Česko – Irsko 17:0 (kon.)
konec
Česko
17:0 (10:0, 7:0)
Irsko
Středa 26.07.2023, 09:00Mistrovství Evropy v inline hokeji U17
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Šejba (Weber) – Adamec, Dufek, Fehér, Jindrák (A), Koudela, Lempach, Lorenz (A), Mozr (C), Nesrsta, Řivnáč, Uřičář, Vlk.

    Irsko: Canton (Shields-Petit) – Botta, Canton, Cullen, Francis-Naylor (A), Graham (A), Hamilton, Jokmanis, Kearns, Kennedy (C), Madden, McGeady, McKelvey (A), Pantepajevs, Pinagli, Quinlan, Rea.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    První střelecký pokus obstarala česká reprezentace, ovšem Sam Canton svým zákrokem zabránil brzké změně skóre.
     
    02:08
    První početní převahu si zahraje Česko. Dvě minuty za hru vysokou holí si vysloužil Ivan Pantepajevs.
     
    03:16
    Sam Canton si v úvodu na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže, už má čtyři zákroky, zatímco na druhé straně chytající Robin Šejba na ten první čeká.
     
    04:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Češi se ujímají vedení! Jindrák završil kombinaci pasem do levého kruhu, kde už číhal TOMÁŠ LORENZ a svou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Filip Jindrák.
     
    04:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhý úder v rozmezí pár vteřin a česká reprezentace je rázem napřed o dva góly! Zodpovědnost na sebe vzal ŠTĚPÁN LEMPACH, z pravého kruhu pověsil kus černé gumy neomylně pod břevno. Bez asistence.
     
    07:09
    Čeští inline hokejisté nadále dominují. Na irskou bránu vyslali už deset puků, zatímco Robin Šejba má jeden jediný zákrok.
     
    08:30
    Irové se marně snaží dostat z pod tlaku, který na ně soupeř vyvíjí. MAjí velký problém vůbec dostávat puk z vlastní poloviny.
     
    09:15
    Navýšit náskok se pokusil Filip Vlk, jenž vypálil zprava, Sam Canton se nicméně stihl srovnat a předvedl pěkný zákrok lapačkou.
     
    09:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dominance se logicky projevuje i ve výsledku, už je to o tři góly! Po špatném střídání konkurenta vyrazil Uřičář do přečíslení spolu s FILIPEM KOUDELOU, jemuž adresoval přesnou nahrávku a proti střele byl Canton bezmocný. Asistence: Jan Uřičář.
     
    09:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhý gól v rozmezí osmnácti vteřin! Čeští hokejisté rozebrali irskou defenzivu do posledního šroubku, parádní svižnou kombinaci zakončoval ránou do prázdné brány ALEX NESRSTA. Bez asistence.
     
    10:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Před chvíli asistoval, nyní skóruje! ŠIMON ŘIVNÁČ využil skutečnosti, že před gólmanem stáli hráči, za které dokonale schoval střelu a brankář Canton spatřil touš až za svými zády. Bez asistence.
     
    10:42
    Oddechový čas pro Irsko.
     
    11:15
    Individuálně pokusil štěstí Filip Vlk, pěkně se prokličkoval až do zakončení, jímž orazítkoval horní tyčku irské svatyně.
     
    12:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tentokráte už se FILIP VLK dočkal! Stál na konci další z pohledných kombinací, marně se Canton přemisťoval za pokusem umístěným do odkryté části brány. Asistence: Ben Adamec.
     
    13:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Příliš mnoho volného prostoru dostal TOMÁŠ LORENZ. Během chvilky zamířil a bezmocného brankáře v tomto případě propálil tvrdou ránou na lapačku. Asistence: Filip Jindrák.
     
    13:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    A evidujeme další gól v irské síti! Po pravém mantinelu se rozjel JAN UŘIČÁŘ, dobruslil až do kruhu a odtud vypálil zápěstím dělovou ránu do bližší šibenice. Bez asistence.
    13:28 Jan UŘIČÁŘ - 8:0
     
    13:47
    Češi se budou bránit v oslabení. Na trestnou lavici odjel Mare Mozr, důvodem je nedovolené bránění u mantinelu.
     
    14:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čechům nedělá problémy skórovat ani v početní nevýhodě. Obraně pláchl BEN ADAMEC a s velkým přehledem vyzrál i na Cantona, na nějž platil forhendový blafák. Bez asistence.
    14:25 Ben ADAMEC - 9:0
     
    15:27
    Rozhodně to nevypadá, že by Irové hráli přesilovou hru. Kombinují kolem poloviny hřiště, dále je však dobře bruslící soupeř nepouští.
     
    15:57
    Z velké dálky střílel zápěstím Euan Francis-Taylor, nicméně Robin Šejba zasahovat nemusel, puk proletěl vedle levé tyče.
     
    16:21
    Na druhý gól v početní nevýhodě útočil Tomáš Lorenz, jenž se prosmýkl mezi dvojicí protihráčů, ale na Cantona už si nepřišel.
     
    16:55
    Utkání už pokračuje v plném počtu na obou stranách. Filip Koudela hledal vysokým obloučkem Adama Fehéra, toho zradilo zpracování.
     
    17:22
    Česká reprezentace už je znovu nastěhována před irskou bránou. Z pravého kruhu střílel Jan Uřičář forhendem těsně nad.
     
    17:44
    Pod tlakem nevymýšlel Maek Mozr žádné složitosti, zkontroloval postavení spoluhráčů a přihrál poslednímu Nesrstovi.
     
    18:28
    Mezi dvěma protihráči si Tomáš Lorenz našel prostor ke střele, ostrou ránu zápěstím vypálil poměrně vysoko nad cílové zařízení.
     
    18:57
    Tvrdou ránou se prezentoval zpoza kruhů Adam Dufek, jeden z bránících hráčů touš zblokoval až mimo hrací plochu.
     
    19:19
    Snadná práce pro Sama Cantona, který dobře viděl na projektil vypálený z pravé strany a bez problémů zakončil betonem.
     
    19:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se nakonec dostávají na dvouciferný počet gólů ještě v první části! Byli jsme svědky další parádní kombinaci, na jejímž konci Adamec přihrával křižným pasem doprava ADAMU DUFKOVI a ten bruslí dopravil puk do sítě. Rozhodčí se mezi sebou chvíli radili a rozhodli se branku uznat. Bez asistence.
    19:55 Adam DUFEK - 10:0
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Česká reprezentace při svém úvodním vystoupení na evropském šampionátu dominuje. V prvním poločase nasázela Irům deset gólů a o jejím vítězství už tak není nejmenších pochyb. Aktuální skóre napovídá o dění na ledové ploše, kde hokejisté v zelených dresech tahají za výrazně kratší konec provazu a gólman Canton je v jednom ohni.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:01
    Český trenér pro druhý poločas sáhl k výměně gólmanů. Robin Šejba za dvacet minut zapsal tři zákroky, uvidíme, kolik si jich připíše Jiří Weber.
     
    20:39
    Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se obrázek hry měl změnit. Češi okamžitě najeli na útočnou polovinu a hledají cestičku k jedenáctému gólu.
     
    21:22
    Téměř z poloviny hřiště vypálil přes clonu hráčů jeden z českých hokejistů a Sam Canton s problémy udržel kus černé gumy ve výstroji.
     
    21:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jedenáctý gól je na světě! Mozrovu střelu Canton sice ztlumil, ale puk zůstal za jeho zády, za brankovou čáru ho potom bez větších problémů dorazil ŠIMON ŘIVNÁČ. Asistence: Marek Mozr.
     
    22:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    A v českém táboře je zase o něco veseleji. Dufek našel na levém kruhu FILIPA VLKA, jenž využil prostoru k forhendovému blafáku, gól vstřelil zakončením podél gólmanova levého betonu. Asistence: Adam Dufek.
    22:36 Filip VLK - 12:0
     
    23:23
    Je jasné, že Irové chtějí mít utkání co nejrychleji za sebou, nicméně druhá půle je teprve ve svém úvodu, takže ještě musí pořádně bojovat.
     
    23:57
    Vysokou rychlost nabral po pravém mantinelu Jan Uřičář, který se chtěl procpat až před bránu, v čemž mu zamezil Jokmanis.
     
    24:23
    Náznak útoku měli i Irové. Ronan Quinlan byl ale sám proti třem, takže prakticky bez šance na úspěšný průnik.
     
    24:58
    Potlesk fanoušků si vysloužil Sam Canton, který do poslední chvíle počkal, co Alex Nesrsta vymyslí, střelu zápěstím podržel v lapačce.
     
    25:03
    Uvidíme českou přesilovku. Na lavici hanby odjel skleslý Ronan Quinlan, jednoho z protihráčů trefil do obličeje vysokou holí.
     
    25:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rychle využitá početní převaha přináší třináctý český úspěch. ADAM DUFEK se pravou stranou procpal kolem osobního strážce, tváří v tvář brankáři mířil neomylně k pravé tyči. Asistence: Adam Fehér.
    25:26 Adam DUFEK - 13:0
     
    26:23
    Irové zaútočili zprava. Michael Kennedy nahrával před bránu Oscaru Maddenovi, tomu kotouč přeskočil přes čepel hole.
     
    27:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po pravé straně se rozjel JAN UŘIČÁŘ a viditelně zaskočil brankáře nepřipraveného, Canton šel pozdě do kolen a puk přes jeho beton doskákal až za brankovou čáru. Bez asistence.
    27:14 Jan UŘIČÁŘ - 14:0
     
    27:36
    Vysokou rychlost vyvinul po pravém mantinelu Filip Koudela, nakonec vyzkoušel střelu z velkého úhlu, jež se s úspěchem nesetkala.
     
    28:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Irové vůbec nestíhají. Doleva dostal nahrávku Vlk, celou akci ještě vyšperkoval přihrávkou na klečícího BENA ADAMCE, který zvládl i v nekomfortní pozici nasměrovat puk za Cantona. Asistence: Filip Vlk.
    28:15 Ben ADAMEC - 15:0
     
    29:12
    Za bránou soupeře operoval Tomáš Lorenz. Zvolil nahrávku před bránu, kde číhal Jan Uřičář, tomu v poslední chvíli zablokoval hokejku Jokmanis.
     
    29:43
    Z poloviny hřiště nahazoval na teč Filip Koudela. Protože nikdo tečovat nezvládl, tak Sam Canton se zákrokem moc práce neměl.
     
    30:12
    Gólman Jiří Weber zatím musel zasahovat jedinkrát. Podobně jako v případě kolegy Šejby, ani on nemá moc práce a většinu zápasu je spíše v roli diváka.
     
    30:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi zůstávají i navzdory vysokému náskoku soustředění na hru a vedení neustále navyšují. JAN UŘIČÁŘ opět nabral rychlost po pravém mantinelu, načež bleskově vstřelil zápěstím po ledě a brankáři propadl kotouč pod pravým betonem. Bez asistence.
    30:46 Jan UŘIČÁŘ - 16:0
     
    31:21
    Irsko zvládlo buly v obranném pásmu a Quinn McGeady posléze bez rozmýšlení odpálil puk daleko od vlastní brány.
     
    31:58
    Výborně se do defenzivy stáhl Filip Vlk, bez větších problémů dobruslil Tomáse Bottu a čistým zákrokem ho odstavil od puku.
     
    32:29
    Od levého mantinelu pálil Marek Mozr. Sam Canton byl v pozoru, šel do pokleku a zaznamenal jistý zákrok lapačkou.
     
    32:55
    Kužely si udělal z irských hokejistů Marek Mozr, rázem měl před sebou už jenom brankáře, jehož zachránila od další inkasované branky pravá tyč.
     
    33:22
    Irové chtěli vstřelit alespoň jeden čestný gól, leč nahození Kennedyho srazil obránce bruslí mimo tři tyče k mantinelu.
     
    33:59
    Ne úplně ideální nahrávku dostal Alex Nesrsta, ale byl si vědom, že má za sebou ještě jednoho protihráče a tak na něj puk pustil.
     
    34:23
    Zřejmě ani neví jak, přesto má Sam Canton na kontě další zákrok, když ho do výstroje trefila skrytá střela Koudely přes clonu hráčů.
     
    34:51
    Aktivní forčekink Adama Fehéra nadělal hráčům v zelených dresech velké problémy, nakonec forhendem vyhodil po mantinelu Pinagli.
     
    35:12
    Příliš velké sousto si ukousl Štěpán Lempach, který chtěl proskočit mezi dvojicí protihráčů, jenže puk si zamotal mezi bruslemi.
     
    36:23
    Irsko podniklo zajímavý protiútok, na jehož konci střílel Euan Francis-Taylor zápěstím do brusle obránce, od níž se kotouč odrazil vysoko nad bránu.
     
    36:53
    Před bránu si najížděl Šimon Řivnáč, nicméně se zpracováním vysokého puku si neporadil, promáchl naprázdno.
     
    37:10
    Moře volného prostoru měl v pravém kruhu Štěpán Lempach, který ale mířil až moc přesně, orazítkoval levou část brankové konstrukce.
     
    37:36
    Velmi dobrý výkon předvádí v irské bráně Sam Canton. Sice šestnáct gólů pustil, ale řadě dalších inkasovaných zabránil, nyní ukázal perfektní reflexy a lapačkou vystavil semafor křižné střele z levého kruhu.
     
    38:20
    Sám proti dvěma si Marek Mozr našel prostor ke střele, zakončení po ledě doputovalo o pár čísel vedle pravé tyčky.
     
    38:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dobrou orientaci v prostoru ukázal Nesrsta, když v těsné blízkosti tří konkurentů poslal puk do pravého kruhu osamocenému BENU ADAMCOVI, ten zápěstím trefil přesně mezeru mezi Cantonovou pravou rukou a tělem. Asistence: Alex Nesrsta.
    38:55 Ben ADAMEC - 17:0
     
    39:26
    Česká reprezentaci ještě útočila na osmnáctý gól a blízko byl Adam Dufek, jehož pohotová rána skončila na levé tyči.
     
    39:55
    A ještě jeden útok českého týmu, který ale nebyl zakončený ideálně, adresát pasu do pravého kruhu obdržel kotouč za brusle.
     
    Konec zápasu.
     
    Česká sedmnáctka odstartovala evropský šampionát ve velkém stylu, když Irsko přehrála vysokým výsledkem 17:0. Od úvodních minut bylo zřejmé, kdo bude tahat za pomyslný delší konec provazu. Češi v úvodní polovině nadělili marně vzdorujícímu soupeři deset branek, v klidnějším druhém poločase přidali dalších sedm.

    O prvenství ve tříčlenné skupině si Česko zahraje s Finskem, Irové s velkou pravděpodobností obsadí poslední třetí pozici. (10:19:49)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Lorenz (Jindrák), 5. Lempach, 10. Koudela (Uřičář), 10. Nesrsta (Řivnáč), 11. Řivnáč, 13. Vlk (Adamec), 14. Lorenz (Jindrák), 14. Uřičář, 15. Adamec, 20. Dufek, 22. Řivnáč (Mozr), 23. Vlk (Dufek), 26. Dufek (Fehér), 28. Uřičář, 29. Adamec (Vlk), 31. Uřičář, 39. Adamec (Nesrsta)


    Česko: Šejba (21. Weber) – Adamec, Dufek, Fehér, Jindrák (A), Koudela, Lempach, Lorenz (A), Mozr (C), Nesrsta, Řivnáč, Uřičář, Vlk.
    Irsko: Canton (Shields-Pettitt) – Botta, Canton, Cullen, Francis-Naylor (A), Graham (A), Hamilton, Jokmanis, Kearns, Kennedy (C), Madden, McGeady, McKelvey (A), Pantepajevs, Pinagli, Quinlan, Rea.

    Rozhodčí: Magiels, Byczkowsky
    bahis siteleri