HC Slovan – Vítkovice 4:3 (1:0 po s.n.) | Sparta – Davos 7:2 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 3:2 (kon.)
Ukrajina – Salzburg 3:4 (kon.) | HS Riga – K. Vary 2:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Mountfield HK
Neděle 06.08.2023, 10:30 • WERK Arena, Třinec • President Cup
Partner:
    51:29 Patrik HENDRYCH - 3:2
     
    51:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield snižuje na rozdíl jediné branky. Frolík poslal puk u levého mantinelu Šichanovi, ten od něj vyjel a prudkou přihrávkou vybídl ke střele PATRIKA HENDRYCHA, který ranou z voleje napálil puk do odkryté poloviny branky – 3:2!
     
    49:09
    Richter s Ostřížkem úřadovali před hradeckou brankou, Ostřížkovu střelu z levé strany Petřík vyrazil, následně zmíněná dvojice se snažila dorazit puk do hradecké branky baseballovým způsobem, ale marně. Lapačka Petříka byla rychlejší.
     
    48:45
    Hradečtí hráči sklepli přihrávku z levé strany pouze k Weissovi, který se rychle zorientoval a vystřelil na branku. Gólman Petřík puk se štěstím vyrazil vedle branky.
     
    47:01
    Forejtek za třineckou brankou krosčekoval na mantinel domácího Marka a jde sedět na dvě minuty za napadení.
    41:45 Filip VANĚK - 3:1
     
    41:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři odskakují do dvoubrankového vedení! Hrček zavezl puk po pravém mantinelu za branku, zkusil přihrát před branku, ale puk vyklouzal až na modrou čáru, odkud napřáhl FILIP VANĚK a napálil puk do hradecké branky – 3:1!
     
    35:56
    Frolík se protáhl osou hřiště až před branku, ale tam ztroskotal na výborném Javorkovi.
    34:04 BRZÁK - 2:1
     
    34:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši proměnili přesilovou hru, když střela Brzáka zpoza pravého kruhu proletěla až do třinecké branky! Asistence: Jakub Wališ – 2:1.
     
    33:24
    Vítek projel pravou stranou až k brance, první pokus Javorek vyrazil. Třinecký gólman si poradil i s dorážkou přes bránícího hráče. Následně Vítka krosčekoval Švančara a Hradec si zahraje přesilovou hru.
    28:52 Wiktor MAKULA - 2:0
     
    28:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Brankář Javorek rozehrál gólovou akci Třince, když přihrál puk Kaletovi, ten nabídl kotouč rozjetému WIKTORU MAKULOVI, který se rozjel z vlastního pásma, prohodil si puk mezi Ostřížkovýma nohama, pronikl do útočného pásma a střelou přes obránce prostřelil brankáře Petříka!
     
    27:51
    Rychlý protiútok na druhé straně, Václavíček mířil na brankáře Javorka, ale tísněný nedokázal dokončit forhendovou kličku k dokonalosti v podobě vyrovnávací branky a bekhendovou částí hokejky poslal puk pouze do gólmana.
     
    26:46
    Domácí si zahrají přesilovou hru. Jan Pánek byl vyloučen na dvě minuty za hrubost.
    21:50 Dominik ŘÍPA - 1:0
     
    21:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou jako první do vedení! Niemczyk si za branku dojel pro nahozený kotouč, posunul ho po mantinelu na Richtera, který ho rychle vytáhl, zbavil se protihráče a dlouhou přihrávkou vybídl do úniku DOMINIKA ŘÍPU. Ten si najel do levého kruhu a přesnou střelou pod vyrážečku otevřel skóre zápasu – 1:0!

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 22. Řípa (Richter, Niemczyk), 29. Makula (Kaleta, Javorek), 42. Vaněk (Hrček, Niemczyk) – 35. Brzák (Wališ), 52. Hendrych (Šichan, Frolík)


    HC Oceláři Třinec: Javorek (Čelko) – Byrtus, Niemczyk, Vaněk, Kaleta, Marek, Raulič, Barteczek – Weiss, Ostřížek, Hladonik, Karas, Řípa, Hrček, Řehák, Makula, Vrubel, Morcinek, Richter, Švančara, Hebar.
    Mountfield HK: Petřík (Záruba) – Pavlík, Studnický, Janeček, Forejtek, Vencl, Wilczok, Wališ, Pánek – Hendrych, Vondruška, Vítek, Holoubek, Klíma, Šichan, Frolík, Polgar, Hornych, Václavíček, Brzák, Koklar.
    bahis siteleri