Letňany – Příbram 2:3 (kon.) | Havířov – Kopřivnice 9:1 (kon.) | Nový Jičín – Šumperk 3:2 (kon.)
Vel. Meziříčí – Žďár n/S 4:3 (1:0 po s.n.) | Děčín – Mostečtí Lvi 6:3 (kon.) | Ústí n/L – Řisuty 4:1 (kon.)
Hronov – Vrchlabí 4:3 (po pr.) | SHKM Hodonín – Vyškov 2:3 (kon.)
konec
HC Děčín
6:3 (2:0, 1:0, 3:3)
Mostečtí Lvi
Čtvrtek 14.09.2023, 18:00 • Zimní stadion Děčín • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Pomalu končí přípravné období a zanedlouho se rozjedou všechny tuzemské soutěže. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC Děčín a Mostečtí Lvi.
     
    HC Děčín

    Děčínští mají za sebou šest přípravných duelů s bilancí tři výhry a tři prohry. Dokázali porazit 5:2 Ústí nad Labem a dvakrát pak Benátky nad Jizerou. Ty nejprve doma přehráli 3:1, v úterý pak Medvědi zvítězili na jejich ledě 6:3. Co se týče proher, tak dvakrát padli s Vrchlabím a jednou pak s Mostem, kterému dnes budou mít před startem nové sezóny co vracet.
     
    Mostečtí Lvi

    Hosté z Mostu odehráli o jeden přípravný duel méně, na svém kontě jich tedy mají pět. Třikrát odešli z ledu jako vítěz, dvakrát pak jako poražený tým. Jak už bylo zmíněno, zvítězili nad Děčínem, poté nad Kralupy a také nad Ústím nad Labem. Prohru si pak připsali s Chomutovem a s Ústím.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Skokan (Petrásek) – Brož (A), Bartoň, Zedek, Kučera, Tomšík, Starý, Hercík – Tůma, Nezbeda, Faigl (C) – Sýkora, Jursa, Černý – Smola, Parshakov, Macek – Dej
    Trenér: David Švagrovský

    Mostečtí Lvi: Hosnedl (Kovařík) – Rykl, Šoustek, Steinocher, Hocelík, Havlůj (C), Havlík, Hoffmann – Řehoř, Písařík, Šimeček, Mical, Nedrda, Urban, Daniel, Veselý, Jindra, Kýhos
    Trenér: Vladimír Kýhos

    Rozhodčí: Čamra – Janda, Toman.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Hned po vhazování ve středovém kruhu se do akce dostali hosté, ale před Skokanem nic nevymysleli. Hned na to pak hru na opačnou stranu otáčejí Medvědi.
     
    01:01
    Jakub Veselý se snažil protáhnout znovu do útočné akce, ale bránil mu v tom jeden z domácích hráčů a rázem je tak po další mostecké akci.
     
    01:35
    Vladimír Kýhos se prosmýkl obraně Medvědů a měl namířeno mezi kruhy, kde chtěl vystřelit. Ovšem hokejka bránícího Vladimíra Brože mu v tom zabránila. O chvilku později už ale musel Skokan zasahovat a hra je přerušena.
     
    01:58
    Lvi stále operují před domácí klecí, Ondřej Skokan se tak musel mít opět na pozoru.
     
    02:31
    Děčín právě vstřelil branku!
    Krásnou akci nyní předvedl JAN SMOLA, který se uvolnil, obešel obránce před sebou a sjížděl si až před Hosnedla, kterého poté vykoupal střelou bekhendem u jeho levé tyče a kotouč končí v síti – 1:0. Asistence: Pavel Tomšík a Daniel Dej.
    02:31 Jan SMOLA - 1:0
     
    03:15
    Hosté se pokusili o akci, která by mohla vést k vyrovnání, vystavili se však ofsajdové pasti a kotouč je ve středním pásmu a hra je zastavena.
     
    03:37
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Jan Zedek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    03:59
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru Mostečtí a ti se hned usadili v teritoriu Medvědů, kde rozjíždějí první přesilovkovou akci.
     
    04:20
    Jedovka Marka Havlíka od modré čáry končí mimo tři tyče a toho Medvědi využili k vyhození kotouče až před Lukáše Hosnedla.
     
    05:37
    Děčín je v plném počtu.
     
    06:31
    Ondřej Skokan se nyní musel v brankovišti protáhnout, jelikož na něho šly střely postupně z obou stran. Tuto situaci ale domácí brankář zvládl a má kotouč u sebe.
     
    07:11
    Další náznak hostující akce, ale obrana Medvědů byla pozorná a nepříjemnou situaci před Ondřejem Skokanem vyřešila výhozem puku do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    07:24
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi jdou v osmé minutě do dvoubrankového vedení. U útočné modré čáry vyplaval Martin Jursa, který poté jel v tandemu se spoluhráčem a sám už mohl střílet. Celou akci však vyšperkoval na pravou stranu pro volného ONDŘEJE SÝKORU, který měl jednoduchou úlohu, a sice trefit odkrytou Hosnedlovu branku – 2:0. Asistence: Martin Jursa a Jan Zedek.
    07:24 Ondřej SÝKORA - 2:0
     
    08:43
    Děčínští jsou zatím o něco aktivnějším týmem než soupeř, ale i ten se nyní dostal do dobrého zakončení, které končí jen vedle levé tyče Ondřeje Skokana.
     
    09:32
    Po střele Vladimíra Kýhose musel do zákroku Ondřej Sýkora a ten poté raději přerušil hru. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    10:05
    Polovina úvodní třetiny je minulostí a Medvědi mají dvoubrankový náskok. Teď čelili útoku Mostu, ale Lvi nakonec na Skokana nevystřelili.
     
    10:34
    Zakázané uvolnění Medvědů a vše se opět stěhuje před klec Ondřeje Skokana a opět se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    11:10
    Jan Smola se dostával do zakončení před Lukášem Hosnedlem, ale jeho švih se odrazil jen od holenního chrániče hostujícího beka.
     
    12:34
    Nepovedený útok Lvů a puk na svou stranu opět získal Děčín. Ten se poté vydal do útočné akce, ale pokus Tomáše Faigla jistí jistý Lukáš Hosnedl. Hra je přerušena.
     
    13:01
    Jakub Veselý byl v obrovské šanci! Po jeho nepříjemném pokusu orazítkoval tyč a následně i břevno děčínské klece!
     
    13:54
    Po pravém křídle pronikal do útočného pásma David Tůma, ale byl tísněn obranou Mostu, která poté sebrala kotouč a dostala ho mimo ohrožení Lukáše Hosnedla.
     
    14:23
    Vladimír Kýhos se znovu zjevil mezi kruhy, ale jeho nápřah zastavil Vladimír Brož. Nicméně akce Lvů pokračuje dále a Ondřej Skokan musí být zase pozorný.
     
    14:55
    Další možnost pro Davida Tůmu, ten byl vedle bližší tyče důrazný, ale jeho teč mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    15:45
    Jakub Veselý se otočil u prostoru mezi kruhy, ale nakonec jeho pohotové zakončení skončilo jen u zadního mantinelu, který zaduněl.
     
    16:01
    Ondřej Skokan musel za vlastní branku, kam si sjel jeden z hostů. Domácí střídali a v obranné třetině nikdo nebyl. Nakonec si domácí brankář poradil a kotouč poslal do neutrální zóny.
     
    16:30
    Následně pak se hosté dopustili postavení mimo hru a ta byla přestěhována do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    17:08
    Vyloučení v týmu Mostečtí Lvi:
    Lukáš Hocelík – 2 min., nedovolené bránění.
     
    17:59
    Medvědi mají další přesilovou hru a už svého soupeře uzamkli v pásmu a kombinují před Hosnedlem.
     
    18:15
    Hosté zachytili puk a hned ho vyhodili až před domácí branku, díky čemuž ušetřili vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:08
    Most je v plném počtu.
     
    19:31
    Proti agilnímu Vladimíru Kýhosovi zakročil pohotově Ondřej Skokan, který se musel natáhnout až ke své levé tyči, kam původně kotouč mířil.
     
    19:50
    Puk mají Medvědi a ještě s ním pomalu přecházejí do útočné třetiny, už to ale vypadá, že úvodní část hry se už jen a pouze dohrává.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina posledního přípravného duelu obou celků je minulostí. Ta vyšla lépe domácím hráčům, kteří si v ní postupně vypracovali dvoubrankový náskok. Ve třetí minutě hry se hezky uvolnil Jan Smola, který se poté protáhl až k Hosnedlovi a střelou z bekhendu pak poslal touš za jeho záda. O necelých pět minut později pak našel přihrávkou Martin Jursa Ondřeje Sýkoru a ten návrat do děčínského dresu okořenil pohotovou střelou do odkryté Hosnedlovy klece. Hosté měli velkou šanci na začátku čtrnácté minuty, kdy Jakub Veselý pálil z prostoru mezi kruhy a kotouč nejprve orazítkoval tyč a poté se ještě odrazil od břevna ven.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Hned se do akce na začátku druhé třetiny pustili Medvědi, ale dvě střely nakonec Lukáše Hosnedla neohrozily.
     
    21:35
    Vhazovalo se po levé ruce Hosnedla, puk mají hosté a otáčejí hru směrem k brance Ondřeje Skokana.
     
    22:18
    Puk zmizel z dohledu sudích a hra je vykázána ke středovému kruhu, kde bude za malý okamžik vhozeno buly.
     
    23:30
    Děčínští se na delší dobu usadili v pásmu soupeře, kde si k bližší tyči sjížděl Aleš Macek, ale těsně před Hosnedlem jeho pokus končí na jeho přiloženém betonu.
     
    24:14
    Ondřej Sýkora z pravého kruhu vyslal štiplavou střelu a ta končí na betonech Lukáše Hosnedla.
     
    24:39
    Josef Rykl se natáhl holí před Skokanem, jeho teč však končí pouze na jeho pohotovém zákroku.
     
    25:08
    Martin Mical dostal přihrávku v rohu útočného pásma, objel domácí branku a poté z pravého kruhu vyslal nepříjemnou střelu na Skokana, který ji znovu pokryl.
     
    26:38
    Následoval rychlý protiútok Medvědů, který zakončoval Tomáš Nezbeda, ale jeho švih se zastavil o obránce Mostu.
     
    27:32
    Vítězslav Nedrda napřáhl na levém kruhu a jeho pumelice končí na betonu Ondřeje Skokana, který pořádně zaduněl. Hned na to pak rychle otáčejí hru před Hosnedla domácí a ten se připravuje ve svém brankovišti.
     
    28:29
    Nikolaj Parshakov si sklepl puk za brankou soupeře, kterou objel a poté poslal přihrávku mezi kruhy, kde ale neměl nikoho, kdo by mohl zakončit.
     
    29:11
    Nyní se zase vrátili do útoku hosté, obrana Medvědů jejich šanci zmařila a vydává se znovu opačným směrem.
     
    29:45
    Lukáš Hosnedl natáhl hůl u pravé tyče a dostal tak kotouč do bezpečí proti dotírajícím domácím hráčům.
     
    29:50
    A další povedený zákrok Ondřeje Skokana, hra je bleskově přerušena a vhazovat se bude po pravé ruce domácího brankáře.
     
    31:15
    Vladimír Kýhos dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy, sjel si blíže k Ondřeji Skokanovi, ale nakonec ho tváří v tvář překonat nedokázal!
     
    31:58
    Ou tohle byla další velká šance Mostu. Jeden ze Lvů se tvrdě opřel do střely na hraně levého kruhu a do akce musel jít Ondřej Skokan, který dalším dobrým zákrokem podržel svůj tým a udržel nulu na svém kontě.
     
    33:15
    Pavel Tomšík se zjevil mezi kruhy a klepl si o přihrávku, tu ale nedostal a rázem tak bylo po další slibné šanci děčínských barev.
     
    34:02
    Ondřej Skokan pomohl s rozehrávkou Děčína a Medvědi se znovu vydávají do útoku.
     
    34:57
    Mezi kruhy pak pálil David Tůma, ovšem jen do připraveného Lukáše Hosnedla, který tak předvedl další úspěšný zákrok.
     
    35:21
    Děčín právě vstřelil branku!
    Nyní už ale musel Hosnedl lovit znovu kotouč ze své sítě. David Černý poslal puk na pravý kruh Tomáši Faiglovi a ten to ještě celé umocnil nahrávkou na druhou stranu, kde se tvrdou ránou prosadil ONDŘEJ SÝKORA a má tak zaděláno na hattrick – 3:0. Asistence: Tomáš Faigl a David Černý.
    35:21 Ondřej SÝKORA - 3:0
     
    36:47
    Vhazovalo se po levé ruce Ondřeje Skokana, ten hned čelil závaru před svou brankou, ale odražený puk zachytil obránce Vladimír Brož a poslal ho do bezpečí.
     
    37:12
    Hostům se nepovedla další rozehrávka ve středním pásmu a toho Medvědi využili k přechodu před Hosnedla, kde ale záhy touš ztratili.
     
    37:45
    Další šance domácích před Hosnedlem, který ale vše se spoluhráči ustál a Lvi tak mohou vyrazit na další útočný výlet do pásma děčínských Medvědů.
     
    38:11
    Další akce hostů mohla klidně ohrozit branku Skokana, ale nakonec se tak nestalo a obrana Děčína vyhazuje puk do neutrální zóny.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:35
    Ondřej Skokan vytasil další povedený zákrok a opět drží svůj tým. Poté hru nechal raději přerušit a buly bude vhozeno po jeho levé ruce.
     
    39:50
    Hned na to pálil Vladimír Kýhos z pravého kruhu a domácí brankář se mezi třemi tyčemi zaskvěl dalším zákrokem a opět zastavuje hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí a už to vypadalo, že v něm žádnou branku neuvidíme, opak však byl pravdou. V šestatřicáté minutě dostal pas na levou stranu od Tomáše Faigla Ondřej Sýkora, který svižnou ranou nedal brankáři Mostu šanci a má tak v dnešním duelu zaděláno na hattrick.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Hosté na úvod třetího dějství čelili akci Děčína, která ale skončila neúspěšně a Hosnedl tak nemusel zasahovat.
     
    40:55
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Hosté snižují na rozdíl dvou branek. David Jindra poslal kotouč VLADIMÍRU KÝHOSOVI, který si nabruslil do pravého kruhu a poté jedovkou vymetl síť Skokanovy branky – 3:1. Asistence: David Jindra.
    40:55 Vladimír KÝHOS - 3:1
     
    41:28
    Děčín právě vstřelil branku!
    Čepice na led! Medvědi hned odpovídají na inkasovanou branku, když se odražený puk dostal k ONDŘEJI SÝKOROVI, který trefil odkrytou hostující klec a završil tak hattrick – 4:1. Asistence: David Černý a Dominik Kučera.
    41:28 Ondřej SÝKORA - 4:1
     
    42:56
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi vedou už 5:1. Kotouč se zjevil před osamoceným DAVIDEM TŮMOU těsně před Hosnedlem a ten pohotovou dorážkou zasunul touš za jeho záda. Asistence: Tomáš Nezbeda a Vladimír Brož.
    42:56 David TŮMA - 5:1
     
    43:25
    Smršť branek za sebou a hra se nyní trochu uklidnila. Puk mají domácí a jdou do další akce.
     
    44:51
    Vyloučení v týmu Mostečtí Lvi:
    Tomáš Urban – 2 min., napadení.
     
    45:37
    Domácí mají k dispozici přesilovou hru a jdou hned před Hosnedla, který se musí ve svém brankovišti činit.
     
    46:38
    Hosté se osvobodili a Medvědi se vraceli zpět do pásma, odkud chtěli založit další přesilovkovou akci. Ovšem neporozuměli si v rozehrávce a vše raději jistil Skokan přikrytím puku pod lapačku.
     
    46:51
    Most je v plném počtu.
     
    48:01
    Hra je přerušena, vhazuje se před mosteckou klecí, konkrétně po levé ruce Lukáše Hosnedla.
     
    49:30
    Medvědi neudrželi puk v pásmu a ten získal Vítězslav Nedrda, jenž se dostal před Skokana, ale jeho pokus končí mimo tři tyče.
     
    49:42
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Adam Bartoň – 2 min., podrážení.
     
    50:48
    Hosté se dostali do zámku před domácí klecí, ale střela Vladimíra Kýhose skončila jen vedle protější tyče.
     
    51:42
    Děčín je v plném počtu.
     
    52:39
    Zakončení Davida Černého mezi kruhy končí na pozorném Lukáši Hosnedlovi a ten raději přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    53:17
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Hosté znovu snižují, mezi kruhy se zjevil JAKUB VESELÝ a pohotovou střelou zaskočil Ondřeje Skokana – 5:2. Asistence: Marek Havlík a Ivan Řehoř.
    53:17 Jakub VESELÝ - 5:2
     
    53:39
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    A hned po buly potrestal chybu v obraně Děčína DAVID JINDRA, který získal puk, nabruslil si na levou stranu a odtud pak překonal domácího brankáře, rázem jsou tak hosté zpět ve hře a mají už jen dvoubrankovou ztrátu – 5:3. Bez asistence.
    53:39 David JINDRA - 5:3
     
    55:02
    Ondřej Skokan se nyní vůbec nenudí, hosté přitvrdili hru a tlačí se čím dál více do zakončení a chtějí se svému soupeři dostat na dostřel jediné branky.
     
    55:58
    Nyní jsou zase v akci Medvědi a operují před Lukášem Hosnedlem.
     
    57:29
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    David Černý – 2 min., sekání,
    Marek Havlík – 2 min., sekání + 2 min., krosček.
     
    57:37
    Děčín právě vstřelil branku!
    Hned po buly rozehráli Medvědi akci a na jejím konci byl ALEŠ MACEK, který tváří v tvář Hosnedlovi sklepl puk a ten poté skončil až za jeho zády – 6:3. Asistence: Tomáš Nezbeda a Tomáš Faigl.
    57:37 Aleš MACEK - 6:3
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:45
    Medvědi mají tříbrankový náskok a jsou v pásmu soupeře, kde rozvíjejí další akci. Hosté se tak mají opět na pozoru.
     
    59:28
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Vladimír Brož – 2 min., nedovolené bránění.
     
    59:50
    Kotouč mají ještě hosté a snaží se ještě o vstřelenou branku, ale Ondřej Skokan to jistil dalším zákrokem a nyní už to vypadá, že se zápas jen dohrává.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, ač hosté ve třetí třetině ještě zakousali a dostali se Medvědům na dosah dvou branek, inkasovali ještě na 6:3 z pohledu Děčína a Medvědi už poté žádné drama nedopustili a sérii přípravných zápasů tak zakončili výhrou. Nyní je už čekají vyhlídky na ostrý start nového ročníku druhé hokejové ligy.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:08:36)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 3. Smola (Tomšík, Dej), 8. Sýkora (Jursa, Zedek), 36. Sýkora (Faigl, Černý), 42. Sýkora (Černý, Kučera), 43. Tůma (Nezbeda, Brož), 58. Macek (Nezbeda, Faigl) – 41. Kýhos (Jindra), 54. Veselý (Havlík, Řehoř), 54. Jindra


    HC Děčín: Skokan (Petrásek) – Brož (A), Bartoň, Zedek, Kučera, Tomšík, Starý, Hercík – Tůma, Nezbeda, Faigl (C) – Sýkora, Jursa, Černý – Smola, Parshakov, Macek – Dej
    Trenér: David Švagrovský

    Mostečtí Lvi: Hosnedl (Kovařík) – Rykl, Šoustek, Steinocher, Hocelík, Havlůj (C), Havlík, Hoffmann – Řehoř, Písařík, Šimeček, Mical, Nedrda, Urban, Daniel, Veselý, Jindra, Kýhos
    Trenér: Vladimír Kýhos

    Rozhodčí: Čamra – Janda, Toman
    bahis siteleri