Švýcarsko – Česko 3:1 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Česko
Pondělí 24.07.2023, 16:00 • Eisstadion Davos • Reprezentace do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké pondělní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Okurková sezóna pomalu spěje ke svému konci, pomalu se začnou rozjíždět přátelská utkání a co se týče mládežnických reprezentací, ta už jsou v plném proudu. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na přípravný turnaj ve švýcarském Davosu, kde se střetnou reprezentace Švýcarska a Česka. Bude to příprava před vrcholem léta této věkové kategorie. Osmnáctky totiž čeká velmi prestižní turnaj Hlinka Gretzky Cup. Ten se bude konat na přelomu července a srpna v Břeclavi a v Trenčíně.
     
    Nominace české osmnáctky

    Brankáři:
    Matyáš Mařík (České Budějovice), Jakub Milota (Třinec).

    Obránci:
    Tomáš Galvas (Olomouc), Adam Jiříček, Jan Skok (oba Plzeň), Adam Martin Hlinský (Mladá Boleslav), Jakub Fibigr (Vítkovice), Aleš Zielinski (Třinec), David Svozil (Ilves Tampere, Finsko).

    Útočníci:
    Jiří Klíma (Hradec Králové), Samuel Drančák, Matyáš Humeník (oba České Budějovice), Maxmilian Curran, Danny Chludil (oba Slavia Praha), Adam Benák, Adam Titlbach (oba Plzeň), Oskar Lisler (Mladá Boleslav), Matěj Kubiesa, Šimon Pohludka, Petr Sikora (všichni Třinec), Adam Jecho (Tappara Tampere, Finsko), Ondřej Kos (Ilves Tampere, Finsko).
     
    Nominace švýcarské osmnáctky

    Brankáři:
    Christian Kirsch (EV Zug), Elijah Neuenschwander(EHC Biel-Bienne)

    Obránci:
    Niklas Blessing, Joel Kurt (oba EHC Biel-Bienne), Mischa Geisser, Leon Muggli (oba EV Zug), Alessio Guignard, Basile Sansonnens (oba Fribourg-Gottéron), Daniil Ustinkov, Gian Meier (oba GCK/ZSC Lions),

    Útočníci:
    Robin Nico Antenen, Nils Wehrli, Loris Wey (všichni EV Zug), David Bosson, Yannik Ponzetto (oba GCK/ZSC Lions), Nolan Cattin, Paul Mottard, Noé Tarchini (všichni EHC Biel-Bienne), Leonardo Domenichelli (HC Lugano), Jordan Forget (Lausanne HC), Lenny Giger (Rögle BK), Joel Grossniklaus (SCL Tigers), Kimi Körbler (HC Davos), Jamiro Reber (HV71), Charlie Thul (Genève-Servette HC)
     
    První duel skončil lépe pro českou osmnáctku, která stejně staré Švýcary v neděli porazila 5:2. Naváží čeští mladíci na tento úspěch ve druhém vzájemném měření sil?
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Hned v úvodu zápasu se český tým vrhl do útočení a po levé straně zakončil Adam Titlbach, ale jeho pokus končí mimo tři tyče, navíc je hra vykázána do neutrální zóny, kde se bude vhazovat.
     
    01:08
    Vyloučení v týmu Česko:
    Adam Martin Hlinský – 2 min., podrážení.
     
    01:15
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru domácí Švýcaři, když se podrážením provinil Adam Hlinský a už sedí na trestné lavici.
     
    01:45
    Obrana národního týmu zatím nepustila do pásma svého soupeře, naopak mladí Češi se poté v oslabení vydali do útoku a donutili brankáře Lachata k zákroku a ten hru okamžitě zastavuje.
     
    02:23
    Stále se Švýcaři nemohou dostat do pásma českého týmu a branku Maříka neohrozili. Poté se český národní tým výhozem osvobozuje a jde střídat.
     
    03:08
    Adam Hlinský je na hrací ploše a Česko je tedy v plném počtu. Své oslabení přečkalo bez úhony.
     
    04:20
    Dalš pokus českého týmu branku soupeře míjí.
     
    07:43
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Joel Kurt – 2 min., nedovolené bránění.
     
    08:02
    Češi sice před malou chvilkou rozvlnili síť za brankářem Lachatem, sudí však gól pro postavení útočícího hráče v brankovišti neuznali. Nicméně nyní má český celek k dispozici přesilovou hru.
     
    08:34
    Švýcaři čelili rozjeté akci českého týmu, ovšem obrana Švýcarska zakročila a kotouč vyhodila daleko až před branku Maříka.
     
    09:43
    Švýcarsko je v plném počtu.
     
    09:55
    Hned po ubráněném oslabení se vydali do útoku Švýcaři a mezi kruhy tvrdě pálil Alessio Guignard, ale jeho dělovku kryje vleže Matyáš Mařík a hned hru přerušuje. Buly bude vhozeno před jeho brankou.
     
    10:54
    Adam Benák se krásně uvolnil a nabruslil si až před Lachata, na kterého vyslal štiplavou střelu, která však nezaplula za jeho záda. Následně si Češi vynutili další tlak, který zastavuje pozorným zákrokem švýcarský brankář.
     
    11:58
    Po nepřesném zakončení Nilse Wehrliho se do další akce prodrala česká osmnáctka, ale ta měla pouze jepičí život. Puk mají znovu Švýcaři a pádí s ním na druhou stranu.
     
    13:05
    Samuel Drančák byl vybídnut spoluhráčem a pokusil se zakončit před Lachatem, ovšem jeho pokus byl hodně nepřesný a končí mimo tři tyče.
     
    13:10
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Kimi Körbler – 2 min., hákování.
     
    14:17
    Další početní výhoda pro český tým, ten se hned dostal do ohrožení branky Philease Lachata, ale ten byl znovu na místě a puk vyrazil před sebe, následně pak ho daleko odpálil jeden ze švýcarských beků.
     
    14:39
    Pro postavení mimo hru na straně českého týmu se hra přestěhovala do neutrální zóny a bude se tak vhazovat ve středním pásmu.
     
    15:10
    Švýcarsko zvládlo další oslabení a je už v plném počtu.
     
    16:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    V závěru prvního dějství se česká osmnáctka dostává do vedení. V tlaku před brankou Švýcarska a po odrazu puku ho poté doklepl za brankovou čáru u přední tyče SAMUEL DRANČÁK – 0:1. Švýcarsko tak bude muset dotahovat jednobrankové manko. Asistence: Jiří Klíma.
    16:07 Samuel DRANČÁK - 0:1
     
    16:58
    Soupeř národního týmu se hned snažil o rychlou akci po vhazování ve středovém kruhu, ale brzy o puk přišel. Nyní jsou to znovu čeští mladíci, kteří míří útočit.
     
    17:28
    Samuel Drančák hýřil znovu aktivitou, tentokráte však na branku Lachata nevystřelil. Nicméně jeho spoluhráči drží puk v útočné třetině a stále mají tlak před švýcarskou klecí.
     
    18:25
    Nyní se Češi sami vykázali z útočného pásma a musejí se zase rychle vracet zpět. Jenže soupeř jim rozehrávku pokazil.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:50
    Češi ve vlastním obranném pásmu stáhli kotouč k sobě a ještě se vydali do akce před klec Philease Lachata. Ale ohrozit ho už nestihli. To bude z první části hry už vše.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina druhého duelu mezi Švýcarskem a Českem je minulostí. V ní se jako první prosadil Samuel Drančák, který poslal touš do sítě, ale sudí poté branku díky postavení útočícího hráče v brankovišti neuznali a stále se tak hrálo za bezbrankového stavu. Stejný hráč si to ale vynahradil v sedmnácté minutě, když na levé straně doklepl puk za brankovou čáru, když před ním byla odkrytá klec Lachata. Češi se tak ujali v utkání vedení a uvidíme, co nám nabídne prostřední dějství, které začne přibližně v 16:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Rána Leona Muggliho od modré čáry skončila na zadním mantinelu, který jen zaduněl. Následně pak byli Švýcaři znovu u kotouče, ale klec Matyáše Maříka neohrozili.
     
    21:12
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Oskar Lisler – 2 min., podrážení.
     
    21:20
    Švýcaři mají k dispozici při vyloučení Oskara Lislera přesilovou hru a budou se snažit ji využít, aby dorovnali nepříznivý stav. Zatím se však nemohou dostat na kotouč.
     
    21:50
    Nyní se už ale dostali do pásma českého týmu, kde rozvinuli kombinaci, kterou zakončil nad pravým kruhem švihem Joel Kurt, ale kotouč se zastavil na dalším zákroku Matyáše Maříka. Hra je přerušena, buly po jeho levé ruce.
     
    22:44
    Po další střele švýcarského týmu se k puku dostali Češi a hned ho bez čekání odpálili až před branku Philease Lachata. Švýcarsko tak musí další akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    23:12
    Češi se ubránili a o těsný náskok nepřišli. Nyní jsou už v plném počtu.
     
    23:46
    Série nepřesností na obou stranách, nyní mají puk Češi a kombinují s ním před Phileasem Lachatem, který se musí mít na pozoru.
     
    24:43
    Zakázané uvolnění Švýcarů stěhuje hru před branku Philease Lachata, buly bude vhozeno po jeho pravé ruce. Česká osmnáctka tak prakticky zadarmo získala útočnou třetinu.
     
    26:03
    Adam Jiříček se dostal ke svižné střele od modré čáry, tu ale obrana Švýcarska zablokovala a poté kotouč poslala do neutrální zóny šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    26:48
    Hra je přerušena po zákroku Lachata a vhazovat se bude po jeho levici. Čeští mladíci si tak pobyt v útočném pásmu mohou ještě o něco prodloužit.
     
    28:29
    Ondřej Kos z pravého kruhu táhlou přihrávkou hledal spoluhráče na druhé straně, ten ale přihrávku minul. Nakonec se ale ještě český tým dostal zpět na kotouč a znovu útočí.
     
    29:23
    Jiří Klíma si nabruslil do útočného pásma, v tandemu s ním jel Adam Benák, ale prvně jmenovaný zvolil zakončení a jeho pokus poté na svoji hruď ukryl Phileas Lachat a opět hru zastavuje.
     
    30:02
    Jsme za polovinou základní hrací doby a na ukazateli skóre stále svítí hubený náskok českého týmu. Švýcaři se několikrát snažili o vyrovnání, které ale nepřišlo. Stejně tak se českému týmu nepovedla nejtěsnější možný náskok navýšit.
     
    30:45
    Adam Jecho nahodil puk před branku soupeře, kde se k němu natahoval Matěj Kubiesa, ale nepovedlo se mu prostrčit touš za záda Philease Lachata.
     
    31:01
    Po další nebezpečné akci české osmnáctky ukazuje Phileas Lachat kotouč ve své lapačce a hra je přerušena. Po chvilce bude buly vhozeno před jeho klecí.
     
    31:44
    A další zákrok zapisuje švýcarský brankář, který tak stále drží svůj tým ve hře o vyrovnání.
     
    31:44
    Vyloučení v týmu Česko:
    Oskar Lisler – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    32:56
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka Švýcarů je využita a je tedy vyrovnáno. Daniil Ustinkov vybídl přihrávkou JAMIRA REBERA, který se proháčkoval ze středního pásma až k brance soupeře, kde poté táhlým pokusem z prostoru mezi kruhy překonal Matyáše Maříka, jenž přichází o čisté konto. Začíná se tak znovu od začátku – 1:1. Asistence: Daniil Ustinkov.
    32:56 Jamiro REBER - 1:1
     
    34:36
    Švýcaři ožili a po vyrovnání se drali za otočením skóre, v pádu ale najíždějící Nils Saladin nezakončil přesně.
     
    36:06
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Yannik Ponzetto – 2 min., podrážení.
     
    36:30
    Češi mají nyní možnost vrátit si své ztracené vedení zase zpátky, když mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    36:45
    Ondřej Kos z pravé strany z úhlu chtěl zaskočit Philease Lachata, ale ten na kotouč dosáhl a zastavil ho až ve své lapačce. Nechává hru zastavit a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    36:53
    Nešikovná rozehrávka českého týmu v útočném pásmu a toho využili Švýcaři k dalšímu výhozu kotouče až před branku Matyáše Maříka. Češi se tak vrací rychle zpět, aby se stihli přesunout k brance soupeře.
     
    37:33
    Znovu soupeř národního týmu dobře clonil pokusu Adama Jecha a domácí reprezentace se hned osvobozuje a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    38:30
    Švýcarsko je už v plném počtu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:15
    Češi se dostali do tlaku před Lachatem, zblízka zakončoval jeden z nich, ale nakonec se švýcarský brankář prezentoval dalším dobrým zákrokem, po kterém se znovu přerušuje.
     
    39:28
    Nils Saladin číhal mezi kruhy, přihrávky se ale nedočkal. Na druhé straně pak pozornost brankáře Lachata vyzkoušel Adam Titlbach, jenž pálil tvrdě, leč nepřesně.
     
    39:50
    Češi se v závěru druhé třetiny dostali na puk a ještě s ním mířili před Lachata, ale už se patrně nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce a ta patřila švýcarskému celku. Ten totiž ve třiatřicáté minutě vyrovnal v přesilové hře, když se pěknou akcí prezentoval Jamir Reber, který poté zakončil mezi kruhy a načapal Matyáše Maříka, který tak přišel o nulu na svém kontě. Začínalo se tak znovu od začátku a jelikož do konce se už nikdo neprosadil, do třetí třetiny se půjde za nerozhodného stavu.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Hned na začátku třetí třetiny se do šancí dostaly oba týmy, ale k přesnému zakončení nedošlo. Nyní je hra přerušena po zákroku švýcarského brankáře.
     
    41:39
    Od vlastní branky rozehrával akci Adam Jiříček, Češi se ale do zakončení na druhé straně nedostali. Následně přišli o puk a znovu česlí útoku svého soupeře.
     
    42:36
    Postavení mimo hru na české straně, bude se vhazovat ve středním pásmu blíže brance Philease Lachata.
     
    42:50
    Skrumáž před Lachatem domácí brankář ustál a raději poté před dotěrnými českými hráči přerušuje hru.
     
    43:47
    Češi získali pásmo a snažili se o rozehrávku před brankou Lachata, ale obrana soupeře je o kotouč obrala a následně ho vyhodila do bezpečí.
     
    44:44
    Od modré čáry švihem střílel Adam Jiříček, ale jeho nepříliš prudkou střelu zastavila obrana švýcarského týmu. Po chvilce se ale Češi dostali znovu do akce, tu však zase Švýcaři zastavili.
     
    46:03
    Nadvakrát to zkusil v mezikruží Mischa Geisser, ale na Matyáše Maříka nevyzrál. Ten tak dalším zákrokem svůj tým podržel.
     
    47:04
    Mezi kruhy napřáhl ke střele Adam Titlbach, ale proti jeho zakončení byl Phileas Lachat, který holí kotouč zastavil a poté dostal do rohu obranného pásma.
     
    48:28
    Odražený kotouč chvíli zůstal stát u švýcarského brankoviště, nakonec ho poté svojí brankářskou holí poslal do bezpečí Phileas Lachat.
     
    50:04
    Čas plyne a třetí dějství se přehouplo do své druhé poloviny, stále se hraje nerozhodně 1:1. Bude o osudu tohoto zápasu rozhodnuto v základní hrací době, nebo dojde na prodloužení či samostatné nájezdy?
     
    50:25
    Pozorný zákrok Matyáše Maříka, který podržel svůj tým. Po zisku puku ho pak nechal v lapačce a raději hru zastavil. Buly po jeho pravé ruce.
     
    51:25
    Ondřej Kos si mezi kruhy zpracoval kotouč, ale měl to těžké k zakončení, hned u něho byli Švýcaři a dostali touš do bezpečí a mimo ohrožení Lachata.
     
    52:55
    Nils Saladin poslal kotouč do prostoru mezi kruhy, kde se napřáhl ke střele Paul Mottard, ale jeho pokus končí mimo tři tyče.
     
    53:33
    Češi se dostali znovu do akce před klec Lachata, tentokráte ho ale střelecky neohrozili.
     
    54:40
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Po nenápadné akci se zblízka před Matyášem Maříkem prosadil LEON MUGGLI, jehož skákavá střela se nakonec dostala za záda českého brankáře – 2:1. Nyní je to český celek, který bude muset dotahovat jednobrankové manko. Asistence: Nils Wehrli.
    54:40 Leon MUGGLI - 2:1
     
    55:12
    Vyloučení v týmu Česko:
    Adam Martin Hlinský – 2 min., hrubost.
     
    56:02
    Navíc hrají Češi ještě i v oslabení, takže švýcarská osmnáctka má tak šanci svůj náskok pojistit.
     
    57:06
    Češi se dostali k výhozu puku a hned se v oslabení prezentovali nepříjemným zakončením, které ale kryje pozorný Phileas Lachat.
     
    57:12
    Česko je v plném počtu.
     
    57:20
    A hned se Češi dostali do zakončení před Lachatem, ale ten si vybral další úspěšný zákrok, po kterém raději hned přerušuje hru.
     
    57:49
    Branka českého týmu je prázdná, Češi to zkoušejí se šesti bruslaři v poli!
     
    58:43
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Češi přišli při útočení o puk a s ním poté vyjeli Švýcaři ven. Z dálky pak namířil puk na opuštěnou klec YANNIK PONZETTO a trefil ji. Švýcarsko tak jde do dvoubrankového náskoku – 3:1. Bez asistence.
    58:43 Yannik PONZETTO - 3:1
     
    58:58
    Mařík je znovu z branky venku a Češi se ještě pokusí s utkáním něco udělat, byť jim moc času už nezbývá.
     
    58:58
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Robin Antenen – 2 min., hákování.
     
    59:45
    Švýcaři drží puk na svých holích a už českému týmu nic nedovolují. Jejich náskok jim už nikdo nevezme.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Včera švýcarská dvacítka padla s českým týmem 2:5, dnes poté porážku svému soupeři oplatila. Vypadalo to, že zápas půjde do nastavené hrací doby, to ale v pětapadesáté minutě odmítl Leon Muggli, který strhl vedení na stranu svého celku a to poté pojistil střelou do prázdné klece Yannick Ponzetto. Švýcaři tak český tým porazili 3:1. Obě reprezentace se spolu utkají ještě jednou, a sice už zítra.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit opět na shledanou. (18:09:31)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 33. Reber (Ustinkov), 55. Muggli (Wehrli), 59. Ponzetto – 17. Drančák (Klíma)


    Švýcarsko: Lachat (Neuenschwander) – Muggli (C), Kurt, Ustinkov, Meier, Sansonnens, Guignard, Blessing, Geisser – Wehrli, Grossniklaus, Antenen – Ponzetto, Reber, Forget – Saladin, Mottard, Cattin – Wey, Giger, Körbler
    Trenér: Patrick Schöb

    Česko: Mařík (Milota) – Jiříček, Fibigr, Svozil, Hlinský (C), Zielinski, Galvas, Skok – Kubiesa, Jecho, Chludil – Lisler, Benák, Titlbach – Curran, Sikora, Kos – Pohludka, Drančák, Klíma – Humeník
    Trenér: David Čermák
    bahis siteleri