Tisková konference fotbalové reprezentace U21 (kon.) | Tisková konference fotbalové reprezentace (kon.)
konec
Nominační tisková konference fotbalové reprezentace

Úterý 29.08.2023, 11:30 • Sídlo FAČR, Praha-Strahov • Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. (11:56:35)
     
    „Adam Hložek? Určitě není spokojený s momentálním herním vytížením, nicméně jeho kvality nelze přehlédnout a já věřím, že je v nejbližších zápasech prodá přímo na hřišti,“ řekl Jaroslav Šilhavý.
     
    „Reprezentanti v zahraničí mi dělají radost. Každopádně pro mě bude nedůležitější, aby svou formu přenesli i do zápasů reprezentace,“ přiznal Šilhavý.
     
    Jaroslav Šilhavý se vyjádřil k Tomáši Kalasovi, který se zotavil z těžkého zranění. „S Tomášem jsme mluvili. Má chuť reprezentovat a já věřím, že se ve 2. Bundeslize ukáže, abychom o něm mohli uvažovat pro příští reprezentační sraz.“
     
    „Janu Kuchtovi věřím. To že nedal gól v posledních dvou zápasech za Spartu neznamená, že nemůže skórovat proti Albánii, kvality má nesporné,“ pokračuje Jaroslav Šilhavý.
     
    „Albánci jsou bezpochyby jedním z aspirantů na postup, společně s námi a Polskem. Jsou na tom velmi dobře pohybově a po příchodu brazilského kouče Sylvinha se výrazně zlepšili i při hře s balónem,“ pochválil nejbližšího soupeře Šilhavý.
     
    Nemění se situace ohledně Antonína Baráka, který dle dostupných informací nedělal v kabině dobrou náladu, a proto ne poprvé nebyl zařazen do nominace, navíc jej aktuálně trápí lehčí zranění.
     
    Tomáš Pešír vyvrátil informaci, že by přední týmy české soutěže Sparta, Slavia a Plzeň chtěly své hráče v reprezentaci šetřit při přípravném utkání s Maďarskem.
     
    V nominaci kvůli zranění chybí David Jurásek. „Nejsem doktor, pro mě byla směrodatná informace, že David nebude připravený na nejbližší sraz,“ řekl Jaroslav Šilhavý.
    Nominace české reprezentace na kvalifikační utkání na Euro s Albánií a na přípravný zápas s Maďarskem
     
    Jaroslav Šilhavý se byl v sobotu podívat na zápas Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen společně s Patrikem Schickem, který by měl během tří, čtyř týdnů začít trénovat po zranění třísel.
     
    Po odkrytí nominace dostal Jaroslav Šilhavý dotaz na ofenzivu. „Nemyslím si, že by útočníci byli vyloženě z formy. Výborně hraje Tomáš Čvančara, ale třeba i Václav Jurečka měl skvělý konec loňské sezóny a věřím, že góly dávat nezapomněl.“
     
    Tomáš Pešír oznámil, že tréninky reprezentace proběhnou v tréninkovém centru Sparty a Bohemians, jimž manažer poděkoval, po domácím klání s Albánií tým poputuje do Maďarska na přípravné utkání.
     
    Na úvod česká reprezentace ohlásila zapojení do projektu Vezmi dědu na fotbal. Každý fanoušek nad 63 let včetně bude mít vstupenku na utkání s Albánií zdarma.
     
    Na otázky jsou připraveni odpovídat trenér Jaroslav Šilhavý a manažer české reprezentace Tomáš Pešír.
     
    Tisková konference začala.
     
    Reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý zveřejní nominaci na důležitý zápas o postup na mistrovství Evropy proti Albánii, který se uskuteční 7. září v pražské Fortuna Areně, kde hraje své domácí zápasy Slavia. Češi se po třech zápasech nachází na prvním místě tabulky E se ziskem sedmi bodů, druhá je právě Albánie, jež zaostává jednobodovým rozdílem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:30.

    Milan Huppert