K. Vary – Kladno 3:1 (kon.) | Třebíč – HC Slovan B 4:1 (kon.) | Trenčín – Vlci Žilina 3:5 (kon.)
Slavia – Letňany 6:0 (kon.) | Zvolen – Znojmo 6:0 (kon.) | Sokolov – Litoměřice 3:2 (po pr.)
Kometa Brno – Olomouc 5:2 (kon.) | Poruba 2011 – Katowice 3:0 (kon.) | Havířov – Opava 6:5 (1:0 po s.n.)
Šumperk – Nový Jičín 0:4 (kon.) | Žďár n/S – Vel. Meziříčí 2:3 (kon.) | Poprad – Cracovia 3:1 (kon.)
Vyškov – SHKM Hodonín 3:4 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – Nowy Targ 2:5 (kon.) | Senica – Skalica 0:6 (kon.)
Děčín – Vrchlabí 2:3 (kon.) | Tábor – Chomutov 5:1 (kon.) | Ústí n/L – Mostečtí Lvi 2:6 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
6:0 (2:0, 0:0, 4:0)
HC Letci Letňany
Úterý 05.09.2023, 17:30 • Zimní stadion Eden, Praha • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Vítám vás u přípravného zápasu mezi hokejisty HC Slavia Praha a HC Letci Letňany. Úvodní vhazování je naplánováno na 17:30 na led pražského Edenu.
     

    HC SLAVIA PRAHA


    Slávisté se minulý čtvrtek vrátili na vítěznou vlnu, když na domácím ledě porazili extraligové Kladno 4:2. Rytíři se přitom v první třetině dostali do dvoubrankového vedení a v dalším průběhu mohli i v přesilovce 5 na 3 dál odskočit, sešívaní však nápor zastavili a díky čtyřbrankovému obratu (třikrát skórovali v závěrečné části) si připsali cenný skalp. Po víkendové pauze je v úterý čeká pro změnu soupeř z 2. ligy. Navážou na výhru i v malém pražském derby?

     

    HC LETCI LETŇANY


    Zatímco Slavia odehrála v přípravě už osm zápasů, Letňany zatím čtyři. V prvních dvou proti Kobře a rezervě Salcburku Letci zapsali výhry 4:1 a 1:0, v posledních dvou duelech už na své soupeře nestačili. Nejprve v odvetě proti Kobře ztratili vedení a v přestřelce prohráli 4:5, ve čtvrtek pak nedohnali ztrátu v zápase s béčkem Pardubic. V sestavě týmu, který v minulé sezóně došel až do finále druhé ligy, chybí řada hráčů z loňského kádru včetně jedničky v bráně, kapitána nebo klíčových útočníků. Letci však ztráty dokázali nahradit, a to mimo jiné díky bývalým slávistům Jiřímu Drtinovi, Jakubu Sklenářovi, Jiřímu Drtinovi, Pavlu Mrňovi nebo Tomáši Pšeničkovi. V kádru jsou i sešívaní mladíci jako Dominik Němeček či Zoran Fiala.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Volevecký (Málek) – Eiláš, Hrdinka, Kajínek, Holý, Žovinec (A), Křepelka – Průžek, Žejdl (A), Kulda – Všetečka, Knotek (C), Brož – Strnad, Slavík, Slavíček – Labuzík, Polák, Simon
    Trenér: Daniel Tvrzník

    HC Letci Letňany: J. Němeček (Nečas) – D. Němeček, Niko, Chalupa, Fiala, Drtina, Ducháč, Kolářík, Gurjevskij – Uhlík, Sklenář, Mrňa – Poppel, Korčák, Pšenička – Jobánek, Hájek, Poul – Vacín, Mácha, Theimer
    Trenér: Jaroslav Nedvěd.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Niko – 2 min., nedovolené bránění.
     
    00:30
    Před Žejdlem číhala po Knotkově vyražené střele odkrytá část brány, o chvíli později střílí z druhé strany Slavíček. Oba neúspěšně.
     
    01:20
    Znovu v akci Josef Slavíček, kterého na levém kruhu našel zpoza klece Knotek. Němeček ale pokus pokryl a k dorážce už nedošlo.
     
    01:54
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní nakonec nápor v přesilovce zužitkovávají v úvodní gól. Kulda si našel puk u pravého mantinelu a připravil ho na dělovku z první JAROSLAVU BROŽOVI, jenž se střelou k přední tyči nemýlil. Asistence: Edgars Kulda a Robin Všetečka.
    01:54 BROŽ - 1:0
     
    02:31
    Křepelkovu ránu z první se snažil dorážet Simon, Němeček však kotouč pevně drží ve své moci.
     
    02:51
    Simon si za bránou sebral Labuzíkovu vyraženou střelu a rychle se obtočil kolem Němečkovy tyče. Puk u ní ale zasunout nestihl.
     
    03:37
    Možná první střela zápasu pro Letňany, konkrétně v podání Tomáše Pšeničky, který ale svého bývalého spoluhráče Voleveckého pokusem zpoza modré nezaskočil.
     
    03:55
    Hrdinka ještě původně hledal Všetečku, nakonec se sám odhodlal ke střele z mezikruží.
     
    04:20
    Další pokus Hrdinky, jejž tentokrát v chumlu před bránou chtělo tečovat několik slávistů. Letňany vyhazují na icing.
     
    05:15
    Slavíček využil střídání hostů a vysunul na pravé straně Křepelku. Němeček jeho pokus viděl a puk pak odpálili beci před ním.
     
    05:52
    Slavia jednoznačně drží tempo v úvodu utkání a nedovoluje Letňanům ani založit útok. Hodně se také snaží střílet, naposledy to od modré zkoušel Holý.
     
    06:47
    Čtveřice slávistů se zúčastnila brejku, na jehož konci byla střela Kuldy, na druhé straně pak vzápětí zvoní tyč po střele jednoho z hostů.
     
    07:15
    A o chvíli později chtěl využít zaváhání slávistické obrany Poppel, Volevecký zasahovat nemusel.
     
    08:43
    Slavíček přejel střední pásmo a znovu prověřil Němečka, kterému je i přes nižší teploty – ve srovnání s některými předchozími přípravnými zápasy – určitě zatím horko.
     
    09:45
    Niko s Uhlíkem se snažili srdnatě probojovat do útočného pásma, dlouhého trvání však jejich útok neměl.
     
    10:38
    Žejdl přesným pasem našel Kuldu, kterému ale rána z první nesedla.
     
    10:59
    Brož našel před Němečkem úplně volného Knotka, který se zakončením ještě vteřinu dvě počkal, zřejmě s úmyslem najít skulinku nebo připravit dorážku pro spoluhráče. Ani jednoho ale jeho střela nedocílila.
     
    12:24
    Simonovi se Strnadem se usadit v útočné třetině nepodařilo, na druhé straně Volevecký kryje nahození hostů ze středního pásma.
     
    13:18
    Kulda napodruhé našel ve středu rozjetého Žejdla, který vystřelil hned po vjetí do útočného pásma. Bránu netrefil.
     
    14:01
    František Hrdinka absolvoval rychlý sprint z jedné části kluziště na druhou. Nejprve v útoku hledal před brankou Průžka, pak pomohl zastavit rodící se brejk Letců.
     
    15:22
    Výborný zákrok Mrni teď zastavil rozjetého Strnada, který si převzal puk ve středním pásmu a už se chystal zakončovat z pravého křídla.
     
    15:49
    To Marek Slavík na nic nečekal, vzal to od mantinelu přímo na střed a švihem prověřil Němečka.
     
    16:09
    Slavia právě vstřelila branku!
    O chvíli později se slávisté nakonec prosazují a necelé čtyři minuty před první sirénou navyšují svůj náskok. Letci si mezi kruhy nepohlídali VOJTĚCHA POLÁKA, jenž měl před sebou volný prostor a přesně zamířil mimo dosah Němečka. Asistence: Jan Holý a Tomáš Labuzík.
    16:09 POLÁK - 2:0
     
    17:40
    Žovinec nadvakrát hledal Průžka pohybujícího se u levé tyčky Němečka, který při druhém přesunu vyrazil klec mimo její pravidly předepsané postavení.
     
    18:34
    Možná první delší pobyt Letňan v útočném pásmu v této třetině nakonec střelou nekončí, na hranici brankoviště totiž dobře zapracoval Knotek.
     
    19:20
    Vedle tyčky zatím největší šance Letců, ve které se ocitl Petr Poppel najíždějící na pravém křídle. Volevecký jeho pokus vyrazil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka přípravného zápasu mezi Slavií a Letňany je minulostí. Jasně aktivnějším týmem v ní byli podle očekávaní sešívaní, kteří svého soupeře pustili jen k několika pokusům a sami si v útočném pásmu otevřeli střelnici. Přesně na ni zatím mířili jen Jaroslav Brož ve 2. minutě a Vojtěch Polák v 17. minutě, jinak Letce drží brankář Němeček. Letňany nejvíce zahrozily, když v sedmé minutě trefily tyčku, v závěrečné minutě pak do brejku na pravém křídle ujel jejich možná nejaktivnější střelec Poppel.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Letňany začínají druhou třetinu náporem v útočném pásmu. Nejprve střílel Uhlík, poté od modré tvrdou ranou prověřll Voleveckého Švec.
     
    21:00
    Kajínek se Všetečkou sehráli signál rezultující v ránu druhého jmenovaného od modré, odražený puk pak ještě do víru před bránou vracel Holý.
     
    21:19
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Chalupa – 2 min., podrážení.
     
    21:34
    Slavíček pálil po přistrčení Holého, Němeček ale s beky dostal puk z obranného pásma.
     
    22:10
    Sklenář s Mrňou málem zahrozili při vlastním oslabení, k zakončení se ale nakonec nedostali.
     
    22:45
    Kuldovi znovu nesedla rána z první a Slavia tak znovu přichází o útočné pásmo.
     
    23:19
    Hosté v plném počtu.
     
    23:37
    Žovinec udržel kotouč proti dotírajícím bekům a nabídl ho na bližší tyč připravenému Slavíkovi. Němeček se dobře přesunul.
     
    24:25
    Polák výborně našel mezi kruhy Simona, jemuž při prudkém a nakonec nepřesném zakončení paradoxně uškodilo to, že přijel ve velké rychlosti.
     
    25:22
    Mrňa, který ještě v minulé sezóně na Slavii hrál, se dnes snaží ukázat. Jeho dobrý pokus z mezikruží Volevecký pokryl.
     
    25:55
    Kombinaci Žejdla s Kuldou, ujíždějících do brejku 2 proti 1, zastavil skluzem na led obránce Němeček, jeden ze sešívaných odchovanců hrajících v dresu Letců.
     
    27:16
    Slavíčkovi se na levém kruhu ukázal Lukáš Strnad a pohotovým švihem orazítkoval břevno Němečkovy klece!
     
    28:20
    Mrňa nejprve v obranném pásmu vystihl nahrávku Holého a pak se na druhé straně obtočil kolem brány a snažil se překvapit Voleveckého.
     
    29:30
    Kombinaci Poláka a Simona letňanští obránci zastavili, o pár chvil později střílel z mezikruhu Kulda.
     
    30:40
    Němeček drží dvoubrankové manko svého týmu, jako teď proti velké šanci Všetečky, jemuž do mezikruží nabídl gólovou střelu Knotek.
     
    31:09
    Slávistický kapitán se do toho teď obul sám, a přestože toho Němeček zřejmě moc neviděl, jeho dělovku od modré betonem zastavil.
     
    32:31
    Mrňa po Hrdinkově špatné rozehrávce rozdává zpoza branky nahrávky spoluhráčům. Fiala z dobré pozice minul, po dalším závaru už má Volevecký puk pevně v moci.
     
    33:29
    Slávisté se ženou do útoku, teď je ale párkrát zastavily vlastní chyby.
     
    34:00
    Další zaváhání sešívaných končí opět střelou Fialy od modré, nebezpečně pak dorážel Jobánek, jenž měl mezi kruhy na holi kontaktní gól.
     
    34:00
    Mezitím se po závaru před brankou pustili do menší potyčky letňanský útočník Matěj Poul a nová slávistická akvizice David Kajínek. Putují na trestnou lavici.
     
    35:16
    Slavíček, tentokrát netypicky v roli nahrávajícího, výborným pasem našel před brankou najíždějícího obránce Křepelku, po jehož teči už chyběly jen milimetry.
     
    36:04
    A další tlak sešívaných, za něž tentokrát střílel od modré Dušan Žovinec. Němeček má velkou zásluhu na tom, že je to jenom 2:0.
     
    37:18
    Kulda, pro změnu nahrávač netypicky v roli střílejícího, téměř našel skulinku u bližší tyče Němečkovy branky.
     
    38:04
    Brejk Kuldy s Průžkem proti jedinému soupeřovu obránci nakonec gólem nekončí. Lotyšský útočník už totiž na zpětnou nahrávku nedosáhl.
     
    39:43
    Strnad si vyměnil puk se Slavíkem, který ho pak chtěl najít prudkým centrem před bránu. Neúspěšně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Obraz hry ve druhé třetině přípravného utkání mezi Slavií a Letňany zůstal téměř neměnný. Letci na jednu stranu mírně přidali na aktivitě a možná měli na holi i kontaktní gól, hlavním hrdinou však zůstává brankář hostů Josef Němeček, který pokryl všechny šance slávistů. Ti dnes předvádějí hezký kombinační hokej, chybí jim ale finální fáze. Dokážou Letci využít neproměněných šancí sešívaných a utkání ještě zdramatizovat?
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:53
    Kulda sám proti dvěma obráncům neuspěl, a tak jen nahodil puk na Němečka.
     
    41:01
    Brož sebral puk po buly a přesnou křižnou nahrávkou našel na pravém kruhu Holého. Němeček se však stihl přesunout.
     
    41:44
    Holý šikovně přenechal Brožovu nahrávku lépe postavenému Knotkovi, který ale tváří v tváří Němečkovi skulinku mezi jeho betony nenašel.
     
    43:46
    Kulda svoji typickou nenápadnou žabkou hledal před brankou Poláka, toho ale zpacifikovali hostující beci.
     
    44:03
    Slavia právě vstřelila branku!
    Finální fáze dnes slávistům sice příliš nejde, tohle zakončení se ale JANU HOLÉMU opravdu povedlo! Statný bek se zjevil sám před Němečkem a parádním bekhendovým blafákem zasunul puk mezi jeho betony. Asistence: Lukáš Žejdl.
    44:03 HOLÝ - 3:0
     
    45:35
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní začínají proměňovat šance a vedou už o čtyři branky. Křepelkovu nahrávku z rohu sice letňanští obránci zpomalili, na ránu před brankovištěm osamoceného TOMÁŠE KNOTKA přímo pod víko ale neměl Němeček nárok. Asistence: Karel Křepelka a Jaroslav Brož.
    45:35 KNOTEK - 4:0
     
    47:30
    Polák se snažil dorazit Žovincovo nahození od modré, trefil jen blokujícího obránce.
     
    47:43
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Labuzík – 2 min., vysoká hůl.
     
    48:31
    Slavia právě vstřelila branku!
    I při vlastním oslabení se dnes Slavia prosazuje! Po vyhození Voleveckého ujel letňanské obraně na levém křídle LUKÁŠ ŽEJDL a dělovkou pod horní tyč zvyšuje na 5:0! Asistence: Tomáš Volevecký.
    48:31 ŽEJDL - 5:0
     
    49:48
    Domácí v plném počtu.
     
    49:55
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Křepelka – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    50:21
    Letňanům se nedaří rozvinout větší akci a slávisté se tak mohou osvobozovat.
     
    51:26
    Mrňovo nahození Volevecký pokryl a přerušil hru. Do konce přesilovky zbývá necelá půl minuta.
     
    51:55
    Domácí v plném počtu.
     
    52:43
    Hrdinka si po delší době zapsal střelu na branku, puk volný na dorážku ale žádný z jeho spoluhráčů nesebral.
     
    54:57
    Petr Poppel mohl zkazit Voleveckému čisté konto, které zatím drží, slávistický brankář ale jeho dobrou střelu z brejku po levém křídle vyrazil.
     
    55:39
    Na druhé straně řídí kombinaci v útočném pásmu Knotek, finální fáze ale sešívaným chybí.
     
    57:21
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Jobánek – 2 min., sekání.
     
    58:21
    Polák si dobře všiml u pravé tyče volného Brože, nahrávku mu ale poslal vzduchem.
     
    58:47
    Po kombinaci konečně střílel Žovinec, Němeček ale jeho pokus výborně viděl.
     
    59:15
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávisté přidávají další gól v přesilovce a stanovují už asi definitivní výsledek dnešního utkání. Slavíček, byť obklopen dvěma protivníky, ještě dokázal posunut kotouč na levý kruh VOJTĚCHU POLÁKOVI, který přesnou ranou (dnes už druhou) trefil prostor u bližší Němečkovy tyče. Asistence: Josef Slavíček a Dušan Žovinec.
    59:15 POLÁK - 6:0
     
    Konec zápasu.
     
    Slávisté ve svém předposledním přípravném zápase porážejí Letňany 6:0. Svému soupeři v zásadě nedali šanci a od prvních minut udávali tempo hry. Letce dlouho držel brankář Josef Němeček, který byl i přes šest inkasovaných gólů hlavní hvězdou svého týmu. Sešívaní na něj místy chrlili jednu střelu za druhou, přesto na začátku třetí třetiny vedli pouze 2:0. Hosté ale mírné impotence v zakončení slávistů nevyužili a na dostřel se nedostali. Byli to naopak svěřenci trenéra Tvrzníka, kteří trefami Tomáše Knotka, Jana Holého, Lukáše Žejdla a dvougólového Vojtěcha Poláka definitivně rozhodli o svojí výhře. Čisté konto a asistenci u Žejdlovy branky v oslabení si dnes připsal brankář Tomáš Volevecký.
     
    Já vám děkuji za pozornost a budu se těšit zase někdy u hokeje na počtenou! (19:42:26)

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 2. Brož (Kulda, Všetečka), 17. Polák (Holý, Labuzík), 45. Holý (Žejdl), 46. Knotek (Křepelka, Brož), 49. Žejdl (Volevecký), 60. Polák (Slavíček, Žovinec)


    HC Slavia Praha: Volevecký (Málek) – Eiláš, Hrdinka, Kajínek, Holý, Žovinec (A), Křepelka – Průžek, Žejdl (A), Kulda – Všetečka, Knotek (C), Brož – Strnad, Slavík, Slavíček – Labuzík, Polák, Simon
    Trenér: Daniel Tvrzník

    HC Letci Letňany: J. Němeček (Nečas) – D. Němeček, Niko, Chalupa, Fiala, Drtina, Ducháč, Kolářík, Gurjevskij – Uhlík, Sklenář, Mrňa – Poppel, Korčák, Pšenička – Jobánek, Hájek, Poul – Vacín, Mácha, Theimer
    Trenér: Jaroslav Nedvěd
    bahis siteleri