K. Vary – Kometa Brno 4:0 (kon.) | Kladno – Pardubice 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 5:3 (kon.) | Motor ČB – Olomouc 3:1 (kon.) | Litvínov – Plzeň 4:2 (kon.)
Třinec – Sparta 2:3 (1:3 po s.n.)
po s.n. (1:3)
HC Oceláři Třinec
2:3 (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC Sparta Praha
Neděle 17.09.2023, 17:45 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Pavel KOUSAL - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Sparta Praha.
    Vítězným gólem se prezentoval ve třetí sérii nájezdového rozstřelu PAVEL KOUSAL. Konečný stav utkání – 2:3 po samostatných nájezdech.
     
    38:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům se podařilo přesilovku využít jednoduchou akcí. Růžička poslal puk od modré na lehkou teč Daňovi, který jej poslal tímto zkrácením hry do nebezpečného prostoru. Střelcem vyrovnávací branky je DANIEL VOŽENÍLEK, který puk z bezprostřední blízkosti zvedl nad Kovářův beton. Asistence: Marko Daňo, Martin Růžička. Stav utkání 2:2.
     
    11:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Oceláři se teď dostali pod palbu. Nejprve se snažil z levého kruhu trefit branku Chlapík, ale trefil Marinčina. Následně pokoušel štěstí z druhé strany dvakrát Řepík, ale byl zablokován. To se domácím nepovedlo už s další dorážkou FILIPA CHLAPÍKA a hosté vedou! Asistence: Michal Řepík, Vladimír Sobotka. Stav utkání 1:2.
     
    09:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Řepík s Chlapíkem drželi puk v útočném pásmu, druhý jmenovaný přetlačil za Mazancovou brankou Kundrátka a poslal kotouč do slotu, kde byl osamocený VLADIMÍR SOBOTKA a střelou z první k tyči vyrovnal průběh utkání. Asistence: Michal Řepík, Filip Chlapík. Stav utkání 1:1.
     
    00:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Úvodní střídání vyšlo Ocelářům na jedničku. Voženílek s Růžičkou bojovali v rohu o puk, Daňo jej vyvezl, ale jeho střela byla zblokována. Následně pálil na Kováře Polášek a po aktivitě Voženílka a MARTINA RŮŽIČKY před brankou končí kotouč v síti. Asistence: Daniel Voženílek. Stav utkání 1:0.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 1. M. Růžička (Voženílek), 39. Voženílek (Daňo, M. Růžička) – 10. Sobotka (Řepík, Chlapík), 12. Chlapík (Řepík, Sobotka), rozh. náj. P. Kousal

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Libor Hudáček (TRI)
    0:1   Aaron Irving (SPA)
    2. série:
    1:1   Marko Daňo (TRI)
    1:1   Filip Chlapík (SPA)
    3. série:
    1:1   Andrej Nestrašil (TRI)
    1:2   Pavel Kousal (SPA)
    4. série:
    1:2   Richard Pánik (TRI)
    1:3   Michal Řepík (SPA)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Marinčin, Polášek, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Nedomlel – M. Růžička (A), Voženílek, Daňo – Hudáček, Vrána (C), Pánik – Hrehorčák, M. Roman, Nestrašil – Kurovský, Čacho, Dravecký (A) – Walega.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Mozík, Kempný, Moravčík, Krejčík, Irving, Němeček, Mikliš – Kestner, Horák, P. Kousal (A) – Řepík (C), Sobotka (A), Chlapík – Hauser, Lajunen, Buchtele – Konečný, O. Najman, Forman.
    Trenér: Pavel Gross

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Mrkva – Lederer, Rožánek

    Diváci: 4 487