Německo – USA 1:8 (kon.) | Švýcarsko – Kanada 0:5 (kon.) | Česko – Švédsko cz 2:4 (kon.)
Slovensko – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Česko
2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Švédsko
Středa 02.08.2023, 19:00 • Fosfa aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    59:46
    Gabriel Eliasson bude sledovat zbývající sekundy z trestné lavice. Hokejkou se oháněl po ležícím Curranovi, rozhodčí v tom viděli sekání.
    56:42 Matěj KUBIESA - 2:4


     
    56:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Švédům se rozplývá postupový sen! MATĚJ KUBIESA si při vzájemné spolupráci vyměnil pozici s Jiříčkem. Sjel na osu hřiště a mimořádně rychlou střelou zápěstím propálil Liva. Pokračuje česká přesilovka pět na čtyři. Asistence: Adam Jiříček.
     
    55:47
    Olsson si nechal dát dvojku za nesportovní chování. Česká reprezentace bude podruhé v zápase hrát dlouhou přesilovku pět na tři.
     
    55:37
    Leo Sahlin Wallenius to u krajního mantinelu přehnal s tvrdostí hitu. Rozhodčí ho za nedovolené bránění posílají na trestnou lavici.
    55:06 Jakub FIBIGR - 1:4


     
    55:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na začátku 56. minuty konečně propukla mezi třemi tisícovkami diváků radost z důležitého gólu! Pravděpodobně definitivní jistotu postupu vystřelil českému týmu JAKUB FIBIGR. Kubiesa mu dal puk k modré čáře a svou přítomností před brankovištěm pomohl zakrýt výhled brankáři, kterému propadla dalekonosná střela do sítě. Asistence: Matěj Kubiesa.
     
    47:24
    Teď už se počet hráčů na ledě zmenší! Alfons Freij vedle Liva poslal krosčekem k zemi Sikoru.
     
    46:54
    Trestné lavice uvítaly nové návštěvníky. Kos a Persson se šli uklidnit po vzájemné potyčce v přerušené hře. Hraje se v plném počtu.
    46:12 Alfons FREIJ - 0:4
     
    46:12
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tým Tre Kronor nepotřeboval na využití přesilovky moc času. Prosadil se z naprosto jednoduché souhry – Zetterberg zleva adresoval puk k modré čáře, odkud Milotu prostřelil ALFONS FREIJ. Asistence: Alexander Zetterberg.
     
    45:55
    Výběr Davida Čermáka jde do čtyř. Lisler ve středním pásmu zezadu podrazil Toressona.
     
    41:41
    Victor Eklund sevřel puk do hrsti před hokejkou Sikory. Rozhodčí to postřehli a nabídli Česku přesilovou hru.
     
    33:13
    Před Milotou zaparkovaný Fernström byl po velmi nepřesné střele Eliassona faulován Hlinským. Český kapitán si jde odsedět trest za podrážení.
    30:02 Melvin FERNSTRÖM - 0:3
     
    30:02
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Čechům se komplikuje cesta do semifinále, ke kterému potřebují prohrát maximálně o pět gólů. Petterssonovu přihrávku z rohu hřiště Eklund posunul dál na MELVINA FERNSTRÖMA. U toho nebyl žádný z Čechů a situaci po střele bez přípravy nezachránil ani Milota. Asistence: Victor Eklund, Lucas Pettersson.
     
    27:30
    Jarbsjö byl v rohu držen Drančákem. Podle hlavních rozhodčích šlo o přestupek proti pravidlům a Švédové mají před sebou přesilovou hru.
     
    20:00
    Kubiesa, Freij a Sahlin Wallenius si za závěrečnou šarvátku odnesli menší tresty za hrubost. Znamená to, že Česko nastoupí do druhé části v přesilovce.
     
    17:34
    Vyloučení v týmu Česko:
    Adam Benák – 2 min., nedovolené bránění.
     
    17:12
    Propadnutí Jiříčka po skončení dvojnásobné přesilovky znamenalo ohromnou šanci Erikssona. Forhendovým blafákem zakončený únik zneškodnil Milota.
    16:30 Švédskému brankáři pomohla horní tyčka
     
    16:30
    Adam Titlbach si na ose dorážel vlastní zablokovanou střelu. Ani z tohoto gól nepadl, Liva zachránila horní tyčka.
     
    15:27
    Vyloučení v týmu Česko:
    Petr Sikora – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Gabriel Eliasson – 2+2, hrubost.
    15:27 Šance Benáka a krosček Eliassona
     
    15:27
    Z nepřesné rány z levého strany resultovala Benákova dorážka. Ten měl před sebou prázdnou klec, ale Livova lapačka mu doslova ukradla jasný gól. Nejlepší zákrok turnaje!
     
    15:12
    Český nápor bude moci vygradovat v přesilovce 5 na 3, jež bude trvat celých 120 sekund! V jednom střídání se na aktivních českých útočnících vyfaulovali Sterner a Freij.
     
    14:42
    Sikora nevyužil skvělé práce Titlbacha. Nenašel recept na Liva potom, co pro něj plzeňský křídelník vybojoval puk za brankou.
    09:39 Lucas PETTERSSON - 0:2
     
    09:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Král s Galvasem si společně nechali vzít puk u vrcholku pravého kruhu. Leo Sahlin Wallenius vystartoval do protiútoku a v situaci tři na jednoho zleva přihrál LUCASI PETTERSSONOVI na jednoduchý gól. Milota se nestíhal přesunout. Asistence: Leo Sahlin, Wallenius.
     
    07:56
    Benák vyšel z mlýnice s menším trestem za sekání. Björck obdržel dvojku za hrubost. Pokračuje se pět na pět.
     
    02:02
    Vyloučení v týmu Česko:
    Matyáš Humeník – 2 min., vysoká hůl.
    00:38 Viggo NORDLUND - 0:1
     
    00:38
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Titlbach na křídle zavrávoral a posunul puk za paty Benáka. Český tým se musel vrátit do středního pásma. Tam atakovaný Benák chyboval a zcela zadarmo se do úniku dostal VIGGO NORDLUND, který z první střely na Jakuba Milotu zařídil švédské vedení. Bez asistence.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 56. Fibigr (Kubiesa), 57. Kubiesa (Jiříček) – 1. Nordlund, 10. Pettersson (Sahlin Wallenius), 31. Fernström (Eklund, Pettersson), 47. Freij (Zetterberg)


    Česko: Milota (Mařík) – Fibigr, Jiříček (A), Galvas, Král, Zielinski, Hlinský (C), Skok – Kos, Benák, Titlbach – Pohludka, Sikora, Kubiesa – Lisler, Curran, Jecho (A) – Klíma, Drančák, Humeník – Chludil.
    Trenér: David Čermák

    Švédsko: Liv (Axelsson) – Sahlin Wallenius, Eliasson, Freij, Vilén, Olsson, Persson – Sterner, Zetterberg, Nordlund – Olofsson, Eriksson (C), Eklund – Holst-Persson, Pettersson (A), Fernström – Toresson (A), Björck, Jarbsjö – Zetterlund.
    Trenér: Johan Rosén

    Rozhodčí: Pražák, Jaroš – Hnát, Svoboda

    Diváci: 3 126
    bahis siteleri