Ždírec – Brno 1:4 (kon.) | Řepiště – Prostějov 0:26 (kon.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 0:8 (kon.)
Havířov – Hlubina 0:2 (kon.) | Hranice – Uničov 0:0 (odl.) | Štětí – Ústí n. L. 2:3 (kon.)
Vsetín – Kozlovice 3:1 (kon.) | Žďár n/S – Znojmo 0:0 (odl.) | Hodonín – Vyškov 2:2 (3:5 po pen.)
Vítkovice – Třinec 0:4 (kon.) | Holešov – Nové Sady 4:1 (kon.) | Hlinsko – Živanice 1:0 (kon.)
Újezd – Velvary 0:1 (kon.) | Slavia Hradec Kr. – Chrudim 0:2 (kon.) | Velké Hamry – Přepeře 0:0 (odl.)
Neratovice – Baník Souš 0:1 (kon.) | Č. Krumlov – Vlašim 0:7 (kon.) | Kosmonosy – Varnsdorf 0:0 (odl.)
Katovice – Příbram 1:2 (kon.) | Brandýs n/L – Chlumec n/C 0:2 (kon.) | Čáslav – Admira Praha 1:2 (po pr.)
Ústí n/O – Žižkov 0:0 (odl.) | Klatovy – Táborsko 1:6 (kon.) | Kladno – Králův Dvůr 1:0 (kon.)
Chomutov – Brozany 0:2 (kon.) | Hostouň – Dukla Praha 1:4 (kon.) | Mar. Lázně – Karlovy Vary 4:0 (kon.)
Petřín Plzeň – Robstav 2:1 (kon.) | Český Brod – Vltavín 0:1 (kon.) | Nespeky – Motorlet 6:3 (po pr.)
Benátky n/J – Zápy 0:3 (kon.)
konec
FC Slovan Havlíčkův Brod
0:8 (0:2)
FC Vysočina Jihlava
Středa 09.08.2023, 18:00 • Letní sportovní areál Na Losích • MOL Cup • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Po osmém gólu Jihlavy sudí nechal domácí už jen rozehrát a odpískal konec utkání. Ve druhém poločase favorizovaní hosté přidali dalších šest gólů a dokráčeli si pro jednoznačné vítězství. Třemi góly se blýskl útočník Mame Alassane Tall. (19:55:14)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Tohle bylo rychlé. Po útoku z pravé strany mířil balon před bránu, kde ho ve skluzu šikovně poslal do sítě MARVIS AMADIN OGIOMADE, který se tak po aktivním vstupu do utkání dočkal gólu až v samotném závěru.
     
    88
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Vysočina v závěru zúročuje svůj tlak a dočkala se již sedmého gólu. Poprvé v zápase se prosadil také TOMÁŠ FRANĚK.
     
    87
    Střídání v týmu FC Slovan Havlíčkův Brod:
    ze hřiště odchází Dejl, přichází Pecen,
    ze hřiště odchází Novák, přichází Balliš.
     
    84
    Jihlava teď sevřela svého soupeře, z druhé vlny vystřelil tvrdou ránu Jan Chytrý, skvělým zákrokem se ovšem prezentoval Lukáš Konrád.
     
    83
    Hosté zahráli rohový kop z levé strany velice slušně, dostali se do zakončení, míč ale těsně minul havlíčkobrodskou bránu.
     
    82
    Tomáš Franěk z pravé strany hledal Talla, před kterým domácí obrana jen těsně vytěsnila míč alespoň na rohový kop.
     
    82
    Jihlava právě vstřelila branku!
    MAME ALASSANE TALL se přeci jen dočkal hattricku! Dostal výbornou přihrávku do vápna, kde proti němu vyběhl havlíčkobrodský brankář. Útočník Jihlavy ale zareagoval pohotovou kličkou a poslal míč do sítě.
     
    79
    Po zblokované střele se k odraženému balonu dostal Ogiomade, ten ale ze střední vzdálenosti výrazně přestřelil havlíčkobrodskou bránu.
     
    78
    Radek Křivánek, který má po střídání sil na rozdávání, si střihl dlouhý sprint bez míče na levém křídle. K balonu měl ale blíže Lukáš Konrád, který ho před jihlavským protihráčem chytil do rukou.
     
    76
    Jihlava rozehrála rohový kop z levé strany, ve vzduchu byl nejvýš opět Mame Alassane Tall. Míče se sice dotkl, ale jen ho lízl tak, že k ohrožení domácí brány nedošlo. Lukáš Konrád bude odkopávat od brány.
     
    76
    Jihlava právě vstřelila branku!
    A pokračující akce skončila nakonec gólem. Blízko byl už Mame Alassane Tall, jeho hlavičku ale zastavila levá tyč domácí brány. K odraženému balonu se ale dostal MATYÁŠ MIŠKA, který zblízka procedil balon skrz gólmana.
     
    74
    Tomáš Franěk rozehrál standardní situaci z pravé strany. Vysoký centr domácí odhlavičkovali, akce Jihlavy ovšem pokračuje.
     
    73
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Vedral, přichází Haala.
     
    69
    Hosté se drží na balonu, do žádného útočného výpadu se ale nedostávají. Teď se navíc domácí ubránili tak, že vybojovali autové vhazování pro sebe.
     
    68
    Žlutá karta pro tým FC Vysočina Jihlava (Franěk).
     
    66
    Na první pohled se zdálo, že je centr přetažený, Martin Cakl ho ale hlavou vrátil do pokutového území, kde se k hlavičce ještě dostali další dva hráči domácích, zakonči ale nedokázali.
     
    65
    Pavel Víšek postupoval dopředu podél pravé postranní čáry a nakonec si došel pro faul. Havlíčkův Brod bude zahrávat standardní situaci.
     
    65
    Střídání v týmu FC Slovan Havlíčkův Brod:
    ze hřiště odchází Panský, přichází Piskač.
     
    65
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do čtyřbrankového vedení. Do pokutového území mířil centr z levé strany, který si výborně našel hostující kapitán FILIP VEDRAL a hlavou je usměrnil do brány Havlíčkova Brodu.
     
    65
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Křehlík, přichází Křivánek.
     
    61
    Vysočina zahrávala rohový kop z pravé strany, pro který vyskočil Mame Alassane Tall, jeho hlavička ale mířila nad havlíčkobrodskou bránu.
     
    60
    Jihlava opět kombinuje kolem pokutového území domácích, Miroslav Křehlík ale přihrál nepřesně, míče se zmocnil Vojtěch Novák.
     
    58
    Slovan se snažil přejít do útoku dlouhým balonem podél levé lajny, vysoký míč ale jihlavský Jan Chytrý odehrál hlavou do zámezí.
     
    56
    Jakub Válek z levé strany přihrál do velkého vápna Vojtěchu Novákovi. Přestože byl těsně bráněn obráncem Jihlavy, dokázal přes něj vystřelit. Míč ale letěl po jeho střele mimo tři tyče.
     
    55
    Pěknou kombinací na jeden dotyk se hosté dostali dopředu po pravém křídle. Následný centr Jana Vítka byl ale velice nepovedený a skončil jen za postranní čárou.
     
    53
    Ogiomade se teď vydal ze svých sil dlouhým sprintem dopředu trochu zbytečně. Nejen že měl k míči blíže brankář Lukáš Konrád, navíc byl také signalizován ofsajd.
     
    53
    Martin Cakl na pravé straně viděl náběh Daniela Fikara, kterému se snažil adresovat přihrávku do běhu, hostující obrana byla ale pozorná a průnik zastavila.
     
    53
    Jihlava právě vstřelila branku!
    K penaltě se postavil FILIP VEDRAL a proměnil ji naprosto suverénně. Nejenže ji kopl na druhou stranu, než skákal brankář, ale také ji perfektně umístil pod horní tyč.
     
    52
    Domácí zastavili další útok Jihlavy faulem v pokutovém území, Vysočina bude kopat penaltu!
     
    51
    Tomáš Franěk dokázal obstřelit zeď Havlíčkova Brodu, zároveň ale obstřelil i jeho bránu. Domácí budou odkopávat od brány.
     
    50
    Žlutá karta pro tým FC Slovan Havlíčkův Brod (Dejl).
     
    47
    Mame Alassane Tall promáchl na malém vápně v dobré pozici. Akce ale pokračovala a nakonec vyústila faulem domácích. Vysočina bude zahrávat přímý kop jen kousek za hranicí velkého vápna.
     
    47
    Standardní situaci rozehrával Daniel Fikar. Ten poslal do vápna nadýchaný balon, který ale odvrátila obrana Jihlavy.
     
    46
    Adam Dejl postupoval po pravém křídle, kde byl zastaven nedovoleně. Domácí budou z kraje druhé půle zahrávat standardní situaci.
     
    46
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Peřina, přichází Farka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas potvrdil předzápasová očekávání, Jihlava v zápase dominuje. Domácí Slovan se dopředu dostává jen sporadicky. Tlak Jihlavy vyústil v dva góly Mame Alassane Talla, který měl krátce před koncem poločasu blízko ke třetí trefě. Několik povedených zákroků předvedl také havlíčkobrodský gólman Lukáš Konrád.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Mame Alassane Tall byl blízko třetímu gólu. Centr z pravé strany mířil ideálně na jeho hlavu, hostující útočník pak jen těsně minul pravou tyč Konrádovy svatyně.
     
    43
    Když to nevyšlo Jihlavě po levém křídle, zkusila to po pravém. Ani na druhé straně hřiště Vysočina neuspěla. Domácí odklidili balon za pomezní čáru.
     
    41
    Matyáš Miška zastavil průnik Martina Cakla a s míčem přilepeným na kopačku sprintoval přes půl hřiště, aby rozehrál rychlý protiútok Jihlavy. Následný pokus o přihrávku do pokutového území Havlíčkova Brodu ale odvrátil Adam Dejl.
     
    39
    Ogiomade si od levé pomezní čáry navedl míč na střed hřiště a dva kroky za velkým vápnem napřáhl ke střele, která měla slušné parametry, Lukáš Konrád ale předvedl další povedený zákrok.
     
    37
    Po rychlém přenesení hry se rozvlnila havlíčkobrodská síť potřetí, hosté se ale ani neradovali. Dobře si všimli, že čárový rozhodčí má praporek nahoře a signalizuje ofsajd.
     
    37
    Pavel Víšek dostal průnikovou přihrávku dopředu tentokrát na levém křídle, obránce Jihlavy byl ale rychlejší a havlíčkobrodského hráče do šance nepustil.
     
    36
    Pavel Víšek si po autovém vhazování dobře pokryl míč na pravém křídle. Z hranice brankové čáry se snažil ocentrovat před bránu, bude z toho ale jenom odkop Adama Jágrika.
     
    34
    Po autovém vhazování ovšem mohla útočná akce Havlíčkova Brodu pokračovat. Jiří Pabousek se dostal ke střele z hranice velkého vápna, odkud jen těsně přestřelil jihlavskou bránu.
     
    33
    Standardní situaci z pravé strany teď rozehrávali domácí. Centr Jiřího Pabouska ale letěl do míst, kde byl pouze bránící hráč Jihlavy.
     
    32
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Vysočina zvyšuje svůj náskok na rozdíl dvou branek. Matyáš Miška poslal průnikovou přihrávku do vápna, kde se dobře zorientoval Filip Vedral, jenž přihrávkou z pravé strany prakticky zařídil gól. MAME ALASSANE TALL měl už potom jednoduchou práci, aby doklepl síť do odkryté brány.
     
    29
    Dlouhé autové vhazování odvrátil Adam Dejl, hned poté letěl do malého vápna další centr Jihlavy. Ten našel hlavu Filipa Vedrala, jeho hlavička mířila ovšem doprostřed brány na připraveného Lukáše Konráda.
     
    27
    Domácí sklidili velký potlesk tribun. Po autovém vhazování po pravém křídle zaútočil Jiří Pabousek, který se efektně dostal za bránícího hráče Jihlavy. Poté hledal přihrávkou doleva Jakuba Válka, míč ale mířil o dva kroky před něj, Jihlava tak bude odkopávat od brány.
     
    24
    Ani po vstřelené brance se obrázek hry nemění. Jihlava se rychle dostala k míči a znovu postavila své útočné rozestavení. Z levé strany centroval Ogiomade, míč ale letěl vysoko a daleko. Domácí budou odkopávat od vlastní brány.
     
    24
    Žlutá karta pro tým FC Slovan Havlíčkův Brod (Víšek).
     
    23
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají po dlouhém dobývání havlíčkobrodské svatyně do vedení! Po centru z pravé strany se po odrazu od země dostal míč do malého vápna k MAME ALASSANE TALLOVI, který levou nohou překonal bezmocného brankáře Havlíčkova Brodu.
     
    21
    Rohový kop hosté nezhráli dobře. Polovysoký centr odvrátil první bránící hráč Havlíčkova Brodu, který stál před bližší tyčí.
     
    20
    Jihlava dlouho kombinovala okolo pokutového území Havlíčkova Brodu, nakonec se dostala ke střele ze střední vzdálenosti. Tu perfektním zákrokem zneškodnil Lukáš Konrád, bude z toho další rohový kop ve prospěch Vysočiny.
     
    17
    Pro vysoký balon si došel brankář Lukáš Konrád a vyboxoval ho pryč, při zákroku ale srazil také svého spoluhráče Adama Dejla. Ten zůstal otřesený ležet na trávě, po krátkém ošetření se ale vrací na hřiště.
     
    16
    Standardní situaci rozehrál Ogiomade, trefil ale jenom před sebou stojící zeď. Vysočina ovšem bude zahrávat další rohový kop.
     
    15
    Tomáš Franěk si došel pro faul, nedovoleně ho zastavil Lukáš Dočkal. Jihlava bude rozehrávat standardní situaci z levé strany mezi vápnem a postranní čárou.
     
    13
    Jihlava stále podle předpokladů dominuje a snaží se o průnik do vápna. Přestože je domácí Slovan pod tlakem, v defenzivě stále pracuje dobře.
     
    12
    Míč propadl do malého vápna k Martinu Sládkovi, který si teď drbe hlavu. Byl sám v dobré pozici, míč měl ale na dlouhou nohu a levačkou ho neusměrnil přesně, Lukáš Konrád si připisuje první zákrok.
     
    11
    Jihlava zahrávala další rohový kop, tentokrát z pravé strany. Zvolila rozehrávku nakrátko, po které letěl vysoký míč do vápna. Domácí útok Vysočiny znovu odvrátili.
     
    10
    Vojtěch Novák vyslal dopředu po pravé straně Martina Cakla, který svojí rychlostí pořádně potrápil obranu Jihlavy. Přes bránícího hráče se ale nakonec nedostal a situace končí odkopem od brány.
     
    9
    Další centr z levé strany posílal Jaroslav Peřina, zatím je to ale stále stejná písnička. Vysoký míč odklidila hlavou defenziva domácích.
     
    7
    Tomáš Franěk měl čas se rozhlédnout a poslal z levé strany nadýchaný balon do pokutového území, i tentokrát však ve vzduchu kralovali obránci Havlíčkova Brodu. K odraženému míči měl nejblíže Matyáš Miška, ke střele se ale nedostal.
     
    6
    Hosté Havlíčkovu Brodu zatím prakticky nepůjčili balon. Obrana Slovanu je ovšem zatím pozorná a poctivě odvrací každý náznak útočné akce.
     
    5
    Do Letního sportovního areálu Na Losích přijela i skupinka fanoušků Jihlavy, která o sobě poprvé dala vědět skandováním Jihlava do toho.
     
    4
    Ani z další standardní situace se hostům bránu Havlíčkova Brodu ohrozit nepodařilo. V souboji na malém vápně byl nejvýš bek domácích, který odvrátil hlavou míč do bezpečí.
     
    3
    Ogiomade je hned od začátku velice aktivní. Znovu vedl útok po levém křídle a snažil se ocentrovat před bránu. Domácí balon zastavili opět jen za cenu rohového kopu.
     
    3
    Ogiomade byl na levé čáře pod tlakem napadajících protihráčů a vrátil míč až na gólmana Adama Jágrika.
     
    2
    Rohový kop Jihlava zahrávala na bližší tyč, ve vzduchu byli úspěšnější ale bránící hráči Havlíčkova Brodu. Z první standardní situace Vysočina nic nevytěžila.
     
    1
    Hosté se ihned po výkopu hnali dopředu po levém křídle. Dlouhý balon před Ogiomadem odvrátili domácí na rohový kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Havlíčkův Brod: Konrád – Dejl (C), Pabousek, Hloušek, Cakl, Fikar, Válek, Víšek, Novák, Panský, Dočkal
    Náhradníci: Soukal, Pavlík, Pecen, Balliš, Piskač, Málek, Šimánek
    Trenér: Martin Slavík

    FC Vysočina Jihlava: Jágrik – Miška, Chytrý, Sládek, Vedral (C), Peřina, Ogiomade, Franěk, Vítek, Křehlík, Tall
    Náhradníci: Tureček, Farka, Křivánek, Pešek, Fila, Haala, Trešl
    Trenér: David Oulehla

    Rozhodčí: Bělák – Podaný, Dohnálek.
     
     FC Slovan Havlíčkův Brod může v regionálním derby jen překvapit. MOL Cupu se účastní podeváté v historii a teprve podruhé prošel přes předkolo do 1. kola. Postup si zajistil vítězstvím 2:0 na hřišti Pelhřimova po gólech Daniela Fikara a Jakuba Coufala.

    V Divizi D mají havlíčkobrodští fotbalisté za sebou teprve první kolo. V něm na domácí půdě přivítali Starou Říši. Hosté díky proměněné penaltě po prvním poločase vedli, Slovan ale po přestávce díky hlavičce Jakuba Coufala vyrovnal. Havlíčkův Brod tak do sezony vykročil remízou.
     
     FC Vysočina Jihlava je jasným favoritem tohoto střetnutí. Mužstvo z krajského města se v posledních letech pokaždé dostalo minimálně do 3. kola, před dvěma sezonami dokonce až do osmifinále, kde jim vystavil stopku tým Bohemians Praha 1905. V uplynulém ročníku vyřadil Jihlavu ve třetím kole Zlín.

    Ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE má Jihlava za sebou čtyři odehraná kola. Do sezony vstoupila třemi výhrami, v posledním kole pak remizovala s Hanáckou Slavií Kroměříž. Vysočině tak na startu aktuálního ročníku patří v tabulce třetí příčka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu 1. kola MOL Cupu, ve kterém divizní FC Slovan Havlíčkův Brod hostí druholigovou FC Vysočinu Jihlava. Utkání začíná v 18:00.

    Milan Sochor

    Branky: 23. Tall, 32. Tall, 53. Vedral (pen.), 65. Vedral, 76. Miška, 82. Tall, 88. Franěk, 90. Ogiomade

    Karty:   24. Víšek (HBR), 50. Dejl (HBR) – 68. Franěk (JIH)


    FC Slovan Havlíčkův Brod: Konrád – Dejl (C) (87. Pecen), Pabousek, Hloušek, Cakl, Fikar, Válek, Víšek, Novák (87. Balliš), Panský (63. Piskač), Dočkal
    Náhradníci: Soukal, Pavlík, Pecen, Balliš, Piskač, Málek, Šimánek

    Trenér: Martin Slavík

    FC Vysočina Jihlava: Jágrik – Miška, Chytrý, Sládek, Vedral (C) (71. Haala), Peřina (46. Farka), Ogiomade, Franěk, Vítek, Křehlík (65. Křivánek), Tall
    Náhradníci: Tureček, Farka, Křivánek, Pešek, Fila, Haala, Trešl

    Trenér: David Oulehla

    Rozhodčí: Bělák – Podaný, Dohnálek

    Diváci: 580
    bahis siteleri