Jan Široký - Ondřej Petrášek Vítěz: Široký (kon.) | Daniel Škvor - Nermin Hajdarpašić Vítěz: Škvor (kon.)
Ivan Buchinger - Abou Tounkara Vítěz: Buchinger (kon.) | Karlos Vémola - Lucas Alsina Vítěz: Vémola (kon.)
Mate Sanikidze - Losene Keita Vítěz: Sanikidze (kon.)
konec
Karlos Vémola - Lucas Alsina

Vítěz: Vémola

Sobota 29.07.2023, 23:40 • Štvanice, Praha • Oktagon MMA
     
    Všichni tři rozhodčí dali nakonec zápas shodně 30:26 ve prospěch Vémoly...
    Ten po zápase vzkazuje publiku a médiím, že takto to dopadá, když někoho podceňují. Dle jeho slov se jednalo o těžkého soupeře. Navzdory tomu, že sám Vémola původně tvrdil, že je škoda, že nevyšli úplně jiní protivníci a chystá rychlé ukončení.

    Po rozhovoru následoval příchod Pavola Langera a jeho staredown s Vémolou před duelem v Bratislavě o titul polotěžké váhy. (00:11:10)
     
    Vítěz: Karlos Vémola (na body – jednomyslně).
     
    05:00
    Konec zápasu.
     
    04:34
    Kolo už nejspíš skončí Vémola nahoře. Přišel však o half guard díky dobré práci Alsiny a je to v tuto chvíli jen full guard.
     
    03:49
    Alsina bude mít sice těžké se zvednout, ale jeho výkon je pro něj úspěchem. Vémola občas pošle úder a rozjede větší aktivitu. Poté ale dlouhou dobu leží na soupeři. Má jen štěstí, že half guard rozhodčí nezvedají.
     
    03:01
    Fanoušci pískají a bučí. Není se čemu divit. Vémola v pozici naprosto jasného favorita na zemi zápolí s Alsinou a nedokáže ho pořádně ohrozit.
     
    02:20
    Tuto pozici by už Vémola raději neměl riskovat, aby nedopadl jak v předešlém kole. Stále leží na Alsinovi. Argentinec teď zkoušel poměrně dobré údery.
     
    01:42
    Half guard přichází a Vémola je ve svém živlu.
     
    01:18
    Vémola si ale za Alsinou spojil ruce a háže ho na zem! Zatím je ve full guardu. Brzy bude nejspíš chtít half guard.
     
    00:54
    Argentinec se usilovně brání a jde na něm znát, že začíná věřit v úspěch, což dokáže divy. Skvěle se brání a nedovoluje Vémolovi přesun na zem.
     
    00:23
    Vémola jde okamžitě po takedownu a tlačí ze všech sil Alsinu u pletiva.
     
    00:00
    Začátek 3. kola.
     
    Viděli jsme takřka neuvěřitelný obrázek. Alsina strávil výraznou část druhého dějství na Karlosovi Vémolovi. Ano, čtete správně. Kolo jde nejspíš na stranu Argentince.
     
    05:00
    Konec 2. kola.
     
    04:50
    Čech ze zad trefuje lépe než Alsina z horní pozice.
     
    04:17
    Vémola se pokoušel o armbar, avšak neúspěšně. Dostal se aspoň k pletivu. Následně se místo vstávání odrazil zpět nohami směrem ke středu klece a pokračuje v obraně ze zad, kde se snaží být aktivní.
     
    03:40
    Spodní pozice Karlosovi nevoní, ale zkouší aspoň údery, které trefuje. Komunikuje s rozhodčím, aby pozici zvednul. K tomu ale není důvod. Alsina je aktivní a snaží se bít.
     
    02:41
    Vémola pouze zamknul nohy nad soupeřem a drží se soupeře.
     
    02:00
    Obrovské překvapení! Alsina otáčí Vémola a ten se musí bránit ze zad. To jsme dlouhé roky neviděli. Naposledy možná s Moisem Rimbonem ještě pod hlavičkou XFN.
     
    01:22
    Argentinec toho začíná mít plné zuby.
     
    01:03
    Uvidíme, co si Vémola v plném mountu čtyři minuty před koncem kola postupně připraví. Zatím jsou to příležitostné údery.
     
    00:30
    Opět to trvalo jen chvíli a Vémola bere Lucase Alsinu na zem a je ihned v plném mountu.
     
    00:11
    Alsina začal zdvořilostním low kickem a couvá před soupeřem. To není dobrá strategie.
     
    00:00
    Začátek 2. kola.
     
    První kolo proběhlo v režii Vémoly, který soupeře doslova ždímal na zemi a aktuálně vede. Pro Alsinu je možná úspěch už to, že přežil úvodní pětiminutovku.
     
    05:00
    Konec 1. kola.
     
    04:51
    Arm triangle Vémola pouští a nahrazuje ho údery.
     
    04:22
    Vémola nakonec přechází do plného mountu a chystá si arm triangle.
     
    04:02
    Alsinovi už teče krev z obličeje. Vémola v half guardu zůstává, i když se naskytl delší blok, kdy jeho noha nebyla zamčená. Pozice mu zjevně vyhovuje.
     
    03:06
    Karlos Vémola pokračuje v tlaku a přidává další a další údery. Má však zablokovanou levou nohu, kterou mu Alsina nepouští a nemůže tak přejít do jiné pozice.
     
    02:33
    Lokty v podání Vémoly. Oba se po zemi přesunuli k pletivu, kde by se Alsinovi teoreticky mohlo lépe zvedat na nohy. To ale v současnosti moc nadějně nevypadá.
     
    01:40
    Vémola svými údery rozhodně nešetří a zároveň si chce vylepšit pozici. Alsina zatím brání half guard relativně dobře a kontroluje Karlosovu nohu.
     
    00:51
    A jsme na zemi. Začínají krušné chvíle pro Argentince. Vémola okamžitě přechází do oblíbeného half guardu.
     
    00:22
    Tribuny skandují Karlosovo jméno a domácí borec Alsinu hned dostává na pletivo.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    Karlos Vémola tentokrát na Štvanici nastupuje tradičně se znělkou z filmu Terminátor.
     
    Argentinská vlajka už se nese uličkou směrem ke kleci. Životní zápas a příležitost pro Lucase Alsinu se blíží. Štvanici by jeho případné vítězství naprosto šokovalo.
     
    Vážení

    Do smluveného limitu 91 kilogramů se Alsina vešel pohodlně. Dokonce byl 300 gramů pod.
    Karlos Vémola musel oproti plánům sundat kraťasy i ponožky a je z toho 90.9 kilogramu.
     
    Karlos „Terminátor“ Vémola
    Bilance v MMA: 34 výher/7 proher (OKTAGON MMA: 9 výher/2 prohry)


    Aura „Terminátora“ jako by po jasné prohře s rivalem Kinclem na domácí scéně zmizela ze vzduchu. Obrovské zklamání to bylo zejména pro Vémolu a jeho okolí, ale nutno podotknout, že Karlos má svých sedm porážek jen s opravdovými hvězdami (4x v UFC, Hermansson, Végh a Kincl) a stále se jedná o evropskou elitu. Soupeř Alsinovy úrovně pro něj se vším respektem nemůže být žádnou překážkou a cokoliv než ukončení v prvním kole bude pro šampiona polotěžké divize zklamáním.
    Jubilejní 20. submise je nejreálnějším scénářem tohoto duelu. Vémolovým cílem bude kromě čisté výhry také to, aby si nepřivodil nějaké zranění a mohl ideálně hned příští týden, jak je u něj zvykem, naskočit do přípravy na Pavola Langera.
     
    Lucas „La Cobra“ Alsina
    Bilance v MMA: 11 výher/4 prohry (OKTAGON MMA: 0/0)


    Zápasník Picante Fight Clubu má ze svých 11 výher celkem sedm KO/TKO a zbylé čtyři úspěchy na bodové rozhodnutí. Sám naopak na body nikdy neprohrál. Na domácí půdě se mu sice poměrně daří, ale jakmile vyjede zkusit štěstí do nějaké větší organizace (GTC, RCC a Bellator), tak prohraje v prvním kole.
    Alsina bude bojovat hlavně o to, aby co nejdéle udržel zápas v postoji, ale všeobecně se očekává, že půjde velmi brzy a tvrdě na zem, kde nebude mít sebemenší šanci. Pro 213. borce polotěžké váhy se každopádně jedná o životní příležitost a nejtěžší zápas kariéry.
     
    Hlavní předzápas večera obstará Karlos Vémola už dva měsíce po své velké prohře s Patrikem Kinclem. Mnoho nepřejících tipovalo, že porážka s Kinclem pošle Vémolu do důchodu, ale ten potřebuje na nezdar rychle zapomenout a stejně jako loni nastupuje na Štvanici v pozici velkého favorita. Nepodařilo se totiž dohodnout žádnou z primárních variant v čele s polskou legendou Materlou, a tak přiletí z Buenos Aires pro fanoušky neznámý postojář Lucas Alsina. Šampion argentinské CAM si sice věří, ale nikdo mu příliš šancí nedává a i ze slov promotérů jde cítit, že jsou spokojeni spíš s tím, že „Terminátor“ nastoupí, než jakého dostal oponenta.
    Souboj se uskuteční v domluvené váze do 91 kilogramů, jelikož v klasické polotěžké by Vémola musel hájit svůj titul, s čímž se počítá až na říjnový turnaj v Bratislavě proti Pavolu Langerovi.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 23:40

    Michal Hromas

    Gerd Richter
    bahis siteleri