Tisková konference Českého Florbalu (kon.)
konec
Tisková konference Českého Florbalu

Úterý 05.09.2023, 12:00Tiskové konference
     
    Doufejme, že nová florbalová sezona bude velmi úspěšná a bude se dařit i reprezentačním výběrům na mezinárodní scéně. (12:49:42)
     
    Oficiální část tiskové konference právě skončila.
     
    Daniel Novák o ceně balíčků: Diskuze ohledně balíčků jsou vždy bouřlivé. Děláte něco, kde si úspěch můžete zhmotnit až později. Pevně ale věřím, že ten úspěch tam je.
     
    Daniel Novák: První reprezentační akce nám určitě zaplatila kompletní produkci. Jsou tam finanční toky kolem desítek tisíc korun.
     
    Daniel Novák o projektu videoplatformy: Přesvědčeni o tom jsme, jinak bychom si to netroufli spouštět. Jsme inovativní sport, který se snaží držet vlajku rozvoje. Rozumím diskuzím, které se tu kolem toho objevují. To, za jakou cenu a kvalitu to nabízíme. Naším cílem je donutit sami sebe a všechny kluby pracovat na kvalitě tak, aby divák dostal za tu cenu kvalitní zážitek. Do dvou až tří let chceme tisíce předplatitelů.
     
    Probíhají také projekty udržitelnosti. Medaile z recyklovaného plastu jsou nedílnou součástí stejně jako pravidelné třídění odpadu. Je to téma, které Český florbal i nadále řeší.
     
    Český florbal samozřejmě i tentokrát pořádá školské turnaje jako ČEPS Cup a Subterra Cup. Minulý rok byl rekordní, účastnilo se zde okolo dvou tisíc týmů. Finále Subterra Cupu opět proběhne v rámci Superfinále v O2 areně.
     
    Jana Christianová o domácím MS žen: Toto je pro každého sportovce nejvíc, když můžete hrát MS na domácí půdě. Měla jsem to štěstí, že jsem už jeden domácí šampionát zažila. Přála bych to každému.
     
    Důležitou novinkou je také pořádání mistrovství světa v České republice 2025. Turnaj se uskuteční v Brně a v Ostravě od 6. do 14. prosince.

    Daniel Novák o MS žen: Klíčová florbalová akce pro celou Českou republiku. Jsme na začátku celého procesu. Skládáme veškeré personální zdroje tak, abychom mohli zaznamenat další sportovní a organizační úspěch. Ten nám může pomoci nastartovat rozvoj ženské složky v rámci celého sportu. Je to jeden z nástrojů, jak posunout ženy v celém florbale.
     
    Jana Christianová o MS v Singapuru: Samozřejmě se těším, bude to velký zážitek už vzhledem k té destinaci. Věřím, že nás to neovlivní vzhledem ke změně podnebí, k jídlu či časovému posunu. Věřím ale, že jsme dobře připraveny. Ještě máme před sebou za měsíc a půl jedno EFT. Budeme se snažit vyladit formu, aby ten pravý moment přišel, až budeme hrát top zápasy. Snad to bude mistrovství úspěšné.
     
    Mistrovství světa žen se odehraje od 2. do 10. prosince v Singapuru.
     
    Tomáš Jurco o reprezentaci do 23 let: Spokojenost je veliká. S hodně hráči jsme se viděli poprvé. Po jednom tréninku odehrát takovýhle turnaj, to bylo výborné. Hráč má mezistupínek mezi juniorskou a seniorskou reprezentaci. Může se díky tomu ukázat i na mezinárodní akci.
     
    Daniel Novák: Výkonný výbor schválil reprezentaci do 23 let jako plnohodnotnou. Chceme připravit mladíky tak, aby byli připraveni podávat takové výkony i v seniorské reprezentaci. Je to další sportovní krůček, který jsme učinili a věříme, že nám stát nebudou svou podporu nějak výrazně krátit.
     
    Jana Christianová o reprezentaci žen: Je to určitě poprvé, co se nám to povedlo. Asi jsme to stále ještě nedocenily. Pamatuju si na první remízu zpřed dvanácti lety. Určitě to bylo jedno z nejlepších EFT, jaké jsme prožily. Vítězství nad Švédskem je krásné, ale nesmíme usnout na vavřínech. To hlavní ale musíme předvést v prosinci v Singapuru. Není náhoda, že nejlepší výsledky máme vždycky na domácích EFT. Fanoušci v Ústí nad Labem byli úplně fantastičtí. To vítězství bych určitě připsala i jim.
     
    Ženy obsadily na prvním turnaji EFT v Ústí nad Labem druhé místo. Historicky porazily české reprezentantky výběr Švédska, a to 4:3 po samostatných nájezdech. Muži hráli turnaj čtyř zemí v Lotyšsku, kde zvítězili i navzdory porážce se Švýcarskem. Muži do 23 let pak porazili Finsko, Německo a remizovali se Švýcarskem.
     
    Jana Christianová o cílech v sezoně: Pro nás byla loňská sezona zklamáním. Když se ale podíváme na ten kádr, měly jsme spoustu mladých hráček. Snažily jsme se posílit nejenom dovednostmi, ale i zkušenostmi. Budeme určitě mířit nejvýše. Chodov už čeká na titul hodně dlouho a doufám, že se to konečně podaří. S trenérem jsme spokojeni, on se s tím popasoval a věřím, že tato sezona už bude úspěšná. Mám spíše takovou mentorskou roli vzhledem k mladším kolegyním. Snaží se ode mě něco čerpat. Jinak v týmu máme dravé mládí a málo zkušeností.
     
    Michaela Mlejnková je blízko 350. gólu a celkově 500. bodu v sezoně.
     
    Do České extraligy míří mimo jiné i Lotyšska Simona Grapenová, která bude hrát za Vítkovice. Do Chodova pak přišly Mezerová, Chudá, Vejvodová a Kovaříková. Z Tatranu pak odešly například Mechlová a Franková.
     
    Zdeněk Mlčoušek o extralize žen: Tady došlo k větší obměně týmů. Nejdůležitější změnou je počet jedenácti účastníků, který nastane podruh ve své historii. Po roce se vrátily Židenice jako vítězky první ligy. Zároveň soutěž doplnil Třinec, který postoupil díky úspěšné baráži. Posledním účastníkem se stalo Znojmo. Jeden tým v každém kole proto čeká volno, kdy nebude startovat. Základní část startuje tento víkend a vrcholí 25. února. Play-off hraje osm týmů. Čtvrtfinále se hraje mezi 2.3 a 17.3 a poté následuje semifinále (23.3 – 7.4.) a Superfinále 14.4. Změn dozná play-down. Tři týmy spolu budou hrát skupinu čtyřikrát každý s každým. Poslední celek této skupiny pak bude hrát baráž s nejlepším týmem nižší soutěže.

    Radek Barkman

    bahis siteleri