Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová (kon.) | Tlačová konferencia MFK Zemplín Michalovce (kon.)
Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
konec
Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová

sk Středa 26.07.2023, 12:00Tiskové konference
     
    Výsledky prípravných zápasov:

    Karviná – Podbrezová 3:2

    Slovácko – Podbrezová 4:0

    L. Mikuláš – Podbrezová 1:4

    Podbrezová – Miškovec 1:2

    Slavia Praha – Podbrezová 4:1

    Pohronie – Podbrezová 3:5

    Podbrezová – Prešov 0:0 (12:33:43)
     
    FK Železiarne Podbrezová – Niké liga 2023/2024:

    Brankári: Ludha, Danko, Lukáč.

    Obrancovia: Mielke, Oravec, Grešák, Molčan, Bakaľa, Bartoš.

    Stredopoliari: Bajo, Galčík, Špyrka, Ďatko, Paraj, Talakov, Kováčik, Faško, Blahút.

    Útočníci: Sanusi, Kuzma, Masaryk, Kabongo, Assinor.
     
    M. Bakaľa: Tešíme sa na ligu a sme pripravení. Príprava bola špecifická, ukázala nám veľa informácií, kam sa chceme uberať. Túžime sa zlepšovať v rôznych systémových veciach. Verím, že budeme hrať atraktívny futbal a zároveň dúfam, že sme urobili pokrok a zápasy zvládneme na víťaznej emócii.
     
    R. Skuhravý: Prevláda vo mne, ale aj u hráčov radosť, že sa liga konečne začína. Tešíme sa na súťaž. Príprava nebola jednoduchá, ale je to profesionálny šport. Nás postretli veci, ktoré k nemu patria. Bez akýchkoľvek výhovoriek sme nachystaní na sezónu a ideme sa pobiť.

    Vieme, že nás čaká ďaleko ťažšia sezóna ako minulá. Rátam, že adaptácia môže chvíľu trvať. Ale ja chlapcom verím. Napríklad, Bajo ukázal za šesť týždňov nevídaný progres. Chceli sme ešte získať stredového záložníka, ale buď bol drahý alebo sa nehodil do systému. Máme však z čoho vyberať a náš cieľ je jednoduchý – chceme mať vášeň a byť nepríjemní pre každého súpera. Túžime urobiť opäť krôčik vpred. Verím, že sme na výzvy nachystaní..
     
    M. Poliaček: Čo sa týka odchodov, zaujímavý bol najmä príbeh Sangareho. Odišiel na dovolenku a o pár dní prišiel mail od agentov, že chce skončiť. My sme mu vyhoveli, nechceme u nás držať hráčov nasilu. Po ukončení zmluvy s nami sme sa dozvedeli, že odchádza do Dinama Tbilisi.

    S kariérou skončil Vlado Kukoľ, bude pokračovať ako asistent v U19. Ešte spomeniem Borisa Godála, ktorému skončilo hosťovanie v arabskom svete. Keď sme sa chystali riešiť, čo ďalej, prebehla komunikácia a zvolili sme stratégiu dať priestor mladším. Nevedeli sme mu garantovať vhodnú minutáž. Boris chce ešte zo dva roky aktívne hrať. Rozhodli sme sa preto, aby si hľadal nové angažmán, pričom sa dohodol s Banskou Bystricou.

    Nevylučujem, že ešte môže dôjsť k nejakému príchodu. Riešime jednu pozíciu, ale určite sa neplašíme. Veríme súčasnému kádru, hoci je mladý. Chalani ukázali, že sú konkurencieschopní. Do sezóny vstupujeme s pokorou, ale nie strachom.
     
    M. Poliaček: Novými hráčmi sú Rolo Galčík, ktorý prestúpil zo Žiliny, Sanusi prišiel z Pohronia, ďalej došli Bajo či Assinor, ktorý mal zaujímavé čísla v Poľsku, hoci hral nižšiu súťaž. Dostal priestor a presvedčil nás. Odchodov však bolo viac. Niektoré transfery sú logické a o väčšine sme informovali.
     
    M. Poliaček: Príprava trvala šesť týždňov, boli sme na vydarenom sústredení v Rakúsku. Jediným mínusom bolo, že sme chceli rotovať dve jedenástky, ale mali sme veľkú maródku v tíme, preto výsledky neboli ideálne. Ale boli úseky zápasov, ktoré sú povzbudením aj do ligových duelov. Hráči sa pomaličky vracajú, verím, že sa to ukáže v sezóne.
     
    Mediálna manažérka privítala prítomných. Tlačovej konferencie sa zúčastnia: Miroslav Poliaček, generálny manažér klubu, Roman Skuhravý, tréner tímu a Mikuláš Bakaľa, kapitán tímu.
     
    Pekné predpoludnie, vážení športoví fanúšikovia,

    nová sezóna Niké ligy sa začína už najbližší piatok. Otvorí ju duel medzi MFK Dukla Banská Bystrica a FK Železiarne Podbrezová. A práve železiari zvolali pred úvodným výkopom tradičnú tlačovú konferenciu, na ktorej nás oboznámia so všetkými novinkami, prípravou a ambíciami.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 12:00.

    Milan Gončár