Mountfield HK – Ambri-Piotta 5:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
HC Ambri-Piotta
Sobota 26.08.2023, 18:00 • Eishallle Sursee, Sursee, Švýcarsko • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ambri už utkání vzdala a naopak Mountfield se v něm prosazuje popáté. Šťastný ujel dopředu soupeři z obrany a do mezikruží si nabruslil nikým nehlídaný CHRISTOPHE LALANCETTE, který vymíchal gólmana a zasunul do odkryté kasy – 5:1. Asistence: David Šťastný.
     
    54:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    A hra ve vyrovnaném počtu znovu sedla více hokejistům zpod Bílé věže. K dorážce mezi kruhy se procpal JAN EBERLE a ukázkovým bekhendem nachytal gólmana – 4:1. Bez asistence.
     
    39:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi se prosazují potřetí v dnešním mači a vstřelili tak gól jak v oslabení, tak v přesilovce i při hře pět na pět. O další radost na střídačce Tomáše Martince se postaral DAVID ŠŤASTNÝ, jenž tečoval Perretovu nahrávku od mantinelu za záda Conze – 3:1. Asistence: Jordann Perret, Christophe Lalancette.
     
    38:30
    Ambri Piotta právě vstřelila branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediného gólu. Dauphin zblízka střílel a puk se odrazil od betonu Kiviaha k DARIU BÜRGLEROVI, jenž neměl problém uklidit kotouč do prázdné kasy – 2:1. Asistence: Laurent Dauphin, Johnny Kneubuehler.
     
    31:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Skvěle sehraná situace a Mountfield navyšuje své vedení, a to gólem v početní výhodě. Jergl vybídl přihrávkou TOMÁŠE PAVELKU a ten z dobré pozice prostřelil Conze nechytatelným způsobem – 2:0. Asistence: Aleš Jergl, Jérémie Blain.
     
    16:27
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield jde do vedení. Při hře ve čtyřech hned po buly v obranném pásmu Lvů se ke střele dostal RALFS FREIBERGS, který se trefil zajímavě přes celé kluziště a zapsal první gól v dresu Východočechů – 1:0. Asistence: Patrik Miškář.

    Jan Brůna

    Branky a nahrávky: 17. Freibergs (Miškář), 32. Pavelka (Jergl, Blain), 40. Šťastný (Perret, Lalancette), 55. Eberle, 58. Lalancette (Šťastný) – 39. Bürgler (Dauphin, Kneubuehler)


    Mountfield HK: Kiviaho (Soukup) – Kalina, Blain (C), Pavelka, F. Pavlík, Marcel, Freibergs, Gaspar, Piegl – R. Pavlík, Miškář, Eberle – Okuliar, Tamáši, Jergl – Perret, Lalancette, Šťastný – Zachar, Moravec, Smoleňák – Pilař.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Ambri-Piotta: Conz (Juvonen) – Terraneo, Virtanen, Pezzullo, Heed, Dotti, Fohrler, Albis, Wüthrich – Eggenberger, Špaček, Zwerger – De Luca, Landry, Brüschweiler – Kneubuehler, Dauphin, Bürgler – Douay, Kostner, Grassi (C) – Hofer.
    Trenér: Luca Cereda

    Rozhodčí: Borga, Ruprecht – Altmann, Gurtner (všichni SUI)