Aktobe – Sepsi 0:1 (kon.) | Lincoln – FC Ballkani 1:3 (kon.) | Pogoň – Gent 2:1 (kon.)
Pjunik – Bodö/Glimt 0:3 (kon.) | Nordsjaelland – FCSB 2:0 (kon.) | Ferencváros – Hamrun 2:1 (kon.)
Maccabi Tel Aviv – Larnaka 1:0 (kon.) | Dynamo Kyjev – Aris Soluň 2:1 (6:5 po pen.) | Austria – Legia 3:5 (kon.)
Levski – Beer Ševa 2:1 (kon.) | Gżira – Plzeň 0:2 (kon.) | Brann – Arouca 3:1 (kon.)
Riga FC – Twente 0:3 (kon.) | APOEL – Dila Gori 1:0 (kon.) | PAOK – Hajduk Split 3:0 (kon.)
Midtjylland – Omonia Nikósie 5:1 (kon.) | Besiktas – Neftçi Baku 2:1 (kon.) | Partizani Tirana – Valmiera 1:0 (kon.)
Swift Hesperange – FC Struga 2:1 (kon.) | Něman Grodno – Celje 1:4 (kon.) | Osijek – Demirspor 3:2 (kon.)
KA Akureyri – Club Bruggy 1:5 (kon.) | Trnava – Lech Poznaň 3:1 (kon.) | Rijeka – B36 Tórshavn 2:0 (kon.)
Maribor – Fenerbahce 0:3 (kon.) | Alkmaar – FC Santa Coloma 2:0 (kon.) | Luzern – Hibernian 2:2 (kon.)
Hearts – Rosenborg 3:1 (kon.) | Derry City – Tobol Kostanaj 1:0 (5:6 po pen.) | Partizan Bělehrad – Sabah Baku 2:0 (5:4 po pen.)
Debrecín – Rapid 0:5 (kon.)
konec
FC Spartak Trnava
3:1 (1:0)
KKS Lech Poznaň
Čtvrtek 17.08.2023, 20:00 • Štadión Antona Malatinského • Evropská konferenční liga (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Příjemný čtvrtek u sledování Evropské konferenční ligy! Slovenský David se po týdnu znovu postaví polskému Goliáši: Trnava bude dnes odvracet vyřazení z pohárů, na Štadión Antona Malatinského dorazí Poznaň.
     
    FC SPARTAK TRNAVA

    Bronzovému celku slovenské nejvyšší soutěže vstup do nového ročníku nevyšel zrovna dvakrát ideálně. Trnava sice v předchozím předkole EKL potvrdila roli favorita a přešla přes lotyšskou Audu, z úvodních dvou kol v Niké lize nicméně oproti očekávání brala jen jediný bod.

    Svěřenci kouče Gašparíka si hned v prvním kole vylámali zuby na Trenčínu, kterému doma podlehli 1:2. Duel se Zlatými Moravci pak byl sice o něco lepší a Spartak tam sahal po vítězství, jenže ho nakonec ztratil po penaltě v závěru druhé půle. Konečný výsledek tehdy zněl 1:1.

    Pokud tedy Bílí andělé vážně pomýšlí na postup, budou muset tyto vlažné výkony hodit za hlavu.
     
    KKS LECH POZNAŇ

    Lech se naopak těší z výborné fazóny, od začátku sezóny zatím ještě nepoznal hořkou pachuť porážky. Do zápasového kolotoče Ekstraklasy vstoupil 22. července výhrou 2:1 v Gliwicích, o týden později uspěl 2:0 proti Radomu a z dosud posledního ligového duelu si odnesl remízu 1:1, kterou na půdě Lubinu vybojoval i přes to, že většinu druhé půle dohrával v oslabení.

    Co se jeho účasti v Evropské konfereční lize týče, ani tam se tým holandského trenéra van den Broma dosud nepotkal s výraznějšími komplikacemi. Litevský Žalgiris vyřadil hladce po výsledcích 3:1 a 2:1, přičemž vítězství zaznamenal i v úvodním utkání se Spartakem. To si podrobněji rozebereme v dalším příspěvku.
     
    PRVNÍ ZÁPAS: LECH – TRNAVA 2:1

    Železničáři do souboje se Spartakem šli jako favorit a svým výkonem papírové předpoklady naplňovali už od samotného začátku. V prvním poločase drželi míč 80 % doby, převahu navíc přetavili hned ve čtyři přesné střely. Ani jedna z nich ovšem za Takáče neprošla.

    Hostující gólman tak kapituloval až na začátku druhé části. Hned ve 46. minutě ho rozklíčoval Marchwiński, který si o chvíli později připsal asistenci u gólu Veldeho. Krátce před koncem se nicméně prosadil Štetina, čímž svému týmu do odvety dodal patřičnou dávku naděje.

    10. 8.: Lech Poznaň – Spartak Trnava 2:1 (0:0)

    Branky: 46. Marchwiński (Pereira), 63. Velde (Marchwiński) – 87. Štetina.

    Žluté karty: 67. Andersson (LPO) – 44. Bainović (TRN), 90+2. Procházka (TRN).

    Držení miče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:8.

    KKS Lech Poznaň: Bednarek – Pereira, Blažič, Milić, Andersson – Murawski – Hotić, Marchwiński (90+2. Sobiech), Karlström, Velde (77. Szymczak) – Ishak (C) (87. Sousa). Hlavní trenér: John van den Brom (NED).

    FC Spartak Trnava: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša, Mikovič – Bainović (78. Bukata), Zeljković, Procházka (C) – Ofori (68. Azango), Djuricin (68. Ristovski), Daniel (90+3. Gorosito). Hlavní trenér: Michal Gašparik.

    Rozhodčí: Karoglan – Sesigüzel, Komurcuoglu (TUR).
    Počet diváků: 29 122.
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Na dodržování pravidel bude dnes večer v Trnavě dohlížet čtveřice rozhodčích ze Španělska. Tím hlavním bude Cesar Soto Grado, na stranách budou připraveni Pau Cebrián Devís a Carlos Álvarez Fernández a role čtvrtého sudího se zhostí Alejandro Muñiz Ruiz.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Spartak Trnava: Takáč – Štetina, Gorosito, Kóša – Koštrna, Ofori, Zeljković, Procházka (C), Mikovič – Djuricin, Daniel.
    Náhradníci: Rusov, Vantruba – Kompan Breznik, Štefánik, Azango, Peña, Šulek, Ristovski, Oseni, Bainović, Bukata.
    Trenér: Michal Gašparík.

    KKS Lech Poznaň: Bednarek – Pereira, Blažič, Milić, Andersson – Karlström – Hotić, Murawski, Marchwiński, Velde – Ishak (C).
    Náhradníci: Pruchniewski, Mrozek – Sousa, Gurgul, Szymczak, Dagerstål, Kvekveskiri, Czerwiński, Ba Loua, Wilak, Pingot, Sobiech.
    Trenér: John van den Brom (NED).

    Rozhodčí: Soto – Cebrián, Álvarez (ESP).
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný čtvrteční večer, utkání začíná za pár minut! Níže si můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
     
    Oba celky vyráží před zaplněné tribuny Štadiónu Antona Malatinského. Domácí nastoupí v černozlatých dresech, hosté pro změnu zvolili svou bílou sadu.
     
    Úvodní výkop obstará Poznaň, jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté, kteří útočí proti svému kotli, začali hodně aktivně. Velde operoval s míčem napravo od vápna, jeho přihrávku do šestnáctky ovšem zachytil protihráč.
     
    2
    Anderssonův centr se též zastavil na protivníkovi, Lech se ale následně na balón velmi rychle vrátil a vybojoval si roh. Spartak je hned zkraje pod tlakem.
     
    3
    Trnava měla velké štěstí, že Hotićův roh nedostatečně střeženému Ishakovi nesedl! Forvard Poznaně se pokusil letící míč tečovat za Takáče, jenže ho nezvládl pořádně trefit.
     
    4
    Rozhodčí nyní napomíná Koštrnu, který pár metrů před domácí šestnáctkou fauloval Anderssona. Lech si tak vyzkouší standardku z poměrně slibné pozice.
     
    5
    Po dlouhém nákopu se před Bednareka dostal Procházka, Spartak rozjíždí kombinaci před hostující svatyní. Uvidíme, co Gašparíkův tým vymyslí.
     
    6
    Sérii domácích přihrávek uzavřel Djuricin, jehož velmi nepovedená střela projela kolem pravé tyče. Za malou chvíli uvidíme Bednarekovu rozehrávku.
     
    8
    V ochozech to znovu zašumělo, odražený míč se pokusil do brány z okraje vápna dopravit Ofori. Nadšení ochozů ale vystřídalo zklamání, rána totiž byla zblokována.
     
    9
    Dění rázem zastavuje faul Daniela pravé straně, Poznaň může znovu zahrozit z volného kopu.
     
    10
    Lech se přihrávkami prokousal zpět dopředu a hned z toho byla další šance! Velde vzdušnou přihrávkou vybídl z zakončení Hotiće, jehož nepříjemná hlavička se ale do klece nevešla!
     
    11
    Poznaň je zatím výrazně aktivnějším celkem na hrací ploše, ovšem Trnavě se daří srovnávat krok.
     
    12
    Další potenciálně nebezpečnou hlavičku teď měl na svědomí kapitán Ishak, ani ten ale nezamířil přesně. Dění bude pokračovat odkopem Takáče.
     
    14
    Po souboji s útočícím Marchwińskim zůstává na hrací ploše ležet Kóša, ke kterému vyráží zdravotníci. Nezdá se ale, že by se mělo jednat o něco vážného.
     
    15
    V přerušené hře se pojďme podívat na aktuální statistiku držení míče, čísla jsou velmi podobná těm z minulého týdne: 71 % – 29 % ve prospěch Lechu.
     
    16
    Balón nyní putuje po obranném valu Trnavy, domácí hledají nějakou skulinu v rozestavení Poznaně.
     
    17
    Kóša si Marchwińského pohlídal i tentokrát, nedovolil mu zachytit dlouhý nákop z pravé strany a míč následně pro jistotu poslal dozadu na Takáče.
     
    19
    Trnava zastavila pomalu se rozvíjející akci Lechu a nedovolila mu zakončit. Co nevidět se znovu dění zastaví, zdravotní komplikace teď řeší Marchwiński.
     
    20
    Dlouhý balón dopředu nyní vyslal Koštrna, jehož akce ale zatím nepříliš aktivní ofenzívu Spartaku nijak nevzpružila. Na míč si totiž počíhal protihráč.
     
    21
    Vidíme outové vhazování Trnavy na její vlastní polovině, Hotić se míč ve hře snažil udržet marně.
     
    22
    Djuricin se pokusil prostrčit míč na Daniela, do cesty se ovšem postavil Pereira. Po zákroku hostujícího hráče následuje odkop od svatyně Poznaně.
     
    23
    Velde se snažil si co nejrychleji zpracovat dlouhý balón na kraji trnavské šestnáctky, jenže bezúspěšně.
     
    24
    Byl odpískán útočný faul Oforiho na Anderssona, míč se tak vrací do držení polského klubu. To se zaplněným tribunám v Trnavě pochopitelně nelíbí.
     
    26
    Gašparíkovi svěřenci v posledních minutách krouží kolem poznaňské svatyně, zatím se ovšem do zakončení nedostali. Bednarek nicméně musí být ve střehu.
     
    27
    Spartak poprvé vycenil zuby! Daniel z křídla posunul míč před bránu na volného Djuricina, jehož rána z první proletěla kolem bližší tyče!
     
    28
    Dění se posunulo do středu hrací plochy, ani jednomu klubu se nedaří na delší dobu ukořistit míč.
     
    29
    Blažič uchránil balón před vysunutým Danielem a zahrál ho na Bednareka, dobrá práce hostující obrany.
     
    30
    Přihrávku do domácí šestnáctky málem zachytil Ishak, o setinu dříve se ale k míči dostal Mikovič a poslal ho za svou svatyni. Lech tak získává další roh.
     
    31
    Marchwiński u středové čáry nohou tečoval Zeljkovićův kotník, to rozhodně nemohlo být příjemné. Rozhodčí zákrok odpískal, kartu ale nechal v kapse.
     
    33
    V Trnavě probíhá krátká přestávka na občerstvení, hráči obou celků zamířili ke střídačkám.
     
    34
    Další útok Spartaku vypadal poměrně slibně, ale Lech jej včas rozebral a vrátil se na míč. Bednarek ani tentokrát nemusel do akce, na první zákrok stále čeká.
     
    35
    Stále čekáme na první přesnou střelu na kteroukoliv branku, větší starosti dosud neměl ani Takáč. Trnava drží balón na kopačkách a snaží se vyrazit vpřed.
     
    36
    Trnava právě vstřelila branku!
    O první střelu na branku v dnešním zápase se nakonec postaral KELVIN OFORI, který se zároveň stává autorem extrémně důležitého gólu! Hosté domácímu záložníkovi nechali ve vápně tak akorát velký prostor na to, aby pěknou střelou na zadní tyč otevřel skóre dnešního střetnutí! Dvojutkání je vyrovnané – 1:0!
    36. OFORI - 1:0
     
    38
    Poznaň se snaží co nejdříve odpovědět, inkasovaný gól na ně zafungoval jako hodně ostrá facka. Uvidíme, zdali se jim podaří ještě před pauzou srovnat.
     
    40
    Tohle se trenéru Gašparíkovi rozhodně líbit nebude. První žlutou kartu dnešního utkání dostává domácí záložník Roman Procházka (TRN)...
     
    41
    ...a vzápětí je napomenut také Marco Djuricin (TRN), který se připojil k hodně hlasitým protestům Procházky. Tohle bylo od hráčů Spartaku zbytečné.
     
    42
    Daniel si v souboji s Murawskim počínal nedovoleně, Trnava po další intervenci rozhodčího odevzdává míč soupeři. A to těsně před jeho svatyní.
     
    43
    První poločas se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Takáč si na své konto připisuje jednoduchý zákrok, propagační střela Marchwińského ho nepřekvapila.
     
    44
    Poznaň útočí po levé straně hřiště. Uvidíme, zdali ještě v závěru půle nějak potrápí obranu Trnavy.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje hned 4 minuty.
     
    45+1
    Útočnou akci Spartaku hatí další útočný faul, tentokrát se proti pravidlům provinil Mikovič.
     
    45+3
    Domácí zatím předvádí hodně tvrdý fotbal, Štetina vystavil stopku Anderssonovi vedle trnavské šestnáctky. Následuje standardka Poznaně...
     
    45+4
    Takáč si za centrem z pravé strany vyskočil a skvěle ho vyboxoval mimo nebezpečí. To bude z úvodní půle nejspíš vše, přestávka se rychle blíží.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:05.
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 2:3. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:1.
     
    První poločas je v Trnavě minulostí a zatím je jisté jen jedno – čeká nás hodně napínavá druhá půle! Spartak totiž zatím papírově silnějšímu sokovi odhodlaně vzdoruje a gólem Oforiho srovnal stav dvojzápasu. Lech je sice na hřišti o něco aktivnější a působí nebezpečným dojmem, dosud se mu ale nepodařilo se prosadit. Uvidíme, jak se duel bude vyvíjet dál.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava:
    ze hřiště odchází Sebastián Kóša, přichází Martin Šulek.
     
    46
    Střídání v týmu KKS Lech Poznaň:
    ze hřiště odchází Elias Andersson, přichází Alan Czerwiński,
    ze hřiště odchází Antonio Milić, přichází Filip Dagerstål.
     
    47
    V Trnavě byl oficiálně zahájen druhý poločas. Hosté, kteří jsou v úvodu aktivnějším týmem, během pauzy udělali dvě změny, domácí pouze jednu.
     
    48
    Daniel si teď v souboji s Hotićem u postranní čáry počínal hodně neomaleně, rozhodčí zastavuje hru a vrací balón na kopačky hráčů Poznaně.
     
    49
    Karlström se pokusil prostrčit míč za domácí obranu na rozeběhnutého Hotiće, akci ale vzápětí zastavil postranní sudí – byl odpískán první ofsajd dnešního střetnutí.
     
    50
    Trnava právě vstřelila branku!
    Bílí andělé vzápětí využívají laxního přístupu hostující defenzívy, odskakují do dvougólového vedení a otáčí skóre dvojzápasu! Oforiho zakončení se zaseklo na Blažičovi ve vápně, od kterého se míč odrazil na nestřeženého ERIKA DANIELA a ten pěknou dorážkou přiblížil Trnavu k postupu. Stadion je na nohou – 2:0!
    50. Erik DANIEL - 2:0
     
    52
    Blažič nyní zahrál míč dozadu na Bednareka. Favorizovaný Lech se rázem ocitá v hodně nepříjemné situaci, najednou musí manko dotahovat on...
     
    53
    Hraje se nahoru dolu, od Danielova gólu jsme zatím nebyli svědky ani jednoho střeleckého pokusu. Častěji jsou na míči stále borci v bílých dresech.
     
    54
    Následky faulu Marchwińského na Procházku teď na hrací ploše řeší zdravotníci. Můžeme jen doufat, že trnavský záložník bude v pořádku.
     
    55
    Střídání v týmu KKS Lech Poznaň:
    ze hřiště odchází Dino Hotić, přichází Filip Szymczak.
     
    56
    Domácí kapitán už je v pořádku a bude se moci zapojit zpět do hry. Spartak bude za malou chvíli rozehrávat míč ze své vlastní poloviny hřiště.
     
    57
    Další hráč Trnavy si bude muset počínat opatrněji, za faul si žluté varování vysloužil Lukáš Štetina (TRN).
     
    58
    Krátce po rohovém kopu Lechu přišel nebezpečný centr do vápna. Takáč sice na míč nedosáhl, měl ale štěstí: zachytil ho totiž jeden z jeho spoluhráčů.
     
    59
    A další žlutá karta pro Spartak, v souboji s Karlströmem meze pravidel překročil Erik Daniel (TRN).
     
    60
    O fauly v posledních minutách není nouze, Czerwiński u středové čáry poslal k zemi Oforiho. Trnavští hráči se vrací na balón a mohou se po delší době znovu přesunout před Bednarekovu svatyni.
     
    61
    Ofori zastavil hostující akci na pravé straně, jenže hosté si míč následně vybojovali zpátky. Ochozy nepříjemný souboj neocenily, dění doprovází pískot.
     
    62
    Domácí záložník teď v přerušené hře Marchwińského zákrok ještě jednou reklamuje, ale marně. Hra bude za chvíli pokračovat poznaňským rohovým kopem.
     
    63
    Lech Poznań právě vstřelil branku!
    V Trnavě to dnes nejspíš bude drama až do samotného konce, Lech obral Takáče o čisté konto a vyrovnává stav dvojutkání! Dotěrný Szymczak získal míč, předal ho Ishakovi a ten jej obratem poslal na kraj vápna na KRISTOFFERA VELDEHO, jehož pěkné zakončení na zadní tyč překvapilo domácího brankáře – 2:1!
    63. Kristoffer VELDE - 2:1
     
    66
    Po poměrně dlouhé pauze pokračujeme dál, a rovnou tu máme další domácí faul. Rozhodčí vytahuje kartu...
     
    67
    ...jejímž příjemcem se stává Martin Šulek (TRN). Jde už o pátého napomenutého domácího borce.
     
    68
    Na hrací ploše je ošetřován Pereira. V zámezí se mezitím připravuje Michał Gurgul, zdali do hry naskočí právě za hostujícího obránce, to ještě uvidíme.
     
    69
    Střídání v týmu KKS Lech Poznaň:
    ze hřiště odchází Joel Pereira, přichází Michał Gurgul.
     
    70
    Dění se už několik desítek sekund drží u postranní čáry, balón často střídá svého majitele.
     
    71
    Bednarek si počíhal na centr z levého křídla, lapil ho do svých rukavic a míč obratem rozehrál.
     
    73
    Do Oforiho hodně ostře naběhl Radosław Murawski (LPO). Oba borci nějakou dobu leželi na hrací ploše, host posléze obdržel žlutou kartu.
     
    74
    Trnava právě vstřelila branku!
    Tak tohle byl naprosto famózní gól z dílny LUKÁŠE ŠTETINY, domácí zadák teď ve vápně vystřihl opravdovou parádu! Koštrna na poslední chvíli zachránil ujíždějící míč na zadní hranici hřiště a ve skluzu jej zahrál přesně na obránce, který jej krásnými nůžkami uklidil za naprosto bezmocného Bednareka – 3:1!
    74. Lukáš ŠTETINA - 3:1
     
    76
    Štetina teď ovšem prožívá podstatně méně příjemné chvíle, fauloval ho totiž Szymczak.
     
    77
    Hosté v přerušené hře chystají další střídání, z jejich strany půjde o poslední v dnešním duelu.
     
    78
    Střídání v týmu KKS Lech Poznaň:
    ze hřiště odchází Jesper Karlström, přichází Afonso Sousa.
     
    79
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava:
    ze hřiště odchází Kelvin Ofori, přichází Philip Azango,
    ze hřiště odchází Marco Djuricin, přichází Milan Ristovski.
     
    80
    Martin Mikovič (TRN) nyní Štetinu pomstil a nedovoleně zastavil Szymczaka, čímž Poznani připravil standardku z pozice pár metrů před vápnem.
     
    81
    Hra se od třetího zásahu Trnavy hodně kouskuje, což Spartaku jistě vyhovuje. Od postupu do dalšího předkola Konferenční ligy ho dělí už jen pár minut.
     
    82
    Poznaňští hledají cestu zpět k Takáčově svatyni, teď ale jejich kombinaci zhatil nepřesný pas.
     
    83
    Czerwiński zřejmě na křídle zahrál skákající míč rukou, domácí mají šanci odsunout hru daleko od své svatyně. Balón bude rozehrávat sám Takáč.
     
    84
    Ristovski ztratil míč na soupeřově polovině, Lech to tentokrát zkusil po opačné straně. Tam jeho akci na moment faulem na Veldeho pozastavil Azango.
     
    85
    Trnavská obrana je pod tlakem, kterému zatím odolává. Domácí si nyní vybojovali outové vhazování v bezprostřední blízkosti své šestnáctky.
     
    86
    Hosté se stále bezúspěšně tlačí dopředu a chtějí srovnat. Spartak je ale před Takáče nepouští, situaci na křídle teď skvěle vyřešil pohotový Azango.
     
    87
    Základní hrací doba se chýlí ke konci, za malou chvíli začne nastavení. V Trnavě panuje výborná atmosféra, tedy až na početný dav v hostujícím sektoru.
     
    88
    Szymczak se na moment oprostil od domácí obrany a hned zakončil, jeho střela zpoza vápna nebyla přesná. Míč nicméně cestou za klec podle všeho tečoval bránícího protihráče, a Lech tak získává další roh.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 8 minut.
     
    90+1
    Spartak sice soupeřovu standardku zvládl bravurně, obratem se ale znovu ocitl pod tlakem. Poznaň se ještě s výsledkem nesmířila a chce si vynutit prodloužení.
     
    90+2
    V šestnáctce si výborně počínal Daniel, který nepustil protihráče k Veldeho vzdušné přihrávce a nechal míč spadnout za bránu. To bylo od něj pro dnešek asi vše, při zákroku si totiž zřejmě pochroumal nohu.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava:
    ze hřiště odchází Erik Daniel, přichází Martin Bukata.
     
    90+4
    Murawskiho centr se neujal, ve vápně ho vystihl protihráč. O pár sekund později se situaci pokusil zachránit Szymczak, jenž ale Ristovskiho fauloval.
     
    90+5
    Železničáři mají míč jako přilepený na svých kopačkách a stále buší na vrata domácí defenzívy, která je ale nehodlá pustit před Takáče.
     
    90+6
    Atmosféra by se v Trnavě dala krájet, což se teď projevilo i na hřišti. Szymczak dal plný průchod emocím a zřejmě si něco vyřizoval s jedním z podavačů míčů, kterého se vydal zastat Gorosito. Výsledkem byla skupinová strkanice u rohového praporku, do které se zapojili snad všichni. Rozhodčí nyní kartou nešetřil...
     
    90+7
    Španělský sudí Cesar Soto rozdal po dvou varováních na obou stranách, žluté karty si do statistik zapisují Nicolas Gorosito, Kristián Koštrna (oba TRN), Afonso Sousa a Mikael Ishak (oba LPO).
     
    90+9
    Takáč skvělým zákrokem posílá Trnavu do dalšího předkola! Z bezprostřední blízkosti brány ho nebezpečně ohrozil Blažič, ale překonat ho nedokázal! Spartak vyřazuje favorita!
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 17:7.
     
    Loni se Lech v Evropské konferenční lize probojoval až do čtvrtfinále, letos jeho cesta celkem nečekaně končí už ve třetím předkole! Spartak dnes hodil nepovedený vstup do sezóny za hlavu, proti favorizovanému polskému sokovi podal excelentní týmový výkon a zaslouženě postupuje dál. Rozhodující branku vstřelil nádherným způsobem zadák Martin Štetina.
     
    Svěřencům Michala Gašparíka tak zbývá udělat poslední krok k tomu, aby ukončili pět let dlouhé čekání na účast v základní skupině některého z kontinentálních pohárů. V posledním kvalifikačním dvojzápase vyzvou na souboj ukrajinské Dnipro, přičemž první duel je na programu už příští týden právě v Trnavě. Odveta se pak sehraje v Košicích, což fanoušci Spartaku jistě ocení.
     
    Dnešní utkání sledovalo 16 708 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (22:21:59)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 36. Ofori, 50. Daniel, 74. Štetina (Koštrna) – 63. Velde

    Karty:   40. Procházka (TRN), 41. Djuricin (TRN), 57. Štetina (TRN), 59. Daniel (TRN), 67. Šulek (TRN), 80. Mikovič (TRN), 90+7. Gorosito (TRN), 90+7. Koštrna (TRN) – 73. Murawski (LPO), 90+7. Sousa (LPO), 90+7. Ishak (LPO)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 17:7.
    FC Spartak Trnava: Takáč – Štetina, Gorosito, Kóša (46. Šulek) – Koštrna, Ofori (79. Azango), Zeljković, Procházka (C), Mikovič – Djuricin (79. Ristovski), Daniel (90+3. Bukata).
    Náhradníci: Rusov, Vantruba – Kompan Breznik, Štefánik, Peña, Oseni, Bainović.

    Trenér: Michal Gašparík.

    KKS Lech Poznaň: Bednarek – Pereira (69. Gurgul), Blažič, Milić (46. Dagerstål), Andersson (46. Czerwiński) – Karlström (78. Sousa) – Hotić (55. Szymczak), Murawski, Marchwiński, Velde – Ishak (C).
    Náhradníci: Pruchniewski, Mrozek – Kvekveskiri, Ba Loua, Wilak, Pingot, Sobiech.

    Trenér: John van den Brom (NED).

    Rozhodčí: Soto – Cebrián, Álvarez (ESP).

    Diváci: 16 708
    10.08.2023
    Lech Poznaň - Trnava 2:1

    Branky: 46. Marchwiński (Pereira), 63. Velde (Marchwiński) – 87. Štětina (Procházka)

    Karty:   67. Andersson (LPO) – 44. Bainovič (TRN), 90+2. Procházka (TRN)

    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:8.
    bahis siteleri