18. etapa: Pola de Allande – La Cruz de Linares Vítěz: R. Evenepoel (BEL) Soudal - Quick Step (kon.)
konec
18. etapa: Pola de Allande – La Cruz de Linares

Vítěz: R. Evenepoel (BEL) Soudal - Quick Step

Čtvrtek 14.09.2023, 12:55La Vuelta
     
    Cíl
    Je to tak, Jonas Vingegaard ztratil na Seppa Kusse devět sekund. Takže má Američan po osmnácté etapě k dobru 17 sekund.
     
    Cíl
    Mas, Kuss a Ayuso jsou v cíli. Za nimi dojel Landa a pravděpodobně Roglič! Vypadá to, že Vingegaard nezvládl náročný závěr a mírně na svého parťáka na čele Vuelty ztratí. Situace ale byla trochu nepřehledná. Každopádně, Sepp Kuss zůstane v červeném i po 18. etapě!
     
    1km
    Tak to je překvapení! Juan Ayuso nastoupil a zachytil se ho pouze Sepp Kuss. Nakonec ale Ayuso neměl síly a nedokázal ujet, a tak to vzdal. To překvapení ovšem spočívá v okamžité reakci Kusse, který evidentně stále nějaké rezervy energie má a pravděpodobně nechce dnes přijít o červený trikot. Rozhodně před sebe nepouští svého kolegu z týmu Vingegaarda.
     
    Cíl
    Remco Evenepoel doráží do cíle s obrovským náskokem! Nejlepší vrchař letošní Vuelty a dvojnásobný vítěz etapy v letošním ročníku.
     
    Nyní se do toho opřel Landa s Ayusem a vzdálili se pěti zbývajícím členům pelotonu!
     
    11km
    Člen Soudalu – Quick Step už má k dobru dvě minuty. Jen těžko si lze v tuto chvíli představit, že by mohl přijít o etapové vítězství.
     
    25km
    Remco Evenepoel právě projel cílem! Tedy místem, kde za pár desítek minut bude celá etapa končit. Vychrává prémii první kategorie na Puerto de la Crus de Linares a míří na sjezd do údolí k městu Proaza, kde projede ještě sprinterskou prémií a po okruhu se vrátí na úpatí Puerto de la Crus de Linares, kde ho bude čekat poslední výšlap této etapy. A kýžený cíl.
     
    28km
    Enepoel se odpoutal od Damiana Carusa i Maxe Poolea, kteří na jeho zrychlení nedokázali zareagovat! Útočí Belgičan na další etapový triumf?
     
    29km
    Remco Evenepoel nastupuje!
     
    32,8km
    A jak se do toho na začátku Kron opřel, tak rychle odpadá!
     
    33km
    hned začátek stoupání má vysoké převýšení. Nastoupit zkusil Andreas Kron, ale zachytili se ho Remco Evenepoel, Max Poole a Damiano Caruso.
     
    54km
    Co je ještě podstatnější, vedoucí šestice má k dobru už takřka jedenáct minut na peloton!
     
    57,6km
    Záběry nebyly úplně průkazné, ale poté, co takřka udolal i Andreu Piccola s Eganem Bernalem, si Remco Evenepoel dojel pro další prémii! Nyní na něj a další (současné i bývalé) členy úniku čeká kratší sjezd.
     
    69km
    Remco Evenepoel (Soudal), Egan Bernal (INEOS), Damiano Caruso (Bahrain), Julien Bernard (Lidl – Trek), Lewis Askey a Lorenzo Germani (oba Groupama), Nico Denz (BORA), Jarrad Drizners a Andreas Kron (Lotto), Andrea Piccolo (EF Education), Imanol Erviti (Movistar), Max Poole (DSM) a Paul Ourselin (TotalEnergies) mají k dobru znovu deset minut. V tuto chvíli je už takřka jisté, že etapu vyhraje některý z uprchlíků. Těžko říct, co by se muselo stát, aby někdo tento odstup zlikvidoval.
     
    90km
    Prémii první kategorie na Puerto de San Lorenzo vyhrál Remco Evenepoel, který se v tuto chvíli stal jistým vítězem vrchařské soutěže na Vueltě 2023!
     
    103km
    Odstup hlavního balíku od vedoucí skupiny se zvýšil dokonce už na 10 minut! Pokud chce peloton něco vymyslet, bude muset začít velmi brzy.
     
    118km
    Čelo závodu, ve kterém se nachází Remco Evenepoel (Soudal), Egan Bernal (INEOS), Damiano Caruso (Bahrain), Julien Bernard (Lidl – Trek), Lewis Askey a Lorenzo Germani (oba Groupama), Nico Denz (BORA), Jarrad Drizners a Andreas Kron (Lotto), Andrea Piccolo (EF Education), Imanol Erviti (Movistar), Max Poole (DSM), Hugo Hofstetter (Arkéa) a Paul Ourselin (TotalEnergie), má k dobru už přes devět minut!
     
    130km
    Na Alto de las Estacas byl jako první Remco Evenepoel, který si zajistil dalších pět bodů. Za ním projel podle všeho Lorenzo Germani z Groupamy pro tři bodíky.
     
    164km
    Na čele se nyní zformovala čtrnáctičlenná skupina. Ta si tvoří poměrně výrazný náskok před pelotonem a své vedení postupně zvyšuje.

    Jan Vojkůvka

    bahis siteleri