HC Slovan – Vítkovice 4:3 (1:0 po s.n.) | Sparta – Davos 7:2 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 3:2 (kon.)
Ukrajina – Salzburg 3:4 (kon.) | HS Riga – K. Vary 2:3 (kon.)
konec
HS Riga
2:3 (2:0, 0:1, 0:2)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 06.08.2023, 13:30 • WERK Arena, Třinec • President Cup • Finále
Partner:
    58:56 David POIZL - 2:3
     
    58:56
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak to je nečekané! Vary se vydaly do protiútoku dva na jednoho, Tomek přihrál na pravou stranu DAVIDU POIZLOVI, který střelou z první nad padajícího Kufterinse dokonal obrat – 2:3!
     
    50:08
    Nahození Jílka od modré čáry se odrazilo od tyče zpět do hry.
    49:00 Jonáš VANÍČEK - 2:2
     
    49:00
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno! KVÁŠ získal puk ve vlastním pásmu, projel s pukem až do pravého kruhu, odkud našel přihrávkou u levé tyče Vaníčka. JONÁŠ VANÍČEK si převzal přihrávku a střelou k tyči srovnal na 2:2!
     
    46:12
    Energie si zahraje přesilovku. Za nedovolené bránění byl vyloučen Meiksans, který fauloval Kváše.
     
    40:12
    Tak začátek třetí třetiny Varům vůbec nevyšel, Janíček u mantinelu podrazil Utnanse a čeká ho dvouminutový trest.
     
    35:54
    Sprieslis zahodil dobrou příležitost na druhé straně, když dostal přihrávku z levé strany, ale z mezikruží napálil puk vedle branky!
     
    34:52
    Blažek se uvolnil s pukem na ose hřiště, vzápětí udělal kličku protihráči, objel dvojici hráčů u branky a vystřelil puk do levé tyče!
     
    29:23
    Lotyši ujeli do přečíslení dva na jednoho, Cirkins se odhodlal ke střele, trefil Psohlavce do masky. Od ní se puk odrazil vedle branky, jenže Cirkins už nedokázal zasunout puk do odkryté klece.
     
    27:23
    Arenbergs za brankou krosčekoval Tomka a nabídl karlovarskému týmu přesilovou hru.
    21:13 David POIZL - 2:1
     
    21:13
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Západočeši se vydali po pravé straně do rychlé akce, Blažek si vyměnil puk s Tomkem, ten pak řihrál na levou stranu DAVIDU POIZLOVI, který následně propálil gólmana Kufterinse.
    18:04 Aleksandrs JELISEJEVS - 2:0
     
    18:04
    HS Riga právě vstřelila branku!
    Rots získal v pravém kruhu odražený puk od karlovarských hráčů, přenechal jej ALEKSANDRSU JELISEJEVSOVI, který si popojel do středu a střelou pod horní tyč zvýšil na 2:0 pro Rigu!
     
    16:13
    Karlovarští mají problémy ve vlastní přesilovce. Přestože soupeře tlačí, ti jim ujíždějí. Po přihrávce Sartse střílel z pravé strany Cirkins, ale netrefil odkrytý prostor v brance!
     
    15:16
    A další přesilovka pro Energii. Spigulis fauloval pronikajícího po levé straně Wardase. Lotyšský hráč byl vyloučen na dvě minuty za faul kolenem.
     
    14:07
    Karlovy Vary tlačily, ale nechaly si ujet Kuzminse, který vsadil na kličku do bekhendu, jenže pukem trefil jen beton karlovarského gólmana.
     
    12:49
    Riga měla velkou šanci na zvýšení náskoku, když Ramutis přihrál v přečíslení dva na jednoho na levou stranu Utnansovi, který vystřelil na branku. První střelu Psohlavec vyrazil, dorážku Ramutise zneškodnil gólman Varů ve spolupráci s obráncem.
     
    12:07
    Energie si zahraje v početní výhodě, protože Rots vysekl hokejku jednomu z karlovarských hráčů.
    10:43 Robert Janis POLIS - 1:0
     
    10:43
    HS Riga právě vstřelila branku!
    Lotyši se dostali do vedení. Kuzmins přihrál po křídle na Grinbergse, ten vystřelil od modré. Jeho pokus gólman Psohlavec vyrazil před sebe, kde byl ROBERTS JANIS POLIS, který nadvakrát protlačil puk do branky.
     
    08:15
    Velká šance Rigy, Kuzmins se zjevil sám před Psohlavcem a přihrávku zpoza branky napálil mimo tři tyče.
     
    06:41
    Po přihrávce Obukse zpoza branky se k puku dostal před Psohlavcem Cirkins, ale z bezprostřední blízkosti nedokázal přehodit beton karlovarského brankáře.
     
    05:47
    Rižská přesilovka je u konce, protože Šilhana snažícího se vyvézt puk podrazil Sprieslis.
     
    04:35
    Strauss si chtěl zajet pro puk k zadnímu mantinelu, jenže zezadu jej sundal Wardas. Rozhodčí to viděl a Wardase vyloučil na dvě minuty za napadení.
     
    01:48
    Sprieslis zkoušel proniknout po ose až před branku, ale mezi kruhy ho podrazil Dyk. Riga si tak zahraje dvouminutovou přesilovku.
     
    00:19
    Hned v úvodu ujel Wardas obráncům Rigy, najel si před Kufterinse a zkusil kličku mezi betony, jenže lotyšský gólman je sklepl včas.

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 11. Polis (Grinbergs, Kuzmins), 19. Jelisejevs (Rots) – 22. David Poizl (Tomek, Blažek), 49. Vaníček (Kváš), 59. David Poizl (Tomek)


    HS Riga: Kufterins (Kravalis) – Arenbergs, Glaznieks, Meiksans, Strauss, Grandans, Grinbergs, Jaks – Sarts, Spigulis, Sprieslis, Cirkins, Berkis, Utnans, Povsaks, Jelisejevs, Ramutis, Kuzmins, Polis, Rots, Obuks.
    HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (Oršulák) – Dyk, Mahner, Postl, Čermák, Jílek, Kůrka, Kubizniak – Blažek, Dobřemysl, Kožík, Poizl, Šilhan, Wardas, Kváš, Slavík, Šedivec, Vaníček, Tomek.
    bahis siteleri