Švýcarsko – Německo 5:3 (kon.) | Česko – USA 7:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
5:3 (0:1, 2:1, 3:1)
Německo
Pondělí 07.08.2023, 15:30 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (17:35:02)
     
    Střely na branku: 35 – 22
     
    Je dobojováno. Švýcaři nakonec ovládli třetí třetinu, ve které strhli vedení na svou stranu, které poté navýšili a vedli už 5:2. Němcům se pak povedlo ještě vykřesat jiskru naděje, ale následně pak už dvoubrankovou ztrátu nevymazali. Švýcarsko tak vítězí 5:3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Jeden ze Švýcarů ještě z vlastního obranného pásma nasměroval puk na opačnou stranu, klec ale minul.
     
    59:32
    Další snaha německého týmu o korekci skóre, ale kontaktní branku to zatím nepřineslo.
     
    59:16
    Němci se natlačili před Gerbera, ale ten jejich pokus zastavil a poté raději přerušil hru. Za chvíli se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    59:00
    Oswald je na střídačce, Němci to zkoušejí bez brankáře a se šesti bruslaři v poli.
     
    59:00
    Německo si bere oddechový čas.
     
    58:30
    Po levé straně se do útočného pásma protáhl Max Ziergiebel, ale neměl tolik sil na zakončení. Poté si puk vzali Švýcaři a pohodlně ho dostali ven z obranného pásma.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:22
    Švýcarsko je kompletní.
     
    56:47
    Švýcaři se dostali na kotouč a ten hned poslali až před branku Německa. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    55:50
    Němci se usadili v pásmu soupeře, ale Švýcaři získali puk a šli dopředu, ale nedokázali se prosadit před Oswaldem. Následně pak vrací hru před Gerbera zase Němci.
     
    55:22
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Guus Van der Kaaij – 2 min., podrážení.
     
    55:20
    Hosté v plném počtu.
     
    53:20
    Vyloučení v týmu Německo:
    Dustin Willhöft – 2 min., sekání.
    52:50 Max BLEICHER - 5:3
     
    52:50
    Německo právě vstřelilo branku!
    Hned na to ale Němci snižují, v těsné blízkosti se prosadil MAX BLEICHER a možná ještě vykřesal jiskru naděje pro německý celek – 5:3. Asistence: Nikita Kessler a Sebastian Zwickl.
    52:30 Jan KNEUBÜHLER - 5:2
     
    52:30
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Faulován byl Saro Heyer, k exekuci nájezdu se postavil JAN KNEUBÜHLER, jenž se dostal blíže brance soupeře a poté švihem prostřelil Oswalda – 5:2.
     
    52:30
    Vyloučení v týmu Německo:
    Carlos Händel – TS, podrážení.
     
    52:30
    Němci v přesilové hře mají možnost snížit na rozdíl jediné branky, místo toho ale čelili akci soupeře, po které bylo nařízeno trestné střílení!
     
    51:39
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Lucien Lehmann – 2 min., hákování.
    51:02 Noél BLAHA - 4:2
     
    51:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Dorian Moret poslal puk najíždějícímu NOÉLU BLAHOVI, který ve středním pásmu nabral rychlost a pokračoval k brance soupeře. Sice se stihl vrátit jeden z německých beků, ale nápřahu už nezabránil. Kotouč končí v síti a Švýcarsko vede 4:2. Asistence: Dorian Moret.
     
    50:18
    Polovina třetí třetiny je minulostí, Švýcaři stále drží nejtěsnější možný náskok, Němcům se naopak nedaří vyrovnat.
     
    49:18
    Němci ve svém obranném pásmu vybojovali kotouč a následně pak se s ním dostali až před Gerbera. Ale před jeho klecí nezakončili přesně.
     
    49:00
    Oba celky jsou po sérii vyloučení už zase kompletní a Švýcaři znovu operují před Oswaldem. Ten po nebezpečném zakončení zakročil a hru přerušil.
     
    47:20
    Švýcaři hrají čtyři na tři a už kombinují před Oswaldem. Následně střílel Mike Aeschlimann, ale puk skončil u zadního mantinelu, následně pak se Němci osvobozují.
     
    46:50
    Vyloučení v týmu Německo:
    Niclas Hempel – 2 min., podrážení.
     
    46:37
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Florian Schenk – 2 min., hákování.
     
    46:00
    Vyloučení v týmu Německo:
    David Lewandowski – 2 min., podrážení.
    45:27 Dorian MORET - 3:2
     
    45:27
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hezky sehraná akce a Švýcaři jdou do vedení, poprvé v tomto utkání. Florian Schenk nabil DORIANU MORETOVI, který udělal pár kroků navíc a z hrany levého kruhu napřáhl ke střele. Kotouč poté skončil až za zády Oswalda – 3:2. Asistence: Florian Schenk a Luca Nappiot.
     
    44:34
    Luca Nappiot rukou zpracoval puk a hodil si ho na čepel, následovala akce Švýcarů před německou klecí, ale tam dobře zapracovala obrana.
     
    43:52
    Akce na obou stranách, ani jednomu týmu se však nepovedlo zakončit přesně a na ukazateli skóre tak svítí stále nerozhodný stav.
     
    41:49
    Florian Schenk na levém kruhu vyslal táhlou střelu na Bartholomäuse Oswalda, ten natáhl svoji hůl a kotouč se od ní odrazil do bezpečí.
     
    40:38
    Po pravé straně pronikl do útočného pásma David Lewandowski, ale byl tísněn obranou soupeře, která ho nakonec nepustila do zakončení před Gerberem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:58.
     
    Střely na branku: 23 – 17
     
    Také druhá třetině je minulostí. V osmadvacáté minutě navýšil německý náskok Sebastian Zwickl a Švýcaři ztráceli dva góly. O chvilku později to ale bylo už jinak. Na 1:2 snížil Arthur Dandois a hráči ze země helvétského kříže tak byli svému soupeři na dostřel jediné branky. Čtyři minuty před vypršením prostřední části hry pak vyrovnal Flavien Etter a začínalo se opět od nuly. Ještě nás čeká hodně zajímavá třetí třetina a uvidíme, zda bude rozhodnuto v základní hrací době, nebo zda dojde na prodloužení či dokonce samostatné nájezdy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Ještě přichází zakázané uvolnění Švýcarů a znovu se vše stěhuje před Gerbera, tentokráte bude buly vhozeno po pravici švýcarského brankáře.
     
    39:34
    Gerber zasáhl na druhé straně a po zákroku zastavil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    39:11
    Moritz Hasler v prostoru mezi kruhy zakončil, jeho zvednutý projektil ale minul německou klec. Nyní jsou to Švýcaři, kdo je na koni a diktuje tempo hry. Němci naopak působí hodně zaskočeně.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:35
    Německo je v plném počtu.
     
    37:35
    Na levé straně číhal Jan Kneubühler, ale nakonec v dobré možnosti promáchl. Nicméně jeho tým se stále drží v útočné třetině.
     
    36:59
    Švýcaři nyní mají velkou příležitost, jak poprvé strhnout vedení na svou stranu, když dostali výhodu přesilové hry.
     
    36:35
    Vyloučení v týmu Německo:
    Sebastian Zwickl – 2 min., hákování.
    35:48 Flavien ETTER - 2:2
     
    35:48
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A nyní už je opravdu vyrovnáno a začíná se znovu od začátku. Na levé straně postrčil puk Moritz Hasler FLAVIENU ETTEROVI, který ho obloučkem poslal za záda Oswalda – 2:2. Němci tak ztratili své slibné dvougólové vedení. Asistence: Moritz Hasler.
     
    34:29
    Po zakázaném uvolnění Němců se vhazovalo před Oswaldem, hned na to Němci otočili hru, ale před Gerberem nijak zvlášť neohrozili jeho svatyni.
     
    33:28
    Na Švýcarech je vidět, že je kontaktní branka nakopla. Po chvilce orazítkovali tyč, nyní se drali do dalšího zakončení, ale tahle akce se úplně nepovedla.
    32:25 Samostatný únik Guincharda, který orazítkoval tyč Oswaldovy brány
     
    32:25
    Moc nechybělo a mohlo být dokonce bleskurychle vyrovnáno. Ovšem samostatný únik Gabina Guincharda skončil pouze nastřelenou tyčí německé branky! Oswaldovi tak ještě nyní asi zvoní v uších.
    30:50 Arthur DANDOIS - 1:2
     
    30:50
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A je to už o jednu branku a Švýcaři jsou zpět ve hře. Jeden z beků Německa špatně odehrál puk v obranné třetině, ten se dostal k ARTHURU DANDOISOVI, který svižnou střelu načapal Bartholomäuse Oswalda – 1:2. Bez asistence.
     
    30:01
    Polovina řádné hrací doby je minulostí, vstupujeme tedy do druhé poloviny zápasu. Agilní německý celek se teď delší dobu držel v útočné třetině, až se z ní sám vykázal.
     
    28:56
    Němci jsou nyní hodně aktivní a znovu se snažili o zakončení, v tom jim ale tentokráte zabránila obrana Švýcarska.
    27:09 Sebastian ZWICKL - 0:2
     
    27:09
    Německo právě vstřelilo branku!
    Po další velmi dobře situaci jdou Němci už do dvoubrankového náskoku. Na pravém kruhu napřáhl ke střele skrze obranu soupeře SEBASTIAN ZWICKL a dokonale zaskočil nepřipraveného Cedrica Gerbera – 0:2. Asistence: Elias Schneider.
     
    25:09
    Lucien Lehmann se dostal do prostoru mezi kruhy a zblízka pálil na Oswalda, jeho branku ale ve velmi dobré střelecké pozici přestřelil!
     
    23:18
    Neúspěšná akce Němců a u puku jsou znovu Švýcaři, kteří měli další snahu o vyrovnání, nicméně obrana Německa byla proti a střelu zastavila.
     
    22:14
    Z otočky šikovně na levé straně vystřelil Flavien Etter, ale beton německého brankáře tuto šanci zastavil. Nicméně stále čelí ataku svého soupeře.
     
    21:18
    Němci se sice hned dostali do útočného pásma, kde ale záhy kotouč ztratili. Poté ho získali Švýcaři, ale i ti ho moc dlouho neměli.
     
    20:48
    Německo je v plném počtu.
     
    20:09
    Švýcaři dohrávají svou přesilovou hru a hned na začátku druhé třetiny ohrozili německou branku, v dobré šanci ji ale Arthur Dandois minul.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:13.
     
    Střely na branku: 8 – 8
     
    První třetina je minulostí a vyzněla lépe pro německý tým. Ten v šestnácté minutě díky Maxu Ziergiebelovi využil přesilovou hru a dostal se do vedení. V závěru pak hráli Němci v oslabení a v dobré šanci byl unikající Max Ziergiebel, ale autor úvodního gólu v oslabení zblízka na Gerbera nevyzrál.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Ve vlastním oslabení se do zakončení dral Max Ziergiebel, ale tváří v tvář Gerberovi neuspěl!
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:48
    Vyloučení v týmu Německo:
    Matheo Schroth – 2 min., podrážení.
     
    17:53
    Zakázané uvolnění Švýcarů stěhuje hru zpět před Cedrica Gerbera a Němci díky tomu získali zadarmo útočnou třetinu.
     
    17:01
    Švýcaři se hned po buly snažili o vyrovnání, pokus Ettera však skončil jen na hrudi německého brankáře Oswalda.
    15:21 Max ZIERGIEBEL - 0:1
     
    15:21
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci využívají přesilovou hru a otevírají účet tohoto zápasu. Po sehrané kombinaci se dobře před Gerbera postavil MAX ZIERGIEBEL, jenž poté umístil kotouč za jeho záda – 0:1. Asistence: Carlos Händel a Albert Bicker.
     
    14:36
    Při vyloučení Nappiota mají první přesilovou hru k dispozici také Němci, kteří se už nastěhovali před Gerbera a kombinují před jeho klecí.
     
    14:14
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Luca Nappiot – 2 min., podrážení.
     
    Střely na branku: 5 – 2
     
    13:43
    Mike Aeschlimann se po levém křídle prodral na levý kruh a poté z bekhendu zakončil. Štiplavá střela mířila sice na branku, ale u pravé tyče to jistil Oswald, který zapisuje další přesný zákrok.
     
    12:57
    Další střídání puku, Němci s ním prošli do útočného pásma, ale uslyšeli hvizd postranního sudího, a to znamená jediné – ofsajd.
     
    12:43
    Jenže Švýcaři bleskově dostali puk zpět na své hokejky a velmi rychle se stěhují do teritoria Německa.
     
    12:01
    Za brankou Švýcarska svedli souboj o puk hráči obou týmů, nakonec ho vydolovali Němci a pokusí se projít do akce, která by mohla znamenat ohrožení branky Cedrica Gerbera.
     
    11:03
    První dějství se přehouplo do své druhé poloviny, u kotouče jsou aktivní Švýcaři, kteří opět zakombinovali před německou brankou. Nic z toho však zase nebylo.
     
    10:10
    Arthur Dandois dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a okamžitě vystřelil, ale kotouč nakonec znovu dobře pokryl Bartholomäus Oswald.
     
    09:19
    Na druhé straně mezi kruhy vystřelil Niklas Aebli, vytáhlý útočník ale přízemní pokus poslal jen k zadnímu mantinelu.
     
    08:22
    David Lewandowski převzal na pravém kruhu puk po přihrávce od Ziergiebela, ale stihli se před něho vrátit obránci Švýcarů, takže nemohl pořádně zakončit.
     
    07:20
    Oba celky jsou zatím celkem aktivní, ale k přesnějšímu zakončení to nevedlo. Znovu se dostali do šance nyní Švýcaři, ovšem Oswald svou svatyni opět uhájil.
     
    05:43
    Luca Nappiot se prodral skrze německou obranu až před Bartholomäuse Oswalda a poté švihem zakončil, beton německého brankáře ale vše zmařil.
     
    05:20
    Bartholomäus Oswald čelil nebezpečnému pokusu z pravé strany, nakonec si ale v pokleku poradil a kotouč ukryl pod lapačku. Poté nechal hru raději zastavit.
     
    04:07
    Saro Heyer sebral odražený puk a poté šel dopředu, kde mu sekundovali spoluhráči, nakonec se ale před brankářem Gerberem nedokázali střelecky prosadit.
     
    03:13
    Německo je v plném počtu.
     
    03:06
    Nyní zahrozil před Oswaldem Arthur Dandois, ale jeho střela byla sražena do bezpečí a kotouč znovu opouští obrannou třetinu Němců.
     
    02:29
    Další výhoz puku obranou Německa až před branku Švýcarů a znovu tak šetří cenné vteřiny ze svého oslabení. Soupeř tak musí začínat další přesilovkovou akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    01:45
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru Švýcaři. Němci se ale po buly v obranné třetině zmocnili kotouče a okamžitě ho odpálili až před Gerbera a osvobozují se.
     
    01:13
    Vyloučení v týmu Německo:
    Philipp Stock – 2 min., nedovolené bránění.
     
    00:53
    Okamžitě pak šli Švýcaři na druhou stranu, ale ještě před útočnou modrou čárou jim soupeř sebral puk. A poslal ho mimo.
     
    00:13
    Hned po vhazování ve středovém kruhu se do akce dostali Němci, Gerberovi zatrnulo, protože střela na něho mířící jen těsně minula tyč jeho klece.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Gerber (Bichler) – Nappiot, Moret, Bichsel, N. Lehmann, Van Der Kaaij (A), Bär, Heyer – Aeschlimann, Wagner (C), Dandois – Meier, L. Lehmann, Etter (A) – Hasler, Kneubühler, Guinchard, Blaha – Aebli, Schenk
    Trenér: Fabio Schumacher

    Německo: Oswald (Stuhrmann) – Bicker, Händel (A), Bleicher (C), Stock, Wijacki, Hempel, F. Kose, Warnecke – Lewandowski (A), Ziergiebel, Willhöft – Schneider, Kessler, Zwickl – Kronhardt, Pohle, Langmeier – Schroth, Kaufmann, Schäfer
    Trenér: Philip Kipp

    Rozhodčí: Mejzlík – Augusta, Špůr.
     
    Německo

    To Němci mají na svém kontě zatím dva zápasy. Nejdříve vyzvali českou sedmnáctku, se kterou v utkání dvakrát vedli. Nakonec ale náskok neudrželi a Češi duel otočili ve svůj prospěch a po závěrečné siréně se radovali z výhry 5:3. Poté na ně čekali Slováci a ti je porazili 6:3. Německý celek je tak na turnaji zatím bez výhry a rád by to změnil dnes proti Švýcarům.
     
    Švýcarsko

    Švýcaři mají za sebou už odehrané tři duely. V tom prvním narazili na domácí českou reprezentaci, se kterou padli těsně 3:4. Další den se hráči Švýcarska utkali se Slovenskem. V základní hrací době nepadl ani jeden gól a zápas došel do prodloužení. V něm uspěli právě Švýcaři a na turnaji tak zapsali první vítězství po výsledku 1:0 po nastavené hrací době. Naposledy se pak střetli se Spojenými státy americkými a zámořský celek zvítězil vysoko 7:2.
     
    Hezké pondělní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. V pátek odstartoval domácí turnaj reprezentací do sedmnácti let, jenž se koná v Chomutově. My prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi Švýcarskem a Německem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 31. Dandois, 36. Etter (Hasler), 46. Moret (Schenk, Nappiot), 52. Blaha (Moret), 53. Kneubühler (TS) – 16. Ziergiebel (Händel, Bicker), 28. Zwickl (Schneider), 53. Bleicher (Kessler, Zwickl)


    Švýcarsko: Gerber (Bichler) – Nappiot, Moret, Bichsel, N. Lehmann, Van Der Kaaij (A), Bär, Heyer – Aeschlimann, Wagner (C), Dandois – Meier, L. Lehmann, Etter (A) – Hasler, Kneubühler, Guinchard, Blaha – Aebli, Schenk
    Trenér: Fabio Schumacher

    Německo: Oswald (Stuhrmann) – Bicker, Händel (A), Bleicher (C), Stock, Wijacki, Hempel, F. Kose, Warnecke – Lewandowski (A), Ziergiebel, Willhöft – Schneider, Kessler, Zwickl – Kronhardt, Pohle, Langmeier – Schroth, Kaufmann, Schäfer
    Trenér: Philip Kipp

    Rozhodčí: Mejzlík – Augusta, Špůr
    bahis siteleri