Tisková konference před startem 1. ligy žen (kon.)
konec
Tisková konference před startem 1. ligy žen a šlágrem Liberec - Sparta

Středa 16.08.2023, 11:00Tiskové konference
     
    Děkujeme vám za pozornost a přejeme pěkný den. (11:54:38)
     
    Tomáš Čarnogurský poděkoval všem za účast na tiskové konferenci a pozval všechny fanoušky na bohatý víkendový fotbalový program.
     
    Michaela Havrilová: Bylo velké zklamání, že jsme se nedostali do kvalifikace o Ligu mistryň. Do poslední chvíle jsme o to bojovaly a zklamání pak bylo obrovské. Postupovaly tři kluby z naší ligy do kvalifikace o Ligy mistryň, letos bohužel budou postupovat jen dva týmy, takže ta šance bude daleko nižší.
     
    Jiří Liška: Martin Jánošík doplní ženský realizační tým jako asistent trenéra. Asistentem zůstane Jaroslav Dittrich a budeme mít místo jednoho asistenta dva.
     
    Jiří Liška: Kristína Košíková odešla hostovat do Slavie, ale má u nás dlouhodobou smlouvu,, tak uvidíme, jak se jí tam bude dařit. Tři hráčky se pak z hostování vrátily do Sparty.
     
    Jiří Liška: Jak jsem říkal, 80 procent zápasů budeme hrát na hlavním stadionu, některé zápasy se budou hrát v Hrádku a v zimním období pak pravděpodobně budeme hrát nějaké zápasy na umělce v Doubí.
     
    Michaela Havrilová: Máme teď v týmu sparťanky i slávistky, ale vycházejí spolu dobře a žádné rozbroje do týmu to nepřináší. "Dokonce tam některé jsou nejlepší kamarádky," jak dodal Jiří Liška.
     
    Jiří Liška: Na úspěchu akademie má velkou zásluhu Petr Šafář, kterému bych chtěl moc poděkovat. Velký přínos bude, že dorostenecký tým postoupil do nejvyšší soutěže a to hráčkám přinese lepší zápasy a více zkušeností.
     
    Jiří Liška: Petr Myslivec zůstává naším hlavním trenérem. teď bude mít i reprezentační povinnosti, když dostal nabídku dělat asistenta trenéra reprezentace. To je velká odměna pro Slovan a pro trenéra samotného.
     
    Jiří Liška. Když to řeknu na férovku, tým bude letos složený trochu jinak. Letos máme mladší a méně zkušený tým, ale na druhou stranu tu máme patnáct reprezentantek, ať už v mládeži nebo v A-týmu Česka nebo Slovenska. Liga bude hdoně vyrovnaná. Aktuálně se snažíme ještě na jednom postu usilovně posílit, ale uvidíme, zda se nám to nakonec podaří. Zatím si to všechno sedá, ale z týmu mám dobrý pocit a myslím, že to bude dobře fungovat.
     
    Jiří Liška: Je pro nás důležité, aby se Sparta i Slavia popraly o Ligu mistrů a nejlépe tam postoupily, protože to pak přinese další peníze pro český fotbal.
     
    Jiří Liška: Chtěl bych ještě doplnit, že poprvé také budou mít hráčky jmenovky na dresech. Jsem u ženského fotbalu tady asi tři roky. Věděl jsem, že není v našich možnostech platit hráčky Sparty, a tak jsme se snažili vytvořit prostředí, aby spolupráce se Spartou byla pro nás výhodná a dokázali jsme jim vracet lepší hráčky, které se výkonnostně posunou. Teď tu máme i dvě hráčky ze Slavie. Náš cíl je dostat se do první čtyřky a pak už se může stát cokoliv. Fotbal je krásný v tom, že začíná za stavu 0:0 a vyhrát může kdokoliv.
     
    Michaela Havrilová: Moc se těšíme a věříme, že nám pomohou k úspěchu. I když se loni Spartě nedařilo, je to pořád Sparta a máme velkou motivaci, abychom uspěli. Ráda bych pozvala všechny fanoušky do hlediště.
     
    Jiří Liška: Máme řadu mladých šikovných hráček, a tak budeme mít dva týmy žen. Asi 80 procent zápasů by měly naše ženy hrát na hlavním stadionu a rádi bychom proti Spartě překonali i divácký rekord v návštěvnosti.
     
    Tomáš Ćarnogurský. Naše hráčky tady představují naše nové dresy, za které bych velmi chtěl poděkovat společnosti 11teamsports, budeme hrát v dresech od Niké. Letos je poprvé zařadíme i do našeho fanshopu. Ženy hrají v jiných dresech než muži a budou tak k dispozici i ve fanshopu.
     
    Za Slovan Liberec kromě Tomáše Čarnogurského budou přítomni vedoucí úseku žen Jiří Liška a hráčka Slovanu Michaela Havrilová.
     
    Po krátké přestávce budeme pokračovat libereckou částí tiskové konference.
     
    Dušan Žovinec: Sparta má teď dánského trenéra, který má k ženskému fotbalu úplně jiný vztah a hodně to přístupu Sparty k ženskému fotbalu pomáhá.

    David Schlegel