USA – Švédsko 6:1 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Česko – Německo cz 6:2 (kon.)
Slovensko – Kanada 4:14 (kon.)
konec
Česko
6:2 (1:0, 4:2, 1:0)
Německo
Úterý 01.08.2023, 19:00 • Fosfa aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
    58:17 Adam BENÁK - 6:2
     
    58:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jiříčkovu tvrdou ránu golfákem pohltila německá defenziva. Lisler vytáhl puk z mezikruží k pravé tyči a tam na ADANA BENÁKA zívala prázdná kasa. Asistence: Oskar Lisler.
     
    57:20
    Z velkého závaru v brankovišti vzešel menší trest za sevření puku. Herzoga proto doplnil na trestné lavici Manuel Schams.
     
    56:16
    Max Herzog si poslušně odjel sednout vedle boxu trestoměřičů. Češi se asi nemusí bát, že by o třígólový polštář přišli.
     
    45:07
    Vyloučení v týmu Česko:
    Maxmilian Curran – 2 min., nedovolené bránění.
     
    38:24
    Elagin ukradl Čechům gól, kteří viděli takřka všichni na stadionu. Adam Jecho vymyslel za brankou přihrávku na Oskara Lislera a proti tomu německý gólman předvedl brilantní zásah lapačkou.
    33:09 Matyáš HUMENÍK - 5:2
     
    33:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Domácí mužstvo ale nechce žádné drama! Ficenec kolem sebe nechal projet Pohludku. Třinecký útočník se v situaci dva na jednoho spojil s MATYÁŠEM HUMENÍKEM a tomu před oslavou prvního reprezentačního gólu zbývalo správně umístit puk ze vzdálenosti jednoho metru. Asistence: Šimon Pohludka, Adam Jiříček.
    32:43 Nick MAUL - 4:2
     
    32:43
    Německo právě vstřelilo branku!
    Čechům zbývá už jen polovina z původního komfortního náskoku! Tři hráči se nechali jednoduše přehrát za brankou. Seidl zpoza ní našel na ose NICKA MAULA a ten měl dostatek času na provedení gólové střely. Asistence: Simon Seidl, Tobias Schwarz.
    28:57 Simon SEIDL - 4:1
     
    28:57
    Německo právě vstřelilo branku!
    Mladší bratr Davida Jiříčka vydržel na trestné lavici jen něco málo přes půl minutu. Maul výtečně vyhodnotil situaci u mezikruží. Händelovu přihrávku posunul dál a SIMON SEIDL zprava zacílil do volné části Maříkovy branky. Asistence: Nick Maul, Carlos Händel.
     
    28:22
    Za Maříkem se dostali do klinče dva hráči s pětkou na zádech. Adam Jiříček pomohl Herzogovi na zem a v rohu stojící rozhodčí to posoudil jako podrážení.
    23:30 Matěj KUBIESA - 4:0
     
    23:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Němcům se úplně rozpadla obrana a zápas je najednou zcela v české režii. Petr Sikora prudkou přihrávkou podél brankové čáry našel u vzdálenější tyče nekrytého MATĚJE KUBIESU a Elagin už neměl žádnou šanci zareagovat na koncovku z bezprostřední blízkosti. Asistence: Petr Sikora, Danny Chludil.
    23:22 Ondřej KOS - 3:0
     
    23:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se uvolnili a dvěma rychlými góly odskakují do vedení o tři góly! S přispěním Benáka byl volný Titlbach, jenž upřednostnil roztažení akce do pravého kruhu. ONDŘEJ KOS neváhal a jeho rána z voleje prošla za Elagina. Asistence: Adam Titlbach, Adam Benák.
    21:27 Oskar LISLER - 2:0
     
    21:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ve druhé třetině se svěřenci Davida Čermáka na gól tolik nenadřeli! Předcházela mu pumelice od modré čáry a Curranova vracečka zpoza branky na OSKARA LISLERA, jenž oslavil svůj dnešní svátek trefou na 2:0. Asistence: Maxmilian Curran.
    17:16 Šimon POHLUDKA - 1:0
     
    17:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    V osmnácté minutě už se na české střelce usmálo štěstí! ŠIMON POHLUDKA ve středním pásmu zachytil riskantní rozehrávku německého obránce a v úniku bekhendem procedil puk pod Elaginem. Bez asistence.
     
    14:56
    Dlouho Němcům přesilovka nevydržela. Může za to Tobias Schwarz a jeho hákování, díky kterému Hlinský nemohl zabránit německé šanci. Schwarzův gól by beztak neplatil.
     
    14:48
    Petr Sikora jako první zaplnil místo na české trestné lavici. Odsedět si tam jel menší trest za držení protihráče.
     
    01:06
    Ještě před nějakou šancí došlo na první nedovolený zákrok. Držením protihráče se vedle německé branky provinil obránce Manuel Schams.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 18. Pohludka, 22. Lisler (Curran), 24. Kos (Titlbach, Benák), 24. Kubiesa (Sikora, Chludil), 34. Humeník (Pohludka, Jiříček), 59. Benák (Lisler) – 29. Seidl (Maul, Händel), 33. Maul (Seidl, Schwarz)


    Česko: Mařík (Milota) – Fibigr, Jiříček (A), Galvas, Král, Zielinski, Hlinský (C), Skok – Kos, Benák, Titlbach – Klíma, Sikora, Kubiesa – Lisler, Curran, Jecho (A) – Pohludka, Drančák, Humeník – Chludil.
    Trenér: David Čermák

    Německo: Elagin (Veillard) – Schams, Ficenec, Hahn, Händel, Kaiser, Hense (C), Merkl, Serikow – Schwarz (A), Seidl, Maul – Sager, Pul (A), Oswald – G. Griva, R. Griva, Lewandowski – Biggins, Seeger, Herzog.
    Trenér: Tobias Abstreiter

    Rozhodčí: Pilný, Veselý – Lhotský, Thuma

    Diváci: 2 398
    bahis siteleri