Jihlava – Pardubice B 1:4 (kon.) | Zlín – Litoměřice 3:4 (1:2 po s.n.) | Znojmo – Poruba 2011 2:7 (kon.)
Sokolov – Přerov 3:0 (kon.) | Frýdek-M. – Vsetín 1:4 (kon.) | Prostějov – Slavia 2:1 (1:0 po s.n.)
Kolín – Třebíč 2:1 (po pr.)
po prodl.
SC Marimex Kolín
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Pondělí 09.10.2023, 18:00 • Zimní stadion města Kolín, Kolín • Chance liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je další kolo Chance ligy a v jeho rámci prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy SC Marimex Kolín a SK Horácká Slavia Třebíč.
     
    SC Marimex Kolín

    Kolínští hokejisté se v tabulce Chance ligy nacházejí na desátém místě se ziskem dvanácti bodů. Připsali si čtyři výhry a pětkrát pak z ledu odešli jako poražený tým. Ve středu urvali tři body ve Frýdku-Místku, kde zvítězili fotbalovým výsledkem 1:0. V sobotu pak na svém ledě vyzvali Prostějov, na který ale nestačili. Jestřábi vyhráli těsně 2:1. Dnes tak budou domácí chtít své zaváhání před svými fanoušky napravit.
     
    SK Horácká Slavia Třebíč

    Rozhodně je ale nečeká nic lehkého. Na kolínský led totiž zavítá Horácká Slavia z Třebíče. Ta je s patnácti body na sedmé pozici a na kozly tak má tříbodový náskok. Třebíčští pětkrát svého soupeře porazili, čtyřikrát pak prohráli. Po středeční prohře 1:3 ve Zlíně v sobotu zabrali a doma porazili 4:2 Frýdek-Místek. A na kolínský led jedou s cílem na tuto výhru navázat a urvat zde nějaké body, nejlépe však všechny.
     
    Vzájemná utkání

    V loňské sezóně se oba týmy utkaly čtyřikrát. A lépe se dařilo Kolínu, jenž vyhrál hned třikrát. Třebíč si připsala jednu výhru.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Marimex Kolín: Soukup (Tichý) – Kolmann (A), Pinkas, Gaspar, Hampl, Naar, Piegl, J. Šedivý – Z. Král (A), Skořepa (C), Dlouhý – Ouřada, Vrhel, Chalupa – Pajer, P. Moravec, Síla – K. Lang, Morong, D. Šedivý.
    Trenér: Jan Šťastný

    SK Horácká Slavia Třebíč: Strmeň (Mičán) – Bořuta, Furch, Štebih, Vodička, Kříž, Poizl, Baláž – Dočekal (A), Bittner (C), Ferda (A) – Vodný, Michálek, Michalčuk – Maty. Svoboda, Berka, Frömel – Matě. Svoboda, Horváth, L. Stehlík.
    Trenér: Kamil Pokorný

    Rozhodčí: Wagner, Kostourek – Štěpánek, Pěkný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Domácí se dostali na kotouč a Zdeněk Král se řítil do útočného pásma, tam byl ale dříve než puk a je z toho postavení mimo hru.
     
    00:40
    Na druhé straně střílel z levého kruhu David Michalčuk, ale trefil jen beton domácího brankáře. Nicméně hosté se stále drží před brankou Jakuba Soukupa.
     
    01:16
    Do ofsajdové pasti se chytili také Kolínští a také je pískáno. Hra se stěhuje do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    02:05
    Matěj Pinkas vyslal nepříjemnou střelu na Jana Strmeně, ten si poradil a připsali si přesný zákrok. Po něm pak hra pokračuje a hosté se snaží projít do další útočné akce.
     
    02:49
    Antonín Bořuta zastavil pokus soupeře a pomohl tak Strmeňovi. Hra pokračuje dále a znovu se Třebíč tlačí do zakončení před domácí brankou.
     
    04:04
    David Michalčuk se dostával do samostatné akce a už se blížil před Jakuba Soukupa, ale nakonec jeho zakončení bylo nepřesné.
     
    04:54
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč:
    Michal Furch – 2 min., hákování.
     
    05:08
    Zdeněk Král napřáhl na pravém kruhu a jeho svižná rána končí na brankáři hostů. Hned na to pálil stejný hráč podobným způsobem znovu, ovšem znovu do připraveného Strmeně.
     
    05:48
    Hosté se dostali na kotouč a hned ho vyhodili až před domácí klec a pošetřili cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    06:54
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    07:15
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín:
    Michael Gaspar – 2 min., hrubost.
     
    07:53
    Martin Dočekal čekal na přihrávku od Antonína Bořuty, nakonec se ale před Soukupem prosadit nedokázal.
     
    08:49
    Miha Štebih nahodil puk před domácí branku, kde ho poté sklepl před Soukupem Šimon Frömel, ale i domácí brankář ukázal svůj um a pokus zneškodnil.
     
    09:15
    Kolín také své první oslabení zvládl a už je v plném počtu.
     
    10:10
    Matěj Morong se neprosadil skrze precizní hostující obranu a domácí pak ztratili puk, který mají hosté a pádí do další útočné akce na druhou stranu.
     
    11:05
    Stanislav Vrhel se protlačil do střely, která byla sražena mimo, ale i dorážka stejného hráče pak končí mimo tři tyče.
     
    11:36
    Na řadě je první komerční přestávka.
     
    12:15
    Adam Dlouhý posílal puk na spoluhráče, ale tuhle souhru narušila hostující obrana, která dostala kotouč na svou stranu. Nicméně po chvilce ho hosté ztratili a akce Kolína pokračuje dále.
     
    12:52
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté se z nenápadné akce prosazují a jdou do vedení. Poizl přenechal kotouč MARKU BERKOVI, který se po pravém křídle prodral do útočného pásma, poté na pravé straně z velkého úhlu nahodil touš před domácí klec, kde načapal Soukupa, kterému kotouč propadl odrazem o beton za jeho záda – 0:1. Asistence: Daniel Poizl.
    12:52 Marek BERKA - 0:1
    Hampl
     
    13:29
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín:
    Jakub Šedivý – 2 min., vražení na hrazení.
     
    14:11
    Antonín Bořuta napřáhl na modré čáře, jeho pokus byl zablokován a sražen k zadnímu mantinelu. Následovala další střela Bořuty, který tentokráte mířil vedle soupeřovy klece.
     
    14:58
    Domácí se osvobodili a poslali puk až před Jana Strmeně, hosté tak zakládají další akci od svého brankáře.
     
    15:29
    Kolín se ubránil a je už kompletní.
     
    15:54
    Kevin Horváth nabral rychlost a snažil se dojet kotouč mířící do pásma soupeře. Je z toho ale pouze zakázané uvolnění, které stěhuje hru zpět před Jana Strmeně.
     
    16:36
    Kolínští se nyní dostali do zámku před soupeřovou klecí, nic z toho ale nevytěžili a Horácká Slavia míří znovu před Jakuba Soukupa.
     
    17:44
    Jakub Naar se snažil zastavit pokus hostů, který stejně nakonec končí u zadního hrazení. Hosté se ale stále drží před Soukupem a kombinují před jeho svatyní.
     
    18:31
    Zdeněk Král nabil na levou stranu pro Matěje Chalupu, ten v blízkosti Strmeně poslal pokus jen vedle protější tyče.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:20
    Kryštof Ouřada se otočil a vystřelil z hrany levého kruhu, jeho švih ale končí na pozorné hostující obraně. Následně pak puk ukryl Strmeň a hra je přerušena.
     
    19:47
    Ještě se vhazovalo před brankou Jana Strmeně, kde vybojovali puk hosté a vytáhli ho do středního pásma. Už to vypadá, že se v této části hry nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V osmé minutě šli do vedení hosté, když Marek Berka z těžkého úhlu překvapivě dostal kotouč za záda domácího brankáře a Třebíč je tak od té doby ve vedení 1:0. Domácím se nepovedlo vyrovnat a do druhé třetiny tak půjdou s jednobrankovou ztrátou.
     
    Střely na branku: 8 – 7
     
    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Zdeněk Král našel přihrávkou najíždějícího Josefa Skořepu, druhý jmenovaný se však před Janem Strmeněm neprosadil.
     
    21:10
    Na druhé straně se pak do akce dostali hosté, David Michalčuk v blízkosti Jakuba Soukupa vystřelil, ten ale jeho pokus pokryl a kotouč hned posílá spoluhráčům.
     
    21:59
    René Piegl vyzkoušel pozornost Jana Stremeně, na kterého vyslal táhlou střelu, ale hostující brankář sklapl betony a kotouč za svá záda nepustil.
     
    22:41
    Branka hostů je posunutá a hra je zastavena. Poté bude umístěna zpět do svého postavení.
     
    23:06
    Z dálky nebezpečně vystřelil Antonín Bořuta, jeho švih ale končí jen na zadním mantinelu, který zaduněl.
     
    24:02
    Soukup zachytil kotouč a hned ho rychle rozehrál svým spoluhráčům, kteří se derou do útočné akce, kterou táhne po levé straně Josef Skořepa.
     
    24:49
    Rozehrávku Matěje Chalupy dostal k sobě Petr Vodička a hosté se poté dostávají znovu do útočné akce.
     
    25:09
    Lukáš Pajer byl v obrovské šanci před hostující klecí, ve vyložené šanci ale netrefil zařízení, které jen orazítkoval a hosté tak stále vedou rozdílem jediného gólu.
     
    26:18
    Po chvilce se role otočily, do akce šli hosté, ale Antonín Bořuta u modré čáry jen promáchl a nezakončil. Hned poté otočili domácí hru, ale Strmeň nemusel zasahovat.
     
    26:40
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    26:50
    Z pravého kruhu to švihem zkusil Kryštof Ouřada, ale jeho svižná rána končí na zákroku Jana Strmeně.
     
    27:40
    Závar před hostující brankou, několik hráčů Kolína se snažilo procpat puk za brankovou čáru, ale nepovedlo se. Jan Strmeň má puk pod lapačkou a zastavuje hru.
     
    28:20
    Do prostoru mezi kruhy si najel David Michálek a jeho pohotová střela končí vedle protější tyče.
     
    29:24
    Kevin Horváth si sjížděl do prostoru mezi kruhy, ale přihrávky se nedočkal. Následně pak obrana Kolína dostává hru zase ven z obranného pásma.
     
    30:15
    Jsme za polovinou řádné hrací doby, Kozlové se nyní dostali znovu do slibného zakončení, ale to znovu nekončí za zády Jana Strmeně.
     
    31:04
    Martin Dočekal nadvakrát vystřelil před Jakubem Soukupem, domácí brankář si však připsal další skvělý zákrok a svůj tým podržel.
     
    31:44
    Dalekonosná střela Mihy Štebiha, ta končí mimo tři tyče. Hned na to se hosté vrátili zpět před Jakuba Soukupa, ale nedaří se jim navýšit své hubené vedení.
     
    32:20
    Následuje další komerční pauza.
     
    33:24
    Kolínští znovu natlačeni před hostující brankou, mezi kruhy švihem pálil Stanislav Vrhel, ale o ní dobře věděl Vrhel a lapil ji.
     
    34:02
    Soukup rozehrál puk mezi své spoluhráče, ti se poté dostali opět do soupeřova teritoria, kde hosté akci Kolína ubránili a hned na to pak otáčejí znovu hru.
     
    35:08
    Na druhé straně si podobně počínali hráči Třebíče, kteří také ohrožovali Soukupa, ten si ale poradil a po zisku puku pak hru zastavuje. Buly po jeho levé ruce.
     
    35:34
    Michal Vodný se po levé straně protlačil ke střele na levé straně, ale ta šla jen do připraveného Jakuba Soukupa.
     
    36:47
    Gaspar z pravé strany švihl do puku a trefil síťku hostující branky, ovšem pouze tu boční.
     
    37:25
    Kryštof Ouřada střílel zblízka, poté zakročil Strmeň betony a dorážka Michaela Gaspara pak končí v moci hostujícího brankáře, který nechává hru přerušit.
     
    37:56
    Na druhé straně se pokoušeli o další střelu hosté, ale počínali si podobně jako jejich soupeř před malou chvílí na protější straně kluziště.
     
    38:33
    Blíží se konec druhé třetiny, která toho zatím moc nepřinesla. Hosté stále drží těsný náskok, ale moc šancí k jeho navýšení neměli.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:32
    David Michalčuk si nabruslil do levého kruhu a z nápřahu pak vyslal tvrdou ránu, kterou ukrývá do své výstroje Jakub Soukup a hra je zastavena.
     
    39:43
    Hosté mají puk, ale už to vypadá, že se prostřední část hry jen dohrává.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí, v něm jsme se nedočkali žádné branky, ale velké šance ano. Pajer totiž v ložence před prázdnou klecí trefil protější vnitřní tyč. Po čtyřiceti minutách hry tak na ukazateli skóre svítí stav 0:1 a hosté stále hájí tento výsledek. Uvidíme, co nám ještě nabídne třetí dějství, které začne přibližně v 19:35.
     
    Střely na branku: 22 – 12
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Vhazovalo se před kolínskou brankou, kam se natlačil Martin Dočekal, ale jeho přízemní pokus končí opět na pozorném Jakubu Soukupovi.
     
    41:01
    Kryštof Ouřada pálil z otočky, ale Miha Štebih jeho pokus dobrým obranným zákrokem zastavil.
     
    41:53
    Z bekhendu se do zakončení mezi kruhy dostal Marek Berka, svůj druhý gól v utkání však nepřidal. Jakub Soukup tak má puk ve své moci.
     
    43:10
    Domácí sebrali puk v obranném pásmu a okamžitě s ním zamířili na druhou stranu, ve středním třetině však o něj zase přišli.
     
    44:21
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Domácí vyrovnávají na 1:1. Tentokráte se LUKÁŠ PAJER už nemýlil a svou střelu z levého kruhu skrze obranu soupeře pak dostal do protějšího horního rohu hostující klece. Asistence: Petr Moravec.
    44:21 Lukáš PAJER - 1:1
    Hampl
     
    44:59
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín:
    Zdeněk Král – TS, hákování.
     
    44:59
    Po faulu Krále na Michala Vodného bylo nařízeno trestné střílení. Sám Vodný se pak ujal nájezdu, dostal se do těsné blízkosti domácí branku, kde vymíchal Soukupa, pak ale touš poslal jen těsně vedle jeho tyče.
     
    46:06
    Jan Strmeň dostal puk do lapačky po další střele soupeře a podržel svůj tým.
     
    47:09
    Z pravé strany nebezpečně vystřelil David Michálek a do akce musel jít u své tyče Jakub Soukup. Ten poté nechal hru přerušit a buly bude vhozeno po jeho levé ruce.
     
    48:11
    Petr Moravec napřáhl na levé straně, jeho zvednutý pokus však končí jen nad břevnem branky Jana Strmeně.
     
    49:22
    Gaspar pálil z pravého kruhu, do akce šel Jan Strmeň, jenž si připravil další přesný zákrok a hra je bleskově přerušena. Buly po jeho levé ruce.
     
    50:29
    Polovina třetí třetiny je pryč a stále se hraje nerozhodně 1:1. Domácí po srovnání přidali a nyní jsou to oni, kdo se více tlačí do zakončení.
     
    52:02
    Třebíčští se dostali před soupeřovu klec, ale před Jakubem Soukupem nic nevymysleli. Místo toho pak na druhé straně čelili další akci soupeře.
     
    53:29
    Buly po pravé ruce Strmeně, domácí se pokusí ohrozit jeho branku, když mají možnost si tam pobyt ještě prodloužit.
     
    54:16
    Bittner sebral puk v pásmu Třebíče a uháněl s ním před domácí klec. Ale tam neměl nikoho, komu by přihrál a rázem tak bylo po slibné hostující šanci.
     
    55:42
    Matěj Chalupa se dostal do zakončení před Strmeněm, ten sice nevěděl, kde je puk, nakonec ale končí mimo tři tyče.
     
    56:20
    Čím dál více to vypadá, že duel, který moc atraktivity nepobral, půjde do nastavené hrací doby.
     
    57:34
    Jakub Soukup si vyšlápl na Bittnerovu střelu, kterou ukrývá a nechává pak hru zastavit. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:43
    Ouřada vybojoval útočnou třetinu, ale domácí se z ní záhy sami vykázali. Nicméně rychle se zase vrátili zpět a operují před Janem Strmeněm.
     
    59:27
    Jan Hampl po pravém mantinelu zamířil do útočného pásma, kde ho zastavila obrana hostů a nedopustila, aby se domácí hráč dostal do zakončení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba neurčila vítěze a následovat tak bude pětiminutové prodloužení ve třech hráčích na každé straně.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:19
    David Michálek se dostal do předbrankového prostoru, ale nepovedlo se mu zakončit před Jakubem Soukupem.
     
    61:18
    David Michalčuk spěchal ze středního pásma do útočného za pukem, ale nakonec se k němu dostal jeden z hráčů Kolína a ten otáčí hru opačným směrem.
     
    62:36
    Stanislav Vrhel poslal puk na Petra Kolmanna, ten mu ho vrátil a prvně jmenovaný pak netrefuje hostující branku.
     
    63:17
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč:
    Michal Vodný – 2 min., podrážení.
     
    63:17
    Domácí si berou oddechový čas a po krátké pauze si pak zahrají přesilovou hru čtyři na tři.
     
    63:50
    Domácí se drží v útočném pásmu a mají snahu rozhodnout zápas. Zatím se hosté brání a nic takového nedopouštějí.
     
    63:57
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a je hotovo. Berou tedy bonusový bod navíc. Kryštof Ouřada poslal kotouč na pravou stranu, kde ho z pravého kruhu střelou z první napálil za záda Strmeně MATĚJ CHALUPA – 2:1. Asistence: Kryštof Ouřada a Josef Skořepa.
    63:57 Matěj CHALUPA - 2:1
    Hampl
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí ve třetí třetině vyrovnali na 1:1 a začínalo se znovu od začátku. Skóre se už ale neměnilo a šlo se do nastavené hrací doby. V ní měli k dispozici přesilovku Kolínští a ti ji využili. Matěj Chalupa rozhodl o dvou bodech pro Kolín dělovkou z pravého kruhu a ukončil zápas.
     
    Střely na branku: 34 – 21
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:24:17)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 45. Pajer (P. Moravec), 64. Chalupa (Ouřada, Skořepa) – 13. Berka (Poizl)


    SC Marimex Kolín: Soukup (Tichý) – Kolmann (A), Pinkas, Gaspar, Hampl, Naar, Piegl, J. Šedivý – Z. Král (A), Skořepa (C), Dlouhý – Ouřada, Vrhel, Chalupa – Pajer, P. Moravec, Síla – K. Lang, Morong, D. Šedivý.
    Trenér: Jan Šťastný

    SK Horácká Slavia Třebíč: Strmeň (Mičán) – Bořuta, Furch, Štebih, Vodička, Kříž, Poizl, Baláž – Dočekal (A), Bittner (C), Ferda (A) – Vodný, Michálek, Michalčuk – Maty. Svoboda, Berka, Frömel – Matě. Svoboda, Horváth, L. Stehlík.
    Trenér: Kamil Pokorný

    Rozhodčí: Wagner, Kostourek – Štěpánek, Pěkný

    Diváci: 575
    bahis siteleri