Dopolední program (8. den) (kon.) | Večerní program (8. den) (kon.)
konec
Dopolední program (8. den)

Sobota 26.08.2023, 07:00 • Národní atletické centrum, Budapešť • Mistrovství světa
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 07:00.
     
    Sobota nabídne hodně dlouhý dopolední program, během něhož se poběží maraton žen, absolvuje se kvalifikace vrhu koulí žen a v akci budou znovu desetibojaři v hned třech disciplínách.
     
    Pořadí desetiboje po 5 disciplínách
    1. Leo Neugebauer (GER) 4640
    2. Pierce Lepage (CAN) 4610
    3. Damian Warner (CAN) 4578
    4. Lindon Victor (GRN) 4476
    5. Johannes Erm (EST) 4430
    6. Ayden Owens-Delerme (PUR) 4429
    7. Karel Tilga (EST) 4419
    8. Kyle Garland (USA) 4382
    9. Harrison Williams (USA) 4380
    10. Sander Skotheim (NOR) 4376
    11. Janek Õiglane (EST) 4307
    12. Manuel Eitel (GER) 4296
    13. Markus Rooth (NOR) 4261
    14. Rik Taam (NED) 4178
    15. Daniel Golubovic (AUS) 4032
    16. Jose Fernando Ferreira Santana (BRA) 3955
    17. Juma Marujama (JPN) 3936
    18. Marcus Nilsson (SWE) 3832
    Zachery Ziemek (USA) DNF
    Niklas Kaul (GER) DNF
    Cedric Dubler (AUS) DNF
    Ashley Moloney (AUS) DNF
    Larbi Bourrada (ALG) DNF
    Kevin Mayer (FRA) DNF
     
    Program
    07:00 Maraton žen
    10:05 110 metrů překážek, desetiboj
    10:25 Vrh koulí žen, kvalifikace
    11:00 Hod diskem, desetiboj
    14:00 Skok o tyči, desetiboj
     
    Pokud nahlédneme na startovní listinu maratonu, na startu neschází aktuální světová jednička Gotytom Gebreslaseová z Etiopie, je tu například Rosemary Wanjiruová z Keni, Lonah Chemtai Salpeterová z Izraele, další Etiopanky Amane Shankuleová, Yalemzerf Yehualawová a Tsehay Gemechuová. Bahrajn reprezentuje Rose Chelimová, Eritreu Nazret Welduová...
     
    Program zahájen.
     
    Mar
    Maraton i s českou reprezentantkou Moirou Stewartovou byl zahájen.
     
    Mar
    Lehounce se krátce po startu odpoutala na čele Japonka Kasedová. Ta letos ještě maraton neběžela.
     
    Mar
    Ke Kasedové se na čelní pozici připojila domácí Nora Szabóvá. Tato dvojička tak diktuje tempo na druhém kilometru závodu.
     
    Mar
    Balík se začíná trošičku natahovat a trhat. Kasedovou a Stabovou na čele dostihly další maratonkyně. Toto tempo nevoní všem aktérkám závodu a několik jich už nestačí.
     
    Mar
    Po čtyřech kilometrech se na čele mění pořadí. Vedle Izraelky Lonah Salpeterové běží čtyřicetiletá Ekvádorka Rosa Chachaová. Stewartová na tomto mezičase proběhla na 46. místě, je součástí hlavního balíku.
     
    Mar
    Chachaová se odpoutala od zbytku pole a zkouší vyrazit do úniku! Za touto Ekvádorkou se vypravila Američanka Sullivanová, za kterou se pohybuje sedmnáctiletá Ramosová z Peru.
     
    Mar
    Na šestém kilometru už je Sullivanová dotažena k Chachaové. Tato americko-ekvádorská dvojička má k dobru drobný sedmisekundový náskok.
    Chachaová zavelela k úniku, její nástup zachytila jen Sullivanová
     
    Mar
    Netrvalo dlouho a krátce po přeběhnutí Dunaje a průběhu tunelem se Susanna Sullivanová utrhla od Rosy Chachaové a Američanka si běží sólo únik!
    Susanna Sullivanová to zkouší sama!
     
    Mar
    Moira Stewartová se po osmi kilometrech stále drží hlavního balíku, pohybuje se okolo 36. místa. Na čelo, spolu se svými kolegyněmi, ztrácí česká reprezentantka 21 sekund.
     
    Mar
    A je po úniku! Mezi devátým a desátým kilometrem se z hlavního balíku odpoutala skupina favoritek, dohnala Sullivanovou a na čele se vytvořil skutečně silný paklíček maratonkyň, od kterých se očekává útok na medaile.
     
    Mar
    Otázkou ovšem je, jestli se po dostižení Sullivanové zase nezvolní. To by kvitovaly běžkyně z druhé skupiny, která favoritkám nestačily.
     
    Mar
    Sullivanová předvádí boj s větrnými mlýny. Zase se trošičku odpoutala, tentokrát ve společnosti Japonky Kasedaové. Cítí se dobře, proč to nezkoušet? Síly ale budou hodně rychle ubývat.
     
    Mar
    Jak se dalo očekávat, Sullivanová s Kosedaovou už byly opět dostiženy. Na čele se nyní pohybují všechny čtyři Etiopanky, tedy Shankuleová, Gemechuová, Gebreslaseová a Yehualawová.
     
    Mar
    Moira Stewartová se po 13 kilometrech drží okolo 33. místa se ztrátou pouhých pěti sekund na čelo. Zatím tedy běží velmi dobře.
     
    Mar
    Zhruba ve třetině závodu se v čelní, tedy vedoucí, skupině drží 17 atletek. Jsou tu Etiopanky, Keňanky, Eritrejky, Chelimová z Bahrajnu, Salpeterová z Izraele... De facto všechny favorizované závodnice.
     
    Mar
    Obrázek závodu se momentálně nemění. Akorát se vedoucí skupina rozšířila na celkem 25 jmen. Moira Stewartová nepatří k těm, které se dotáhly na čelo maratonu, pohybuje se na 27. místě se ztrátou 24 sekund. Nepříjemností může být, že se na 18. kilometru pohybuje sama. Před sebou i za sebou má díru.
     
    Mar
    Při průběhu občerstvovací stanicí se mírně odpoutala na čele Rebecca Cheptegeiová, na nějaký nástup to ale ještě nevypadá. Přední skupina chce zůstat kompaktní, rozhodovat by se mělo až o něco později.
     
    Mar
    Chelimová z Bahrajnu ztrácí kontakt s čelní skupinou, stejně jako Uganďanka Chelangatová.
     
    Mar
    Ztráta kontaktu Chelimové je způsobena zdravotním problémem. Závodnice z Bahrajnu to totiž vzdává a pokulhává.
     
    Mar
    Moira Stewartová na 26. místě diktuje tempo maličké tříčlenné skupinky. Ztráta na čelo se sice podle očekávání zvyšuje, ale stále se jedná o fantastický výkon české běžkyně. Z Evropanek je dokonce momentálně čtvrtá nejlepší.
    Solidního výkonu Moiry Stewartové si všimla i maďarská režie
     
    Mar
    Obhájkyně mistrovského titulu z Eugene Gotytom Gebreslaseová se zjevila na čele závodu a chvilku si také zadiktovala tempo vedoucí skupiny. Jinak ale vesměs běží chytře, snaží se schovávat ve skupince a "vyvážet" se za krajankami.
     
    Mar
    Vedoucí skupina byla roztrhána! Na čele zůstává už jen tato jedenáctka – Rosemary Wanjiruová, Tsehay Gemechuová, Amane Shankuleová, Gotytom Gebreslaseová, Lonah Salpeterová, Nazret Welduová, Yalemzerf Yehualawová, Selly Kaptichová, Fatima Gardadiová, Melat Kejetaová a Rebecca Cheptegeiová.
     
    Mar
    Tempo čelní skupiny nezvládá Cheptegeiová a na chvostu vlaje i Němka Kejetaová. Pomaličku se tedy pole aspirantek na medaili výrazně zmenšuje.
     
    Mar
    Kvůli vysokému tempu přední skupiny výrazně narostla také ztráta Moiry Stewartové, která momentálně ztrácí bezmála dvě minuty. Stále se ale pohybuje kolem 26. místa.
     
    Mar
    Na 28. kilometru se na čele drží Tsehay Gemechuová, která diktuje tempo favoritek. Kejetaová z Německa se nakonec ještě udržela přední skupiny. Moira Stewartová ztrácí přes dvě a půl minuty a figuruje na 28. místě.
     
    Mar
    Po dalším kilometru je už mimo čelní skupinu nejen Melat Kejetaová z Německa, ale pomaličku odpadá také Maročanka Fatima Gardadiová. Pokud nechytí druhý dech, zůstane vepředu už jen osm běžkyň.
     
    Mar
    Skupina favoritek stále zrychluje! Posledních pět kilometrů zvládly běžkyně za necelých 16:40 a nastolené tempo už nezvládá ani Nazret Welduová z Eritreje a problémy má Selly Kaptichová z Keni. Naopak Fatima Gardadiová se ještě zuby nehty drží.
     
    Mar
    Etiopanky ale dál stupňují tempo a drží se jich pouze světová jednička Rosemary Wanjiruová a Izraelka Lonah Salpeterová. Etiopský kvartet Amane Shankuleová, Tsehay Gemechuová, Gotytom Gebreslaseová a Ylamzerf Yehualawová se snaží všechny konkurentky setřást.
    Vedoucí šestice, mezi které by se mohlo rozhodovat o medailích
     
    Mar
    Etiopanky, všechny čtyři, se trhají i od Wanjiruové a Salpeterové, které ztrácí kontakt s medailovými pozicemi!
    Etiopanky se odtrhly i od zbývajících soupeřek
     
    Mar
    Tsehay Gemechuová, která byla součástí vedoucí čtveřice, to vzdává! Zcela jí došly síly. Velmi často diktovala tempo a pomáhala svým krajankám v odpoutání se od zbytku pole.
     
    Mar
    Odstup mezi Shankuleovou, Yehalawovou a Gebreslaseovou a Salpeterovou s Wanjiruovou se dál zvyšuje. Salpeterová mezitím nastupuje Wanjiruové a snaží se ještě něco s nepříznivým vývojem udělat.
     
    Mar
    Etiopanky ale mají na 35. kilometru k dobru už přes 20 sekund! Za nimi se Keňanka Wanjiruová dokonce propadla i za Maročanku Gardadiovou.
     
    Mar
    Obhájkyně zlaté medaile Gotytom Gebreslaseová nemá dostatek sil a odpadá od svých krajanek. Dokonale toho využívá Amane Shankuleová, která nastupuje a odpoutává se i od Yalemzerf Yehualawové!
     
    Mar
    Fatima Gardadiová se prodrala už dokonce před Izraelku Salpeterovou a nyní pevně doufá, že krize Gebreslaseové bude dostatečná k tomu, aby nabírala vysokou ztrátu na čelo a nechala se dostihnout.
    Gardadiová (vpravo) a Salpeterová číhají na svou šanci. Ztrátu na Gebreslaseovou se daří trošičku stahovat
     
    Mar
    Na 38. kilometru má vedoucí Amane Shankuleová k dobru na svou krajanku Yalemzerf Yehualawovou už 17 sekund! Daří se jí ještě gradovat své tempo!
     
    Mar
    Gebreslaseová chytá druhý dech a dotahuje se k Yehalawové. To není dobrá zpráva pro Gardadiovou a Salpeterovou, které doufaly spíš v to, že Gebreslaseová se už neprobere!
     
    Mar
    Gebreslaseová, která vypadala, že mele z posledního, se dokázala nadechnout k odporu a Gebreslaseová se doslova přehnala přes Yehulawovou na druhé místo!
    Gebreslaseová se dostává na druhé místo
     
    Mar
    Na 39. kilometru má jednatřicetiletá Amane Shankuleová 23 sekund náskok před Gotytom Gebreslaseovou. Za tou běží o šest sekund zpět Yalemzerf Yehualawová. Na čtvrtém místě se pohybuje Fatima Gardadiová, jejíž ztráta na bronz činí 32 sekund.
     
    Mar
    Na 40. kilometru se ale náskok Yehualawové na čtvrtou Gardadiovou ztenčil na 20 sekund! Budou to ještě zajímavé dva kilometry a nějaké drobné k tomu!
     
    Mar
    Yehualawová se dostala do obrovské krize a dost možná maraton vůbec nedokončí! Gardadiová toho využívá a doslova přesprintovala svou soupeřku a proniká na třetí místo!
    Yehualawová přichází o medailovou pozici, Gardadiová se dostává na třetí místo!
     
    Mar
    Shankuleová už to má kousek do cíle, nějakého půl kilometru! Běží si pro titul mistryně světa!
     
    Mar
    Amane Beriso Shankuleová ve 31 letech bere svou první světovou medaili a hned je to titul mistryně světa! Vítězí časem 2 hodiny 24 minut a 23 sekund!
    Titul mistryně světa získává Amane Beriso Shankuleová
     
    Mar
    Stříbro náleží obhájkyni loňského titulu z Eugene Gotytom Gebreslaseové. A bronz, po rovněž životním výkonu jako v případě Shankuleové, vybojovala Fatima Ezzahra Gardadiová z Maroka!
     
    Mar
    Čtvrtá doběhla Lonah Chemtai Salpeterová z Izraele a nakonec je na pátém místě Yalemzerf Yehualawová, která sice přišla na posledních kilometrech o medaili, ale rozhodla se doběhnout. A po doběhu se jí rychle ujaly její krajanky a dovekly ji ke zdravotníkům. Yehualawová je totálně vyčerpaná.
     
    Mar
    Až šestá je nejlepší Keňanka Rosemary Wanjiruová, sedmá je její krajanka Selly Kaptichová. Osmá dobíhá Eritrejka Nazret Welduová, devátá Američanka Lindsay Flanaganová.
     
    Mar
    Eliitní desítku se ztrátou čtyř a půl minuty uzavřela Eritrejka Dolshi Tesfuová.
     
    Mar
    Moira Stewartová doběhla do cíle na 26. místě v čase 2:34:02! Výborný výkon české reprezentantky.
     
    Maraton žen
    1. Amane Beriso Shankuleová (ETH) 2:24:23 SB
    2. Gotytom Gebreslaseová (ETH) 2:24:34 SB
    3. Fatima Ezzahra Gardadiová (MAR) 2:25:17
    4. Lonah Chemtai Salpeterová (ISR) 2:25:38 SB
    5. Yalemzerf Yehualawová (ETH) 2:26:13
    6. Rosemary Wanjiruová (KEN) 2:26:42
    7. Selly Chepyego Kaptichová (KEN) 2:27:09
    8. Nazret Welduová (ERI) 2:27:23 SB
    9. Lindsay Flanaganová (USA) 2:27:47
    10. Dolshi Tesfuová (ERI) 2:28:54
    11. Melat Yisak Kejetaová (GER) 2:29:04
    12. Giovanna Episová (ITA) 2:29:10
    13. Mizuki Macudaová (JPN) 2:29:15
    14. Rebecca Cheptegeiová (UGA) 2:29:34 SB
    15. Natasha Wodaková (CAN) 2:30:09 SB
    16. Lisa Weightmanová (AUS) 2:30:50
    17. Keira D'Amatová (USA) 2:31:35 SB
    18. Mercyline Chelangatová (UGA) 2:31:40
    19. Rika Kasedová (JPN) 2:31:53 SB
    20. Sajaka Satová (JPN) 2:31:57 SB
    21. Doreen Chesangová (UGA) 2:32:11
    22. Alisa Vainiová (FIN) 2:32:14
    23. Ummu Kirazová (TUR) 2:33:23 PB
    24. Nora Szabová (HUN) 2:33:28
    25. Rkia El Moukimová (MAR) 2:33:54
    26. Moira Stewartová (CZE) 2:34:02
    27. Meritxell Solerová (ESP) 2:34:38
    28. Gulshanoi Satarovová (KGZ) 2:35:06 SB
    29. Silvia Ortizová (ECU) 2:35:09
    30. Natasha Cockramová (GBR) 2:35:34 SB
     
    Na stadionu v Budapešti se začne závodit zhruba za 20 minut. V akci budou desetibojaři na stodesítce s překážkami.
     
    10boj
    Na stadionu v Budapešti se rozjel dopolední program desetibojařů. V prvním rozběhu na 110 metrů překážek zvítězil Lindon Victor v čase 14,47, což je jeho sezonní maximum. Získává 915 bodů. Nicméně, zatím za medailovými pozicemi zaostává poměrně výrazně a nad překážkami by měl nabrat další manko.
     
    1. běh na 110m překážek
    1. Lindon Victor (GRN) 14,47 SB – 915
    2. Janek Oiglane (EST) 14,51 – 910
    3. Karel Tilga (EST) 14,68 – 889
    4. Rik Taam (NED) 14,80 – 874
    5. Johannes Erm (EST) 14,90 SB – 862
    6. Marcus Nilsson (SWE) 15,06 – 842
     
    10boj
    Ve druhém běhu bude startovat Leo Neugebauer, vedoucí muž desetiboje. Dá se ale očekávat, že po této disciplíně o první místo přijde. Musel by zaběhnout opravdu fantastický čas. Jeho osobákem je 14,33.
     
    10boj
    Start se bude opakovat, nicméně dle startovních reakcí nedošlo k vyloženě ulitému startu.
     
    10boj
    Žlutou kartu dostává Neugebauer, který se zhoupl v bloku.
     
    10boj
    Na druhý pokus bylo vše v pořádku a Brazilec Jose Ferreira Santana si zaběhl osobák v hodnotě 13,94! To Leo Neugebauer zcela selhal, pral se s technikou, srážel jednu překážku za druhou a zaběhl čas pouze 14,75! Propadne se z prvního místa, otázkou je, o kolik prohraje s Kanaďany Warnerem a Lepagem v této disciplíně.
    Němec Neugebauer překážky nezvládl, jak potřeboval
     
    10boj
    2. běh na 110m překážek
    1. Jose Fernando Ferreira Santana (BRA) 13,94 PB – 982
    2. Daniel Golubovic (AUS) 14,18 – 951
    3. Juma Marujama (JPN) 14,18 =SB – 951
    4. Manuel Eitel (GER) 14,39 – 925
    5. Markus Rooth (NOR) 14,47 – 915
    6. Leo Neugebauer (GER) 14,75 – 880
     
    10boj
    V posledním běhu startují právě oba Kanaďané Lepage a Warner. Pak také Američané Kyle Garland a Harrison Williams a spolu s nimi Nor Sander Skotheim a Portoričan Ayden Owens-Delerme.
     
    10boj
    Owens-Delerme neudržel nervy na uzdě a ulil start. Měl by ale dostat žlutou kartu, diskvalifikace se v desetiboji neudělují při prvním prohřešku.
     
    10boj
    Napodruhé bylo vše v pořádku a rychlý běh vyhrál Damian Warner v čase 13,67! Čas 13,77 a osobák zapisuje Pierce Lepage! Oba berou přes 1000 bodů a posouvají se suverénně v průběžném pořadí před Neugebauera.
    Damian Warner vyhrál před Piercem Lepagem o jednu desetinu
     
    3. běh na 110m překážek
    1. Damian Warner (CAN) 13,67 – 1018
    2. Pierce Lepage (CAN) 13,77 PB – 1004
    3. Kyle Garland (USA) 13,93 – 984
    4. Ayden Owens-Delerme (PUR) 14,04 – 969
    5. Harrison Williams (USA) 14,33 – 932
    6. Sander Skotheim (NOR) 14,96 – 854
     
    Pořadí po 6 disciplínách
    1. Pierce Lepage (CAN) 5614
    2. Damian Warner (CAN) 5596
    3. Leo Neugebauer (GER) 5520
    4. Ayden Owens-Delerme (PUR) 5398
    5. Lindon Victor (GRN) 5391
    6. Kyle Garland (USA) 5366
    7. Harrison Williams (USA) 5312
    8. Karel Tilga (EST) 5308
    9. Johannes Erm (EST) 5292
    10. Sander Skotheim (NOR) 5230
    11. Manuel Eitel (GER) 5221
    12. Janek Õiglane (EST) 5217
    13. Markus Rooth (NOR) 5176
    14. Rik Taam (NED) 5052
    15. Daniel Golubovic (AUS) 4983
    16. Jose Fernando Ferreira Santana (BRA) 4937
    17. Juma Marujama (JPN) 4887
    18. Marcus Nilsson (SWE) 4674
    Zachery Ziemek (USA) DNF
    Niklas Kaul (GER) DNF
    Cedric Dubler (AUS) DNF
    Ashley Moloney (AUS) DNF
    Larbi Bourrada (ALG) DNF
    Kevin Mayer (FRA) DNF
     
    Koule
    Zatímco se bude čekat na pokračování desetiboje v podobě hodu diskem, v němž dojde k rozdělení na dvě skupiny, rozběhla se kvalifikace koulařek. Kvalifikační limit je stanoven na 19 metrů a 10 centimetrů.
     
    Koule
    Ve skupině B se povedlo hned zkraje první série třem koulařkám zdolat tento limit! Auriol Dongmová z Portugalska hodila 19,59 metru, Chase Ealeyová předvedla 19,27 a Li-Ťiao Kung háže 19,16 metru. Všechny tři tedy mohou sbalit své věci, finále si zajistily.
    Auriol Dongmová háže 19,59 metru a bez problému postupuje do finále
     
    Koule
    Ve skupině A se do koule opřela Jessica Schilderová, která se jen tak tak udržela v kruhu, ale zvládla to. Koule dopadla do vzdálenosti 19 metrů a 64 centimetrů, je čtvrtou finalistkou.
    Prozatím nejdelší kvalifikační hod předvedla Jessica Schilderová
     
    Koule
    Osobák si vylepšila Němka Yemisi Ogunleyeová! Háže 19,44 a také plní limit. No, stále probíhá první série a už máme pět finalistek.
     
    Koule
    Večerní finále bude házet taktéž Kanaďanka Sarah Mittonová, která předvedla 19,37 metru a splnila limit.
     
    Koule
    A hned záhy to zvládla v Áčku také Maggie Ewenová. Ta překonává Mittonovou o pět centimetrů a je už sedmou finalistkou koulařské soutěže.
     
    Koule
    První série byla opravdu plodná. Registrujeme hned sedm úspěšných kvalifikantek:
    Jessica Schilderová (NED) 19,64 Q SB
    Auriol Dongmová (POR) 19,59 Q
    Yemisi Ogunleyeová (GER) 19,44 Q PB
    Maggie Ewenová (USA) 19,42 Q
    Sarah Mittonová (CAN) 19,37 Q
    Chase Ealeyová (USA) 19,27 Q
    Li-ťiao Kung (CHN) 19,16 Q
     
    Koule
    Teď se ale naopak ve druhé sérii situace dost stabilizovala a koulařky hážou výkony spíš mezi 17 a 18,5 metry. Nikdo neohrožuje kvalifikační limit.
     
    Koule
    Danniel Thomas-Doddová ve druhé sérii hodila 18,77 metru a přiblížila se postupu do finále. Momentálně je osmá.
     
    Koule
    Švédka Axelina Johanssonová ve třetí sérii nehodila vůbec špatně, ale přepadla a neudržela se v kruhu. Takže má zapsáno jen 18,57 metru z první série a momentálně figuruje na 12. místě.
     
    Koule
    Ani Němka Sara Gambettaová nemá nic jistého. Ale s 18,70 z první série je přeci jen k postupu blíž než Johanssonová, která je přesně na hraně.
     
    Koule
    Ve finále nakonec Johanssonová nebude! V poslední sérii se povedlo Číňance Song hodit 18,64 metru a posouvá se na 11. místo. Na hraně je nyní Novozélanďanka Maddison-Lee Wescheová s 18,59 metry.
     
    Koule
    Jamajčanka Danniel Thomas-Doddová ukončila hodně dlouhé čekání na splnění kvalifikačního limitu. Háže 19,36 metru a dává razítko na svůj postup.
     
    Koule
    Koulařská kvalifikace je za námi. Postup do večerního finále si s limitem zajistily Jessica Schilderová, Auriol Dongmová, Yemisi Ogunleyeová, Maggie Ewenová, Sarah Mittonová, Danniel Thomas-Doddová, Chase Ealeyová a Li-Ťiao Kung. Bez limitu pak prošly Sara Gambettaová, Jorinde Van Klinkenová, Ťia-jüan Sung a Maddison-Lee Wescheová.
     
    Vrh koulí žen, kvalifikace
    1. Jessica Schilderová (NED) 19,64 Q SB
    2. Auriol Dongmová (POR) 19,59 Q
    3. Yemisi Ogunleyeová (GER) 19,44 Q PB
    4. Maggie Ewenová (USA) 19,42 Q
    5. Sarah Mittonová (CAN) 19,37 Q
    6. Danniel Thomas-Doddová (JAM) 19,36 Q
    7. Chase Ealeyová (USA) 19,27 Q
    8. Li-ťiao Kung (CHN) 19,16 Q
    9. Sara Gambettová (GER) 18,70 q
    10. Jorinde Van Klinkenová (NED) 18,66 q
    11. Ťia-jüan Sung (CHN) 18,64 q
    12. Maddison-Lee Wescheová (NZL) 18,59 q
    13. Axelina Johanssonová (SWE) 18,57
    14. Fanny Roosová (SWE) 18,41
    15. Julia Ritterová (GER) 18,41 SB
    16. Jessica Inchudeová (POR) 18,16
    17. Lin-žu Čang (CHN) 18,08
    18. Sara Lennmanová (SWE) 18,05
    19. Alida Van Daalenová (NED) 17,93
    20. Anita Mártonová (HUN) 17,85
    21. Eliana Bandeiraová (POR) 17,79
    22. Dimitriana Bezedeová (MDA) 17,69
    23. Adelaide Aquillaová (USA) 17,42
    24. Klaudia Kardaszová (POL) 17,27
    25. Ana Caroline Silvaová (BRA) 17,18
    26. Jalani Davisová (USA) 16,93
    27. Erna Sóley Gunnardsdóttirová (ISL) 16,68
    28. Livia Avanciniová (BRA) 16,62
    29. Eveliina Rouvaliová (FIN) 16,61
    30. Ivana Xennia Gallardová (CHI) 16,55
    31. Senja Mäkitörmäová (FIN) 16,27
    32. Ischke Senekalová (RSA) 16,20
    33. Emilia Kangasová (FIN) 15,94
    34. Yusun Jeong (KOR) 15,56
    Grace Tennantová (CAN) NM
     
    10boj
    Začala skupina A v desetibojařském disku. Pierce Lepage zahájil hodem dlouhým 50,98 metru a má jistých 891 bodů. Do pokusu se trefil i Nor Markus Rooth, který se 48,78 metry získá minimálně 845 bodů.
     
    10boj
    Leo Neugebauer nezačal úplně nejlépe. Háže 45,26 metru a nabírá výraznou ztrátu na Lepageho. Bude muset výrazně přidat.
     
    10boj
    Australan Golubovic v první sérii hodil 47,97 metru. Harrison Williams 43,07m, Marcus Nilsson 42,87 metru. Dobře nevstoupil do disku Kyle Garland se 42,37 metry a výrazně za očekáváním je Sander Skotheim, jenž s 38,99 metry neuhájí elitní desítku průběžného pořadí.
     
    10boj
    Ve druhé sérii zapisuje Neugebauer křížek. Nevypadá to s ním dobře. Na Lepage v rámci této disciplíny ztrácí 119 bodů, v součtu by to bylo už přes 200 bodů.
     
    10boj
    A to až ve skupině B bude házet Damian Warner, který bude chtít Neugebauerovi také výrazně utéct. Navíc se k Němci mohou přiblížit Ayden Owens-Delerme a Lindon Victor, rovněž nasazeni do skupiny B.
     
    10boj
    Švéd Nilsson si trochu zlepšuje náladu v disku, kde háže ve druhé sérii 45,03 metru. Ale z posledního místa desetiboje se nejspíš neodpoutá.
     
    10boj
    Potvrzuje se, že Sander Skotheim a disk nejde vůbec dohromady. Druhým pokusem pouze 32,18.
     
    10boj
    Lepage, jenž v první sérii předvedl 50,98 metru, svým druhým pokusem netrefil výseč.
     
    10boj
    Harrison Williams se v poslední sérii trošičku zlepšil na 43,39 metru a získává 734 bodů. I pro něj bude diskařská soutěž ztrátou.
     
    10boj
    Tak taková katastrofa to od Lea Neugebauera nebude. Němec v poslední sérii hodil 47,63 metru a zajistil si 821 bodů. Sice nehodil letošní osobák, nicméně na Lepageho teď ztrácí 70 bodů a v součtu 164 bodů. Jenže zase, Neugebauer umí hodit i k padesátce a disk tedy musí brát jako ztrátu.
     
    10boj
    Kyle Garland pravděpodobně definitivně odpadl z bojů o medaile. Svých 43,07 ze druhé série nezlepšil a v disku výrazně ztratí na Top 3.
     
    10boj
    Sander Skotheim se sice v poslední sérii zlepšil, ale jen o osm centimetrů. Odchází hrubě nespokojen s výkonem 39,07 a ziskem pouhých 646 bodů.
     
    10boj
    Pierce Lepage nezlepšil svých 50,98 metru. V poslední sérii háže 47,23. I tak si ale v tuto chvíli pojistil vedení v desetiboji.
     
    Skupina A v hodu diskem desetibojařů
    1. Pierce Lepage (CAN) 50,98 – 891
    2. Markus Rooth (NOR) 48,78 SB – 845
    3. Daniel Golubovic (AUS) 48,47 SB – 839
    4. Leo Neugebauer (GER) 47,63 – 821
    5. Marcus Nilsson (SWE) 45,04 – 768
    6. Harrison Williams (USA) 43,39 – 734
    7. Kyle Garland (USA) 43,07 – 727
    8. Rik Taam (NED) 43,04 – 727
    9. Janek Oiglane (EST) 40,85 SB – 682
    10. Sander Skotheim (NOR) 39,07 – 646
     
    10boj
    Pokud bude platit aktuální harmonogram, skupina B odstartuje v 11:55. V této skupině jsou:
    Johannes Erm (EST)
    Lindon Victor (GRN)
    Karel Tilga (EST)
    Manuel Eitel (GER)
    Jose Fernando Ferreira Santana (BRA)
    Juma Marujama (JPN)
    Damian Warner (CAN)
    Ayden Owens-Delerme (PUR)
     
    10boj
    Skupina B desetibojařů byla zahájena pokusem Jumy Marujamy. Ale se 40,05 metry nemůže být vůbec spokojen.
     
    10boj
    Manuel Eitel vůbec první pokus nezvládl a hodil jen 36,86 metru. Johannes Erm házel mnohem více a se 45,09 metry může být spokojený.
     
    10boj
    Karel Tilga se trefil do prvního pokusu, háže 50,57 metrů a má zajištěných 882 bodů!
     
    10boj
    Lindon Victor předvedl zatím nejdelší pokus diskařské části desetiboje! Háže 51,48 metru, připisuje 901 bodů a přibližuje se k medailovým příčkám!
    Lindon Victor háže 51,48 metru!
     
    10boj
    V tuto chvíli by Victor ztrácel 49 bodů na Lea Neugebauera.
     
    10boj
    Damian Warner se v první sérii netrefil úplně ideálně. Předvedl 45,20 metru a bude potřebovat výrazné zlepšení.
     
    10boj
    V první sérii ještě házeli Ayden Owen-Delerme, který hodil 40,61 metru a Jose Fernando Ferreira s 41,93 metry.
     
    10boj
    Ayden Owens-Delerme ve druhé sérii zapisuje zlepšení na 44,17 metru, což mu vynese 750 bodů. Stále to ale není tolik, kolik by potřeboval. Před diskem byl čtvrtý, v tuto chvíli by se ale propadal.
     
    10boj
    Další povedený pokus Estonce Karla Tilgy! Tentokrát háže 50,44 metru a zaostal za prvním pokusem jen o 13 centimetrů. Tilga to má v ruce a mohl by mu poslední pokus ještě uletět.
    Karel Tilga háže znovu přes 50
     
    10boj
    Lindon Victor chce medaili! Ve druhé sérii háže 54,64 metru! To je nejlepší diskařský pokus na mistrovství světa v historii, Victor překonal Jiřího Sýkoru z Eugene 2022. Victor se v průběžném pořadí posouvá před Neugebauera.
    Lindon Victor je diskařským rekordmanem v rámci desetiboje na mistrovství světa
     
    10boj
    Damian Warner ve druhé sérii přidal 62 centimetrů. Se 45,82 metry ale není spokojený, potřebuje víc.
     
    10boj
    Manuelu Eitelovi se v poslední sérii povedlo zlepšit z 36,86 na 41,30. Alespoň něco, říká si. Ale ke spokojenosti má daleko.
     
    10boj
    Owens-Delerme trefil posledním pokusem klec.
     
    10boj
    Poslední pokus už Karlovi Tilgovi nevyšel, nedostal se přes 48 metrů. Ale 50,57 z první série je pro něj hodně povedených a může být před klíčovou tyčkou spokojený.
     
    10boj
    Neskutečné! Lindon Victor se dokázal i v poslední sérii zlepšit! Háže 54,97 metru, znovu vylepšuje nejlepší desetibojařský diskařský výkon historie na mistrovství světa a má jistých 974 bodů! Upevnil třetí příčku a přiblížil se k dalším soupeřům. Od Damiana Warnera jej dělí jen 15 bodů.
    A další zlepšení Lindona Victora!
     
    10boj
    Watner odpovědět nedokázal, nezlepšil svých 45,82. Je velmi nespokojený se svým výsledkem v diskařském sektoru.
     
    Hod diskem desetibojařů
    1. Lindon Victor (GRN) 54,97 CDB – 974
    2. Pierce Lepage (CAN) 50,98 – 891
    3. Karel Tilga (EST) 50,57 – 882
    4. Markus Rooth (NOR) 48,78 SB – 845
    5. Daniel Golubovic (AUS) 48,47 SB – 839
    6. Leo Neugebauer (GER) 47,63 – 821
    7. Damian Warner (CAN) 45,82 – 784
    8. Johannes Erm (EST) 45,09 – 769
    9. Marcus Nilsson (SWE) 45,04 – 768
    10. Ayden Owens-Delerme (PUR) 44,17 – 750
    11. Harrison Williams (USA) 43,39 – 734
    12. Kyle Garland (USA) 43,07 – 727
    13. Rik Taam (NED) 43,04 – 727
    14. Jose Fernando Ferreira Santana (BRA) 42,60 – 704
    15. Juma Marujama (JPN) 41,56 SB – 696
    16. Manuel Eitel (GER) 41,30 – 696
    17. Janek Oiglane (EST) 40,85 SB – 682
    18. Sander Skotheim (NOR) 39,07 – 646
     
    Pořadí po 7 disciplínách
    1. Pierce Lepage (CAN) 6505
    2. Damian Warner (CAN) 6380
    3. Lindon Victor (GRN) 6365
    4. Leo Neugebauer (GER) 6341
    5. Karel Tilga (EST) 6190
    6. Ayden Owens-Delerme (PUR) 6148
    7. Kyle Garland (USA) 6093
    8. Johannes Erm (EST) 6061
    9. Harrison Williams (USA) 6046
    10. Markus Rooth (NOR) 6021
    11. Manuel Eitel (GER) 5912
    12. Janek Õiglane (EST) 5899
    13. Sander Skotheim (NOR) 5876
    14. Daniel Golubovic (AUS) 5822
    15. Rik Taam (NED) 5779
    16. Jose Fernando Ferreira Santana (BRA) 5655
    17. Juma Marujama (JPN) 5583
    18. Marcus Nilsson (SWE) 5442
    Zachery Ziemek (USA) DNF
    Niklas Kaul (GER) DNF
    Cedric Dubler (AUS) DNF
    Ashley Moloney (AUS) DNF
    Larbi Bourrada (ALG) DNF
    Kevin Mayer (FRA) DNF
     
    10boj
    Za pár minut by měla začít skupina A ve skoku o tyči. Jedná se o silnější skupinu tyčkařů, kteří mají všichni osobáky přes pět metrů. V poli této skupiny jsou Daniel Golubovic, Pierce Lepage, Kyle Garland, Markus Rooth, Rik Taam, Leo Neugebauer, Janek Oiglane, Marcus Nilsson, Sander Skotheim a Harrison Williams.
     
    10boj
    Skupina A desetibojařů začíná skákat. Základní výška je na 450 centimetrech. Daniel Golubovic v pohodě skáče, Kyle Garland shazuje a bude opravovat. Další desetibojaři začnou až na dalších postupných výškách.
     
    10boj
    A to je problém! Garland při druhém pokusu jen proběhl sektorem na žíněnku a tyč zahodil... Má poslední pokus a může si zcela pokazit mistrovský desetiboj!
     
    10boj
    Tak to je hodně špatné! Kyle Garland, sedmý muž desetiboje po sedmi disciplínách, neskočil svou základní výšku. Při posledním pokusu padal příliš rychle a srazil laťku k zemi. Nula bodů za tyčku a konec v soutěži. Tedy, pokračovat může, ale propadne se na poslední místo.
    Kyle Garland neskočil základ
     
    10boj
    Na 460 centimetrech skákal vedle Golubovice také Leo Neugebauer. Oba skočili prvním pokusem a může se jít na 470 centimetrů.
     
    10boj
    První zaváhání Golubovice, na 470 centimetrech shazuje. Prvním pokusem nezvládl svůj vstup do disciplíny Nizozemec Rik Taam.
     
    10boj
    Janek Oiglane vstoupil do tyčkařské soutěže na 470 centimetrech a zvládá prvním pokusem laťku překonat. Spokojený ale není, jeho technika nebyla dobrá a Oiglane to moc dobře ví.
     
    10boj
    Svými druhými pokusy se přes 470 centimetrů dostali Daniel Golubovic, Rik Taam a Leo Neugebauer. Laťka se tak může zvýšit na 480 centimetrů, kde budou skákat už téměř všichni. Vynechává jen Oiglane a vstup do soutěže provede Harrison Williams až na 490 centimetrech.
     
    10boj
    Po úspěšném pokusu Golubovice, který vždy na každé laťce začíná, vstoupil do tyčky Pierce Lepage. Vedoucí muž desetiboje nezaváhal a prvním pokusem 480 centimetrů překonal. Stejně jako hned po něm Nor Markus Rooth.
     
    10boj
    Prvním pokusem zdolali 480 centimetrů také Sander Skotheim a Leo Neugebauer. Rik Taam a Marcus Nilsson musí opravovat.
     
    10boj
    Marcus Nilsson neskočil základ! Třikrát shazuje na 480 centimetrech a končí jako Kyle Garland! U Nilssona jde sice o obrovské osobní zklamání, ale z hlediska celé soutěže o ne tak zásadní událost. Švéd byl totiž poslední. Třikrát pak na této laťce shazuje Rik Taam, který tedy připíše 819 bodů za skočených 470 centimetrů.
     
    10boj
    Další postupnou výškou bude 490 centimetreů. Na této laťce vstoupí do soutěže i poslední člen této skupiny Harrison Williams.
     
    10boj
    Pierce Lepage a Sander Skotheim vynechávají a půjdou až na pět metrů.
     
    10boj
    A Williams nezaváhal. S přehledem svou základní výšku skáče!
     
    10boj
    Napoprvé dali 490 centimetrů také Markus Rooth, Janek Oiglane a Leo Neugebauer. Do problémů se naopak dostává Australan Golubovic, který má dva křížky a před sebou poslední pokus.
     
    10boj
    Ani třetí pokus mu nevyšel. Daniel Golubovic tak odchází z tyčkařského sektoru se skočenými 480 centimetry a bere 849 bodů.
     
    10boj
    Nyní se bude skákat na pěti metrech rovných. Tuto výšku vynechává Harrison Williams, zbývajících pět desetibojařů bude skákat. Pomalu se chystá start i skupiny B, kde je zbývající osmička slabších tyčkařů.
     
    10boj
    Pierce Lepage si dal hodně záležet na přípravu před skokem na pěti metrech a překonává laťku s ohromnou rezervou! Lepage může jít minimálně ještě o dvacet centimetrů výš.
     
    10boj
    Rooth s Neugebauerem první pokusy nezvládli a budou muset na pěti metrech opravovat.
     
    10boj
    Janek Oiglane taktéž zvládl pět metrů prvním pokusem. Nor Sander Skotheim musí opravovat.
     
    10boj
    Neugebauer se napodruhé přes pět metrů dostal a má velkou radost. Zajistil si 910 bodů. Sice titul mistra světa se mu vzdálil neskutečně daleko, ale medaile stále není tak daleko.
     
    10boj
    Ve skupině B má problémy se základní výškou Ayden Owens-Delerme, průběžně šestý muž desetiboje!
     
    10boj
    Naopak ve skupině A posledním pokusem překonal pět metrů Markus Rooth! To velkým překvapením je selhání Sandera Skotheime, který shodil i třetím pokusem. Tento jinak vynikající tyčkař si přenesl trápení z disku i do další disciplíny.
     
    10boj
    Lepage se hladce přenesl přes 510 centimetrů, byť tentokrát nebyla rezerva až tak výrazná. Má jistých 941 bodů. V souboji o první místo háže na dálku rukavici Damianovi Warnerovi.
     
    10boj
    Zatímco v Áčku prvním pokusem skáče 510 i Rooth, v Béčku nedokázal třikrát uspět na 440 centimetrech Ayden Owens-Delerme. Z šestého místa desetiboje klesne na třetí místo od konce.
     
    10boj
    Na 510 centimetrech se desetibojaři rozjeli. Po Lepageovi a Roothovi úspěšně laťku zdolali i Oiglane s Williamsem na první dobrou a napodruhé pak Neugebauer. Může se tedy laťka posunout na 520 centimetrů.
     
    10boj
    Lídr desetiboje Pierce Lepage drží čistý zápis a napoprvé skáče i 520 centimetrů! To už je 972 bodů!
    Pierce Lepage ještě v tyčce ani jednou nezaváhal
     
    10boj
    Markus Rooth jen proběhl sektorem a bude muset opravovat. Stejně tak čeká oprava na Lea Neugebauera.
     
    10boj
    Opravovat bude poprvé také Janek Oiglane. Naopak bez zaváhání skáče na 520 Američan Harrison Williams.
     
    10boj
    Ve skupině B se skáče na 460 centimetrech. Tuto laťku zatím překonali Jose Ferreira, Juma Marujama, Manuel Eitel a Karel Tilga. Johannes Erm vynechává, Lindon Victor bude muset opravovat a na skok Damiana Warnera se čeká.
     
    10boj
    Zpátky do Áčka. Druhé pokusy nebyly u Oiglaneho, Rootha a Neugebaeura úspěšné. Všichni tři mají poslední pokus, aby se zachránili a místo 941 bodů připsali na konto 972 bodů.
     
    10boj
    A také Warner bude na 460 centimetrech opravovat.
     
    10boj
    Rooth shazuje i napotřetí. Svůj osobní rekord tak zlepšit nedokázal. Ale může být spokojený, protože vlastně se skočenými 510 centimetry osobák vyrovnal.
     
    10boj
    Leo Neugebauer nedokázal ani třetím pokusem zdolat 520 centimetrů. Tuto laťku potřeboval, aby měl nějaký polštář v boji o medaili. No, bude to ještě hodně zajímavý desetiboj.
     
    10boj
    A ani Janek Oiglane nedokázal překonat třetím pokusem 510 centimetrů. Tento Estonec se snaží proniknout do elitní desítky, což se mu i kvůli absolutnímu selhání Owense-Delermeho a Garlanda povede.
     
    10boj
    Ve skupině A tedy pokračují už jen Pierce Lepage a Harrison Williams. Na tyto desetibojaře nyní čeká 530 centimetrů...
     
    10boj
    Mezitím se Damian Warner posledním pokusem zachránil na 460 centimetrech! Moc nescházelo a Lindon Victor se posunul v pořadí před něho.
     
    10boj
    Kanadsko-americký tandem ale shodně začíná křížkem. Na řadě budou druhé pokusy.
     
    10boj
    Ani po druhých pokusech se situace nemění. Znovu se laťku nepovedlo pokořit, 530 centimetrů odolává. A tak mají Lepage a Williams poslední pokus na to, aby ještě vylepšili svůj bodový zisk z tyčky.
     
    10boj
    Pierce Lepage to ale nezvládl. Shazuje i potřetí. Díky 972 bodům ale pojistil své vedení v průběžném pořadí víceboje.
     
    10boj
    A Harrison Williams posledním pokusem dokázal 530 centimetrů překonat! Zapisuje 1004 bodů a říká si o výrazný posun pořadím desetiboje. Před tyčkou byl devátý a mohl by se posunout někam do první pětky.
    Harrison Williams skočil 530 centimetrů!
     
    10boj
    Tak, na 540 centimetrech se Williams napoprvé jen odrazil do výšky a svezl po tyčce zpět. Technicky se mu pokus nepovedl.
     
    10boj
    Ve skupině B na 470 centimetrech třikrát shazuje Japonec Juma Marujama. Odchází se ziskem 790 bodů.
     
    10boj
    Druhý pokus dopadl na chlup stejně. Harrison Williams zatím nenašel recept na tuto laťku a ani jednou to nezkusil.
     
    10boj
    Williams při posledním pokusu jen proběhl sektorem. Končí v tyčce se ziskem 1004 bodů a nyní bude čekat na vývoj skupiny B.
     
    10boj
    Co se Béčka týče, tam se skáče na 480 centimetrech. V akci jsou ještě Erm, Eitel, Tilga, Victor, Warner a Ferrera Santana.
     
    10boj
    Na této laťce zatím uspěl pouze Damian Warner, který bojuje o průběžné druhé místo na dálku s Leem Neugebauerem. A také napřímo s Lindonem Victorem, který bude opravovat.
    Damian Warner potřebuje vedle těchto 480 centimetrů ještě ale přidat
     
    10boj
    Johannes Erm skákal trochu krokolomně, ale druhým pokusem se přes laťku dostal!
     
    10boj
    Napodruhé uspěli také Karel Tilga a Lindon Victor, který tak nedovoluje Warnerovi se od něho vzdálit! Stále se drží na dostřel.
     
    10boj
    Svým posledním pokusem se pak ještě v sektoru zachránil Brazilec Ferreira. Naopak Němec Manuel Eitel končí a je z toho hodně frustrovaný. Dál se bude skákat na 490 centimetrech.
     
    10boj
    Skočit 490 centimetrů je pro všechny zbývající desetibojaře v této skupině už poměrně výzva. Zatím se pouze shazuje.
     
    10boj
    Druhým pokusem se Johannes Erm z Estonska přes 490 centimetrů jako první z desetibojařů této skupiny dostal!
    Johannes Erm se jako první dostal přes 490 centimetrů ve skupině B
     
    10boj
    A na podruhé zvládl 490 centimetrů zdolat i Damian Warner ve své kšiltovce s nápisem Canada! Vyrovnal si osobní rekord, zajistil 880 bodů a šlape na paty Neugebauerovi. Pokud by chtěl být před ním po tyčce, musel by skočit i pět metrů.
     
    10boj
    Karel Tilga a Jose Fernando Ferreira Santana třikrát na 490 shodili. A shazuje také Lindon Victor, který tedy po osmé disciplíně bude mimo medailové příčky. Ale nebude vzdálen až tak moc.
     
    10boj
    Na pěti metrech rovných se Ermovi ani Warnerovi prvními pokusy nezadařilo. Pro Warnera by to byl nový osobák a pro Erma také jeden z životních skoků v tyči.
     
    10boj
    Zatímco Warner při druhém pokusu proběhl sektorem, Erm to alespoň zkusil, ale dopadlo to neúspěchem. Poslední pokusy. A dost možná poslední dva pokusy v tyči v rámci desetiboje na tomto světovém šampionátu.
     
    10boj
    Tak Johannes Erm končí. Třetí nezdar na pěti metrech. Po tyčce mu bude v desetiboji náležet osmá příčka, takže zůstává na svém.
     
    10boj
    Třetím pokusem neuspěl ani Damian Warner. Kanaďan srazil laťku chodidly už při přenosu nad ní. Takže Warnerovi patří po tyčce třetí pozice za Neugebauerem.
     
    Skok o tyči desetibojařů
    1. Harrison Williams (USA) 5,30 – 1004
    2. Pierce Lepage (CAN) 5,20 =SB – 972
    3. Janek Oiglane (EST) 5,10 SB -41
    4. Markus Rooth (NOR) 5,10 =PB – 941
    5. Leo Neugebauer (GER) 5,10 – 941
    6. Johannes Erm (EST) 4,90 – 880
    7. Damian Warner (CAN) 4,90 = PB – 880
    8. Sander Skotheim (NOR) 4,80 – 849
    9. Daniel Golubovic (AUS) 4,80 – 849
    10. Karel Tilga (EST) 4,80 SB – 849
    11. Lindon Victor (GRN) 4,80 SB – 849
    12. Jose Fernando Ferreira Santana (BRA) 4,80 – 849
    13. Manuel Eitel (GER) 4,70 – 819
    14. Rik Taam (NED) 4,70 – 819
    15. Juma Marujama (JPN) 4,60 – 790
    Marcus Nilsson (SWE) NM
    Kyle Garland (USA) NM
    Ayden Owens-Delerme (PUR) NM
     
    Pořadí po 8 disciplínách
    1. Pierce Lepage (CAN) 7477
    2. Leo Neugebauer (GER) 7282
    3. Damian Warner (CAN) 7260
    4. Lindon Victor (GRN) 7214
    5. Harrison Williams (USA) 7050
    6. Karel Tilga (EST) 7039
    7. Markus Rooth (NOR) 6962
    8. Johannes Erm (EST) 6941
    9. Janek Õiglane (EST) 6840
    10. Manuel Eitel (GER) 6731
    11. Sander Skotheim (NOR) 6725
    12. Daniel Golubovic (AUS) 6671
    13. Rik Taam (NED) 6598
    14. Jose Fernando Ferreira Santana (BRA) 6504
    15. Juma Marujama (JPN) 6373
    16. Ayden Owens-Delerme (PUR) 6148
    17. Kyle Garland (USA) 6093
    18. Marcus Nilsson (SWE) 5442
    Zachery Ziemek (USA) DNF
    Niklas Kaul (GER) DNF
    Cedric Dubler (AUS) DNF
    Ashley Moloney (AUS) DNF
    Larbi Bourrada (ALG) DNF
    Kevin Mayer (FRA) DNF
     
    Program skončil.
     
    Dopolední program, který začal v 7 hodin ráno maratonem a skončil krátce po třetí hodině odpoledne posledními pokusy ve skoku o tyči v rámci desetiboje, je u konce.

    Mistryní světa v maratonu se stala Etiopanka Amane Beriso Shankuleová před svou krajankou a obhájkyni zlata z Eugene Gotytom Gebreslaseovou. Bronz získala Maročanka Fatima Ezzahra Gardadiová.

    V desetiboji se titulu mistra světa výrazně přiblížil Kanaďan Pierce Lepage, stříbrný z posledního šampionátu. Má téměř 200 bodů k dobru na druhého Lea Neugebauera. O stříbro ostatně bude probíhat ještě hodně tuhý boj, v honbě za ním jsou vedle Němce ještě Kanaďan Damian Warner a poslední slovo určitě neřekl Lindon Victor z Grenady. (15:19:46)

    Jan Vojkůvka

    Program
    07:00 Maraton žen
    10:05 110 metrů překážek, desetiboj
    10:25 Vrh koulí žen, kvalifikace
    11:00 Hod diskem, desetiboj
    12:40 Skok o tyči, desetiboj
    Desetiboj
    Pořadí po 8 disciplínách
    1. Pierce Lepage (CAN) 7477
    2. Leo Neugebauer (GER) 7282
    3. Damian Warner (CAN) 7260
    4. Lindon Victor (GRN) 7214
    5. Harrison Williams (USA) 7050
    6. Karel Tilga (EST) 7039
    7. Markus Rooth (NOR) 6962
    8. Johannes Erm (EST) 6941
    9. Janek Õiglane (EST) 6840
    10. Manuel Eitel (GER) 6731
    11. Sander Skotheim (NOR) 6725
    12. Daniel Golubovic (AUS) 6671
    13. Rik Taam (NED) 6598
    14. Jose Fernando Ferreira Santana (BRA) 6504
    15. Juma Marujama (JPN) 6373
    16. Ayden Owens-Delerme (PUR) 6148
    17. Kyle Garland (USA) 6093
    18. Marcus Nilsson (SWE) 5442
    Zachery Ziemek (USA) DNF
    Niklas Kaul (GER) DNF
    Cedric Dubler (AUS) DNF
    Ashley Moloney (AUS) DNF
    Larbi Bourrada (ALG) DNF
    Kevin Mayer (FRA) DNF
    --------------------------------------
    110m překážek
    1/3
    1. Lindon Victor (GRN) 14,47 SB - 915
    2. Janek Oiglane (EST) 14,51 - 910
    3. Karel Tilga (EST) 14,68 - 889
    4. Rik Taam (NED) 14,80 - 874
    5. Johannes Erm (EST) 14,90 SB - 862
    6. Marcus Nilsson (SWE) 15,06 - 842

    2/3
    1. Jose Fernando Ferreira Santana (BRA) 13,94 PB - 982
    2. Daniel Golubovic (AUS) 14,18 - 951
    3. Juma Marujama (JPN) 14,18 =SB - 951
    4. Manuel Eitel (GER) 14,39 - 925
    5. Markus Rooth (NOR) 14,47 - 915
    6. Leo Neugebauer (GER) 14,75 - 880

    3/3
    1. Damian Warner (CAN) 13,67 - 1018
    2. Pierce Lepage (CAN) 13,77 PB - 1004
    3. Kyle Garland (USA) 13,93 - 984
    4. Ayden Owens-Delerme (PUR) 14,04 - 969
    5. Harrison Williams (USA) 14,33 - 932
    6. Sander Skotheim (NOR) 14,96 - 854
    --------------------------------------
    Hod diskem
    1. Lindon Victor (GRN) 54,97 CDB - 974
    2. Pierce Lepage (CAN) 50,98 - 891
    3. Karel Tilga (EST) 50,57 - 882
    4. Markus Rooth (NOR) 48,78 SB - 845
    5. Daniel Golubovic (AUS) 48,47 SB - 839
    6. Leo Neugebauer (GER) 47,63 - 821
    7. Damian Warner (CAN) 45,82 - 784
    8. Johannes Erm (EST) 45,09 - 769
    9. Marcus Nilsson (SWE) 45,04 - 768
    10. Ayden Owens-Delerme (PUR) 44,17 - 750
    11. Harrison Williams (USA) 43,39 - 734
    12. Kyle Garland (USA) 43,07 - 727
    13. Rik Taam (NED) 43,04 - 727
    14. Jose Fernando Ferreira Santana (BRA) 42,60 - 704
    15. Juma Marujama (JPN) 41,56 SB - 696
    16. Manuel Eitel (GER) 41,30 - 696
    17. Janek Oiglane (EST) 40,85 SB - 682
    18. Sander Skotheim (NOR) 39,07 - 646
    --------------------------------------
    Skok o tyči
    1. Harrison Williams (USA) 5,30 - 1004
    2. Pierce Lepage (CAN) 5,20 =SB - 972
    3. Janek Oiglane (EST) 5,10 SB -41
    4. Markus Rooth (NOR) 5,10 =PB - 941
    5. Leo Neugebauer (GER) 5,10 - 941
    6. Johannes Erm (EST) 4,90 - 880
    7. Damian Warner (CAN) 4,90 = PB - 880
    8. Sander Skotheim (NOR) 4,80 - 849
    9. Daniel Golubovic (AUS) 4,80 - 849
    10. Karel Tilga (EST) 4,80 SB - 849
    11. Lindon Victor (GRN) 4,80 SB - 849
    12. Jose Fernando Ferreira Santana (BRA) 4,80 - 849
    13. Manuel Eitel (GER) 4,70 - 819
    14. Rik Taam (NED) 4,70 - 819
    15. Juma Marujama (JPN) 4,60 - 790
    Marcus Nilsson (SWE) NM
    Kyle Garland (USA) NM
    Ayden Owens-Delerme (PUR) NM
    Vrh koulí žen, kvalifikace
    1. Jessica Schilderová (NED) 19,64 Q SB
    2. Auriol Dongmová (POR) 19,59 Q
    3. Yemisi Ogunleyeová (GER) 19,44 Q PB
    4. Maggie Ewenová (USA) 19,42 Q
    5. Sarah Mittonová (CAN) 19,37 Q
    6. Danniel Thomas-Doddová (JAM) 19,36 Q
    7. Chase Ealeyová (USA) 19,27 Q
    8. Li-ťiao Kung (CHN) 19,16 Q
    9. Sara Gambettová (GER) 18,70 q
    10. Jorinde Van Klinkenová (NED) 18,66 q
    11. Ťia-jüan Sung (CHN) 18,64 q
    12. Maddison-Lee Wescheová (NZL) 18,59 q
    13. Axelina Johanssonová (SWE) 18,57
    14. Fanny Roosová (SWE) 18,41
    15. Julia Ritterová (GER) 18,41 SB
    16. Jessica Inchudeová (POR) 18,16
    17. Lin-žu Čang (CHN) 18,08
    18. Sara Lennmanová (SWE) 18,05
    19. Alida Van Daalenová (NED) 17,93
    20. Anita Mártonová (HUN) 17,85
    21. Eliana Bandeiraová (POR) 17,79
    22. Dimitriana Bezedeová (MDA) 17,69
    23. Adelaide Aquillaová (USA) 17,42
    24. Klaudia Kardaszová (POL) 17,27
    25. Ana Caroline Silvaová (BRA) 17,18
    26. Jalani Davisová (USA) 16,93
    27. Erna Sóley Gunnardsdóttirová (ISL) 16,68
    28. Livia Avanciniová (BRA) 16,62
    29. Eveliina Rouvaliová (FIN) 16,61
    30. Ivana Xennia Gallardová (CHI) 16,55
    31. Senja Mäkitörmäová (FIN) 16,27
    32. Ischke Senekalová (RSA) 16,20
    33. Emilia Kangasová (FIN) 15,94
    34. Yusun Jeong (KOR) 15,56
    Grace Tennantová (CAN) NM
    Maraton žen
    1. Amane Beriso Shankuleová (ETH) 2:24:23 SB
    2. Gotytom Gebreslaseová (ETH) 2:24:34 SB
    3. Fatima Ezzahra Gardadiová (MAR) 2:25:17
    4. Lonah Chemtai Salpeterová (ISR) 2:25:38 SB
    5. Yalemzerf Yehualawová (ETH) 2:26:13
    6. Rosemary Wanjiruová (KEN) 2:26:42
    7. Selly Chepyego Kaptichová (KEN) 2:27:09
    8. Nazret Welduová (ERI) 2:27:23 SB
    9. Lindsay Flanaganová (USA) 2:27:47
    10. Dolshi Tesfuová (ERI) 2:28:54
    11. Melat Yisak Kejetaová (GER) 2:29:04
    12. Giovanna Episová (ITA) 2:29:10
    13. Mizuki Macudaová (JPN) 2:29:15
    14. Rebecca Cheptegeiová (UGA) 2:29:34 SB
    15. Natasha Wodaková (CAN) 2:30:09 SB
    16. Lisa Weightmanová (AUS) 2:30:50
    17. Keira D'Amatová (USA) 2:31:35 SB
    18. Mercyline Chelangatová (UGA) 2:31:40
    19. Rika Kasedová (JPN) 2:31:53 SB
    20. Sajaka Satová (JPN) 2:31:57 SB
    21. Doreen Chesangová (UGA) 2:32:11
    22. Alisa Vainiová (FIN) 2:32:14
    23. Ummu Kirazová (TUR) 2:33:23 PB
    24. Nora Szabová (HUN) 2:33:28
    25. Rkia El Moukimová (MAR) 2:33:54
    26. Moira Stewartová (CZE) 2:34:02
    27. Meritxell Solerová (ESP) 2:34:38
    28. Gulshanoi Satarovová (KGZ) 2:35:06 SB
    29. Silvia Ortizová (ECU) 2:35:09
    30. Natasha Cockramová (GBR) 2:35:34 SB
    31. Chišigsaichan Galbadrachová (MGL) 2:35:38 SB
    32. Č'-süan Li (CHN) 2:35:48
    33. Bojana Bjeljačová (CRO) 2:35:49 SB
    34. Citlali Cristianová Moscoteová (MEX) 2:36:03
    35. Zaida Ramosová (PER) 2:36:23
    36. Milica Mirčevová (BUL) 2:36:45 SB
    37. Clementine Mukandangová (RWA) 2:37:09 SB
    38. Marta Galimanyová (ESP) 2:37:10 SB
    39. Hanne Verbruggenová (BEL) 2:37:15
    40. Monika Jackiewiczová (POL) 2:37:18
    41. Sarah Kleinová (AUS) 2:37:31
    42. Mokulubete Blandina Makatisiová (LES) 2:37:49 SB
    43. Isobel Batt-Doyleová (AUS) 2:37:53
    44. Risper Gesabwaová (MEX) 2:38:29
    45. Irvette Van Zylová (RSA) 2:38:32 SB
    46. Loreta Kančyteová (LTU) 2:38:52
    47. Valdilene Dos Santosová Silvaová (BRA) 2:39:58
    48. Te-šun Čang (CHN) 2:40:17
    49. Alina Armasová (NAM) 2:40:49 SB
    50. Julia Mayerová (AUT) 2:41:54
    51. Rosa Chachaová (ECU) 2:42:00
    52. Andreia Hesselová (BRA) 2:42:23 SB
    53. Nicolasa Condoriová (PER) 2:42:25
    54. Nina Chydeniusová (FIN) 2:42:36
    55. Fortunate Chidzivová (ZIM) 2:43:28
    56. Argentina Valdepeňas Cernaová (MEX) 2:43:35
    57. Katalin Kovácsová-Garamiová (HUN) 2:44:02
    58. Susanna Sullivanová (USA) 2:44:24
    59. Karen Ehrenreichová (DEN) 2:44:46
    60. Solange Jesusová (POR) 2:45:08
    61. Sasha Gollishová (CAN) 2:45:09 SB
    62. Aydee Loayzaová Huamanová (PER) 2:45:40
    63. Neja Kršinarová (SLO) 2:46:55 SB
    64. Mirela Saturninová De Andradeová (BRA) 2:47:29
    65. Chun-Yu Tsao (TPE) 2:55:33
    Shyline Jepkorir Toroitichová (KEN) DNF
    Tsehay Gemechuová (ETH) DNF
    Aleksandra Lisowská (POL) DNF
    Žanna Mamažhanovová (KAZ) DNF
    Amina Betticheová (ALG) DNF
    Andrea Paola Bonillaová (ECU) DNF
    Fatima Azzahraa Ouhaddouová Nafieová (ESP) DNF
    Cavaline Nahimanaová (BDI) DNF
    Adrijana Pop Arsovová (MKD) DNF
    Yayla Gönenová (TUR) DNF
    Beverly Ramosová (PUR) DNF
    Rose Chelimová (BRN) DNF
    bahis siteleri