjartardóttirová, nicméně spoluhráčku nenašla, vzdušnému prostoru kralovala Anna Bárková.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Islandem a Českem přinesl jediný gól, o nějž se postaraly mírné favoritky střetnutí. Skóre střetnutí udává situace z 13. minuty, kdy se po centru Bárdardóttirové od pravé lajny hlavou prosadila Vigdís Kristjánsdóttirová. České fotbalistky si také vytvořily pár slibných šancí, ale Švíbková mířila těsně vedle pravé tyče, parádní ránu Tenkrátové z dálky pro změnu vyrazila brankářka.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Oba celky nastupují do druhého poločasu bez změny v sestavě, Islanďanky i Češky tedy pokračují v původním rozestavení.
     
    48
    Do vnitra vápna dostala nahrávku Maria Jörunsdóttirová, jedna na jednu proti Pétursdóttirové ale neměla šanci na úspěch.
     
    49
    Střední záložnice Denisa Tenkrátová, která startovala Andreu Švíbkovou, ovšem její rychlostní schopnosti přecenila.
     
    50
    Ve středu hřiště se srazily dvě české hráčky, čehož chtěla využít Irena Hedinsdóttirová, svým pasem nenašla adresátku Bárdardóttirovou.
     
    51
    Autové vhazování Lucie Bendová odvrátila pouze k Sigdis Evě Bárdardóttirové, jež technickým pokusem těsně přestřelila.
     
    52
    Slibná standardka pro Island. Albina Goretkiová nezachytila pohyb Sigdis Evy Bárdardóttirové, kterou podrazil a pak jí navíc nekontrolovaně spadla na hlavu.
     
    53
    Islandská křídelkyně je ošetřovaná přímo na hrací ploše. Český trenér Jan Navrátil se mezitím chystá dvakrát sáhnout do sestavy.
     
    54
    Sigdis Eva Bárdardóttirová odešla mimo hrací plochu a není jasné, zda bude ve hře pokračovat, protože je viditelně otřesená.
     
    55
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Nikola Pražienková, přichází Vendula Polášková.
     
    55
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Andrea Švíbková, přichází Radka Hlouchová.
     
    56
    Islandský protiútok probíhal po pravé lajně. Sveinsdóttirová vysouvala do běhu Jörunsdóttirovou, ta zabrala příliš pozdě.
     
    57
    Sigdis Eva Bárdardóttirová je v pořádku a hned vhazovala aut přímo na Jörunsdóttirovou, která nastřelila Tenkrátovou a získala roh.
     
    58
    Český brejk neměl dlouhého trvání. Albina Goretkiová se pokusila vysunout Terezu Černou, útočnici ubránila Jakobina Hjörvarsdóttirová.
     
    59
    Přenesení doprava nevyšlo. Sigdis Eva Bárdardóttirová nezvládla zpracování levým ramenem, za zády neměla žádnou ze spoluhráček.
     
    60
    K vyrovnání moc nechybělo! Střelu Trčkové z úhlu vyrazila brankářka jenom před sebe, po nepovedeném odkopu obránkyně poté Denisa Tenkrátová tvrdou střelou orazítkovala břevno.
    60. Tenkrátová tvrdou ránou orazítkovala břevno
     
    61
    České fotbalistky pokračují v tlaku. Klára Ducháčková vyzkoušela oblouček za obranu, s touto variantou ale Tereza Černá vůbec nepočítala.
     
    62
    Island bude kopat rohový kop. Získala jej Maria Jörunsdóttirová, když dokázala v obležení nastřelit Natálii Trčkovou.
     
    63
    Centr směřoval ven z brány. Vysoko se vyšponovala Jakobina Hjörvarsdóttirová, proti Bárkové však zakončit nezvládla.
     
    64
    Pozdě Albina Goretkiová vystoupila proti Jörunsdóttirové, od rozhodčí si za ostré podražení vyslechla ústní domluvu.
     
    65
    Centr si vzala na starosti Irena Hedinsdóttirová. Balón kroutila směrem do brány, nakonec proskákal těsně vedle pravé tyče.
     
    66
    Pohybem si řekla o nahrávku za obranu Radka Hlouchová, která ale dostala příliš rychlý míč, brankářka u něj nakonec byla jako první.
     
    67
    Dopředu neuspěla ani druhá střídající Vendula Polášková, ukázkově tělem ji od balónu odstavila Mikaela Pétursdóttirová.
     
    68
    První žlutou kartu střetnutí obdržela Lucie Bendová, střední záložnice pozdě přiběhla k Tryggvadóttirové, kterou zezadu nekompromisně sestřelila.
     
    69
    České fotbalistky si jsou moc dobře vědomy, že se jim krátí čas a začíná se na jejich kopačky vkrádat nervozita, zatímco Island pokračuje do obrany stále na jedničku.
     
    70
    Pojistku měla na kopačce Maria Jörunsdóttirová, která se středem uvolnila kolem osobní strážkyně, ale potom prováhala ideální moment pro zakončení a trefila jenom nohu Bárkové.
     
    71
    Z pravého křídla si Klára Ducháčková sběhla blíže ke středu brány, vzápětí vypálila poměrně výrazně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    72
    Do akce musela Vanesa Jílková a poradila si na jedničku, tečovanou střelu z hranice velkého vápna vykopla pravou nohou.
     
    73
    Spoluhráčkám dozadu pomohla Lucie Bendová, byla to právě ona, která se natlačila před Sveinsdóttirovou a odkopla na útočnou polovinu.
     
    74
    Při souboji s Irenou Hedinsdóttirovou si ublížila Klára Ducháčková, naštěstí se zdá, že česká kapitánka bude moci utkání dohrát.
     
    75
    Střídání v týmu Island:
    ze hřiště odchází Sigdís Bárdardóttirová, přichází Emelía Óskarsdóttirová.
     
    75
    Střídání v týmu Island:
    ze hřiště odchází Eyrún Hjartardóttirová, přichází Birna Björnsdóttirová.
     
    76
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Albína Goretkiová, přichází Klára Bláhová.
     
    77
    Islanďanky kopaly rohový kop. Saedis Heidarsdóttirová centrovala na hranici malého vápna, kde úřadovala Zuzana Obadalová.
     
    78
    Střílený centr z pravého křídla vymyslela Klára Ducháčková, Jakobina Hjörvarsdóttirová odvracela nebezpečí odkopem na roh.
     
    79
    Tereza Černá rozehrávala na přední tyč, kde hledala Radku Hlouchovou, tuto hráčku na zádech udržela Mikaela Pétursdóttirová.
     
    80
    Na žluté karty je vyrovnáno. Pěkně zblízka si kartónek žluté barvy prohlédla Bergdís Sveinsdóttirová, ještě na útočné polovině faulovala do brejku směřující Tenkrátovou.
     
    81
    Přestože měla Katla Tryggvadóttirová dost času, tak úplně volné Vigdís Lilii Kristánsdóttirové přihrát nedokázala, Češky budou vhazovat.
     
    82
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Denisa Tenkrátová, přichází Julie Freislerová.
     
    83
    Česko mělo k dispozici rohový kop. Centr mířil k přehuštěné brankové čáře, rozhodčí Schmölzerová odpískala útočný faul Hlouchové.
     
    84
    Natálie Trčková natlačila tělo před Kristjánsdóttirovou, posléze si nekomplikovala situaci a volila malou domů Jílkové.
     
    85
    Island právě vstřelil branku!
    Svěřenkyně trenérky Magnúsdóttirové s velkou pravděpodobností pojišťují vítězství! Dokonale vyšel signál, kdy kapitánka Heidarsdóttirová centrovala zleva na přední tyčku, kam naběhla MARIA JORUNDSDÓTTIROVÁ, utekla Trčkové a z halfvoleje zakončila nechytatelně k pravé tyči, Jílková byla bez šance.
    85. Maria JÖRUNDSDÓTTIROVÁ - 2:0
     
    86
    Střídání v týmu Island:
    ze hřiště odchází Maria Jörundsdóttirová, přichází Sigrídur Gudmundsdóttirová.
     
    86
    Střídání v týmu Island:
    ze hřiště odchází Vigdís Kristjánsdóttirová, přichází Ísabela Tryggvadóttirová.
     
    88
    Klára Bláhová ostřejším způsobem faulovala Katlu Tryggvadóttirovou, odměnou jí byla žlutá karta. Island může v klidu pokračovat na míči.
     
    89
    Česko nadále bojuje a snaží se alespoň zmírnit porážku. Centr Hlouchové z levého křídla defenziva soupeřek pohlídala.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90+1
    Na polovině hřiště byla faulována Lucie Bendová. Na malém prostoru si výborně pokryla míč, zezadu ji zalehla Gudmundsdóttirová.
     
    90+2
    Střídání v týmu Island:
    ze hřiště odchází Katla Tryggvadóttirová, přichází Ísfold Sigtryggsdóttirová.
     
    90+3
    Fotbalistky v modrých dresech pokračují i v ofenzivních snahách. Irena Hedinsdóttirová centrovala zleva, do prostoru, kde byla pouze Bárková.
     
    90+4
    Hodně nepovedený odkop od brány vyslala Vanesa Jílková, ale měla štěstí, protože hrací předmět doputoval ke spoluhráčce Bendové.
     
    90+5
    Pravou stranou pronikla do vápna soupeřek Emelía Óskarsdóttirová, zkoušela míč prostrčit k nohám Ísabelly Tryggvadóttirové, střídající fotbalistka slabou střelou Jílkové moc práce nenadělala.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Islandské fotbalistky potvrdily roli mírných favoritek, ve druhém utkání Eura hráček do 19 let porazily Češky výsledkem 2:0.

    Islanďanky vstřelily po jednom gólu v každém dějství. Vedoucí branku vstřelila ve 13. minutě Vigdís Lilia Kristjánsdóttirová hlavičkou do pravé šibenice. Češky se snažily o vyrovnání, ale nebylo jim přáno, v největší šanci Tenkrátová orazítkovala břevno. Místo srovnání přišla pojistka náskoku, v 85. minutě skórovala po dobře sehraném signálu z volného přímého kopu Maria Jörundsdóttirová.

    Svěřenkyně trenérky Magnúsdóttirové daly zapomenout na neúspěch proti Španělsku a v roli velkých outsiderek si zahrají o postup v přímém souboji s Francií. Češky také mají teoretickou šanci na postup, ale potřebují zdolat Španělky a zároveň doufat v příznivý výsledek z druhého utkání skupiny.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:10. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:12. (19:31:46)

    Milan Huppert

    Branky: 13. Kristjánsdóttirová, 85. Jörundsdóttirová

    Karty:   80. Sveinsdóttirová (ISL) – 68. Bendová (CZE), 88. Bláhová (CZE)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:10. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:12.
    Island: Birkisdóttirová – Hjartardóttirová (75. Björnsdóttirová), Pétursdóttirová, Hjörvarsdóttirová, Heidarsdóttirová (C) – Sveinsdóttirová, K. Tryggvadóttirová (90+2. Sigtryggsdóttirová), Hedinsdóttirová – Bárdardóttirová (75. Óskarsdóttirová), Jörundsdóttirová (86. Gudmundsdóttirová), Kristjánsdóttirová (86. Í. Tryggvadóttirová).
    Náhradníci: Magnúsdóttirová – Búadóttirová, Thorvardardóttirová, Hjálmarsdóttirová.

    Trenér: Margrét Magnúsdóttirová

    Česko: Jílková – Trčková, Obadalová, Bárková, Pražienková (55. Polášková) – Bendová, Tenkrátová (82. Freislerová), Goretkiová (76. Bláhová) – Ducháčková (C), Černá, Švíbková (55. Hlouchová).
    Náhradníci: Kožuriková – Kochanová, Hlaváčová, Svobodová, Mrázková.

    Trenér: Jan Navrátil

    Rozhodčí: Schmölzerová (SUI) – Trasciattiová (ITA), Schmidová (SUI)
    bahis siteleri