Tappara – Skellefteå 3:5 (kon.) | Pardubice – Ingolstadt cz 6:1 (kon.) | Ženeva – Rouen 9:1 (kon.)
Belfast Giants – Bolzano 4:0 (kon.) | Salzburg – Stavanger 5:2 (kon.)
konec
Tappara Tampere
3:5 (2:2, 0:3, 1:0)
Skellefteå AIK
Sobota 09.09.2023, 16:00 • Nokia Arena, Tampere • Hokejová Liga mistrů • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Tappara prožívá velmi vydařený ročník Ligy mistrů a zároveň úspěšně navazuje na předchozí sezonu. Svěřenci trenéra Rikarda Grönborga v prvních třech duelech nezaváhali, když zapsali tři výhry. Naposledy si finský celek poradil v domácím prostředí s Mannheimem. Urputnou bitvu musely rozseknout až samostatné nájezdy, které rozhodl svým gólem dosavadní top scorer Tappary Nicholas Baptiste.
     
    Skelleftea předvedla raketový vstup do základní části, ale posléze přišel výsledkový útlum. Švédský velikán nejprve ztratil všechny body v utkání s Pardubicemi a posléze neuspěl v domácím prostředí ani s francouzským Rouenem. Hokejisté ze Švédska mají před sebou další těžkou výzvu, změří síly s úřadujícím šampionem hokejové Ligy mistrů, Tapparou Tampere.
     
    Příjemný den u sledování hokejové Ligy mistrů. Dnes jsou na programu první zápasy čtvrtého kola v akci budou mimo jiné i týmy Tappary Tampere spolu se Skellefteou. Vzájemné střetnutí obou celků startuje v 16:00 hodin, buďte u toho s námi!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Jonathan Pudas rozjel útočnou akci zpoza vlastního obranného pásma, ale domácí hokejisté rychle překlápí hru na druhý konec kluziště k brankáři Rautiovi.
     
    01:15
    Otto Leskinen hledal svou otočkou v útočném pásmu Liedese, který šťouchl do puku před brankou, ale Rautio byl pozorný a v klidu zasáhl.
     
    01:48
    Skellefteå právě vstřelila branku! Rychlý nástup hostí a máme tu první branku utkání! MARTINS DZIERKALS se opřel do střely z mezikruží a lotyšský útočník prostřelil bezmocného Heljanka. Asistence: Oscar Lindberg, Oskar Nilsson.
    01:48 DZIERKALS - 0:1
     
    02:35
    Pudas spěchal rychle zpátky do obranného pásma, ale domácí formace zapracovala a udržela se na kotouči. Hosté jsou zatím pozorní a nedovolují komplikace.
     
    03:15
    Dzierkals znovu na ledové ploše a hosté zaútočili. V prostoru před brankářem Heljankem bylo zaparkováno několik hráčů včetně Robertssona, Heljanko zasáhl.
     
    03:24
    Heikki Liedes (TAP) vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za držení hole a Skelleftea si za malou chvíli zahraje svou první klasickou početní výhodu v utkání.
     
    04:17
    Skellefteå právě vstřelila branku! Hosté jsou zatím nekompromisní a vedou už o dvě branky. Pudasovu ránu tečoval na záda brankáře Heljanka RICKARD HUGG. Domácí Tappara bude muset přidat. Asistence: Jonathan Pudas, Axel Sandin-Pellika.
    04:17 HUGG - 0:2
     
    05:01
    Přesilová hra hostí i nadále pokračuje. Skelleftea se dostala do útočného pásma, kde se však její hráči k nějaké pořádné střele nedostali a domácí se osvobodili.
     
    05:54
    Tappara má oslabení za sebou, a to s jedním inkasovaným gólem. Hosté jsou i po skončení své početní výhody aktivní a chtějí přidat další vstřelený gól.
     
    06:39
    Filip Sandberg hledal vysokým obloukem svého spoluhráče před soupeřovou brankou, nicméně hráč s dresem top scorera nebyl úspěšný.
     
    07:30
    Simon Robertsson se rozhlédl v obranném pásmu a posléze poslal kotouč podél mantinelu do bezpečí. Domácí hokejisté si sbírají puk a zakládají svou akci.
     
    08:25
    Joni Tuulola pronikl do útočného pásma podél levé strany kluziště a zadovkou vybídl do zakončení Mužíka. Střela českého útočníka nebyla přesná.
     
    09:22
    Rickard Hugg se obtočil s pukem u mantinelu a zkoušel překvapit Heljanka. Pokus hostujícího útočníka ovšem nebyl nikterak přesný a hra pokračuje dál.
     
    09:43
    A pozor, domácí Tappara má ideální příležitost na to, aby se vrátila zpátky do utkání. Na trestnou lavici totiž usedl hostující Petter Granberg (SKE) za faul loktem.
     
    10:09
    Pozor také na zadní vrátka! Pär Lindholm dojížděl nebezpečnou situaci v přečíslení hostí, ale brankář Heljanko zasáhl svou lapačkou.
     
    11:21
    Tappara právě vstřelila branku! A je sníženo! CARTER CAMPER v pozici falešného obránce vyslal jedovatou střelu z pravého kruhu pro vhazování a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Otto Leskinen, Nicholas Baptiste.
    11:21 CAMPER - 1:2
     
    11:43
    Veli-Matti Savinainen se ocitl úplně sám na soupeřově brankovišti a chybělo málo a mohlo být vyrovnáno. Finský útočník v rozhodující chvíli ztratil stabilitu.
     
    12:15
    Philip Granath se vyhnul clonícímu hráči a posléze zkoušel najít své spoluhráče na hranici brankoviště. Tam byli připravení převážně hostující borci.
     
    13:05
    Anton Levtchi na nic nečekal a okamžitě vypálil z dobré pozice v útočném pásmu! Domácí forvard se svým střeleckým pokusem neuspěl.
     
    13:41
    Domácí Tappara se nadechla a v posledních minutách převzala iniciativu. Brankář Rautio musel být znovu ve střehu, když přikryl kotouč svou lapačkou.
     
    13:53
    Carter Camper nahrával po vyhraném vhazování Savinainenovi, ale střela druhého jmenovaného nebyla přesná a skončila mimo brankou. Hra pokračuje dál.
     
    14:03
    Sudí budou vylučovat, konkrétně z řad domácího týmu. Útočník Veli-Matti Savinainen (TAP) dostal menší trest za hrubost a nyní už sedí na trestné lavici.
     
    15:01
    Christian Heljanko musel znovu zasahovat, ale domácí brankář vše zvládl. Hosté jsou ve velkém tlaku v útočném pásmu a vůbec nepouští domácí čtveřici střídat.
     
    15:46
    Tappara je i nadále pod obrovským tlakem. Rickard Hugg dorážel nadvakrát kotouč na brankovišti, ale Heljanko udržel betony na ledě.
     
    16:10
    Domácí hokejisté hrají v plném počtu a nutno říct, že Skelleftea sehrála velmi dobrou přesilovou hru. Chybělo tomu pouze to hlavní, vstřelená branka.
     
    16:45
    Radek Mužík nahodil kotouč do hloubi útočného pásma, kde byli jako první hosté, kteří okamžitě obrátili hru na druhou stranu kluziště k brankáři Heljankovi.
     
    17:30
    Jeden z domácích hráčů se chtěl proháčkovat přes posledního hostujícího obránce, což se však nepodařilo. Hra pomalu spěje ke konci první třetiny.
     
    18:15
    Nicholas Baptiste si vynutil nedovolený zákrok a domácí Tappara bude hrát přesilovou hru. Na trestnou lavici tentokrát usedl Måns Forsfjäll (SKE) za držení.
     
    18:19
    Tappara právě vstřelila branku! Uběhly pouze čtyři vteřiny a máme vyrovnáno! Leskinen vyslal nahození od modré čáry a projektil domácího obránce usměrnil do soupeřovy sítě nikým nehlídaný OTTO SOMPPI. Asistence: Otto Leskinen.
    18:19 SOMPPI - 2:2
     
    18:55
    Domácí hokejisté pokračují ve své klasické početní výhodě. Baptiste chtěl střílet z mezikruží, ale první clonící hráč odvedl dobrou práci a hraje se dál.
     
    19:20
    Poslední minuta první třetiny. Leskinen tentokrát v roli nahrávače našel svého spoluhráče na levém kruhu pro vhazování a střelu si pohlídal připravený Rautio.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a rozhodně jsme se nenudili. Hosté ze Skelleftey šli do dvoubrankového vedení zásluhou Martinse Dzierkalse a Rickarda Hugga, nicméně Tappara dvěma přesnými údery vyrovnala. Prosadil se Carter Camper a necelé dvě minuty před startem první přestávky tečující Otto Somppi.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:50 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Domácí hokejisté se ihned propracovali do útočného pásma a Savinainenova formace udělala před hostujícím brankářem pořádný rozruch. Skóre se ovšem nemění.
     
    21:20
    Sandin-Pellika nepřesně rozehrál na své spoluhráče do středního pásma, ale o pár chvil později se hosté přeci jen dostali do neutrální zóny a mohou vystřídat.
     
    22:10
    Mattias Bäckman poslal kotouč svým spoluhráčům do středního pásma a domácí hráči znovu zavítali na druhou stranu kluziště. U mantinelu byli úspěšnější hosté.
     
    22:29
    Hosté ze Skelleftey budou hrát klasickou početní výhodu. Na trestnou lavici usedl domácí Topi Rönni (TAP), který vyfasoval menší dvouminutový trest za podrážení.
     
    23:18
    Rickard Hugg našel svou dlouhou přihrávkou spoluhráče u mantinelu, ale hosté se zatím nedokáží na delší dobu usadit před brankářem Christianem Heljankem.
     
    24:06
    Pär Lindholm poslal kotouč svému spoluhráči na modrou čáru, ale ani teď se hosté nedokáží propracovat do nějaké pořádné kombinace v útočném pásmu.
     
    24:28
    Linus Lindström hledal před brankou Lindholma, ale druhý jmenovaný nezakončil přesně. Tohle je vůbec první velká šance ve druhé třetině.
     
    25:35
    Obránce Forsfjäll poslal puk zpátky do hloubi útočného pásma, ale hosté se k další nebezpečné střele nedostali. Hra je vzápětí přerušena a bude se vhazovat.
     
    26:35
    Jonathan Pudas vyslal nenápadnou střelu od modré čáry a Heljanko měl zakrytý výhled. Domácí brankář si přesto poradil a hra může pokračovat dál.
     
    26:57
    Skellefteå právě vstřelila branku! A hosté jdou znovu do vedení! Pär Lindholm poslal milimetrovou přihrávku před branku SIMONU ROBERTSSONOVI, který svou čepelí poslal kotouč do horní části branky. Asistence: Pär Lindholm, Linus Lindström.
    26:57 ROBERTSSON - 2:3
     
    27:50
    Domácí hráči nesložili zbraně a chtějí okamžitě vyrovnat. Hosté jsou ovšem velmi dobře připravení a posléze posílají kotouč na druhou stranu kluziště k Heljankovi.
     
    28:15
    Pudas rozjel další útočnou akci podél pravé strany kluziště, ale domácí hokejisté se včas zorientovali a posléze poslali kotouč na druhou stranu kluziště.
     
    28:36
    Sudí budou vylučovat. Za sekání odjel na trestnou lavici Jonathan Pudas (SKE), za krosček pro změnu Anton Levtchi (TAP). Pokračujeme v pěti na obou stranách.
     
    29:46
    Axel Sandin-Pellika nabral rychlost v obranném pásmu a zavezl kotouč až na druhou stranu kluziště. Tam ovšem byli připravení převážně domácí hokejisté.
     
    30:20
    Petteri Puhakka zasekl hru na útočné modré čáře a okamžitě hledal své spoluhráče u mantinelu. V osobním souboji byli přeci jen úspěšnější hosté ze Skelleftey.
     
    30:52
    Vypadá to, že nyní jeden z domácích hráčů svou prudkou střelou orazítkoval tyčku! Arénou to jen zahučelo a pokračujeme za současného stavu.
     
    31:35
    Heljanko přerušil divokou pasáž hry a nepřipustil žádné větší komplikace. Domácí obránci odvedli svou práci a sudí v klidu přerušili hru. Za chvíli se bude vhazovat.
     
    32:20
    Filip Sandberg se uvolnil za soupeřovou brankou a mohl kombinovat se svými spoluhráči. Hosté se ovšem raději rozhodli prostřídat své útočné formace.
     
    32:35
    Nicholas Baptiste nahodil kotouč do hloubi útočného pásma a sám se posléze vydal vystřídat. Hosté mají kotouč na svých hokejkách a míří dopředu.
     
    32:49
    Skellefteå právě vstřelila branku! Tohle byla velká paráda v podání hostující trojice! Obránce Forsfjäll předal kotouč Lindholmovi, který se nikterak neukvapil a posléze ještě vyšperkoval situaci přihrávkou na LINUSE LINDSTRÖMA a ten pohodlně uklidil kotouč do branky. Asistence: Pär Lindholm, Måns Forsfjäll.
    32:49 LINDSTRÖM - 2:4
     
    34:42
    Čas rychle utíká dál a domácí Tappara podobně jako v průběhu první třetiny prohrává o dvě branky. Hosté jsou opatrní a situaci v obranném pásmu si nekomplikují.
     
    35:20
    Rozhodčí přerušili hru a posléze jsme byli svědky menší strkanice v prostoru útočné modré čáry domácího týmu. Vše se nakonec obejde bez vyloučení.
     
    35:20
    Pozor, nakonec ne. Na lavici hanby zavítali domácí Philip Granath (TAP) a hostující Petter Granberg (SKE). Oba kohouti vyfasovali menší trest za hrubost.
     
    36:04
    A hosté mohli zaútočit na pátou branku v utkání. Simon Robertsson byl sám před soupeřovou brankou, ale svou střelou nemířil přesně.
     
    37:26
    Nicholas Halloran vybojoval kotouč se svými spoluhráči a domácí ještě pokračovali. Sudí posléze viděl postavení mimo hru a slyšíme hvizd z jeho úst.
     
    38:45
    Skellefteå právě vstřelila branku! Brankář Heljanko kapituluje popáté a před Tapparou stojí velká výzva. Obránce AXEL SANDIN-PELLIKA se zorientoval ze všech hráčů nejrychleji a svou dorážkou nedal domácímu brankáři šanci zasáhnout. Asistence: Linus Lindström, Pär Lindholm.
    38:45 SANDIN-PELLIKA - 2:5
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    To byla třetina! Hosté díky třem brankám odskočili do trháku a Tappara si do třetí části ponese třígólové manko. Prosadili se Simon Robertsson, Linus Lindström a zatím jako poslední Axel Sandin-Pellika.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:45 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Domácí hokejisté zavítali do útočného pásma, kde se však dlouho neohřáli a hosté uklidnili situaci za svou brankou. Oba celky posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    41:34
    Dzierkals předal kotouč svému spoluhráči, který se s pukem na hokejce daleko nedostal. Domácí obránci uklidnili situaci za svou brankou a pokračujeme dál.
     
    42:35
    Oskari Luoto si udělal útočný výlet do útočného pásma, kde se ale k pořádné střele nedostal a hra se zase rychle otáčí na druhou stranu kluziště.
     
    43:14
    Otto Somppi nyní projel do útočného pásma a následná dělovka z pravého kruhu pro vhazování nebyla přesná. Skelleftea celou situaci ustála bez jakékoliv úhony.
     
    43:26
    Tappara má ideální možnost na snížení. Hosté totiž špatně střídali a půjdou za to pykat. Trest za příliš mnoho hráčů na ledové ploše jel odpykat Max Lindholm (SKE).
     
    44:41
    Christian Heljanko musel být rázem v pohotovosti, nicméně domácí brankář celou situaci před svým pracovištěm ustál a kotouč letí do bezpečí.
     
    45:45
    Luoto zavítal do útočné zóny podél levé strany kluziště, kde jej však odzbrojil jeden z hostujících obránců. Hra se nám nyní trochu přelévá ze strany na stranu.
     
    46:35
    Zdálo se, že se jednalo o postavení mimo hru, nakonec však nikoliv. Anton Olsson pokračoval v útočné akci, kterou však nezakončil podle svých představ.
     
    47:46
    Skelleftea nechce ponechat nic náhodě a nadále zkouší útočit. Domácí hokejisté jsou v obraně zatím pozorní, ale spíše potřebují vymyslet něco vepředu.
     
    48:17
    Máme tu krátkou přestávku, po které budeme znovu pokračovat. Trenéři obou týmů využívají pauzu k tomu, aby sdělili další pokyny svým svěřencům.
     
    49:19
    Petteri Puhakka našel ve středním pásmu hokejku jednoho ze svých spoluhráčů, nicméně domácí hráči už další povedený atak nerozjeli. Hra pokračuje dál.
     
    49:54
    Kasper Kulonummi poslal kotouč podél branky svému spoluhráči, ale domácí hokejisté se nyní nedokáží na delší časový úsek usadit v útočném pásmu.
     
    50:45
    Carter Camper napadal hostující rozehrávku, nicméně Skelleftea se přeci jen dostala do útočné zóny. Tam však mohl zůstat brankář Heljanko poměrně v klidu.
     
    51:39
    Axel Sandin-Pellika si už sjížděl do dobré střelecké pozice, ale jeden z domácích hráčů včas vystoupil a vyvezl kotouč do středního pásma. Hraje se dál.
     
    52:25
    Puhakka se dostal k puku v rohu útočného pásma, ale hosté o pár vteřin později byli nakonec úspěšnější. Na druhé straně uklidnil celou situaci Heljanko.
     
    53:15
    Radek Mužík našel od mantinelu v ideální pozici Granatha a druhý jmenovaný mohl střílet. V tísni však nedokázal zakončit přesně.
     
    53:33
    Zdá se, že sudí budou opět vylučovat. Přesilovou hru si za malou chvíli zahrají domácí, jelikož Oscar Lindberg (SKE) sekl jednoho z protihráčů a dostává menší trest.
     
    53:42
    Nicholas Halloran se s ničím nepáral a svou střelou z kruhu chtěl zaskočit hostujícího brankáře Rautia. Rána domácího útočníka zřejmě skončila zablokovaná.
     
    53:56
    A znovu Halloran! Domácí se prezentovali rychlou souhrou v útočném pásmu a zmiňovaný útočník ještě dorážel na brankovišti. Neúspěšně.
     
    54:20
    Skelleftea se v dalším průběhu svého oslabení brání velmi úspěšně. Hosté vyhodili kotouč přes všechny čáry a v klidu mohou poslat na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    54:44
    Simon Robertsson zaměstnal Heljanka, který raději podržel kotouč ve své lapačce. Hra je na malou chvíli přerušena a bude se vhazovat v útočné zóně hostí.
     
    55:38
    Velká hrubka domácího Levtchiho. Pär Lindholm ujel do samostatného úniku, ale tváří v tvář svým blafákem neuspěl. Škoda pro hosty.
     
    55:59
    A máme tu další nedovolený zákrok a znovu ze strany hostí. Mezi časoměřiče si tentokrát jede odpočinout útočník Oskar Nilsson (SKE) za držení.
     
    56:05
    A pozor, domácí trenéři už na nic nečekají a posílají na ledovou plochu šestého hráče. Tappara tedy hraje přesilovou hru šest na čtyři a má velký tlak.
     
    56:46
    Tappara právě vstřelila branku! A domácí se dočkali! NICHOLAS HALLORAN se opřel do střely ze svého oblíbeného místa a prudkou ranou z první nedal hostujícímu brankáři šanci zasáhnout. Asistence: Carter Camper, Kasper Kulonummi.
    56:46 HALLORAN - 3:5
     
    57:00
    Nicholas Halloran znovu při chuti. Domácímu útočníkovi střela tolik nesedla a zřejmě skončila zablokovaná. Hra je přerušena a bude se vhazovat.
     
    57:36
    Domácí hokejisté jsou příliš netrpěliví a sudí píská postavení mimo hru. Camperova formace si bude muset ještě na svou šanci v útočné zóně počkat.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty třetí třetiny a Tappara ztrácí na svého soupeře dvě branky. Nilsson je zpátky na ledové ploše a hosté hrají v pěti. Čas se pomalu, ale jistě krátí.
     
    58:18
    Domácí trenéři si vzali oddechový čas na poradu a sdělili své poslední pokyny svým svěřencům na závěr řádné hrací doby.
     
    59:08
    A je zřejmě hotovo. Na trestnou lavici usedl útočník Anton Levtchi (TAP), který zatáhl za záchrannou brzdu, když zahákoval jednoho z protihráčů. Utkání se už pouze dohrává.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno! Tappara se v průběhu třetí části zmohla jen na snížení z hokejky Nicholase Hallorana. Více už toho domácí hokejisté nestihli a prohráli se Skellefteou v poměru 3:5.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (18:19:57)

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 12. Camper (Leskinen, Baptiste), 19. Somppi (Leskinen), 57. Halloran (Camper, Kulonummi) – 2. Dzierkals (O. Lindberg, Nilsson), 5. Hugg (Pudas, Sandin-Pellika), 27. Robertsson (Lindholm, Lindström), 33. Lindström (Lindholm, Forsfjäll), 39. Sandin-Pellika (Lindström, Lindholm)


    Tappara Tampere: Heljanko (Randelin) – Vittasmäki, Kulonummi, Bäckman, Leskinen, Tuulola, O. Manninen, Ahlroth, Luoto – Savinainen, Somppi, Camper – Levtchi, Liedes, Baptiste – Puhakka, Keskinen, Halloran – Mužík, Rönni, Granath.
    Trenér: Rikard Grönborg

    Skellefteå AIK: Rautio (Palmgren Viksten) – M. Forsfjäll, Pudas, A. Lundberg, Sandin-Pellika, Nilsson, Granberg, Olsson, Bergström – Lindström, P. Lindholm, S. Robertsson – Hugg, Johnson, Sandberg – M. Lindholm, O. Lindberg, Dzierkals – Stenman, Z. Forsfjäll, Keilin.
    Trenér: Robert Ohlsson

    Rozhodčí: Kova, Vikman – Niittylä, Thomann

    Diváci: 4 408
    bahis siteleri