K. Vary – Kladno 3:1 (kon.) | Třebíč – HC Slovan B 4:1 (kon.) | Trenčín – Vlci Žilina 3:5 (kon.)
Slavia – Letňany 6:0 (kon.) | Zvolen – Znojmo 6:0 (kon.) | Sokolov – Litoměřice 3:2 (po pr.)
Kometa Brno – Olomouc 5:2 (kon.) | Poruba 2011 – Katowice 3:0 (kon.) | Havířov – Opava 6:5 (1:0 po s.n.)
Šumperk – Nový Jičín 0:4 (kon.) | Žďár n/S – Vel. Meziříčí 2:3 (kon.) | Poprad – Cracovia 3:1 (kon.)
Vyškov – SHKM Hodonín 3:4 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – Nowy Targ 2:5 (kon.) | Senica – Skalica 0:6 (kon.)
Děčín – Vrchlabí 2:3 (kon.) | Tábor – Chomutov 5:1 (kon.) | Ústí n/L – Mostečtí Lvi 2:6 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:2 (3:0, 1:1, 1:1)
HC Olomouc
Úterý 05.09.2023, 18:00 • Winning Group Arena • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Léto se přehouplo do měsíce září, ve kterém už započne i nový extraligový ročník. Ještě než se tak stane, zbývají brněnským hokejistům odehrát poslední dva přípravné zápasy a dobrou zprávou pro příznivce modrobílých barev je fakt, že obě poslední prověrky se uskuteční v domácím prostředí Winning Group Areny. Nejprve je na programu úterní duel s Olomoucí. Podaří se Jihomoravanům oplatit Kohoutům porážku z Hané? Druhý domácí přípravný duel odstartuje v 18:00
     
    Olomouc se v přípravě orientovala na moravské soupeře. Vyzvala oba konkurenty z Vítkovic i Brna a v úvodních duelech slavila vítězství 4:2 respektive 6:3. Následovala i vzpomínka na bitvy se Zlínem, nyní již prvoligové Berany udolala extraligová Olomouc až v samostatných nájezdech 5:4. Hořkost porážky ochutnala Mora až ve čtvrtém přípravném střetnutí, to když v odvetě podlehla Vítkovicím těsně 1:2. Trochu překvapivá pak byla vysoká porážka, která se zrodila na Slovensku. Trenčín si s Olomoucí nebral servítky a v domácím prostředí ji deklasoval 5:1.

    Po posledním zápase si v kabině Olomouce moc dobře uvědomovali, že porážka byla zcela zasloužena. „Je to pro nás dobrá škola. K utkání jsme přistoupili špatně, dělali jsme složitosti, oni hráli jednoduše. Dávali góly a my ne. Naše hrubky dozadu potrestali a my to málo, co jsme měli, potrestat nedokázali. Zasloužené vítězství pro soupeře,“ nehledal výmluvy po utkání v Trenčíně útočník Pavel Musil. Kohouti měli týden na to, aby nedostatky z posledního utkání vypilovali.
     
    Brněnský tým si naordinoval většinu přípravných zápasů na hřištích soupeře. O to větší je určitě chuť zahrát si znovu před domácím publikem, které v rámci letošní sezony vidělo pouze jediný zápas. O výbornou pozvánku pro hladové fanoušky se postarali Brňané minulý čtvrtek na ledě Slovanu Bratislava, kde po kompaktním výkonu celého mužstva zvítězili celkem jasně 6:2. Trenéry určitě mohl těšit fakt, že šest vstřelených branek mělo také šest různých střelců. Třemi kanadskými body se pak blýskl Kristián Pospíšil, který ke vstřelené brance přidal ještě dvě asistence, v přípravě si tak podobně jako v loňské základní části drží bilanci jednoho bodu na zápas. Chvála mířila také na teprve osmnáctiletého brankáře Jana Kavana, jenž měl rovněž velký podíl na vítězství Komety v Bratislavě.

    Nyní se modrobílí těší na domácí led a hlavně fanoušky. Před startem extraligy už Kometě zbývá podstoupit poslední dva testy. Kromě úterního duelu s Olomoucí se mohou příznivci Komety těšit i na čtvrteční generálku proti Slovanu Bratislava.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Furch (Kavan) – Ďaloga, Ščotka, Kučeřík, Gazda, Kaňák, Lintuniemi, Zahradníček – Cingel, Holík, Moses – Zbořil, Kollár, Pospíšil – Kohout, Marcinko, Flek – Okál, Zaťovič, Kratochvíl.
    Trenér: Martinec

    HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Sirota, Řezníček, Ondrušek, Černý, Švrček, Škůrek, Mareš – Kunc, Nahodil, Musil, Chmielewski, Kusko, Orsava, Navrátil, Knotek, Bambula, Menšík, Macuch, Kucsera.
    Trenér: Tomajko

    Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Blažek, Komínek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Cingel zavezl puk do olomoucké třetiny, přenechal jej Ďalogovi, který se snažil ještě vylepšit pozici pro Mosese, ten ale nedokázal kotouč ideálně zpracovat.
     
    01:20
    Olomouc při první návštěvě brněnské třetiny nic moc nepředvedla a po dvou přihrávkách hostů si kotouč přebírají domácí obránci.
     
    02:04
    Knotek kombinoval s Bambulou, ten už se dostával před Furcha, ale ještě poslal přihrávku na Navrátila, který ovšem nedokázal kotouč zkrotit na čepeli své hole.
     
    03:31
    Dominik Furch nyní vytáhl skvělý zákrok! Po střele Kunce se puk odrazil na hranici brněnského brankoviště a zdálo se, že Nahodil bude mít snadnou úlohu, brněnský brankář se však pohotově přemístil a podržel domácí tým!
     
    04:37
    Škůrek poslal puk na hůl Kuska, ten už měl slibnou pozici na pravém kruhu, ale branku Brna těsně minul.
     
    06:42
    Moses nyní kouzlil s kotoučem v útočném pásmu, když obešel dva bránící hráče Olomouce, ale jeho přihrávku před branku nakonec nikdo v domácích barvách nezpracoval.
     
    07:49
    Olomouci se teď podařilo usadit v útočném pásmu a snaží se kombinací uzamknout obranu Komety.
     
    08:08
    Svým spoluhráčům obstaral oddych brankář Furch, když zachytil nahození z hole Mareše.
     
    08:52
    Olomouc stále drží pásmo, ale obrana Komety teď neumožňuje hostům dostat se do výhodné palebné pozice.
     
    10:12
    Kometa právě vstřelila branku! Domácí otevírají skóre zápasu! Dobrou práci u mantinelu předvedl Moses, když se vyhnul bránícím hráčům Olomouce a bekhendovou přihrávkou našel PETRA HOLÍKA, jenž se ocitl před Konrádem zcela osamocen a trefil přesně. Asistence: Steve Moses, Lukáš Cingel.
     
    10:44
    Ďalogovu prudkou přihrávku se snažil na branku hostů usměrnit Pospíšil, puk se nakonec svezl mimo.
     
    11:37
    Kometa právě vstřelila branku! V Brně je veselo! Domácí tým odskakuje bleskurychle do dvoubrankového vedení! Parádní kombinaci předvedli Flek se zakončujícím MARTINEM KOHOUTEM. Díky rychlosti Fleka se střelec branky dostal do samostatného úniku a Konráda překonal povedenou kličkou do bekhendu. Asistence: Jakub Flek, Tomáš Marcinko.
     
    12:40
    Olomouc mohla snížit, rychlé bruslení předvedl Kucsera, jeho bekhendové zakončení však Furch dokázal vyrazit.
     
    13:40
    Slibnou přihrávku poslal Musil na Nahodila, ten měl hokejku připravenou na správném místě, ale jeho zpracování nebylo ideální a Furch se nakonec nemusel vzrušovat.
     
    14:12
    Brněnská obrana nyní nešetří důrazem při odstavení olomouckých hráčů.
     
    14:21
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Orsava – 2 min., hrubost.
     
    14:32
    Střela Gazdy byla zablokována a Olomouc vyhazuje.
     
    15:10
    Brňané kombinují až příliš, hosté opět vyhazují.
     
    15:49
    Konrád zatím nemusel řešit vážnější problém ve svém brankovišti, jeho spoluhráči opět odpálili puk do bezpečí.
     
    16:21
    Hosté v plném počtu.
     
    17:51
    Moses chyboval v rozehrávce a toho se hosté okamžitě snažili využít, Chmielewski poslal puk na osu hřiště Kuskovi, jehož ránu z první Furch vytěsnil.
     
    18:33
    Zahradníčkovu střelu od modré čáry Konrád bez problému zachytil, vhazuje se po pravici olomouckého brankáře.
     
    19:52
    Kometa právě vstřelila branku! Olomouc inkasuje branku do šatny! Odskok Komety do tříbrankového trháku obstarala povedená souhra brněnských hráčů, Kratochvíl připravil výhodnou pozici MARKU ĎALOGOVI, který z bezprostřední blízkosti překonal Konráda. Asistence: Petr Kratochvíl, Martin Zaťovič.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství přípravného utkání mezi Brnem a Olomoucí ovládli domácí. Hosté přitom mohli skórovat jako první, ale proti byl pohotový Dominik Furch, který vytáhl skvělý zákrok. Pak už Kometa zabrala a odměnou ji byla první branka, kterou obstaral Petr Holík. Za dalších pětaosmdesát vteřin na něj navázal Martin Kohout, který těžil z dobré práce Fleka a Konráda překonal kličkou do bekhendu. Aktivně hrající Kometa se dočkala ještě v závěru třetiny, po zámku olomoucké obrany zakončil přesně Marek Ďaloga. Druhá třetina odstartuje v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:59
    Start druhé třetiny je plný nepřesností, Furch nyní sáhl na kotouč a hru přerušil, vhazuje se před brankou Komety.
     
    21:46
    Nahození Škůrka Furch vytěsnil, Olomouc se snaží dostat Kometu pod tlak.
     
    22:40
    Kometě se teď nedařil přechod přes střední pásmo, Olomoučtí to ale nyní domácím usnadnili, když nahodili puk až příliš brzy a píská se zakázané uvolnění.
     
    23:37
    Gazda poslal puk do jízdy Kollárovi, ten už byl ve slibné pozici, ale branku Olomouce přestřelil.
     
    24:01
    Na druhé straně se do střelecké pozice dostal Orsava, ale podobně jako Kollár zvedl puk až příliš brzy.
     
    24:47
    Moses zkusil Konráda překonat střelou z pravého kruhu na bližší tyč, olomoucký brankář si tento prostor pohlídal a následně se Hanákům podařil Brňany dostat z obranné třetiny.
     
    25:47
    Kometa právě vstřelila branku! Parádní akce domácího týmu končí čtvrtým pukem v Konrádové síti! Olomouc zcela zaspala v obraně a Brňané útočili v přečíslení 3 na 1, JAKUB FLEK poslal puk na Gazdu a přes Kohouta se kotouč vrátil na hůl prvně jmenovaného, jenž zavěsil puk pod horní tyč olomoucké brány. Asistence: Daniel Gazda, Martin Kohout.
     
    26:13
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Sirota – 2 min., podrážení.
     
    27:40
    Kometa ždímá oslabenou čtveřici Olomouckých, ve slibné pozici už byl Pospíšil, ale jeho prudká rána zamířila těsně mimo.
     
    27:56
    Hosté si až nyní mohou oddechnout a poslat na led čerstvé síly.
     
    28:13
    Kohouti hrají v plném počtu.
     
    28:59
    Další slibná akce Komety, kterou rozjel Kratochvíl, dostal se až do útočného pásma, kde vyzval ke střele Okála, jeho rána z osy hřiště skončila ve výstroji brankáře Konráda.
     
    29:25
    Blízko první brance byli také hosté! Dobrou práci předvedl Musil, jenž připravil palebnou pozici na pravém kruhu pro Kunce, ten okamžitě pálil z voleje, ale včas se stačil přemístit i brněnský brankář Furch!
     
    29:29
    Olomouc právě vstřelila branku! Hosté se přeci jen dočkávají první branky! Ihned po vhazování se ke střele dostal Orsava, puk skončil ve skrumáží clonících hráčů, kde se nejlépe orientoval ARON CHMIELEWSKI. Asistence: Jakub Orsava, Silvestr Kusko.
     
    30:42
    Do další slibné pozice se dral Macuch, byl ale včas odzbrojen pozorným Kučeříkem.
     
    31:55
    Olomouci se teď daří držet kotouč v útočném pásmu, ale obrana Komety neumožňuje hostům tvorbu kombinací, které by vedly k vážnějšímu ohrožení Furcha.
     
    32:33
    Rychlý protiútok Olomouce vedl Kusko, přenechal puk na střelu Orsavovi, jeho pokus z pravého kruhu dokázal Furch zneškodnit a bude se vhazovat po levici brněnského brankáře.
     
    32:46
    Kusko měl slibnou pozici mezi kruhy, na poslední chvíli jeho střelu srazil brněnský obránce do ochranné sítě.
     
    33:36
    Menšík poslal puk na Kucseru, jeho ránu Furch betonem přizvedl do ochranné sítě, a tak se znovu vhazuje před brankou Brna.
     
    34:06
    Další hokejová lahůdka v podání brněnského útočníka Mosese, jenž posílal přihrávku na hůl Pospíšila, ten však nedokázal ideálně zpracovat puk.
     
    34:47
    Cingel se dostal mezi kruhy k odraženému puku a okamžitě zamířil, Konrádovi na poslední chvíli pomohl obránce Černý, jenž slibnou střelu brněnského útočníka zblokoval.
     
    35:32
    Ďaloga nyní předvedl své rychlé nohy a postupoval do přečíslení dva na jednoho společně s Mosesem, přihrávka brněnskému obránci vyšla, ale zakončení domácího útočníka skončilo nad brankou Olomouce!
     
    37:56
    Kollár zkusil nachytat Konráda z ostrého úhlu, když mířil pod horní tyč, olomoucký brankář však úmysly brněnského útočníka vystihl.
     
    38:26
    Olomoucký obránce Sirota obdržel puk mezi kruhy, ještě si vylepšil pozici a vystřelil, naštěstí pro Brno branku těsně minul!
     
    39:08
    V závěru druhé třetiny se Olomouci podařilo uzamknout obranu Brna, Mora usiluje o snížení tříbrankového manka.
     
    39:39
    Musil měl blízko druhé trefě Hanáků! Puk propadl brněnským obráncům a na olomouckého útočníka zívala odkrytá branky, ten však trefil pouze boční síť!
     
    39:59
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Ďaloga – 2 min., sekání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla určitě vyrovnanější než ta první. Roli hrál i pohodlný náskok Komety, který navýšil na rozdíl čtyř branek Jakub Flek. Olomouci už pak nezbývalo nic jiného než začít něco tvořit a opticky si i vytvářela převahu. Nakonec se i dočkala první branky, kterou obstaral Aron Chmielewski. V závěru druhé třetiny byli Hanáci blízko další úpravě skóre, ale buď jim stál v cestě brankář Furch nebo je zradila vlastní nepřesnost v zakončení. Každopádně Olomouc vstoupí do třetí třetiny ve výhodě jednoho muže navíc, stane se tak v 19:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Jakub Flek obstaral vyhození pro oslabené Brno.
     
    41:16
    Dobrou práci nyní předvedl Zaťovič a hosté musejí opět rozehrávat až od Konráda.
     
    41:43
    Olomouc právě vstřelila branku! Hostům se nakonec podařilo usadit v útočném pásmu a po perfektní kombinaci slaví využití přesilové hry! Kotouč směřoval od Navrátila ke Kuskovi, ten si všiml na levém kruhu dobře postaveného JAKUBA ORSAVY, jenž zamířil přesně pod horní tyč Furchovy brány. Asistence: Silvestr Kusko, Jakub Navrátil.
     
    42:23
    Konrád si připisuje první zákrok ve třetí třetině, když odrazil střelu Jakuba Fleka.
     
    43:56
    Olomoučtí se snaží navázat na závěr druhé třetiny a znovu usilují o získání prostoru v obranném pásmu Komety.
     
    45:09
    Moses našel od mantinelu dobře postaveného Cingela, který byl na mžik před Konrádem zcela osamocen, volil zakončení bekhendem z otočky, které však skončilo těsně mimo branku kohoutů.
     
    46:41
    Kometa zabezpečila obrannou modrou čáru, Hanáci se teď horko těžko dostávají na dostřel Furchovy brány.
     
    47:21
    Bez přípravy od mantinelu zkusil na Furcha vyzrát Kunc, brněnský brankář udržel puk mezi betony.
     
    47:30
    Řezníček se opřel vší silou do puku, jeho rána nakonec byla sražena mimo branku Brna.
     
    48:11
    Olomoučtí se teď v rozehrávce vůbec nerozuměli a zakázané uvolnění stěhuje po delší době hru před Konráda.
     
    48:33
    Flek přenechal puk na levém kruhu pro Marcinka, ten ale zamířil až příliš vysoko a Konrád zasahovat nemusel.
     
    49:48
    Díky dobré práci Kollára se do samostatného úniku snažil ujet Zbořil, na poslední chvíli se však dokázal vrátit obránce Ondrušek a znemožnil brněnskému útočníkovi zakončit.
     
    50:18
    Útočné choutky nyní předvedl brněnský zadák Kučeřík, který si najel až do blízkosti olomoucké branky a zkusil zamířit mezi betony Konráda, brankář Olomouce nakonec odvážný průnik brněnského obránce zneškodnil.
     
    51:14
    Na druhé straně připravil Musil výhodnou pozici pro Kunce mezi kruhy, ten však nedokázal ideálně zamířit a branku Brna minul.
     
    51:48
    Sirota od modré čáry už překonal Furcha a puk poskakoval na brankové čáře, na poslední chvíli jej odpálil Kaňák!
     
    52:18
    Dominik Furch v brněnské brance doslova čaruje! Už v leže zlikvidoval střelu Navrátila, tady se zdálo, že Olomouc dokáže vstřelit kontaktní branku, puk pak ještě dorážel Sirota, ale na poslední chvíli a k úžasu celé haly brněnský brankář puk zastavil i ve druhé vyložené šanci Olomouckých!
     
    53:59
    Brnu se podařilo uklidnit hru, nyní se Olomoučtí nedostávají ke kotouči, naopak domácí nikam nespěchají a kontrolují puk.
     
    54:22
    Dnešní utkání sleduje 2187 diváků.
     
    55:34
    Kometa se na chvíli ohřála v útočném pásmu, ale žádnou važnější příležitost nevyprodukovala, čas se ale hostům nemilosrdně krátí a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se rodil závěrečný nápor kohoutů.
     
    56:00
    Jan Bambula nyní převedlo gesto fair-play, když odvolal signalizovaný trest pro brněnského Tomáš Marcinka, vysloužil si za to potlesk přítomných diváků v aréně.
     
    56:15
    Nyní už se ale vylučovat bude. Menší trest za hákování míří odsedět brněnský útočník Jakub Flek, Olomouc tak přeci jen bude mít příležitost zdramatizovat utkání.
     
    56:29
    Musilovu přihrávku do slotu zachytil Kučeřík, ale vyhodit se mu nepodařilo, Olomouc tak pokračuje v kombinaci.
     
    57:04
    Dominik Furch zachytil kotouč po nahození Chmielewského a domácí mohou poslat na led čerstvé síly.
     
    57:08
    Olomouc to zkusí v šesti, Konrád už je na střídačce!
     
    57:37
    Nahodil promáchl puk a díky tomu mohl Okál osvobodit brněnský tým.
     
    58:15
    Kometa už je kompletní, ale v závěru přesilové hry ještě pálil Sirota a o dorážku se pokoušel Orsava, brankář Furch zajel až za brankovou čáru a je otázka, zda i s kotoučem. V přípravě se ale videozáznam prohlížet nebude.
     
    58:22
    Oddechový čas pro tým HC Olomouc.
     
    58:32
    Kometa právě vstřelila branku! Vypadá to, že je rozhodnuto! Olomouckou odkrytou branku trefil téměř přes celé hřiště obránce JAN ŠČOTKA. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Kometa na domácím ledě oplatila Olomouci porážku z Hané. O osudu utkání rozhodla již první třetina utkání. Kohouti sice na startu té třetí využili přesilovou hru díky brance Jakuba Orsavy, ale víc už jim brněnská obrana v čele s brankářem Furchem nepovolila. V závěru třetí třetiny pak ještě vítězství brněnského týmu stvrdil trefou do odkryté branky Jan Ščotka. Oba celky čekají ještě před ostrým ligovým startem generálky. Brno ve čtvrtek přivítá Bratislavu, Olomouc rovněž na domácím ledě vyzve Trenčín. Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a z jihu Moravy vám přeji příjemný zbytek večera. (20:12:50)

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 11. Holík (Moses, Cingel), 12. Kohout (Flek, Marcinko), 20. Ďaloga (Kratochvíl, Zaťovič), 26. Flek (Gazda, Kohout), 59. Ščotka – 30. Chmielewski (Orsava, Kusko), 42. Orsava (Kusko, Navrátil)


    HC Kometa Brno: Furch (Kavan) – Ďaloga, Ščotka, Kučeřík, Gazda, Kaňák, Lintuniemi, Zahradníček – Cingel, Holík, Moses – Zbořil, Kollár, Pospíšil – Kohout, Marcinko, Flek – Okál, Zaťovič, Kratochvíl.
    Trenér: Martinec

    HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Sirota, Řezníček, Ondrušek, Černý, Švrček, Škůrek, Mareš – Kunc, Nahodil, Musil, Chmielewski, Kusko, Orsava, Navrátil, Knotek, Bambula, Menšík, Macuch, Kucsera.
    Trenér: Tomajko

    Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Blažek, Komínek

    Diváci: 2187
    bahis siteleri