Švédsko – Německo 11:1 (kon.) | Kanada – Finsko 6:9 (kon.) | Česko – USA cz 7:2 (kon.)
Slovensko – Švýcarsko 3:6 (kon.)
konec
Švédsko
11:1 (2:0, 3:1, 6:0)
Německo
Pondělí 31.07.2023, 15:30 • Fosfa aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    57:37
    Olssona střídá na trestné lavici Tobias Schwarz, kterýmu byl udělen menší trest za faul kolenem.
     
    55:28
    Olsson si nechal utéct Gustavse Grivu. Situaci zachránil jen s pomocí nedovoleného zákroku a rozhodčí jeho seknutí zezadu moc dobře viděli.
    54:26 Melvin FERNSTRÖM - 11:1
     
    54:26
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Laxní bránění německého kvarteta je nemilosrdně potrestáno. MELVIN FERNSTRÖM dostal hodně prostoru nalevo od Neisseho. Převzal si přihrávku Sahlina Walleniuse a měl čas na to, aby si důkladně přehodil kotouč na forhendové zakončení. Asistence: Mäns Toresson.
     
    53:58
    Pul nedokázal vyndat puk z obranného pásma. Bezprostředně poté, co jej ztratil, podrazil aktivního Zetterberga, a tak se Švédové mohou těšit na přesilovku.
    49:11 Hugo ZETTERLUND - 10:1
     
    49:11
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Moc dlouho se Hahn na trestné lavici neohřál. ALEXANDER ZETTERBERG si řekl o Nordlundovu přihrávku do levého kruhu a střelou z prvního doteku zakulatil počet švédských gólů na číslovku 10. Asistence: Viggo Nordlund.
     
    49:01
    Vyloučení v týmu Německo:
    Noah Hahn – 2 min., sekání.
    48:29 Melvin FERNSTRÖM - 9:1
     
    48:29
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Desítka se blíží. Zetterberg si z osy vybruslil do levého kruhu, odkud bekhendem našel MELVINA FERNSTRÖMA a Neisse byl už poněkolikáté překonán precizně provedenou tečí. Asistence: Alexander Zetterberg.
    46:30 Lucas PETTERSSON - 8:1
     
    46:30
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Debakl narůstá. Osmým gólem k němu přispěl LUCAS PETTERSSON, jenž využil volného prostoru v mezikruží k šikovné teči. Hokejkou přizvedl střelu Viléna a Neisse už nemohl nijak reagovat. Asistence: Max Vilén, Anton Olsson.
    44:19 Leo Sahlin Wallenius - 7:1
     
    44:19
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Zetterbergovi zkazil plány pevný německý blok a Švédové museli na chvíli vycouvat z útočného pásma. V další akci se z průniku nadvakrát neprosadil Fernström, nicméně u vrcholku pravého kruhu ho více než dobře zastoupil golfákem střílející LEO SAHLIN WALLENIUS. Asistence: Alexander Zetterberg.
    43:00 Viktor OLOFSSON - 6:1
     
    43:00
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Naprosto jednoduchá souhra po vyhraném vhazování. Freij z modré čáry nabil na levou stranu VIKTORU OLOFSSONOVI a tomu stačilo umístit golfák doprostřed branky, protože ani tam se Neisse nestihl přemístit. Alfons Freij, Hugo Zetterlund.
     
    41:15
    Vyloučení v týmu Německo:
    Clemens Sager – 2 min., nedovolené bránění.
    37:23 Melker MORIN - 5:1
     
    37:23
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Další nešťastný moment pro Neisseho. Vlastní spoluhráč Kaiser mu ve snaze o blok nohou protečoval jinak neškodnou střelu MELKERA MORINA do protipohybu. Asistence: Linus Eriksson.
    35:56 Karl STERNER - 4:1
     
    35:56
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Německé plány na snížení kazí inkasovaný gól ve vlastní přesilovce! Wilson Björck dojel vyhozený puk, který se k němu odrazil od krátkého mantinelu, a zleva ho nasměroval na Neisseho. Německý gólman dobré tři sekundy hledal puk kolem sebe, až mu ho KARL STERNER prošťouchnul za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    34:33
    Menší trest za nedovolené bránění jede odsedět Melker Morin. Němci mohou zdramatizovat zápas v početní převaze.
    27:28 Simon SEIDL - 3:1
     
    27:28
    Německo právě vstřelilo branku!
    Liv neudržel Ficenecovu štiplavou střelu z levého kruhu. Dorážka Schwarze skončila na břevně, ale puk se ještě odrazil před volného SIMONA SEIDLA, jenž se postaral o zbytek. Bez asistence.
     
    25:22
    Melvin Fernström až moc aktivně dohrávat akci v době, kdy byl puk v moci gólmana. Rozhodčí ho poslali na trestnou za sekání.
     
    24:00
    Felix Kerbel se podruhé v zápase vydal na trestnou lavici. V útočném pásmu si rozhodčí všimli jeho podrážení.
    20:23 Alexander ZETTERBERG - 3:0
     
    20:23
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové využívají přesilovku! Sahlin Wallenius z levého křídla ještě neuspěl. Proti přesile však ukořistil kotouč Fernström a přihrávkou k ose vybídl k tvrdé střele ALEXANDERA ZETTERBERGA. Neisse byl na ránu z voleje krátký. Asistence: Melvin Fernström.
     
    19:57
    Victor Eklund u pravého mantinelu schytal dva krosčeky. Rozhodčí posoudili jako faul ten v podání Felixe Kerbela.
     
    16:02
    Anton Olsson poslal na zadní mantinel Seidla a vysloužil si menší trest za krosček. Přesilovka pro Němce.
    14:59 Viggo NORDLUND - 2:0
     
    14:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Hned vzápětí přichází i druhá švédská trefa! VIGGO NORDLUND projel z pravé strany až do brankoviště. Před Neissem vznikl velký závar a byl to právě Nordlund, jenž se ve změti těl nejlépe zorientoval. Asistence: Hugo Zetterlund, Lucas Pettersson.
    14:40 Viktor OLOFSSON - 1:0
     
    14:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Favorit jde v patnácté minutě do vedení! Eklund projel kolem Hahna a po rychlém obkroužení branky našel před brankou volného VIKTORA OLOFSSONA, který bez velkého přemýšlení uklidil puk za Lennarta Neisseho. Asistence: Victor Eklund.
     
    12:05
    Hrubku v německém založení útoku mohl potrestat Zetterlund. Díky zisku Nordlunda se zjevil sám před Neissem, kterého však trefil střelou doprostřed branky.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 15. Olofsson (Eklund), 15. Nordlund (Zetterlund, Pettersson), 21. Zetterberg (Fernström), 36. Sterner, 38. Morin (Eriksson), 43. Olofsson (Freij), 45. Sahlin Wallenius (Zetterberg), 47. Pettersson (Vilén, Olsson), 49. Fernström (Zetterberg), 50. Zetterlund (Nordlund), 55. Fernström (Toresson) – 28. Seidl


    Švédsko: Liv (Härenstam) – Sahlin Wallenius, Morin, Freij, Persson, Vilén, Olsson, Eliasson – Nordlund, Pettersson (A), Zetterlund – Olofsson, Eriksson (C), Eklund – Sterner, Zetterberg, Fernström – Toresson (A), Björck, Jarbsjö – Holst-Persson.
    Trenér: Johan Rosén

    Německo: Neisse (Elagin) – Ficenec, Schams, Merkl, Händel, Kaiser, Hense (C), Hahn, Serikow – Maul, Seidl, Schwarz (A) – Sager, Pul (A), Oswald – R. Griva, G. Griva, Lewandowski – Herzog, Seeger, Kerbel.
    Trenér: Tobias Abstreiter

    Rozhodčí: Mejzlík, Ondráček – Rampír, Šimánek

    Diváci: 506
    bahis siteleri