Vítkovice – Zug United 5:7 (kon.) | Kloten – Ostrava 4:1 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
Kloten Dietlikon Jets
4:1 (1:0, 1:1, 2:0 - 0:0) Stav série: 1:1
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota 23.09.2023, 18:30 • Sporthalle Ruebisbach • Pohár mistrů (ženy) • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Ve švýcarské Sporthalle Ruebisbach se mezi týmy Kloten Dietlikon Jets a ČPP Bystroň Group Ostrava odehraje odvetný zápas ženského Poháru mistrů.
     


    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

    Ostravské florbalistky se do Poháru mistrů kvalifikovaly jako vicemistryně české ligy. V minulé sezóně obsadily po základní části čtvrté místo s bilancí 16-1-0-5 a zajistily si tak čtvrtfinále. V něm slezský tým narazil na FBS Olomouc a po vítězství 4:0 v sérii se snadno posunul mezi nejlepší čtyřku. V semifinále Bystroň Group vyzval Chodov, po obratu ho porazil 4:1 na zápasy postoupil do Superfinále proti Vítkovicím. V O2 Aréně svítilo ve 43. minutě skóre 5:1 pro městského rivala, ten si nakonec výsledek pohlídal a mohl pozvednout pohár pro vítěze ligy. Ostravanky tedy skončily v celkovém pořadí druhé.
     

    Kloten Dietlikon Jets

    Úřadující švýcarský šampion obsadil v základní části druhou pozici s bilancí 13-0-1-4 a postoupil do play-off. Ve čtvrtfinále byl jeho soupeřem Winterthur, ten Kloten bez problémů porazil 4:0 na zápasy a postoupil dál. V semifinále Kloten narazi na Zug a tato série už byla o poznání vyrovnanější, skončila 4:2. Ve finále hraném stejně jako v Česku na jeden zápas se proti Dietlikon Jets postavil po základní části první Zollbruck, Kloten svého soupeře udolal 4:2 a mohl tak slavit zisk mistrovského titulu.
     
    První čtvrtfinálový zápas Poháru mistrů

    Do utkání lépe vstoupil Kloten, který už v 9. minutě vedl 2:0. Ostrava potom převzala iniciativu a na konci přesilové hry se jí podařilo snížit po povedené střele Hudákové. Český tým skvěle vstoupil do druhé třetiny a díky Zagórské vyrovnal stav utkání, obrat v závěru prostřední dvacetiminutovky pak dokonala Kotzurová. V poslední periodě už žádný gól nepadl, takže v odvetě bude Ostravě k postupu do semifinále stačit remíza.

    Ostrava – Kloten 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
    Branky a nahrávky:
    20. Hudáková (Kotzurová), 25. Zagórska (Vrlíková), 39. Kotzurová (Zagórska) – 7. Gämperliová (Metzgerová), 9. Bertiniová (Metzgerová).
    Průběh utkání: 0:2, 3:2.

    Sestavy:

    Ostrava: Tomšová (Hrišková) – Rybičková, Sigmundová, Bínová, Včelná, Hudáková, Golombová – Vrlíková, Zagórska, Kotzurová, Hurníková, Chalupová, Gajdečková, Vojtěšková, Blažková, Pudišová, Bačová, Hudáková, Feiková.
    Trenér: Jakub Robenek.

    Kloten: Nieminenová (Werzová) – Bertiniová, Sundbergová, Jeyabalasingamová, Stettlerová, Rüeggerová, Geiserová – Gämperliová, Piispaová, Metzgerová, Edizová, Wielandová, Wicková, Schmuckiová, Suterová, Mikkolaová, Behluliová.
    Trenér: Julia Suterová.

    Rozhodčí: Tomáš Kostinek a Martin Reichelt.
    Diváci: 428.
    Program českých týmů v soutěži
     
    Úvodní sestavy:

    Kloten Dietlikon Jets: Nieminenová (Werzová) – Geiserová, Bertiniová, Rüeggerová, Jeyabalasingamová, Sundbergová, Stettlerová – Wielandová, Gämperliová, Edizová, Metzgerová, Behluliová, Piispaová, Wicková, Suterová, Schmuckiová, Mikkolaová.
    Trenér: Julia Suterová.

    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Tomšová (Hrišková) – Rybičková, Sigmundová, Bínová, Včelná, Golombová, P. Hudáková – Vrlíková, Zagórska, Kotzurová, Hurníková, Chalupová, Gajdečková, Vojtěšková, Blažková, Pudišová, Bačová, K. Hudáková, Feiková.
    Trenér: Jakub Robenek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:13
    Ostravanky se švýcarského prostředí nezalekly a hned v úvodu si vytvořily dvě šance. Pavlínu Bačovou vychytala Werzová a Nikola Chalupová mířila v novém útoku zřejmě do tyče.
     
    02:57
    Veronika Rybičková chybovala v rozehrávce a Sindy Rüeggerová stála přímo před brankou. Veronice Tomšové chtěla nasadit jesle, ale gólmanka ostravského celku sklapla nohy včas.
     
    04:24
    Stále aktivnější klotenské hráčky si našly palebnou pozici na levém křídle, odkud Tomšovou zkusila prostřelit Laila Edizová.
     
    05:54
    Na vlastní polovině kombinující hráčky Ostravy trpělivě hledají cestu vedoucí hlouběji do pole.
     
    06:59
    A to se povedlo. U pravého mantinelu pak měla prostor Kristina Hudáková, její střela na zadní tyč ale pouze prosvištěla kolem branky.
     
    08:22
    Anna Včelná obětavě zblokovala ránu Niny Metzgerové, v pokračující akci se Veronika Tomšová ohlédla za střelou z osy hřiště.
     
    09:41
    V útoku Ostravě. Rozehrávka z rohu hřiště a Denisa Kotzurová střílející jen do obránkyně. Potom to ještě z pravé strany chtěla zkusit Paulína Hudáková, ale míček jí sjel při zakončení z čepele.
     
    11:13
    Kloten Dietlikon Jets právě vstřelil branku!
    To je škoda! Pasivně hrající Ostravanky nechaly dostatek místa ANDREJI GÄMPERLIOVÉ a ta k radosti domácího publika střelou mimo dosah Tomšové otevírá skóre. Bez asistence.
    11:13 Andrea GÄMPERLIOVÁ - 1:0
     
    13:40
    Kloten měl na florbalce uklidňující gól! Proti zblízka zakončující Leonii Wielandové zasáhla Tomšová a z úhlu pohotově dorážející Sindy Rüeggerová rozvlnila boční síť.
     
    15:23
    Dva metry za půlící čárou faulovaná Karolína Bínová, Bystroň Group Ostrava rozehraje z klidu.
     
    16:06
    Defenziva Ostravy pozvala Saru Piispaovou na den otevřených dveří, situaci naštěstí dobře vyhodnotila Veronika Tomšová a rychlým startem z branky spoluhráčky podržela.
     
    17:24
    Malwina Zagórska si v útočném rohu hřiště pokryla míček tělem před Chiarou Bertiniovou a ta ji faulovala.
     
    17:52
    O chvíli později to zkusila Karolína Sigmundová, ale trefila jen před sebou postavenou soupeřku.
     
    19:00
    Leonie Wielandová se zbavila dvou soupeřek a nabila Laile Edizové, která střelou bez přípravy z pravé strany neprostřelila obranný val.
     
    19:35
    Ještě jeden pokus stihly hráčky Klotenu. Jmenovitě Ida Sundbergová, jejíž štiplavou ránu Veronika Tomšová vyrazila před sebe. Následně vznikl menší závar, který Ostravanky naštěstí dokázaly rozptýlit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Ostravanky se švýcarského prostředí nezalekly a hned v úvodu měly dvě šance, Pavlínu Bačovou ale vychytala Werzová a v novém útoku mířila Nikola Chalupová zřejmě do tyče. Pak však florbalistky FBC hrály místy pasivněji, což se jim vymstilo ve 12. minutě, kdy k radosti domácího publika otevřela skóre Andrea Gämperliová. Kloten měl na florbalce i uklidňující gól, ale proti zblízka zakončující Leonii Wielandové zasáhla Tomšová a z úhlu dorážející Sindy Rüeggerová rozvlnila pouze boční síť. Defenziva Ostravy pak pozvala Saru Piispaovou na den otevřených dveří, situaci naštěstí dobře vyhodnotila Tomšová a rychlým startem z branky spoluhráčky podržela. Po úvodní třetině tak platí stav 1:0.
     
    Střely na branku: 10:4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Kloten v útoku, diagonální přihrávka autorky gólu Gämperliové na pravou stranu neprošla.
     
    21:32
    Domácí si vyměňují střídavě krátké a dlouhé přihrávky ve snaze proniknout hlouběji do pole.
     
    22:03
    A to se povedlo. Nahrávku na pravé křídlo pak dostala Sara Piispaová, ale hbitě přesunující se gólmanku ostravského celku nepokořila.
     
    22:59
    Zleva to zkoušela Nikola Chalupová, bohužel pro ČPP Bystroň Group neměla přesnou mušku.
     
    23:25
    To Markéta Vrlíková o chvíli později ano, ale mířila jen do míst, v nichž se vyskytovala Krista Nieminenová.
     
    24:07
    Denisa Kotzurová v usilovném souboji s Chiarou Bertiniovou. Balonek šel přes mantinel a získaly ho Ostravanky. Ty rozehrají z vlastní poloviny hřiště.
     
    25:03
    Ztráta míčku zapříčinila protiakci, přihrávku před poloprázdnou branku zblokovala Karolína Bínová.
     
    25:40
    Agilní Andrea Gämperliová chtěla vstřelit druhý gól. Domácí hráčka si proto navedla míček do střelecké pozice, ale mířidla tentokrát nesrovnala přesně.
     
    27:07
    Vyloučení v týmu Kloten Dietlikon Jets:
    Laila Edizová – 2 min., sekání.
     
    27:32
    Linda Pudišová čekala na přihrávku, ale míček na ni neprošel. Kloten brání urputně.
     
    28:02
    Na tohle pozor, Andrea Gämperliová útočila při vlastním oslabení, ale Karolína Sigmundová ji dohnala.
     
    28:40
    Ostrava zpět v ofenzivě. Denise Kotzurové střela nesedla a početní výhodu nevyužila ani Pavlína Bačová.
     
    29:07
    Kloten Dietlikon Jets v plném počtu.
     
    30:33
    Střelu Leonie Wielandové kdosi vychýlil až za zadní mantinel. Kloten rozehraje z rohu hřiště.
     
    30:50
    Ostravanky tenhle atak ustály a zavítaly dopředu, pak se ale samy vyhnaly zpátky a začínají od píky.
     
    32:15
    Teď zazlobila Lea Suterová! Z levé strany měla otevřený výhled na branku, její křižnou ránu k tyči Tomšová vytěsnila dlaní levé ruky.
     
    33:41
    Markéta Vrlíková uháněla dopředu a pod tlakem vracející se soupeřky bohužel vystřelila mimo.
     
    34:41
    V defenzivě bezchybný Kloten nedokázala prorazit ani Nikola Chalupová, její pokus zblokovala Sara Piispaová.
     
    36:09
    Sara Piispaová okamžitě zdvojená, před střídačkami ji kompletně odzbrojila Natálie Hurníková.
     
    37:24
    Kristina Hudáková za svou brankou podržela míček a soupeřku tím přinutila k faulu.
     
    37:53
    Teď už Kloten vybojoval míček v souladu s pravidly. Sindy Rüeggerová uháněla levým křídlem, načež zvedla hlavu a vypálila kolem bližší tyče.
     
    39:11
    Kloten Dietlikon Jets právě vstřelil branku!
    Kloten bohužel dává uklidňující gól!. Po chybě soupeřky v rozehrávce se na vlastní polovině chopila míčku ANDREA GÄMPERLIOVÁ, zprava se rozeběhla na střed a svou střelu poslala kolem pravé ruky Tomšové. Bez asistence.
    39:11 Andrea GÄMPERLIOVÁ - 2:0
     
    39:31
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Rychlá odpověď MARKÉTY VRLÍKOVÉ a Ostrava je v kontaktu! Hráčka FBC to udělala mazaně, zleva oběhla branku a těžko chytatelnou střelou z úhlu nad pravé rameno snížila stav utkání. Asistence: Anna Včelná.
    39:31 Markéta VRLÍKOVÁ - 2:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    To nejzajímavější ze druhé části se stalo v jejím závěru. Nejprve Andrea Gämperliová svým druhým gólem poslala Kloten do trháku, aby Markéta Vrlíková vzápětí snížila na minimální rozdíl. Škoda, že předtím Ostrava nevyužila přesilovku, která jí mohla zajistit vyrovnání. O to se FBC vynasnaží v závěrečné tercii.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:24
    Po mantinelu rozběhnuté Céline Stettlerové skvěle zatarasila cestu Pavlína Bačová.
     
    42:40
    Na postu pravé obránkyně se o slovo přihlásila Ida Sundberg a po přenesení hry mířila na přední tyč, po bloku soupeřky přeskočil míček mantinel.
     
    43:36
    A další blok, po kterém tentokrát kroutí hlavou Taimi Mikkolaová.
     
    45:08
    Kloten Dietlikon Jets právě vstřelil branku!
    Ale ne, na brankovišti zapomenutá MARCIA WICKOVÁ po asistenci Suterové procedila míček pod tělem gólmanky a domácí florbalistky znovu vedou o dvě branky. Asistence: Lea Suterová.
    45:08 Marcia WICKOVÁ - 3:1
     
    47:35
    Klotenské hráčky po uklidňující trefě tlačí výběr Ostravy, to se musí změnit.
     
    48:38
    Jenže na vlastní polovině vzala míček Marcia Wicková a zprava si ho navedla na levou stranu hřiště, kde její ránu zblokovala Karolína Bínová.
     
    48:57
    Podklouznutí Markéty Vrlíkové v nejméně vhodnou chvíli nedokázala Sara Piispaová potrestat, skvělým zákrokem jí v tom zabránila Veronika Tomšová.
     
    50:23
    Sara Piispaová ještě jednou, tentokrát jí ale střela nesedla, což Tomšové zákrok značně usnadnilo.
     
    51:27
    Nina Metzgerová v brejku. Ostravanky se však stihly vrátit a situaci zachránily.
     
    52:00
    Nikola Chalupová měla na čepeli své florbalky kontaktní gól! Ostravská hráčka Nieminenovou překvapila střelou z úhlu a brankářka Dietlikon Jets tenhle pokus vyrazila do břevna.
     
    52:40
    Ve skrumáži před ostravskou brankou Laila Edizová dorazila míček do sítě. Rozhodčí však ukazují, že tenhle gól neuznají. Porušeno bylo totiž pravidlo o vysoké holi.
     
    54:13
    Klotenskou rozehrávku napadající Malwina Zagórska běhá sem a tam, míček však ne a ne ukořistit.
     
    54:46
    Domácí tým se posunul vpřed a vzápětí Andrea Gämperliová útočila na hattrick! Do dráhy její střely položila hůl jedna z Ostravanek a šance FBC žije.
     
    55:55
    Ostrava zkouší hru bez brankářky.
     
    56:05
    Po střele z poloviny hřiště do opuštěné branky nechybělo moc, aby Kloten vedl 4:1.
     
    56:20
    Veronika Tomšová je zpátky v brance.
     
    57:15
    Florbalistky Dietlikon Jets drží míček na svých holích, tudíž Ostravanky nemohou hrát power-play.
     
    57:49
    Jen co se Ostravanky zmocnily balonku, šla Tomšová zase z branky. Tu se pak Leonie Wielandová snažila trefit bekhendem, ale pod tlakem to nesvedla.
     
    58:32
    V přerušené hře si Jakub Robenek bere oddechový čas. Dokáže své svěřenkyně povzbudit ke snížení?
     
    58:42
    Kloten Dietlikon Jets právě vstřelil branku!
    Sara Piispaová přihrávkou po mantinelu přehodila balonek přes hůl jedné ze soupeřek a NINA METZGEROVÁ ho při ostravském power-play bez problémů dovezla do opuštěné branky. Asistence: Sara Piispaová.
    58:42 Nina METZGEROVÁ - 4:1
     
    Konec základní hrací doby.
     
    V prodloužení gól nepadl, o postupujícím do semifinále Poháru mistryň rozhodnou samostatné nájezdy.
     
    1. série
    1:0
    Andrea GÄMPERLIOVÁ proměňuje.
    Andrea GÄMPERLIOVÁ
     
    1. série
    1:1
    Kristina HUDÁKOVÁ proměňuje.
    Kristina HUDÁKOVÁ
     
    2. série
    2:1
    Sara PIISPAOVÁ proměňuje.
    Sara PIISPAOVÁ
     
    2. série
    2:1
    Karolína SIGMUNDOVÁ neproměňuje.
    Karolína SIGMUNDOVÁ
     
    3. série
    2:1
    Marcia WICKOVÁ trefuje tyč!
    Marcia WICKOVÁ
     
    3. série
    2:1
    Denisa KOTZUROVÁ neproměňuje.
    Denisa KOTZUROVÁ
     
    4. série
    2:1
    Céline STETTLEROVÁ také trefuje tyč!
    Céline STETTLEROVÁ
     
    4. série
    2:1
    Paulína HUDÁKOVÁ vystřelila mimo.
    Paulína HUDÁKOVÁ
     
    5. série
    2:1
    Esther JEYABALASINGAMOVÁ ani nezakončila.
    Esther JEYABALASINGAMOVÁ
     
    5. série
    2:1
    Veronika RYBIČKOVÁ trefuje tyč a FBC ČPP Bystroň Group Ostrava končí v Poháru mistryň ve čtvrtfinále, zatímco Kloten Dietlikon Jets se raduje z postupu.
    Veronika RYBIČKOVÁ
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání přihlíželo 428 diváků.
     
    Florbalistky FBC ČPP Bystroň Group Ostrava nenavázaly na domácí výhru a v odvetě ve švýcarské Sporthalle Ruebisbach tentokrát na Kloten nestačily. Za stavu 1:1 na zápasy se po bezgólovém prodloužení šlo na samostatné nájezdy. V nich byl úspěšnější Kloten, který v Poháru mistryň slaví postup do semifinále. (21:09:54)

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 12. Gämperliová, 40. Gämperliová, 46. Wicková (Suterová), 59. Metzgerová (Piispaová) – 40. Vrlíková (Včelná)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Andrea Gämperliová (KBU)
    1:1   Kristina Hudáková (BGR)
    2. série:
    2:1   Sara Piispaová (KBU)
    2:1   Karolína Sigmundová (BGR)
    3. série:
    2:1   Marcia Wicková (KBU)
    2:1   Denisa Kotzurová (BGR)
    4. série:
    2:1   Céline Stettlerová (KBU)
    2:1   Paulína Hudáková (BGR)
    5. série:
    2:1   Esther Jeyabalasingamová (KBU)
    2:1   Veronika Rybičková (BGR)


    Kloten Dietlikon Jets: Nieminenová (Werzová) – Geiserová, Bertiniová, Rüeggerová, Jeyabalasingamová, Sundbergová, Stettlerová – Wielandová, Gämperliová, Edizová, Metzgerová, Behluliová, Piispaová, Wicková, Suterová, Schmuckiová, Mikkolaová.
    Trenér: Julia Suterová.

    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Tomšová (Hrišková) – Rybičková, Sigmundová, Bínová, Včelná, Golombová, P. Hudáková – Vrlíková, Zagórska, Kotzurová, Hurníková, Chalupová, Gajdečková, Vojtěšková, Blažková, Pudišová, Bačová, K. Hudáková, Feiková.
    Trenér: Jakub Robenek.

    Diváci: 428
    Kloten 1 1 Ostrava
    #1 Sobota 16.09.2023 • 18:30
    Ostrava - Kloten 3:2
    #2 Sobota 23.09.2023 • 18:30
    Kloten - Ostrava 4:1 po s.n. (2:1)
    bahis siteleri