K. Vary – Kometa Brno 4:0 (kon.) | Kladno – Pardubice 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 5:3 (kon.) | Motor ČB – Olomouc 3:1 (kon.) | Litvínov – Plzeň 4:2 (kon.)
Třinec – Sparta 2:3 (1:3 po s.n.)
konec
Mountfield HK
5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 17.09.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne z východočeské metropole! Extraliga pokračuje druhým kolem, ve kterém nastane repríza loňského čtvrtfinále. Proti sobě totiž půjde Hradec Králové s Libercem a duely těchto dvou celků nikdy nenudily.

    Zatímco před rokem se oba týmy utkaly v prvním extraligovém kole, letos se soutěžní premiéry nedočkaly. Liberec tehdy vyhrál 2:1 v prodloužení, letos již absolvoval jedno utkání. V derby proti Boleslavi si vystřelil tři body v samotném závěru duelu.

    Hradec naopak předvedl na ledě brněnské Komety velmi sebevědomý výkon, který rezultoval v jasnou výhru 4:0. I díky tomu jsou Hradečtí favoritem v nedělním utkání, ale nic není černobílé. Ani venkovní dresy Lvů, v nichž se představili v pátek na jihu Moravy.

    Utkání začíná v ČPP Aréně od 16:00, příjemnou zábavu!
     
    Pro Hradec to bude premiéra na domácím ledě. Bilanci startů proti Tygrům, se kterými začínají Východočeši sezonu téměř tradičně, nemají příliš pozitivní. V září 2022 prohráli v emocemi napěchovaném duelu 1:2 v prodloužení, úspěšný krok do ročníku nebyl ani v sezoně 2021, kdy z toho byla na libereckém ledě prohra 0:1.

    Mountfieldu se naopak povedlo vyhrát v koronavirové sezoně 2020/21. První domácí duel nabídl mnoho zajímavého, nejvíce však v samostatných nájezdech. Dávid Gríger sice trefil vyrážečku Mazance, vyražený kotouč ale nabral opačnou rotaci a k překvapení všech po určité době dopadl do branky. Přestože nájezd platit neměl, rozhodčí jej uznal, leč Hradečtí si výhru 4:3 v nájezdech vzít nenechali.
    Zvítězí dnes Hradec?
     
    -30
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Kalina, Blain (A), Marcel, Freibergs, Pavelka, F. Pavlík, Jank – R. Pavlík, Miškář, Eberle (C) – Okuliar, Tamáši, Jergl (A) – Perret, Lalancette, Šťastný – Chalupa, Zachar, Jasper.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Bílí Tygři Liberec: Hrenák (D. Král) – Budík, Ivan, McCoshen, Melancon, Derner, Kolmann, A. Král – Birner (C), Bulíř (A), Klíma – Pérez, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, Rychlovský, Hawryluk – Vlach, Šír, Gajda.
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Kika, Vrba – Rampír, Bohuněk.
     
    -14
    Ještě jednou vám přeji prosluněné odpoledne z východočeské metropole! Utkání začne zhruba za patnáct minut a stadion se plní velmi slušně, zejména pak v sektoru na stání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Poslední vizuální komunikace mezi videotrenéry a lavičkou proběhla jenom krátce předtím, než padlo úvodní buly duelu! To vyhráli domácí a hned valili dopředu, jejich snahu ale liberecká obrana zarazila.
     
    00:44
    Lvi však začali hodně zostra! Jasper našel před brankou volného Freibergse, kterému v poslední chvíli ale sjel puk z čepele. Trefil jej tak patkou a Hrenák si poradil.
     
    01:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Povedený vstup do utkání a po hrubé chybě McCoshena Hradec vede! Hostující bek po zisku kotouče vyjel z rohu před branku, kde byl ale pod tlakem a fakticky jenom odevzdal puk OLIVERU OKULIAROVI. A ten si na kruzích z otočky poradil, Hrenáka prostřelil okolo vyrážečky – 1:0! Bez asistence.
     
    01:32
    Jenže krátce po vedoucí trefě přišel tvrdý trest pro domácí! Únik jednoho z Libereckých musel hasit David Šťastný seknutím. Protože už to bylo v koncovce, rozhodčí nařizuje trestné střílení!
     
    01:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    K trestnému střílení se rozjel OSCAR FLYNN. Nikterak v rychlosti, před Bartošákem zvolil jednoduchý bekhendový blafák, který posléze zakončil pod víko. Domácí brankář byl bez šance a máme srovnáno – 1:1!
     
    02:52
    Hodně divoké minuty jsou za námi a hra se soustřeďuje v útočném pásmu Hradce. Radovan Pavlík vydoloval puk u mantinelu a připravil palebnou pozici pro Miškáře. Hrenákovi puk sice propadl výstrojí, ale mimo tři tyče.
     
    03:40
    Ian McCoshen nezvládl další řešení situace! Na modré čáře trefil zblízka jenom hokejku Okuliara, který tak mohl mazat sám na kasu. McCoshen to ještě chtěl zachránit a zahákoval jej. Okuliar i přesto mohl dokončit akci, jenže pálil vedle. Druhé trestné střílení zápasu.
     
    03:40
    Gól však nepřišel. Okuliar zvolil velmi podobné řešení situace jako Flynn, provedení však bylo nepatrně méně kvalitní. Proto se dále hraje za stavu 1:1.
     
    04:14
    V dalším přerušení to vypadalo, že přijde trest pro Dernera za podrážení. Tak i bylo signalizováno a rozhodčí i dvojku udělili. Po poradě se však rozhodli trest odvolat a jede se dále 5 na 5.
     
    04:36
    Bulíř si klepl o puk a Birner mu přihrál na kruh. Jeho pokus Bartošák srazil betony, následně Bulíře za brankou dohrál Jank. Přenesení hry dopředu ale Hradci nevyšlo.
     
    05:23
    Zatímco Budík musel vyhozený puk hrát a zakázané uvolnění se nepískalo, na druhé straně již ano. Domácí se tak znovu stěhují před Hrenáka.
     
    05:49
    Šikovnost Jana Eberleho za brankou vynesla domácím potenciální příležitost. Hradecký kapitán si stáhl puk okolo beka a z pravé strany střílel, jenže jenom do Hrenákovy výstroje.
     
    06:40
    Okuliar získal kotouč po nepřesné přihrávce libereckých beků na modré a píchnul jej dopředu pro Jergla, který toho ze své pozice ale mnoho vymyslet nemohl. Krátce poté přišlo přerušení kvůli přihrávce rukou a je tu komerční brejk.
     
    07:26
    Nahození hostů do pásma dojel jako první Gajda, který s pukem zajel k mantinelu. Tam ale narazil na Patrika Marcela. Řízný obránce ukázal přesně to, proč je fanoušky v Hradci tolik ceněn a ostrým hitem Gajdu opřel o hrazení.
     
    08:03
    Kelly Klíma pracoval s pukem u prken, nejprve jej ale zastavil Jasper, podruhé pak Jank. Domácí protočili sestavu a Zachar elegantně rozjel brejk z vlastního pásma, jenže spoluhráči na to nenavázali.
     
    09:02
    Patrik Marcel dostal po rychlé souhře nalevo prostor pro zakončení z prostoru u modré. Jeho svižný pokus proletěl kousek od tyče, Tygři vyhodili následně jenom na icing.
     
    10:02
    Zachar na jednom konci kluziště přibrzdil Gajdu, který posléze dával nepřesnou nahrávku spoluhráči do jízdy, na druhém se pak dostal do zakončení, jenž bylo sraženo do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude po Hrenákově pravici.
     
    10:50
    Jankův pokus od modré spustil na brankovišti nepřehlednou situaci a strkanici, ze které branka nevzešla, avšak přesilovka pro Lvy ano! Kelly Klíma (LIB) naremploval zezadu do gólmana Perreta, čehož si všiml sudí ve středním pásmu a posílá ho na dvě minuty za hrubost ven.
     
    11:37
    Prvních 47 sekund v početní výhodě nesehráli Hradečtí špatně. Blain na vrcholku přímo pálil, puk se odrazil od zadního mantinelu zpět na brankoviště, kde jej měl v moci Hrenák.
     
    12:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    29 sekund před koncem přesilovky Hradec jde podruhé do vedení! Perret zůstal viset za brankou, ihned si zpracoval puk a poslal jej na pravou stranu pro DAVIDA ŠŤASTNÉHO. Ten využil toho, že před Hrenáka najela mnohonásobná clona a prostřelil jej – 2:1! Asistence: Jordann Perret, Oliver Okuliar.
     
    13:38
    Hawryluk ukázal své kvality po technické stránce. Dařilo se mu dobrých 10 sekund držet puk proti dvěma obráncům Hradce, vše se ale zarazilo v momentě, kdy poslal napříč pásmem nepřesnou nahrávku.
     
    14:39
    Liberec nehraje poslední minuty nijak špatně, dokonce má i opticky navrch, avšak vyložené šance nemá. Hradec působí v obraně velmi klidným a jistým dojmem.
     
    15:15
    Okuliar protečoval kotouč až na tribuny, což je signál pro druhou komerční přestávku v tomto utkání.
     
    15:50
    Lalancette dostal puk před Hrenáka a dokázal ve spolupráci s lajnou puk nějakou dobu na mantinelu držet. Poté však o kotouč přišel a musel se bránit rychlému výpadu hostí, který skončil další nepřesností.
     
    16:09
    Další akci tak měl na starost Matěj Chalupa, jenž si prohodil beka před sebou a z bekhendu zakončoval. Jenomže jenom do připraveného slovenského gólmana, který vyrazil ramenem.
     
    17:23
    Martin Faško-Rudáš už měl dlouhé střídání, přesto ukázal svoje šikovné ruce a přes dva obránce se dostal až do koncovky. Už v pádu po zákroku Freibergse zasouval za Bartošákův beton, i vlivem tlačenice v brankovišti to však gól není!
     
    17:23
    Ralfs Freibergs (MHK) však Faško-Rudáše podrazil, proto byl slovenský forvard v pádu. Lotyšský obránce tak dostává dvě minuty a Tygři mají první přesilovku.
     
    18:25
    Jenže výstavní moc není. Hradec aktivním forčekingem rozehrávku Liberci výrazně ztěžuje a Severočeši nějakou dobu trávili hledáním cesty, jak dovnitř.
     
    19:12
    Flynn dostal na modré nabito a ostrým pokusem trefil bloky. Puk se však odrazil k Filippimu, který si najel do nadějné pozice napravo, střela mu vůbec nesedla a trefil jenom boční síť, navíc po ledě.
     
    19:41
    A tak to mohlo být klidně 3:1! Freibergs naskočil z trestné a hned mazal do úniku, jenže řešení nebylo optimální. Čitelnou kličku vzal Hrenák do lapačky, přesto si Tygři hodně oddechli.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zajímavá první třetina nabídla rovnou tři góly, přičemž dva z nich padly v jedné minutě. Konkrétně pak v druhé. Nejprve McCoshenovu chybu potrestal přesným zakončením Oliver Okuliar, jenže poté Šťastný musel zatáhnout za záchrannou brzdu a fauloval Flynna, který tak dostal možnost trestného střílení. Oscar Flynn si poradil a za 22 sekund bylo srovnáno. Ve vyrovnané třetině neproměnil Okuliar trestné střílení a vedení strhli na svoji stranu Lvi opět v polovině 13. minuty využitou přesilovkou. David Šťastný poslal Hradec do vedení 2:1. Za 13 minut jsme zpět!

    Střely na branku: 9 – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Ivan si chtěl v klidu vyjet zpoza branky Liberce, aby založil útok. Jenže puk mu zůstal viset v kaluži a pamětníkům se vybavil dávný incident z valašského derby. Ale přímý vliv na hru tato situace neměla.
     
    20:51
    Po dobrém tlaku před Hrenákem přišlo pro domácí vystřízlivění. Filippi si totiž našel odražený puk a mazal s ním na branku. I vzhledem k situaci se rozhodl pro tvrdou střelu z levého kruhu, Bartošák vychytal lapačkou.
     
    21:49
    Šťastný posunul puk po mantinelu na Freibergse, který udržel hráče za sebou. Následně předal Lalancetteovi, jenž se snažil o vyjetí do střelecké pozice. Neúspěšně a na tahu jsou hosté.
     
    22:37
    Výbornou střelu předvedl Kelly Klíma, když stahoval puk na střelu do vrchního vinglu. Bartošák byl ale připraven tak, že stáhl kotouč lapačkou a poradil si i s následným závarem v brankovišti!
     
    23:23
    Liberec má ve druhé třetině zatím navrch. Zajímavá pozice vznikla pro Melancona na levém kruhu, tomu pokus zblokoval Pavelka.
     
    23:56
    Po delší době se Hradečtí dostali do útočného pásma. A hned tak, že je z toho trestné střílení pro Liberec! Patrik Marcel totiž trefil jenom Bulíře, který ujel dopředu. Marcel reagoval v poslední chvíli hákováním.
     
    23:56
    Flynn jel k trestnému střílení podruhé a zkusil kličku na opačný směr, Bartošák si ale celou situaci pohlídal a odměnou jsou mu ovace z domácího kotle!
     
    24:55
    Hradec hraje v obraně nedůsledně a nebýt Bartošáka, tak už mohl klidně prohrávat! Brejk 3 na 2 táhl Rychlovský a zakončil jej do betonu. Odražený kotouč ale měl Flynn a cpal jej z úhlu k tyči, Bartošák byl ale připraven!
     
    25:24
    Navíc budou mít Tygři přesilovou hru. Christophe Lalancette (MHK) schytal dvojku za podrážení, když v rychlostním souboji nestačil na protihráče.
     
    25:58
    Jenže paradoxně v oslabení měli Lvi největší šanci! Zachar ujel s Radovanem Pavlíkem dopředu a ex-liberecký forvard chtěl celou situaci zakončit gólově. Hrenáka ale neprostřelil!
     
    27:11
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí tlačili možná až moc na pilu, Perret ve středním pásmu podklouzl a nastartovalo to sled událostí, který rezultoval ve srovnání! Hosté totiž ujeli 2 na 1, situaci sehrávali pod sebe na Flynna. Šikovný útočník sice trefil bloky, Rychlovský mu ale puk do pozice vrátil a napodruhé se už OSCAR FLYNN dočkal. Bartošáka si vytáhl z branky a zasunul za jeho beton – 2:2! Asistence: Jakub Rychlovský, T.J. Melancon.
    27:11 Oscar FLYNN - 2:2
     
    28:05
    Sražený puk do ochranné sítě nad hradeckou branku spouští další komerční přestávku.
     
    28:22
    McCoshen dohrál u trestoměřičů Okuliara, který se opřel do plexiskla. A to dokonce tak, že časoměřičům lehce upravil rozvržení stolu. Ti se tak teď musí věnovat nápravě škod, zatímco hra pokračuje dále.
     
    29:28
    Liberečtí vyhodili jenom na zakázané uvolnění, proto mohou domácí pokračovat v útočných manévrech. Sice vyhráli následné buly, Eberle ale o kotouč za brankou přišel a dopředu šel Flynn. Na modré byl ale zastaven.
     
    30:29
    Miškář naprosto s přehledem stáhl puk tak, že vyšachoval ze hry rovnou dva beky a otevřela se mu šance 2 na 1 s Eberlem. Eberle puk ještě po přihrávce vracel, ale to již bylo nad rámec, Melancon puk odvrátil pryč.
     
    31:08
    Šikovné ruce ukázal i Jergl, který na malém prostoru vyjel zprava mezi kruhy. Bekhendem tlačil puk nad Hrenákovu vyrážečku, nakonec kotouč poslal do tyče!
     
    32:39
    Divoké momenty s nepřesnostmi pokračovaly nějakou dobu, domácí to uklidnili až vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    33:04
    I na druhé straně se rozezněla kovová trubka! Faško-Rudáš neměl komu nahrát, tak spíše z nouze střílel na branku a po ledě trefil právě zadní tyč Bartošákovy branky!
     
    34:03
    McCoshen dohrál Radovana Pavlíka zezadu a diváci si žádali trest, ten ale nepřichází. Hra pokračuje dále bez přerušení.
     
    34:46
    Před Hrenákem bylo znovu živo po chybě v liberecké rozehře. Blain však trefil z druhé vlny jenom beton hostujícího gólmana, v následném závaru Jergl rozehrál jenom na hokejku bránícího plejera.
     
    35:32
    Okuliar zůstával jako jediný hráč z formace na ledě a dostal se pod tlak. Těžkou nahrávkou uvolnil Lalancettea, jenže ten už přebíral puk v ofsajdové pozici. Následuje komerční přestávka.
     
    36:20
    Faško-Rudáš si vzal na starosti zakončení rychlého útoku, který vedl po levém křídle. Nepřesný pokus získali domácí a hned otáčeli hru.
     
    36:51
    Dokonce tak, že mohli jít znovu do vedení! Po dobrém forčekingu byli rázem sami před Hrenákem Zachar s Jasperem. Zachar už mohl střílet, snažil se najít zpět Jaspera, jenže toho už zakřižoval vracející se bek!
     
    38:28
    Na konci třetiny přijde druhá přesilová hra pro Hradec! Lukáš Derner (LIB) nechytnul pohyb Okuliara a snažil se to zachraňovat až zákrokem hokejkou. Ten rezultoval v podrážení a zkušený liberecký zadák už jede na trestnou.
     
    39:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    I druhá přesilovka využita a 18 sekund před sirénou Hradec vede! Přitom to vypadalo, že se povede Tygrům vyhodit, Pavelka ale pásmo ještě udržel a přes Blaina se puk dostal nad kruhy pro OLIVERA OKULIARA. K němu nikdo nedostupoval, proto se rozhodl Okuliar pro střelu. A ta mu sedla náramně, o břevno napasoval kotouč do klece – 3:2! Asistence: Jeremie Blain, Tomáš Pavelka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina, další trestné střílení. Se třemi trestnými stříleními je dorovnán rekord TELH, který drží taktéž Lvi s Tygry. A to ze 27. ledna 2015, kdy byly celkem tři nájezdy.
     
    Další výživná třetina, která nabídla po gólu na každé straně. Start do periody měli mnohem lepší hosté, byli aktivnější a Hradec držel ve hře jenom skvělý Bartošák. I on však kapituloval v 28. minutě, kdy jej podruhé překonal Oscar Flynn. Flynn teoreticky mohl mít touto trefou hattrick, jenže na konci první pětiminutovky neproměnil trestné střílení po faulu Marcela. Vyrovnaný hokej plný šancí přinesl gól na 3:2 jenom 18 sekund před sirénou. Oliver Okuliar napasoval kotouč o břevno do branky, čímž tak využil přesilovku a zapsal druhý gól.

    Střely na branku: 22 – 26 (13 – 15)
     
    Další třetina začne přibližně v 17:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Ivan po výpadu na pravé straně tlačil z otočky puk na Birnera. Ten byl však dobře strážen a ke kotouči se nedostal. Možnost má hned záhy, neboť Hradec vyhodil jenom na icing.
     
    40:59
    Okuliar se po klinči tlačil za nahozeným pukem k Hrenákovi. Slovenský brankář byl ale rychlejší a dokázal odpálit holí puk mimo nebezpečí. Hra však v útočném pásmu zůstane.
     
    41:23
    Okuliar získal puk a z bekhendu v poměrně složité pozici dostal puk na Jergla do úniku. Jergl však neměl takovou rychlost a byl záhy dostižen. Navíc čistě odstaven.
     
    42:23
    Blain dlouho držel kotouč na levé straně, až však předržel a následný pokus šel jenom do prvního bránícího beka.
     
    42:49
    Přesto ale Hradečtí dlouho kombinovali v pásmu a téměř slavili! Jasper zůstal na hranici brankovištiě s pukem zcela nepokrytý a nadvakrát zakončoval. Hrenák v obou případech zajistil Tygrům stále těsný stav!
     
    43:46
    Lvi pokračují v náporu a jejich aktivita je patrná. Další závar před Hrenákem měl našlápnuto na to se stát gólovým, jenom duchapřítomný zákrok jednoho z obránců Tygrů však dovolil hostům vůbec prostřídat.
     
    44:39
    Hosté se po prostřídání dostali dopředu a Bulíř připravil střeleckou pozici pro Kolmanna. Jeho tvrdý pokus však skončil jenom na blokujícím hráči a hra se otáčela.
     
    44:46
    Tamáši se snažil dostat do koncovky, přišel ale o puk a ve velké rychlosti neúmyslně najel do brankáře. To se nelíbilo libereckým obráncům, kteří do Tamášiho šli a vznikla z toho rozmíška. Nejaktivnější v ní byl Kelly Klíma (LIB), kterého poté srovnával Patrik Marcel (MHK). Z jasných důvodů jdou tak oba na trestnou lavici, shodně dvojka za hrubost.
     
    45:56
    Diváci za brankou se již radovali po tvrdém pokusu Šťastného, který skončil z našeho pohledu na břevně! Je však možné, že se celá situace půjde zkoumat, ještě se ale hraje dále.
     
    46:42
    Radovan Pavlík podržel hru za brankou, kde šel do souboje s Kolmannem. Hradec hraje i nadále aktivně směrem dopředu a nechce jenom pasivně bránit.
     
    47:53
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jenže Tygři srovnávají a jede se tak zase od začátku! Hra nabrala velmi svižný spád a divoké momenty rezultují v třetí gól Liberce. Hosté měli již předtím slušný závar, který Bartošák řešil zákrokem hokejkou. Poté se však dostala do šance první formace, kdy vzniklo přečíslení. Bulíř poslal puk na zkušeného MICHALA BIRNERA, který poslal kotouč nad lapačku Bartošáka. A co se Šťastného břevnem? Zkoumat se nic nebude, jedeme dále – 3:3! Asistence: Michal Bulíř.
     
    48:00
    Navíc po komerční přestávce budou mít modrobílí přesilovou hru. Bohumil Jank (MHK) podrazil nohou Faško-Rudáše na modré a mizí na trestnou.
     
    48:22
    Nepříjemný pokus od modré schytal Birner, který po prodlevě odjel sám na střídačku. Mezitím Hradec vyhodil na druhou stranu kluziště.
     
    49:03
    Patrik Marcel byl proti Filippimu v souboji o puk ve výhodnější pozici, proto velmi rychlé vyhazoval puk. Žádné složitosti, domácí mohou prostřídat.
     
    49:49
    Vyhodit se povedlo i Blainovi a Tygrům se v dnešním utkání přesilovky příliš nedaří.
     
    50:16
    Okuliar je při chuti a mohl zkompletovat hattrick! Stáhl si puk okolo Rychlovského, objel elegantně obránce před sebou a střílel na delší štangli. Tohle vypadalo už o poznání nadějněji oproti pokusu Šťastného, ale i teď pomohla hostujícímu gólmanovi tyčka.
     
    51:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další hokejová paráda druhé útočné formace a Hradec je zase ve vedení! Proti nahozenému puku se trhnul Tamáši a odjel do rohu. Tam se dostal do situace, kdy mohl nahrávat napříč. Také to tak vyřešil, na druhé straně mu čekal volný ALEŠ JERGL, pro nějž už to byla jenom střela do prázdné – 4:3! Asistence: Alex Tamáši, Jeremie Blain.
    51:54 Aleš JERGL - 4:3
     
    53:09
    Miškář neuspěl proti Ivanovi, který ale pod tlakem odevzdal puk zpět na hradecké hole. Tlačenici v brankovišti nakonec vyřešil Hrenák a je tu další komerční brejk.
     
    54:09
    Bartošák přibrzdil nahození a Blain rozjel útočnou akci, kterou zároveň i zakončoval. Svižný pokus podržel Hrenák v lapačce a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    54:49
    Faško-Rudáš využil své rychlosti a střílenou nahrávkou našel před brankou Rychlovského, který měl puk pod bruslemi. Ani na jeden pokus ale kloudně nezakončil a Lvi vyhodili do středního pásma.
     
    55:34
    Přes tři nahrávky se dostal puk na modrou pro Ivana, který pálil do prvního beka před sebou. I vlivem tohoto se rozvlnila ochranná síť nad Bartošákem a přerušuje se.
     
    56:04
    Ochranná síť se rozvlnila i na druhé straně ledové plochy. V útočném pásmu tak Hradečtí zůstanou i nadále.
     
    56:37
    Flynn přihrávkou pod nohama vyzval spoluhráče za sebou v pokračování útočné akce, ale neúspěšně. Šlo se tak na druhou stranu, kde vymýšlel nahrávku krosem Šťastný. Po sérii doteků nakonec skončil puk na střídačce Liberce.
     
    57:29
    Filip Pavlík ustál souboj s Klímou u mantinelu, navíc pak Lvi dostali hosty pryč z pásma. Dá se očekávat, že Hrenák za chvíli pojede z branky ven.
     
    57:57
    Ještě předtím však dojde k rozmíšce mezi McCoshenem a Chalupou, který strčil do obránce, jenž přepadl na brankáře. Rozhodčí jenom vykazují hru do středního pásma a žádného aktéra netrestají.
     
    57:57
    Liberec tak bere oddechový čas, neboť mnoho času na body již nemá. Odvolá brankáře rovnou?
     
    58:13
    Blain vyhodil puk na čistý icing. Vhazovat se tak bude v útočném pásmu a Hrenák míří na střídačku, Liberec nemá na co čekat!
     
    58:21
    Vyhrané buly pro hosty značilo příležitost pro Melancona. Jeho tvrdou střelu Bartošák viděl a zasáhl. Stále je však pro Tygry ještě dost času.
     
    58:25
    Tentokrát vyhráli buly domácí. Radovan Pavlík vyhodil alespoň do středního pásma, to je pro Hradec v tento moment stěžejní.
     
    58:49
    Jeden z libereckých obránců chtěl nahazovat po mantinelu, puk ale nabral až moc a poslal na tribuny. Štěstí pro Liberec bylo, že došlo k teči hokejky bránícího hradeckého hráče.
     
    59:02
    Tygři střídali na hraně, vyhození Jergla ale icingem nebude. Liberci se čas krátí.
     
    59:26
    Jergl po přistrčení od Okuliara mohl dát tečku, trefil ale jenom couvajícího Melancona, který suploval brankáře!
     
    59:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Čepice na led, tenhle slovenský klenot má hattrick! Tygrům se nepovedlo kloudně dostat do náporu a puk vybojovali zpátky domácí. OLIVER OKULIAR na sebe vzal vyhození z pravého kruhu vlastního pásma a neomylně poslal kotouč do branky. V Hradci je hotovo – 5:3! Asistence: Aleš Jergl, Bohumil Jank.
     
    59:50
    Fakticky se již dohrává. Ještě jedno buly ve středním pásmu, zatímco čároví průběžně sbírají kšiltovky, jež dopadly na ledovou plochu.
     
    Konec zápasu.
     
    V ČPP Aréně se slaví a tohle byla zase reklama na hokej! Tradiční bitva s Libercem nabídla osm branek, přitom vše mohlo dopadnout jakkoliv. Michal Birner srovnal na konci 48. minuty povedenou střelou na 3:3 a bylo to otevřené až do posledního možného momentu. Chvíli měli navrch hosté, chvíli zase domácí, rozhodnutí přišlo v čase 51:54. Tamáši našel fantastickou přihrávkou napříč pásmem Aleše Jergla, který zaznamenal vítězný gól. Následná trefa Olivera Okuliara 15 sekund před koncem do prázdné dala stvrzenku na tři body a Okuliarův hattrick.

    Střely na branku: 33 – 32 (11 – 7)
     
    Z mé strany je to v dnešním večeru již vše. Užívejte zbytku víkendu, studentům na UHK přeji pohodový start semestru a někdy příště se budu v Hradci na vás těšit. Carpe diem!
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 572 diváků. (18:46:50)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. Okuliar, 13. Šťastný (Perret, Okuliar), 40. Okuliar (Blain, Pavelka), 52. Jergl (Tamáši, Blain), 60. Okuliar (Jergl, Jank) – 2. Flynn (TS), 28. Flynn (Rychlovský, Melancon), 48. Birner (Bulíř)


    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Kalina, Blain (A), Marcel, Freibergs, Pavelka, F. Pavlík, Jank – R. Pavlík, Miškář, Eberle (C) – Okuliar, Tamáši, Jergl (A) – Perret, Lalancette, Šťastný – Chalupa, Zachar, Jasper.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Bílí Tygři Liberec: Hrenák (D. Král) – Budík, Ivan, McCoshen, Melancon, Derner, Kolmann, A. Král – Birner (C), Bulíř (A), Klíma – Pérez, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, Rychlovský, Hawryluk – Vlach, Šír, Gajda.
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Kika, Vrba – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 4 572
    bahis siteleri