Tisková konference české futsalové reprezentace př (kon.)
konec
Tisková konference české futsalové reprezentace před zápasem proti Itálii

Pondělí 09.10.2023, 11:10Tiskové konference
     
    Tím také oficiální část tiskové konference končí. Připomínám, že středeční utkání má v hale na Lokomotivě výkop v 19:10.

    Děkuji pozornost, hezký zbytek dne. (11:36:42)
     
    Adam Knobloch: Jsem obrovsky rád, že se nejen v Plzni, ale i na reprezentačním srazu můžu učit od ikon futsalu.
     
    Lukáš Rešetár: Aniž bych chtěl snižovat Pohár SFČR, tak stejně větší váhu má vítězství v lize.
     
    O tom, že v průběhu reprezentačního srazu poslal los čtvrtfinále poháru Poháru SFČR proti sobě Plzeň a Chrudim (hráno již příští úterý):
    Všichni tři se shodují, že atmosféru na srazu to nijak neovlivnilo. Hráče to akorát pobavilo. Někdo to možná přivolal. Nicméně každý se momentálně soustředí na utkání s Itálii a až potom se bude koncentrovat na úterní zápas. Podle Slováčka a Rešetára to může být předčasné finále.
     
    Tomáš Neumann: Nechci být jako kafemlejnek, ale samozřejmě kvalifikaci ovlivnilo i to, že ve Slovinsku nebyla udělena přímá červená karta za likvidační zákrok na Radima Zárubu. Prostě se momentálně víc věcí sešlo a místo toho, abychom měli sedm bodů, tak jsme na nule.
     
    Lukáš Rešetár: Jak v Plzni, tak v Brně je skvělá atmosféra. Víme, že tady diváci chodí. Měl jsem obavy z kulisy proti Španělsku v Praze, ale mile mě překvapila.
     
    Tomáš Neumann: Chleba se lámat ve Slovinsku, kde nám chyběl Tomáš Koudelka kvůli porodu. Chyběl nám i Matěj Slováček. I tak jsme si vytvořili šance, které jsme trestuhodně zahodili. Udělali jsme tam dvě školácké chyby a taková mužstva hrající v této fázi kvalifikace to dokáží potrestat. I když jsme nebyli v nejlepší sestavě, tak jsme hráli dobře. Jak už jsem řekl, chybí nám v této kvalifikaci štěstí. Věřím, že se k nám obrátí někdy jindy.
     
    Matěj Slováček: Slovinsko i Itálie, to byly podobné zápasy. Oba jsme mohli strhnout na svou stranu. Možná ve Slovinsku k tomu bylo blíž, když jsme měli penaltu. Tam jsme byli i lepší. Motivace se hledá hůř, ale pro každého je zážitek zahrát si proti takovému týmu jako Itálii a poměřit se s nejlepšími.
     
    Tomáš Neumann: Na videu jsme si rozebírali chyby v obranné fázi z pátečního duelu. Přičítám to nekoncentraci. V útočné fázi jsme si dnes ukázali jen část, zítra se ji budeme věnovat víc. Okolo třicáté minuty jsme měli velkou možnost utéct, ale neřešili jsme ty situace dobře. Dnes jsme se věnovali obraně a kompaktnosti.
     
    Adam Knobloch: Na Italy bude platit dobrá obrana a být produktivní.
     
    Lukáš Rešetár: V první chvíli jsem byl v závěru zápasu proti Itálii pořádně naštvaný, když jsem se podíval na tabuli a viděl kolik zbývá. Je to taková situace na hraně. I ten stav remízový pro nás ale stejně nic neřešil. O to ta křivda je menší. Potřebovali jsme tam vyhrát. I ten bod by byl málo.
     
    Adam Knobloch: Zákrok, po kterém jsem v pátek nedohrál, byl takový nešťastný. Střílelo mi to od zad do nohy. Po vyšetření v Plzni se vyloučilo vážnější zranění. Je to naražené, jenom bolest. Dá se to překonat.
    Jsem obrovsky vděčný, že dostávám příležitosti reprezentovat Českou republiku. To, že se mi to povedlo takhle brzy, je skvělé a je to jenom motivace do další práce.
     
    Matěj Slováček: V pátek se mi povedlo po dlouhé době skórovat v reprezentaci, ale dojem hatí výsledek, takže radost z gólu moc není. Bylo řečeno, že chrudimská čtyřka vstřelila čtyři branky, ale dodal bych, že jsme čtyři taky dostali. Do středečního zápasu půjdeme naplno a budeme chtít ukázat, že dokážeme porazit takového soupeře jako Itálii.
     
    Lukáš Rešetár: Jak řekl trenér, ve hře je devět bodů, ale reálná šance už asi není. Vzhledem k tomu, že nás čeká ještě zápas ve Španělsku... Nicméně uděláme všechno proto, abychom vrátili Itálii tu porážku. Po prohře v Itálii a celkově před kvalifikačním cyklem jsem vnímal, že to bude můj poslední reprezentační cyklus. Vidím to, že po podzimu skončí moje reprezentační kariéra. Byť jsem před MS 2021 prohlásil, že bude moje poslední, tak jsem doufal, že postoupíme do baráže a moje reprezentační kariéra se ještě protáhne.
     
    Tomáš Neumann: "Obecně jsme asi mimo hru o postup. Postupová matematika hovoří jasně. Odehráli jsme zatím tři zápasy, ve všech jsme byli důstojným soupeřem. Místo sedmi bodů máme nula. Se Španělskem jsme měli vyložené šance, ty jsme neproměnili, měli jsme na bod. Ve Slovinsku jsme měli vyhrát, ale opět jsme doplatili na proměňování vyložených šancí. Proti Itálii jsme v pátek podali asi nejlepší výkon. Nechce se mi ani vyjadřovat k brance deset vteřin před koncem. Zákrok na Tomáše Vnuka byl za mě na žlutou kartu. Rozhodčí pískali velmi dobře, ale řekl jsem jim své. Chceme to ve středu Italům vrátit.
     
    Tiskové konference se zúčastní kouč Tomáš Neumann, kapitán Lukáš Rešetár, hráč Chrudimi Matěj Slováček a Adam Knobloch.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:10.

    Vít Muzikář

    bahis siteleri