Anglie – Nigérie 0:0 (4:2 po pen.) | Austrálie – Dánsko 2:0 (kon.)
po penal. (4:2)
Anglie
0:0 (0:0)
Nigérie
Pondělí 07.08.2023, 09:30 • Lang Park, Brisbane • Mistrovství světa - ženy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:30.
     
    Krásné pondělní dopoledne všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Ženský světový šampionát se již přehoupl přes skupinovou fázi a přenesl se do fáze vyřazovací. Ta vypukla již v sobotu a my už známe několik čtvrtfinalistek. Další celek, který zamíří mezi osmičku nejlepších na šampionátu, se dozvíme ze zápasu mezi Anglií a Nigérií.
     
    ANGLIE
    Angličanky projely vyřazovací fázi jako nůž máslem. Hned na úvod turnaje anglický tým porazil outsidera Haiti těsně 1:0. Stejným výsledkem si poté Albion poradil i s Dánskem. Na závěr skupiny poté přišla střelnice, kdy Angličanky rozstřílely Čínu vysoko 6:1 a zajistily si jednoznačné první místo ve skupině. Svým soupeřkám v play-off tak dala Anglie jasně najevo, že letos má jen ty nejvyšší ambice a po evropském triumfu by ráda přidala i světový. Za ním je táhne střelecky Lauren Jamesová, která k brance s Dánskem přidala ještě dvě s Čínou a patří k nejlepším střelkyním turnaje. Celkově však hra Angličanek nestojí pouze na této kanonýrce, kádr je velmi široký a Anglie má výraznou sílu na každém postě. To je to, co dělá tento tým tak silným. Potvrdí roli favorita Anglie i proti Nigérii?

    Přechozí zápasy na šampionátu:
    22. 7. 2023 Anglie – Haiti 1:0
    Branky: 29. Stanwayová (pen.)

    28. 7. 2023 Anglie – Dánsko 1:0
    Branky: 6. Jamesová

    1.8. 2023 Čína – Anglie 1:6
    Branky: 57. Wang Šuang (pen.) – 4. Russová, 26. Hempová, 41. Jamesová, 65. Jamesová, 77. Kellyová, 84. Dalyová
     
    NIGÉRIE
    Přemožitele zatím na šampionátu nenašly ani hráčky Nigérie. Africký tým celé mistrovství odstartoval bezbrankovou remízou s favorizovanou Kanadou. Následně se poté Nigerijčanky postaraly ještě o větší šok, když dokázaly ve velmi pohledném zápase porazit domácí Australanky 3:2. Závěrečný zápas ve skupině poté stačilo Nigérii zremizovat, což se povedlo, po další bezbrankové remíze se africký celek postaral o velké překvapení, když dokázal postoupit na úkor Kanady. Nigérie tak potvrdila vzestup ženského fotbalu v Africe, na což navázala následně i třeba Jihoafrická republika. Anglii tak nečeká vůbec nic jednoduchého v osmifinále, Nigerijčanky mají ve svých řadách řadu rychlých hráček a nebezpečné protiútoky by mohl Albionu dělat velké problémy. Rozhodně nás čeká zajímavé utkání.

    Přechozí zápasy na šampionátu:
    21. 7. 2023 Nigérie – Kanada 0:0

    27. 7. 2023 Austrálie – Nigérie 2:3
    Branky: 45+1. van Egmondová, 90+10. Kennedyová – 45+5. Kanuová, 65. Ohaleová, 73. Oshoalaová

    31. 7. 2023 Irsko – Nigérie 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    Anglie: Earpsová – J. Carterová, Brightová (C), Greenwoodová – Bronzeová, Stanwayová, Walshová, Dalyová – Jamesová – Russová, Hempová.
    Náhradníci: Hamptonová, Roebucková – Charlesová, Kellyová, E. Morganová, Wubbenová-Moyová, Coombsová, Nobbsová, Englandová, Tooneová.
    Trenér: Sarina Wiegmanová

    Nigérie: Nnadozieová (C) – Alozieová, Ohaleová, Demehinová, Plumptreová – Ucheibeová, Ayindeová – Ajibadeová, T. Payneová, Onumonuová – Kanuová.
    Náhradníci: Balogunová, Oluehiová – Ebiová, Imuranová, Ogbonnaová, Echeginiová, Okoronkwová, Monday, Oparanozieová, Ordegaová, Oshoalaová.
    Trenér: Randy Waldrum

    Rozhodčí: Borjasová – Lópezová, Ramirezová.
     
    Všichni aktéři dnešního zápasu již míří na hrací plochu, za malou chvilku půjdeme na to!
     
    Státní hymny obou celků jsou za námi, ještě týmové focení a nic nebude bránt k zahájení dnešního prvního osmifinále!
    Angličanky do zápasu nastoupily i se záložnicí Keirou Walshovou. Hráčka Barcelony si poranila koleno v utkání proti Dánsku a další zápas vynechala. Její zranění ale nakonec nebylo tak vážné a pro osmifinále je už k dispozici.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujaly Angličanky, které na nic nečekají a vrhají se rovnou kupředu.
     
    1
    Stanwayová si hezky zpracovala míč do běhu, byla však přistrčena Ucheibeovou, a tak budou Angličanky pokračovat v útočném snažení po rozehrávce volného přímého kopu.
     
    2
    Jamesová se snažila využít své rychlosti a prodrat se do vápna, dobrý obranný zákrok ale předvedla Alozieová, kterou anglickou hráčku čistě obrala o balon.
     
    3
    První útočné snažení Nigérie nedopadlo podle představ, nákop Ohaleové našel pouze kopačky soupeřky. Angličanky se dostávají zpátky k balonu.
     
    4
    Angličanky zatím skvěle dostupují své soupeřky při ztrátě balonu, Nigerijky mají s aktivním napadáním soupeřek velké problémy na startu zápasu.
     
    4
    Míč končí mimo hřiště po teči Demehinové, Angličanky mají k dispozici první rohový kop zápasu.
     
    5
    Rohový kop Greenwoodová přetáhl, výborný výběh předvedla brankářka Nnadozieová, která míč odvrátila do bezpečí.
     
    6
    Hempová skvěle zpracovala přihrávku od spoluhráčky, perfektní obranný zákrok však předvedla Plumptreová, která nenechala hráčce Albionu ani centimetr prostoru navíc.
     
    8
    Angličanky se hnaly do rychlého protiútoku, celá akce však rychle ztroskotala, když Russová nedokázala přesně nahrát.
     
    10
    Centr z levé strany přetáhla Onumonuová, Earpsová raději nechtěla nechat nic náhodě a míč odvrátila na rohový kop.
     
    10
    Vysoký rohový kop neměly Angličanky problém odvrátit, Nigérii se z rohu zahrozit nepodařilo.
     
    11
    Ofsajdové postavení si nepohlídala Onumonuová, Earpsová bude rozehrávat.
     
    12
    Bronzeová chtěla zrychlit hru přihrávkou do prostoru, běžěčký souboj s Hempovou však zvládla Ohaleová, která dobře zareagovala a míč odvrátila do bezpečí.
     
    13
    Rychlý protiútok Nigérie nakonec končí blokem jedné z anglických hráček, následuje druhý rohový kop Nigérie.
     
    13
    Při dalším rohovém kopu si Nigerijky dostaly k hlavičce, postarala se o ní Alozieová, její hlavičce však chyběla razance.
     
    14
    Nigerijky se hnaly do rychlého kontru při zisku balonu, Onumonuová však selhala při centru, který se jí opravdu nevydařil.
     
    16
    Centr z pravé strany se odrazil přímo do běhu Plumptreové, která to zkusila z větší vzdálenosti a nádhernou ranou orazítkovala tyč branky Anglie!
    16. Plumptreová orazítkovala břevno anglické brány.
     
    17
    Plumptreová podruhé! Velký tlak Nigerijek vygradoval střelou právě levé obránkyně, kterou Earpsová dokázala vytáhnout konečky prstů!
    17. Plumptreová přišla s další povedenou ranou, kterou vytáhla brankářka Earpsová.
     
    19
    Po tlaku Nigérie se nám hra trochu uklidnila, poslední dvě, tři minuty se hraje převážně ve středu hřiště.
     
    21
    Angličanky spoléhají zatím na postupnou rozehrávku, věří, že delší kombinací se jim otevřou prostory, kudy zaútočit. Nigerijky se však zatím skvěle přesouvají a nedarují soupeřkám žádný prostor navíc.
     
    23
    Velké zaváhání při rozehrávce od Demehinové, kterou se snažila potrestat Russová, která na nic nečekala a rovnou pálila, Nnadozieová byla včas na zemi a ránu nadvakrát dokázala zneškodnit!
     
    24
    Nesoulad Nigerijek při rozehrávce znamená ztrátu balonu, míč končí v autu a vhazovat budou svěřenkyně Sariny Wiegmanové.
     
    25
    Ajibadeová nenabídla soupeřce ani o centimetr navíc, s důrazem to však nakonec nigerijská křídelnice přehnala, sudí Borjasová jí totiž odpískala faul.
     
    27
    Carterová zrychlila hru, její dlouhý centr se pokusila umístit mezi tři tyře Hempová, její střela však byla sražena. Uvidíme rohový kop.
     
    28
    Po odrazu se na malém vápně dostal balon k Dalyové, která ve velké šanci pouze trefilo brankářku Nnadozieovou!
    28. Po rohovém kopu měla velkou šanci Dalyová, která trefila jen brankářku Nigerie.
     
    29
    Bronzeové hledala průnikovou přihrávkou svojí spoluhráčku, avšak anglická záložnice dala do přihrávky až moc důrazu, a tak míč její spoluhráčka nemohla dostihnout.
     
    31
    Dalyová padá po kontaktu s protihráčkou ve vápně, sudí Borjasová má jasno! Anglie bude kopat pokutový kop!
     
    32
    Emoce samozřejmě postihly hrací plochu, mezitím ještě celou situaci prozkoumává VAR!
     
    33
    Sudí Borjasová dostává pokyn, aby si došla celou záležitosti prohlédnout!
     
    34
    Sudí Borjasová mění své rozhodnutí, penalta se kopat nebude!
    34. Po tomto zákroku na Dalyovou byla nejprve proti Afričankám nařízena penalta. Vzápětí ji ale rozhodčí odvolala po intervenci VAR.
     
    36
    Ajibadeová si našla centr v anglickém vápně, její střelu však ještě dokázala zblokovat Brightová, následně se ještě do zakončení řítila Ucheibeová, při zakončení však podklouzla. Nigerijky čeká alespoň rohový kop.
     
    37
    Zakončovala opět Plumptreová, tentokráte však mířila vysoko nad branku.
     
    38
    Velké problémy v obraně musela řešit Demehinová, která se na poslední chvíli dokázala natlačit před Russová a sebrat jí balon v dobré střelecké pozici.
     
    39
    Po rohovém kopu Angličanek se balon odrazil na velké vápno s Jamesová, která však mířila vysoko nad branku soupeřek.
     
    40
    Po pěkné přihrávce Walshová se snažila centrovat Stanwayová, při své snaze však byla zablokována. Angličanky rozehrají další rohový kop.
     
    41
    Opět míč odražený na vápně pro Jamesovou, která opět mířila daleko od branky Nnadozieové.
     
    42
    Dobře v defenzivě zapracovala Brightová, která v silovém souboji přetlačila protihráčku a získala míč do moci svého týmu.
     
    44
    Hempová předvedla skvělou individuální akci, když přešla přes dvě protihráčky a poslala vynikající centr do vápna. Nnadozieová dobře vyběhla, avšak nepředvedla jistý zákrok. Balon ji vypadl z náručí, za svojí brankářu ale zaskočila Ohaleová a odkopla balon daleko od své branky.
     
    45
    Hlavní rozhodčí Borjasová nastavuje nad rámec první půle čtyři minuty.
     
    45+1
    Ayindeová teď ukázala, v čem je největší síla Nigerijek. Pokud se s některou nigerijskou hráčkou dostanete do souboje rameno na rameno, tak budete mít velmi těžké uspět.
     
    45+2
    Bronzeová dostala prudkou přihrávku pod nohy, nedokázala si jí dobře zpracovat a balon jí utekl.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas dnešního osmifinále a rozhodně jsme se nenudili! Sledujeme atraktivní fotbal plný šancí na obou stranách, branku jsme však zatím neviděli. Angličanky drží více balon na svých kopačkách a snaží se tvořit hru, Nigerijky však při zisku balonu na nic nečekají a rychlými protiútoky hrozí. Čeká nás rozhodně napínavý druhý poločas. Kdo ví, třeba i prodloužení či pokutové kopy.
     
    Všechny aktérky dnešního souboje jsou zpět na trávníku, jdeme na druhou polovinu!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Vynikají úvod druhé půle od Nigerijek! Po centru z levé strany se dostala k hlavičce Kanuová a orazítkovala břevno anglické branky!
    47. Po hlavičce Kanuové pomohlo Anglii podruhé v zápase břevno.
     
    48
    Nigerijky dobře vstoupily do druhé půle, Angličanky mají v prvních minutách problém se vůbec dostat přes půlící čáru.
     
    49
    Dalyová rychlostně vyzrála na soupeřku, následný dobrý centr do vápna však nenašel žádnou ze spoluhráček. Podpora Angličanek ve vápně byla mizivá.
     
    49
    Dalyová se pokusila zrychlit hru průnikovou přihrávkou, míč však nabral po trávníku větší rychlost než Hempová potřebovala, a tak míč končí mimo.
     
    50
    Kapitánka Angličanek Brightová tentokráte na nic nečekala a dlouhým nákopem se pokusila najít Russovou, dlouhý nákop však nebyl nejpřesnější, a tak Ohaleová neměla problém ukrást míč do své moci.
     
    52
    Payneová si vyměnila míč s Ajibadeovou a poslala centr do vápna. Brightová na poslední chvíli odvrátila míč na rohový kop.
     
    52
    Zase se Nigerijky dostaly k hlavičce, tentokráte to byla aktivní Plumptreová, která však nemířila přesně. Následně nedokázala skákavý balon zpracovat Ayindeová, a tak bude odkopávat Earpsová.
     
    53
    Zpracování na druhé straně zradilo i Hempovou, na kterou byla nalepená Ohaleová a nedarovala jí ani centimetr prostoru navíc.
     
    54
    Kanuová se dostala k dalšímu centru, přízemní balon propadl vápnem, Onumonuová nedokázala míč zakončit mezi tři tyče!
     
    55
    Ohaleová přistrřila Dalyovou, která tak vybojovala standardní situaci pro svůj celek.
     
    57
    K hlavičce se dostala Russová, která však dobře neodhadla náběh a hlavička tak postrádala razanci.
     
    58
    Vysoké centry do vápna zatím nemají z pohledu Angličanek užitek. Nigerijky všechny centr bez problému odvrací.
     
    58
    Střídání v týmu Nigérie:
    ze hřiště odchází Ifeoma Onumonuová, přichází Asisat Oshoalaová.
     
    61
    Hra v posledních minutách se trochu uklidnila, sledujeme opatrnější druhý poločas. Je to pochopitelné, jedná se o osmifinále, jde opravdu o dost.
     
    65
    Tvrdý souboj v rohu o balon, který vyzněl lépe pro Bronzeovou, Angličanky zůstanou u balonu.
     
    66
    Po delší době se jeden z týmů dostal do zakončení. Rána Hempové byla sice zblokována, Angličanky si však vyzkouší další rohový kop.
     
    66
    Rohový kop Stanwayové však nevyšel, centr ani nezamířil do vápna, rovnou mimo hřiště.
     
    68
    Oshoalaová se snažila individuálně si proklestit cestu do šance, Angličanky však jistě vědí o kvalitách nigerijské útočnice, a tak došlo na zdvojení a zisku balonu na stranu Albionu.
     
    70
    Angličanky se hnaly dopředu, avšak celá situace rychle ztroskotala na přesném pasu. Russová dostala přihrávku od spoluhráčky na paty.
     
    71
    Další centr opět sražen mimo, nigerijské hráčky čeká další rohový kop.
     
    72
    K vysokému nákopu se dostala Kanuová, která však mířila těsně vedle anglické svatyně.
     
    73
    Ošetření si vyžádala brankářka Earpsová, která inkasovala v souboji zřejmě nějakou tvrdší ránu.
     
    75
    S rohovými kopy se ve druhém poločase roztrhl pytel, tentokráte si ho vyzkouší Angličanky.
     
    76
    Rohový kop si našla Dalyová, kterou ve velké šanci vychytala brankářka Nnadozieová!
    76. Hlavičku Dalyové po rohu zneškodnila Nnadozieová.
     
    77
    Další centr do vápna našel Russová, která svojí hlavičku zamířila pouze do náruče nigerijské brankářky.
     
    79
    Ajibadeová přistrčila na velké vápno balon pro Oshoalaovou, které však rána vůbec nevyšla. Balon zamířil vysoko nad branku.
     
    80
    Deset minut zbývá do konce základní hrací doby. Dočkáme se rozuzlení zápasu v závěru druhé půle?
     
    81
    Zaváhání při rozehrávce Angličanek se pokusil využít africký celek, centr Payneové však nenašel žádnou ze spoluhráček.
     
    81
    Střídání v týmu Nigérie:
    ze hřiště odchází Uchenna Kanuová, přichází Francisca Ordegaová.
     
    86
    A pozor! Sudí Borjasová dostává zprávu, že se má jít podívat k VARu. Lauren Jamesová došlápla na protihráčku, což se jí možná stane osudným!
     
    86
    Červená karta pro tým Anglie (Lauren Jamesová).
    86. Obrovský zkrat Lauren Jamesové. Hráčka, která je objevem MS, dostala červenou kartu za úmyslné šlápnutí na soupeřku.
     
    86
    Mladá Jamesová dohrála! Angličanky tak čeká další průběh v zápasu o jednu hráčku méně!
     
    88
    Střídání v týmu Anglie:
    ze hřiště odchází Alessia Russová, přichází Chloe Kellyová.
     
    90
    Oba týmy jsou posledními momenty opařené, vypadá to, že nás opravdu čeká prodloužení.
     
    90+1
    Hlavní sudí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut!
     
    90+3
    Po červené od Jamesové jsou paradoxně více na balonu Angličanky, které ještě zkouší zabojovat v posledních minutách základní hrací doby.
    Rozhodne tento zápas vyloučení Lauren Jamesové?
     
    Během základní hrací doby jsme branku neviděli, čeká nás tak přídavek v podobě minimálně třiceti minut prodloužení! Angličanky do prodloužení vstoupí na trávník o jednu hráčku méně, jelikož objev letošního světového šampionátu Lauren Jamesová obdržela červenou kartu v 86. minutě. Jdeme na prodloužení.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Střídání v týmu Nigérie:
    ze hřiště odchází Halimatu Ayindeová, přichází Onyi Echeginiová.
     
    92
    Centr z pravé strany neprolétl až do pokutového území Albionu, Angličanky odvrací balon dalekým odkopem.
     
    93
    Alozieová zůstává ležet ve vápně po kontaktu se soupeřkou, Borjasová však jasně ukazuje, že se o žádný faul nejednalo.
     
    94
    Dva tvrdé obranné zákroky předvedla Bronzeová, druhý z nich už byl nedovolený, a tak Nigerijky postupně se dostávají k pokutovému území soupeřek.
     
    95
    Jeden centr za druhým posílají Nigerijky do vápna Anglie, avšak zatím chybí podpora ve vápně. Samotná Oshoalaová nemá proti přesile moc šancí.
     
    98
    Alozieová se dostala do velké šance, dostatek prostoru dostala k zakončení z levé strany, ale její pokus vůbec netrefil branku!
    98. Alozieová naložila špatně se svou šancí.
     
    100
    Oshoalaová zkusila centrovaný balon trefit nůžkami, to se jí však nepovedlo, naopak to odnesla Stanwayová.
     
    101
    Oshoalaová utekla své strážkyni, avšak centr jí pak vůbec nevyšel. Odkopávat od své branky bude Earpsová.
    101. Oshoalaová nechtěně vystrašila brankářku Earpsovou. Její centr zaťukal na břevno.
     
    103
    Průběh posledních minut odpovídá, v jaké části zápasu se nacházíme. Už je to z obou stran takové nevyrovnané.
     
    105
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního prodloužení jednu minutu.
     
    105+1
    První poločas prodloužení skončil.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Střídání v týmu Anglie:
    ze hřiště odchází Lauren Hempová, přichází Bethany Englandová.
     
    108
    Oshoalaová se toho opravdu nebojí, podruhé během pár minut se nebála vyzkoušet nůžky, opět to však nevyšlo.
     
    109
    Některé souboje jsou již, jak se říká, na krev. Není potřeba se divit, dnes se hraje opravdu ve velké intenzitě.
     
    110
    Englandová se probila přes jednu protihráčku, následná snaha vyslat kolmou přihrávkou spoluhráčku však nevyšla.
     
    112
    Klobou dolu před Angličankami, které po vyloučení Jamesové hrajou opravdu na hraně svých možností, zatím však stačí tempu soupeřek a umí i nebezpečně zahrozit.
     
    113
    Podporu od svých spoluhráček neměla Englandová, a tak se rozhodla zkusit to sama, na přesilu protihráček však nevyzrála. Perfektní návrat předvedla Ajibadeová, která dnes hraje výborný zápas.
     
    114
    Střídání v týmu Nigérie:
    ze hřiště odchází Toni Payneová, přichází Oparanozie Oparanozieová.
     
    115
    Po srážce dvou hráček uprostřed hřiště je hra přerušena, hráčky se srazily hlavami, rychle k nim spěchají lékaři týmů.
     
    117
    Od obou celků je to již velmi těžkopádné, je vidět, že řada hráček už tahá z posledních sil.
     
    118
    Oshoalaová si dobře zpracovala míč ve vápně a z otočky vypálila. Její střela však zamířila pouze do náruče Earpsové.
    118. Oshoalaová zakončovala pohotově, ale také do připravené Earpsové.
     
    119
    Nebezpečná standardní situace od Angličanek, kterou Englandová prodloužila za sebe, Brightová však balon do branky dostat nedokázala.
    119. Englandová po standardce prodlužovala míč před bránu. Kapitánka Brightová nedosáhla.
     
    119
    Střídání v týmu Anglie:
    ze hřiště odchází Keira Walshová, přichází Katie Zelemová.
     
    120
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty!
     
    120+1
    Ajibadeová utekla své soupeřce a poslala do vápna nebezpečný centr, Angličanky se s vypětím sil nakonec ubránili a po faulu Ucheiibeové budou i rozehrávat.
     
    120+3
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Ani více jak třicet minut navíc nenabídlo rozuzlení dnešního zápasu, branku jsme neviděli, a tak o postupujícím do čtvrtfinále bude muset penaltový rozstřel!
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    0:0
    Georgia STANWAYOVÁ neproměňuje.
    Georgia STANWAYOVÁ
     
    1. série
    0:0
    Oparanozie OPARANOZIEOVÁ neproměňuje.
    Oparanozie OPARANOZIEOVÁ
     
    2. série
    1:0
    Bethany ENGLANDOVÁ proměňuje.
    Bethany ENGLANDOVÁ
     
    2. série
    1:0
    Michelle ALOZIEOVÁ neproměňuje.
    Michelle ALOZIEOVÁ
     
    3. série
    2:0
    Rachel DALYOVÁ proměňuje.
    Rachel DALYOVÁ
     
    3. série
    2:1
    Rasheedat AJIBADEOVÁ proměňuje.
    Rasheedat AJIBADEOVÁ
     
    4. série
    3:1
    Alex GREENWOODOVÁ proměňuje.
    Alex GREENWOODOVÁ
     
    4. série
    3:2
    Christy UCHEIBEOVÁ proměňuje.
    Christy UCHEIBEOVÁ
     
    5. série
    4:2
    Chloe KELLYOVÁ proměňuje.
    Chloe KELLYOVÁ
     
    Konec zápasu.
     
    Velké drama je za námi! V osmifinálovém klání mezi Anglií a Nigerií jsme sice branku neviděli během základní hrací doby i prodloužení, avšak o zábavu nebylo rozhodně nouze. Viděli jsme zápas hraný ve velkém tempu, týmy na trávníku nechaly opravdu vše. Rozuzlení nakonec nabídl penaltový rozstřel, který zvládly lépe Angličanky, které pouze jednou neproměnily a mohou se radovat z postupu do čtvtfinále, kde narazí na vítěze ze zápasu Kolumbie a Jamajka. Naopak na straně Nigérie zavládl velký smutek. Svěřenkyně trenéra Waldruma odehrály opravdu skvělý turnaj a sahaly dokonce po postupu přes evropské šampionky, nakonec se to však nepovedlo a turnaj pro ně končí.
     
    Pozápasové statistiky:
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:11. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:15.
     
    To je pro dnešek ode mě vše. Děkuji všem za pozornost a budu se těšit u dalších přenosů napočtenou. (12:28:06)

    Adam Černý

    Branky:

    Karty:   86. Jamesová (ENG)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:0   Georgia Stanwayová (ENG)
    0:0   Oparanozie Oparanozieová (NIG)
    2. série:
    1:0   Bethany Englandová (ENG)
    1:0   Michelle Alozieová (NIG)
    3. série:
    2:0   Rachel Dalyová (ENG)
    2:1   Rasheedat Ajibadeová (NIG)
    4. série:
    3:1   Alex Greenwoodová (ENG)
    3:2   Christy Ucheibeová (NIG)
    5. série:
    4:2   Chloe Kellyová (ENG)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:11. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:15.
    Anglie: Earpsová – J. Carterová, Brightová (C), Greenwoodová – Bronzeová, Stanwayová, Walshová (119. Zelemová), Dalyová – Jamesová – Russová (88. Kellyová), Hempová (106. Englandová).
    Náhradníci: Hamptonová, Roebucková – Charlesová, E. Morganová, Wubbenová-Moyová, Coombsová, Nobbsová, Tooneová.

    Trenér: Sarina Wiegmanová

    Nigérie: Nnadozieová (C) – Alozieová, Ohaleová, Demehinová, Plumptreová – Ucheibeová, Ayindeová (91. Echeginiová) – Ajibadeová, T. Payneová (114. Oparanozieová), Onumonuová (58. Oshoalaová) – Kanuová (81. Ordegaová).
    Náhradníci: Balogunová, Oluehiová – Ebiová, Imuranová, Ogbonnaová, Okoronkwová, Monday.

    Trenér: Randy Waldrum

    Rozhodčí: Borjasová – Lópezová, Ramirezová

    Diváci: 49 461
    bahis siteleri