USA – Finsko 5:2 (kon.) | Kanada – Česko cz 3:2 (po pr.)
po prodl.
Kanada
3:2 (0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)
Česko
Sobota 05.08.2023, 17:00 • Fosfa aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Finále
Partner:
    79:53 Malcolm SPENCE - 3:2


     
    79:53
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ondřej Kos udělal rozhodující chybu. Napadající MALCOLM SPENCE mu sebral puk na červené čáře a upaloval sám na Milotu. Český brankář šel brzo na zem a útočník s osmičkou na zádech ho zleva komfortně přehodil. Bez asistence.
     
    72:19
    Vylučuje se na kanadské straně! Dvouminutový trest za podrážení Fibigra si odjel odpykat Roger McQueen. Kouč David Čermák si bere time-out.
     
    61:40
    Curran svou šanci z mezikruží nedal. Slavit pak nemohl ani Misa, který přejel s pukem na holi takřka celé hřiště.
    55:13 Matěj KUBIESA - 2:2


     
    55:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Necelých pět minut před koncem třetí třetiny se Česko vrací do hry o zlato! Po Jiříčkově rozehrávce došlo na přečíslení čtyři na dva. Wetschem sražený Benák stihl přihrát před branku a MATĚJ KUBIESA chytře přehodil pravou nohu klečícího brankáře. Pro Benáka je to 10. bod na turnaji, čímž stanovil nový český rekord Hlinka Gretzky Cupu. Asistence: Adam Benák.
     
    54:25
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Malcolm Spence – 2 min., sekání.
     
    47:23
    Kanadští hokejisté nepřestali atakovat ležícího Kose. Sudí se rozhodli vylučovat, ale k velké nelibosti diváků poslali na trestnou pouze českého útočníka za sevření puku rukou.
     
    46:23
    Matěj Kubiesa byl poblíž červené čáry podražen. Z trestné lavice bude příští desítky sekund sledovat hru kanadský útočník Cole Beaudoin.
     
    44:46
    Lisler nebyl v rohu faulován Mewsem. S pomocí Wetsche se za českou obranu dostal Misa a z mezikruží nechal vyniknout nesmírně důležitý Milotův zákrok.
    41:12 Spence na Milotu nevyzrál
     
    41:12
    Josephson ve středovém kruhu srazil posledního českého hráče, a tak Spence mohl nerušeně vyjet do úniku. Bekhendový blafák skončil vedle branky, která se zároveň posunula
     
    39:01
    Josephson opakovaně porušil pravidla na vhazování a zbytečným vyloučením daroval domácí reprezentaci dvě přesilovkové minuty.
     
    33:05
    Rozhodčím neuniklo sekání v podání Cattona. Početní výhoda pro Česko!
    31:53 Gól českého týmmu neplatil, padl až po hvizdu hlavního sudího
     
    31:53
    Cristoforovi a Mewsovi obrovsky zavařil nečekaný odraz puku od zadního mantinelu. Hra se přestěhovala do brankoviště. Drančák, Humeník a Klíma přes obrovskou snahu puk za brankovou čáru nedostrkali. Patrně se to povedlo až po hvizdu.
    29:17 Berkly CATTON - 2:1


     
    29:17
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zámořský výběr v polovině zápasu otáčí skóre využitou přesilovkou! Milota neudržel střelu BERKLYHO CATTONA. Ten se pak zapojil do nepřehledné tlačenice v brankovišti a z dorážky procedil puk dovnitř české branky. Velký zmatek v dané situaci způsobil neodbytný Poirier. Bez asistence.
     
    28:47
    Vyloučení v týmu Česko:
    Jan Skok – 2 min., vysoká hůl.
     
    21:25
    Z potyčky před Georgem resultovalo vyloučení Sama Dickinsona. A to rovnou dvojité (hrubost+nesportovní chování), takže Češi budou mít čtyřminutovou přesilovku.
    20:57 Cayden LINDSTROM - 1:1


     
    20:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy brzy po změně stran vyrovnávají na 1:1! Sikora nezachytil CAYDENA LINDSTROMA, jenž si ze druhé vlny převzal Martoneho dobře načasovaný pas z levé strany a z hranice brankoviště přehodil Milotu. Asistence: Porter Martone.
    12:37 Milotovi pomohlo po střele Ritchieho břevno
     
    12:37
    Ryder Ritchie si šikovně položil českého obránce. Zleva pak forhendem zvedal puk nad Milotovo rameno a trefil břevno!
     
    10:40
    Massého doplnil na trestné lavici český kapitán Adam Maritn Hlinský. Pokračovat se bude hrou pět na pět.
    08:09 Adam TITLBACH - 0:1


     
    08:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi dávají první gól! Podíl na tom má i brankář Milota, který vychytal drzý průnik Cattona. Hra se ihned převalila na druhou stranu. Benák přenechal puk ADAMU TITLBACHOVI a ten střelou na lapačku spustil vlnu euforie v hledišti. Asistence: Adam Benák.
     
    00:33
    Benáka vedle Miloty podrazil Catton. Češi mají hned v úvodu přesilovou hru.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 21. Lindstrom (Martone), 30. Catton, 80. Spence – 9. Titlbach (Benák), 56. Kubiesa (Benák)


    Kanada: George (D'Aigle) – Marrelli, Elick, Dickinson (A), Mews, Danford, Cristoforo, Parekh – Misa, Catton (C), Wetsch – Beaudoin, McQueen, Ritchie – Spence, Lindstrom, Martone (A) – Massé, Josephson, Poirier – Greentree.
    Trenér: David Čermák

    Česko: Milota (Mařík) – Skok, Jiříček (A), Zielinski, Hlinský (C), Galvas, Fibigr, Král – Kos, Benák, Titlbach – Pohludka, Sikora, Kubiesa – Lisler, Curran, Jecho (A) – Klíma, Drančák, Humeník – Chludil.
    Trenér: Alan Letang

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Axman, Rampír

    Diváci: 4 711
    bahis siteleri