Česko – Řecko 14:0 (kon.)
konec
1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
Řecko
Řecko
0
0
0
0
0
0
0
 
0
2
3
Česko
Česko
1
0
1
9
0
3
x
 
14
10
0
Pondělí 25.09.2023, 17:40 • Arrows Ostrava • Mistrovství Evropy • Skupina A
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:55:10)
     
    Český reprezentační tým byl v tomto utkání pasován do role favorita, kterou potvrdil do puntíku. Už v dohrávce první směny se dostali do jednobodového vedení. Nejlepší pálku předvedli Češi ve čtvrté směně, když nasázeli rovnou devět bodů, čímž rozhodli o osudu dnešního duelu. Homeruny se na dnešní výhře podíleli Eric Sogard a Willie Escala. Skvěle si počínala česká obrana v čele s Ondřejem Satoriou, která nepovolila Řecku ani jeden bod, vlastně se řečtí hráči nedokázali dostat ani na druhou metu... Zápas nakonec skončil už po sedmi směnách rozdílem. Zítra budou čeští hráči bojovat se Španělskem o první místo v tabulce.
     
    Konec zápasu.
     

    A je konec! Poslední aut zahrává Marek Chlup, který chytá vysoký míč pár metrů od plotu!
     

    Jenže česká obrana má na single řeckého týmu pokaždé stejnou odpověď v podobě dvojautu! Znovu po ose druhá meta – spojka – první meta.
     

    Řecký pálkař se do toho hned opřel a poslal tvrdou ránu po pravé straně. Je z toho obsazená jednička a Tom Roulis dnes zapsal už druhý úspěšný odpal.
     
    Začátek 7. směny.
     

    Petr Zýma znovu bojoval na pálce až do plného stavu. Tentokrát ale poslední míč prošvihl a je z toho strtkeout.
     

    Vojtěch Menšík vyslal dobrou ránu do levého pole. Bill Angelo Les sice po míči skočil, jenže na něj nedosáhl. Český hráč tak dobíhá až na druhou metu.
     

    Český útok ale ještě nekončí! Arnošt Dubový vybojoval ještě metu zdarma a obsazuje jedničku.
     

    Filip Smola poslal svůj odpal přesně na spojku a Roulis přihazuje na první metu naprosto přesně.
     

    Willie Escala poslal těžký odpal směrem k jedničce. Ten sice Řekové zahráli, ale Mužík doběhl pro bod.
     

    Nádherná rána Martina Mužíka, která proskákala kolem třetí mety! Nejprve z toho byl jen double, jenže špatný příhoz na domácí metu přehodil kečra! Domu tak doběhl i Matěj Menšík a Martin Mužík zůstává na trojce.
     

    Matěj Menšík poslal daleký odpal skoro až k plotu, navíc se trefil parádně před centra. Daniel Vavruša navíc dobíhá až na třetí metu!
     

    Daniel Vavruša si nakonec vybojoval metu zdarma, Češi ještě mohou dovést nějaké body.
     
    Nicholas John Spiliotis se z levého pole přesouvá na nadhoz. Proti němu se poprvé v utkání představí na pálce Daniel Vavruša.
     
    Dohrávka 6. směny.
     

    No, řečtí pálkaři se dnes nemohou prosadit na dobře házejícího Satoriu, ani na českou obranu. Neophytou odchází na střídačku jen se strikeoutem.
     

    Ani další řecký pálkař není úspěšný a český tým si jde za výhrou po sedmi směnách... Tentokrát to byl takový jemný lob na trávu, který chytá Escala.
     

    Antonio Torres sice vyslal celkem tvrdý odpal, ale přesně do rukavice Vojtěcha Menšíka.
     
    Začátek 6. směny.
     

    Marek Chlup vyslal hodně vysoký odpal. Už nebyl ale tak daleký a ze vzduchu jej chytá Torres.
     

    Petr Zýma nám v páté směně nahradil Sogarda na pálce. Kapitán českého týmu bojoval jako lev a vybojoval si metu zdarma. Je tu obsazená jednička.
     

    Vojtěch Menšík odpálil na Dudunakise, který v běhu míč chytá a hraje na jedničku včas.
     

    Arnošt Dubový kontaktoval druhý nadhoz a poslal jej mezi vnitřní a zadní pole. Spojka Řeků ovšem míč doběhla a chytá jej ze vzduchu, první aut.
     
    Dohrávka 5. směny.
     

    Jenže česká obrana následně hraje druhý dvojaut v zápase! Parádní defenzíva Čechů.
     

    Spiliotis ovšem trefuje tentokrát Satoriův nadhoz náramně a trefuje se až do zadního pole. Matěj Menšík zkusil i příhoz na jedničku, ale Řek tam byl včas.
     

    Na české straně znamená první pálkař první aut. Znovu se obnovila spolupráce mezi Menšíkem a Mužíkem.
     
    Začátek 5. směny.
     

    Až nyní zahrávají třetí aut Řekové. Smola poslal vysoký odpal do pravého pole, který chytá Caras ze vzduchu.
     

    A máme tu další homerun českého celku, paráda! Willie Escala se opřel do nadhozu a posílá ho za plot v pravém poli. Češi mají náskok už jedenácti bodů a mohou přemýšlet o dřívějším konci.
     

    Martin Mužík předvádí sebeobětování odpal. Hondro Torres sice musel pro míček skočit, ale zahrál to skvěle. Domu ale dobíhá Marek Chlup.
     

    Yanni Orfanidis trefuje hned druhé pálkaře v podobě Matěje Menšíka. Češi mají zase obsazené mety.
     

    Martin Červenka se s tím ale vůbec nemazal! Poslal hned první nadhoz ranou do zadního pole a odpaluje double! Další dva body pro Čechy!
     
    Asi není překvapení, že český hlavní trenér střídá nadhazovače. Yanni Orfanidis nahrazuje Kountise.
     
    Marek Chlup si nakonec vystál metu zdarma, i když na něm byla vidět chuť odpálit. Pro český tým je to ale další bod do statistik, stále jen jeden aut.
     
    Marek Chlup bojuje, jelikož zde máme plný stav. Poslední tři nadhozy znamenaly tři foul bally.
     

    Eric Sogard ovšem odpálil ránu jen na jedničku. Ari Sechopoulos udělal to nejlepší, co mohl. Poslal totiž míč na domácí metu a Filip Smola to nemohl stihnout.
     

    Vojtěch Menšík je trefen nadhozem! Češi mají plné mety, navíc bez autu. Na pálku jdou navíc naši siloví pálkaři – Sogard, Chlup a Červenka!
     

    Arnošt Dubivý se s tím také nemazal a Češi mají obrovský tlak. Je z toho další double a česká reprezentace má znovu obsazenou dvojku a trojku.
     

    Taktéž Filip Smola se trefuje podél lajny a pro český celek jsou z toho dva body! Sechopoulos sice po míči skočil, ale nedosáhl na něj.
     

    Krásná rána Willieho Escaly podél pravé lajny znamená dvoumetrový odpal! Češi mají obsazenou druhou a třetí metu bez autu.
     

    Martin Mužík sice neměl dobrý stav, když měl dva striky. Následovaly ale čtyři špatné nadhozy a česká jednička vybojovala dnes už druhou metu zdarma.
     
    Dohrávka 4. směny.
     

    Vojtěch Menšík je dnes hodně zaměstnaným mužem na druhé metě. I nyní na něj letěl tvrdý odpal, ale český druhometař míč chytá a v pohodě hraje na jedna.
     

    Jenže Češi následně zahráli double! Odpal Carase zamířil přesně na Vojtu Menšíka, který ve spolupráci s Escalou hraje aut na dvojce a čeká spojka stíhá i přihodit na jedničku, paráda!
     

    Tady se nakupilo hned několik chyb v obraně na české straně. Tom Roulis je tak prvním běžcem na metách v podání Řecka.
     
    Začátek 4. směny.
     

    Třetí směna je za námi, jelikož Matěj Menšík si jen prohlédl třetí strike, takže je strikeout.
     

    A během chvilky je zde i druhý. Martin Červenka sice poslal daleký odpal, jenže do rukavice pravého polaře.
     

    Třetí pálka českého pořádní následně poslal tvrdý odpal o zem, ale trefil přesně třetího metaře, který stíhá přihodit na první větu včas. Je tu první aut.
     
    Velká škoda! Marek Chlpu vyslal parádní ránu do levého pole, jenže míč šel jen do foul ballu.
     
    A už je to o dva body! Největší hvězda českého týmu v podání Erica Sogarda totiž odpaluje homerun! Dočkáme se dnes ještě nějakého?
     
    Dohrávka 3. směny.
     

    Další tři dálkaři znamenají další tři auty, to je paráda české defenzivy! Torres sice vyslal odpal až k levému plotu, jenže tam tentokrát zasáhl Arnošt Dubový.
     

    Panagiotis Michael Dudunakis vyslal pěknou ránu do zadního pole. Marek Chlup ale stihl doběhnout skoro až k plotu a míč chytit ze vzduchu.
     

    Antonio Torres vyslal tvrdý odpal po pravé lajně, ale Martin Mužík míč zaklekl a sám si zahrál aut na jedničce. Další dobrý start české obrany do směny.
     
    Začátek 3. směny.
     

    Tak tato dohrávka druhé směny byla hodně rychlá. Vojtěch Menšík se opřel do prvního míče, jenže našel jen rukavici Carase, který hraje druhý aut ve směně.
     

    Arnošt Dubový předvedl něco podobného. Sice neměl tak daleký odpal, jenže byl chycen ze vzduchu středním polařem. Češi už ale otočili svůj line up.
     

    Filip Smola sice vyslal daleký odpal, kterému nechybělo do homerunu vůbec mnoho! Nakonec jej ale chytá Nicholas John Spiliotis ze vzduchu a hraje první aut.
     
    Dohrávka 2. směny.
     

    Paráda! Český nadhazovač zvládl dvě směny na třináct nadhozů, neskutečné. Znovu mu na strikeout stačily tři nadhozy a Češi mohou jít znovu na pálku.
     

    Nicholas John Spiliotis sice poslal tvrdý odpal, ale Vojtěch Menšík jej dokázal zpracovat na hranici trávy a antuky. Následně včas přihodil a je tu další aut.
     

    Skvělý start Ondřeje Satorii do druhé směny! Tři nadhozy znamenají jeho první strikeout v turnaji!
     
    Začátek 2. směny.
     

    Willie Escala bojoval a dostal se do plného stavu. Nakonec teď musel pálit, avšak jeho vysoký odpal chytá ze vzduchu Nicholas John Spiliotis, je tu třetí aut.
     

    Tentokrát hluboký rodák udržel své nervy na uzdě a stihl zastavit svůj švih. Vybojoval tak metu zdarma.
     
    Je kousíček chyběl Martinu Mužíkovi, aby si připsal nejspíše třímetrový odpal! Nakonec je z toho ale jen foul ball. Velká škoda, pro domácí celek.
     

    Je tu první bod! Matěj Menšík sice vyslal dobrý odpal do středního pole, který mu skvělým zákrokem Torres chytil. Na tento sebeobětování odpal ovšem dobíhá na domácí metu Sogard!
     
    Na pálce je tentokrát Matěj Menšík, který poslal svůj odpal vysoko, ale mimo výsek. Spiliotis se snažil, dokonce skluzem, ovšem na míč nakonec nedosáhl.
     

    Obrovská chyba řecké obrany znamená obsazené všechny mety, Češi to mají nabité! Martin Červenka poslal slabý odpal na nadhoz, který Kountis chytil. Následně ale poslal příhoz o zem a Sechopoulos jej nedokázal zkrotit!
     
    Češi se tak dostávají do skórovací pozice a na pálce je Martin Červenka! Ten včera předváděl parádní výkon proti Rakousku, dokonce odpálil homerun...
     

    Další úspěšný single, tentokrát se o něj postaral Maarek Chlup! Ten se dostal do nepříjemného stavu dvou striků a jednoho baltu, následně si ale počkal na technický nadhoz a poslal jej přesně mezi vnitřní a vnější pole.
     

    Tak to byla parádní rána v podání Erica Sogarda! Ten se trefil přesně mezi levé a střední pole, takže bezpečně obsazuje jedničku. Dále už jít nemohl.
     

    Taktéž nadhazovač Řecka začíná velmi dobře! Vojtěch Menšík sice dotáhl stav ze dvou striků na dva Bally a dva střiky. Pátý nadhoz ale jen prokoukla a rozhodčí píská strike, to je první strikeout duelu!
     
    Dohrávka 1. směny.
     

    Pět nadhozů a tři auty na české straně, to je parádní start pro českou defenzivu! Ari Sechopoulos pálil ke dvojce, kde sebral míč znovu Menšík a hraje na jedna.
     

    Druhý pálka české sestavy odpálil hned první míč, jenže odpálil jej přesně na Martina Mužíka. Ten si míč sebral a sám si šlápnul na jedničku, druhý aut!
     

    A máme zde první aut! Tom Roulis sice kontaktoval míč do pole. Ten však letěl přímo na Vojtěcha Menšíka, který hraje bezpečně aut na jedničce.
     
    Utkání právě začalo.
     
    Základní sestavy:

    Česko:
    1. Vojtěch Menšík – 2B
    2. Eric Sogard – DH
    3. Marek Chlup – CF
    4. Martin Červenka – C
    5. Matěj Menšík – RF
    6. Martin Mužík – 1B
    7. Willie Escala – SS
    8. Filip Smola – 3B
    9. Arnošt Dubový – LF
    Ondřej Satoria – P

    Řecko:
    1. Tom Roulis – SS
    2. Kasey Bond Caras – 2B
    3. Ari Sechopoulos – 1B
    4. Dimitrios Kourtis – DH
    5. Nicholas John Spiliotis – LF
    6. Achilleas Konstantinos Karaiskos – 3B
    7. Antonio Torres – C
    8. Panagiotis Michael Dudunakis – 2B
    9. Hondro Torres – CF
    Jonathan George Kountis – P
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:40.

    Denisa Józsová

    Česko: 1. Vojtěch Menšík – 2B
    2. Eric Sogard – DH (5. směna Petr Zýma)
    3. Marek Chlup – CF
    4. Martin Červenka – C (6. směna Daniel Vavruša)
    5. Matěj Menšík – RF
    6. Martin Mužík – 1B
    7. Willie Escala – SS
    8. Filip Smola – 3B
    9. Arnošt Dubový – LF
    Ondřej Satoria – P (7. směna Jan Tomek)

    Trenér: Pavel Chadim.

    Řecko: 1. Tom Roulis – SS
    2. Kasey Bond Caras – RF
    3. Ari Sechopoulos – 1B
    4. Dimitrios Kourtis – DH (6. směna Bill Angelo Les, LF)
    5. Nicholas John Spiliotis – LF
    6. Achilleas Konstantinos Karaiskos – 3B
    7. Antonio Torres – C
    8. Panagiotis Michael Dudunakis – 2B (6. směna Max Gouoren)
    9. Hondro Torres – CF (6. směna Paul James Neophytou)
    Jonathan George Kountis – P (od 4. směny Yanni Orfanidis, 6. směna Nicholas John Spiliotis)

    Trenér: James Christopher Demetral.

    Rozhodčí: HP – Wessel, 1B – Feuerecker, 3B – Tiihonen.