Uničov – Zlín 1:2 (kon.) | Kolín – Bohemians 1905 1:7 (kon.) | Žižkov – Olomouc 0:1 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
0:1 (0:1)
SK Sigma Olomouc
Středa 11.10.2023, 18:00 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • MOL Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Sigma nakonec zvládla roli favorita a poráží Žižkov těsně 1:0. Sigma vstoupila do utkání jako velká voda, jenže Zorvan i Zifčák své velké šance v úvodu utkání zahodili. Ve 24. minutě však poslal hosty do vedení Jan Fortelný. Viktoria mohla rychle vyrovnat, jenže Muleme hlavou minul branku a ve 34. minutě Jiráskovu ránu zablokoval Jakub Pokorný. V závěru poločasu nařídil sudí po ruce domácího obránce penaltu pro Sigmu, ale Martin Pospíšil ji zahrál tragicky. Po změně stran mohl hosty uklidnit Zifčák, ale toho vychytal Kotek. Od té doby už hrozili jen domácí. V 67. minutě Řezáč minul prázdnou branku a v závěru utkání Batiojovu hlavičku srazil na roh Pokorný. (19:53:46)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V závěru nastavení se do odraženého míče ještě opřel Prošek, jenže míč se mu svezl po holeni a skončil daleko od branky.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Hönig, přichází Voltr.

    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
    ze hřiště odchází Zifčák, přichází Fiala,
    ze hřiště odchází Pospíšil, přichází Matys.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    90
    Před branku Sigmy přiletěl další prudký centr z pravé strany, který bez problémů přizvedl hlavou do bezpečí Jakub Pokorný.
     
    90
    Dnešní utkání sleduje 1310 diváků.
    89. Šance Žižkova v závěru utkání
     
    89
    Domácí zahodili další obrovskou možnost! Batioja se po chybě Macíka dostal k zakončení, jenže v pádu trefil Pokorného, od nějž se míč odrazil na rohový kop!
     
    88
    Langer byl o krok později v souboji na vlastní polovině a za šlapák uviděl žlutou kartu.
     
    87
    Zifčák na polovině hřiště sice uspěl v souboji, jenže spoluhráč míč následně nedokázal udržet.
     
    85
    Muleme málem vystihl nepovedenou rozehrávku Víta Beneše, nicméně balón byl nakonec o něco rychlejší a proskákal do zámezí.
     
    84
    Domácí brankář se musel zapojit do rozehrávky. Nákopem na levou stranu našel Mulemeho, který si však nedokázal míč posunout vpřed.
     
    83
    Za dalším nákopem na pravou stranu se ani nerozběhl jeden z hostujících hráčů. Sigma už na ofenzivu zcela rezignovala a brání jednobrankové vedení.
     
    82
    Domácí se stále drží na polovině Sigmy, ale čas se Žižkovu nemilosrdně krátí. Navíc přišel další nepřesný nákop na pravou stranu hřiště.
     
    81
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
    ze hřiště odchází Fortelný, přichází Langer.
     
    80
    Sigma se usadila na polovině soupeře. Ventúra si dal pozor na dotírajícího soupeře a bez větších problémů rozehrál na levou stranu.
     
    79
    Domácí se probili vpřed po pravé straně, avšak Finěk přízemním centrem trefil prostor, kde stál Jakub Pokorný.
     
    78
    Domácí celek je v posledních minutách jednoznačně aktivnějším týmem a nepouští Sigmu do blízkosti své branky. Druholigový tým si naopak klestí cestu vpřed.
     
    76
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Jirásek, přichází Sixta,
    ze hřiště odchází Řezáč, přichází Finěk.
     
    76
    Další lacinou ztrátu Vraštila mohli domácí využít k centru do vápna, nicméně tentokrát nebyla pobídka přesná.
     
    75
    Ani po rohovém kopu se domácí nedočkali vyrovnání. Jeden z obránců míč z malého vápna přizvedl na hranici šestnáctky, kde situaci uklidnil Filip Zorvan.
     
    74
    Po další ztrátě Sigmy centroval do pokutového území Prošek, nicméně jeho pobídku srazila defenziva prvoligového mužstva na další roh.
     
    73
    Další nákop hostů na polovinu domácího celku zhatil ofsajd.
     
    72
    Domácí celek se usadil na polovině Sigmy, nicméně kombinace Viktorie skončila jen centrem, který proskákal pokutovým územím bez sebemenší teče.
     
    71
    Jakub Pokorný si bez problémů pohlídal nákop za obranu Sigmy a pomohl si malou domů na Macíka. Hosté se nikam neženou.
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a souboj o postup do osmifinále je stále otevřený. Domácí po změně stran ukazují, že se Sigmou mohou hrát rovnocennou partii.
     
    69
    Po delší době se vpřed vydala Sigma, nicméně Ventúra místo zrychlení hry zvolil přihrávku do zadních řad. Hanáci zkoušejí štěstí postupným útokem.
     
    68
    Sigma si pomohla jen nedovoleným zákrokem a znovu pouští domácí celek k rozehrávce. Viktoria v závěru utkání cítí šanci na zdramatizování.
    67. Řezáčova stoprocentní šance
     
    67
    Domácí zahodili snad stoprocentní branku! Po chybě Beneše šel Sodoma sám na brankáře, přihrál na osamoceného Řezáče, který místo prázdné branky uklidil míč jen vedle tyče!
     
    67
    Domácí rozehrávali standardní situaci na polovině hřiště. Rozehrávka se ale Žižkovu nepovedla, skvěle vystoupil Filip Zorvan.
     
    66
    Navrátil skvěle zabojoval v souboji u rohového praporku a získal pro hosty alespoň vhazování. Sigma potřebuje otupit sílící aktivitu domácího Žižkova.
     
    65
    Hosté nyní vůbec nespěchali s uvedením míče do hry z autového vhazování, což se domácím příznivcům nelíbilo.
     
    64
    Domácí celek zahrával rohový kop. Do vápna přiletěl centr na přední tyč, kde ve vzdušném prostoru kraloval skvěle hrající Jakub Pokorný.
     
    62
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
    ze hřiště odchází Dele, přichází Navrátil,
    ze hřiště odchází Breite, přichází Ventúra.
     
    62
    Sigma se znovu tlačila do pokutového území, jenže Zifčák ani v tomto případě nedopravil míč do sítě. Defenziva byla u balónu o krok dříve.
     
    61
    Z levé strany se do míče zpoza pokutového území položil Lukáš Vraštil, nicméně Kotek jeho pokus dobře viděl a bezpečně míč vyrazil mimo tři tyče.
     
    60
    Je za námi hodina hry a favorizovaná Sigma stále drží těsné vedení. Hanáci však zahodili obrovské možnosti a zahrávají si s výsledkem.
     
    59
    Domácí ale přímý kop rozehráli hodně bídně. Po rozehrávce do kombinace neohrozili Macíkovu branku centrem do pokutového území.
     
    58
    Muleme si sebevědomě poradil s napadajícím soupeřem. Dele si to nechtěl nechat líbit a soupeři se odměnil faulem za žlutou kartu.
     
    57
    Hosté zahodili obrovskou šanci! David Klusák doslova daroval míč soupeři, Dele balón posunul na Zifčáka, kterého v úniku vychytal Kotek!
     
    56
    Macík musel jít ven z branky, aby před dobíhajícím soupeřem stačil míč odkopnout do bezpečí.
     
    55
    Sigma se posunula na polovinu soupeře, kde si hosté vyměnili několik krátkých přihrávek, jenže se stále nedostávají do střeleckých pozic.
     
    54
    Domácí zaútočili po levé straně. Do vápna odcentroval Jirásek, ale pozorný Macík pohlídal cestu míče mimo hrací plochu.
     
    52
    Sigma zahrávala rohový kop. U přední tyče hlavičkoval Beneš, který balón přizvedl mimo tři tyče.
     
    51
    Další ofenzivní snažení Viktorie skončilo nepřesnou přihrávkou za obranu Sigmy. Pro míč si nikým neatakován dokráčel brankář Matúš Macík.
     
    50
    Řezáč odcentroval z pravé strany do pokutového území, kde ve vzdušném prostoru dominoval důrazný stoper Vít Beneš.
     
    49
    Zifčák po odehrání míče dohrál Jiráska, za což byl odměněn žlutou kartou.
     
    49
    Sigma se poprvé po změně stran usadila na polovině soupeře, kde hráči v modrém kombinují. Domácí ale pokračují v napadání.
     
    48
    Chvátal si pohlídal míč v souboji na pravé straně a získal pro hostující celek vhazování. Domácí ale v úvodu druhého poločasu přidali na důrazu.
     
    46
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Kozojed, přichází Sodoma.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu, jenže snahu domácích zhatil odmávaný ofsajd. Své postavení si nepohlídal Sodoma.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce může být spokojenější hostující Sigma. Ta vstoupila do utkání jako velká voda, jenže Zorvan i Zifčák své velké šance v úvodu utkání zahodili. Ve 24. minutě však poslal hosty do vedení Jan Fortelný. Viktoria mohla rychle vyrovnat, jenže Muleme hlavou minul branku a ve 34. minutě Jiráskovu ránu zablokoval Jakub Pokorný. V závěru poločasu nařídil sudí po ruce domácího obránce penaltu pro Sigmu, ale Martin Pospíšil ji zahrál tragicky.
     
    45
    První poločas skončil.
    45. Penalta
     
    45
    K pokutovému kopu se postavil Martin Pospíšil, jenže hodně slabě kopnutou penaltu Kotek udržel v rukavicích!
    44. Ruka v pokutovém území
     
    44
    Penalta pro Sigmu! Fortelný centrem trefil ruku obránce a sudí ukázal na značku pokutového kopu.
     
    43
    Vít Beneš si nechtěl komplikovat život a raději si pomohl malou domů na smutného hrdinu duelu s Baníkem brankáře Macíka.
     
    42
    Filip Zorvan si navedl míč do středu, jenže místo centru si pomohl přihrávkou pod sebe. K centru se dostali hosté až o několik sekund později, nicméně Kotek byl opět připraven.
     
    41
    Chvátal si na pravé straně nepotykal se zpracováním a nabídl domácím možnost vhazování.
     
    39
    Zifčák přenesl hru na pravou stranu, kde byl Chvátal, nicméně Sigma se nyní nikam nežene. Hosté se koncentrují spíše na držení míče.
     
    38
    Filip Zorvan skvěle udržel míč na levé straně před napadajícím soupeřem a nenechal se o něj připravit. Centr poté prodloužil Vraštil jen do rukavic Kotka.
     
    37
    Zorvan chtěl narýsovat kolmici na Zifčáka, ale Richter ukázal fantastické čtení hry a rozběhnutého útočníka Sigmy do zakončení nepustil.
     
    36
    Jirásek diriguje rozehrávku domácího celku na polovině soupeře, nicméně defenziva Sigmy nyní zavřela prostor kolem velkého vápna.
     
    35
    Domácí v posledních minutách zvýšili aktivitu a dostávají se na polovinu Sigmy Olomouc. Aktivitou hýří zejména Muleme.
     
    34
    Jirásek si krásnou kličkou v pokutovém území vylepšil pozici pro zakončení, ale trefil jen obránce! Domácí reklamovali ruku, ale sudí pokutový kop neodpískal.
     
    33
    Jirásek přenesl hru na levou stranu. Domácí se znovu probili až k centru, ale důrazný Vít Beneš v pádu odvrátil míč na rohový kop.
     
    32
    Zorvan si na pravé straně nerozuměl se spoluhráčem, který se za přihrávkou vůbec nerozběhl. Defenziva Žižkova tak přestála další výpad soupeře.
     
    31
    Domácí Richter se musel vrátit na vlastní polovinu, kde před rozběhnutým soupeřem odkopl míč na tribunu. Vhazovat bude Sigma Olomouc.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a Sigma zatím potvrzuje roli velkého favorita. Za domácí nyní pálil Muleme, jenže v záklonu překopl tribunu za brankou.
     
    29
    Exekuce přímého kopu se chopil Filip Zorvan, jehož dloubáček se snesl pouze do míst, kde číhal vysoký stoper domácího mužstva.
     
    28
    Zifčák byl nedovoleně zastaven v situaci, kdy mohl rozjet brejk Sigmy, nicméně sudí žlutou kartu nevytáhl. Sigma bude rozehrávat přímý kop z dobré pozice.
     
    27
    Muleme předržel míč na vlastní polovině a důrazný Dele jej obral o míč. Za centrem do vápna se znovu dral Fortelný, který tentokrát domácí branku neohrozil.
     
    26
    Domácí mohli rychle odpovědět! Muleme si naběhl na střílený centr z pravé strany, jenže hlavičkou neusměrnil míč mezi tři tyče!
    24. Jan FORTELNÝ - 0:1
     
    24
    Olomouc právě vstřelila branku! Sigma potvrzuje vynikající nástup do utkání a dostává se do vedení! Po chybě domácích poblíž středové čáry dostal přihrávku do běhu JAN FORTELNÝ, který nádhernou ránou vymetl horní roh domácí branky!
     
    23
    Filip Zorvan se znovu hnal za míčem na levé křídlo, nicméně pozorný soupeř před ním stačil míč odehrát do zámezí. Vhazovat bude Sigma.
     
    22
    Domácí celek se dostal na polovinu Sigmy, nicméně Muleme vybojoval jen nedovolený zákrok na svou osobu. Domácí mohou pokračovat v kombinaci.
     
    21
    Fortelný se skvěle uvolnil na levé straně, odkud odcentroval levou nohou, nicméně pozorný gólman Kotek jeho pobídku stáhl ze vzduchu do rukavic.
     
    20
    Pokorný dloubl míč za obranu Viktorie, nicméně Filip Zorvan neuspěl ve sprinterském souboji s obráncem. Sigma však bleskově získala míč zpět.
     
    19
    Sigma kombinuje v zadních řadách a snaží se uklidnit rozehrávku. Nikdo z domácích hráčů se nyní nevysouvá za půlící čáru.
     
    18
    Breite vymyslel ve vápně překvapivý dloubáček před branku. Kotek šel ven z brankové čáry, jenže míč nevyrazil úplně sebejistě.
     
    17
    Vít Beneš přenesl hru na levou stranu, nicméně hráči Sigmy se nedostali do blízkosti velkého vápna. Domácí celek se snaží bránit v bloku.
     
    16
    Do vápna pro změnu přiletěl střílený centr z levé strany. Za míčem se hnal Rosa, jenže ani on proti důrazným stoperům Olomouce neuspěl.
     
    15
    Svůj první roh v dnešním souboji zahrávali také hosté. Milan Jirásek rozehrál do kombinace. Následně přiletěl do vápna centr z pravé strany, ale stopeři Sigmy byli připravení.
     
    14
    Po následném rohovém kopu se do odraženého míče z dálky položil Radim Breite, jemuž zakončení vůbec nesedlo a míč proskákal několik metrů vedle branky.
    13. Zifčákova tečovaná střela
     
    13
    Sigma zahodila další obrovskou šanci! Zorvan vybojoval míč, přihrál pod sebe Zifčákovi, jehož ránu ještě Richter stačil tečovat na rohový kop!
     
    12
    Do rozehrávky domácích se musel zapojit brankář Kotek, jehož odkop na pravou stranu vyústil nedovoleným zákrokem Deleho.
     
    11
    Hosté zahrávali další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, jenže Jakub Pokorný hlavičkou neusměrnil míč mezi tři tyče.
     
    10
    Domácím se vůbec nedaří přechod na polovinu Sigmy. O přihrávku na levou stranu si řekl Řezáč, jenže spoluhráč jej zahnal mimo hrací plochu.
     
    9
    Juraj Chvátal napadal rozehrávku Viktorie Žižkov, jenže v souboji si podle rozhodčího pomohl držením za dres soupeře. Rozehrávat bude domácí celek.
     
    8
    Zifčák se pro změnu zjevil v roli centrujícího hráče, nicméně jeho pobídka levou nohou našla cestu pouze do rukavic domácího brankáře Kotka.
     
    7
    Stopeři Viktorie Žižkov mají velké problémy s vysokým presinkem hostující Sigmy. Díky skvělé práci mohl pálit Zifčák, jehož ránu ve skluzu zablokoval zadák.
     
    6
    Fortelný se hnal za střílenou přihrávkou na malé vápno, nicméně stopeři domácího celku byli znovu důrazní a nedovolili soupeři zakončit.
     
    5
    Exekuce rohového kopu se ujal Filip Zorvan, jenže nepovedeným krátkým centrem trefil prvního obránce v červenobílém dresu Viktorie Žižkov.
     
    4
    Na krásnou přihrávku si naběhl Fortelný, který ihned centroval do vápna, ale obránce jeho pobídku srazil na rohový kop.
     
    3
    Další ofenzivní výpad Sigmy zastavil hvizd rozhodčího, podle nějž už míč celým objemem opustil hrací plochu.
    2. Zorvan v první šanci utkání
     
    2
    Sigma se hned ve druhé minutě mohla dostat do vedení! Po chybě domácí defenzivy šel z pravé strany na Kotka Zorvan, ale domácí brankář jeho ránu vyrazil!
     
    2
    Na stadionu hned od úvodních minut panuje fantastická atmosféra. Domácí příznivci se na souboj s prvoligovým soupeřem dlouho těšili.
     
    1
    Hostující Sigma obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Hned v úvodu se za míčem do vápna hnal Zifčák, ale obránce byl důraznější.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na trávník. Sigma bude hrát v modrém, zatímco domácí obléknou červenobílou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: Kotek – Řezáč, Richter, Kozojed, Klusák, Muleme, Prošek, Jirásek, Hönig, Batioja, Rosa
    Náhradníci: Čtvrtečka, Finěk, Horálek, Petrák, Sixta, Sodoma, Voltr

    SK Sigma Olomouc: Macík – Breite, Zifčák, Zorvan, Dele, Vraštil, Chvátal, Pospíšil, Beneš, Pokorný, Fortelný
    Náhradníci: Stoppen, Fiala, Matys, Křištál, Ventúra, Navrátil, Langer.
     
    Vítěz dnešního souboje se v osmifinále střetne s vítězem duelu Viktoria Mariánské Lázně – Viktoria Plzeň.
     
    FK Viktoria Žižkov

    Domácí Viktoria Žižkov se těšila na pohárové utkání se Spartou, nicméně opakovaný los jí nakonec přisoudil Sigmu Olomouc. Ani proti Hanákům nejsou domácí favoritem na postup. Ve druhé lize zatím patří Žižkovu dvanáctá pozice, když ve dvanácti duelech získal právě dvanáct bodů. Na vítězství navíc čeká od poloviny září. O víkendu prohrála Viktoria 0:2 ve Vyškově. V MOL Cupu na úvod přehrála vysoko 5:0 Ústí nad Orlicí a následně rozstřílela vysoko 6:1 tým Povltavská fotbalová akademie.
     
    SK Sigma Olomouc

    Hanáci přijíždějí do hlavního města v roli velkého favorita na postup do osmifinále MOL Cupu. Svěřencům trenéra Jílka se skvěle daří v ligové soutěži. Po jedenácti kolech je Sigma čtvrtá s reálnou vidinou boje o třetí místo. O víkendu si navíc zlepšila chuť domácím triumfem 4:0 nad Mladou Boleslaví. Během tohoto utkání se navíc prosadili všichni čtyři obránci. V MOL Cupu dosud odehrála jen jedno utkání, v němž vyřadila třetiligový Třinec po vítězství 4:1.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání MOL Cupu mezi FK Viktoria Žižkov a SK Sigma Olomouc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 24. Fortelný

    Karty:   88. Langer (ZIZ) – 49. Zifčák (OLO), 58. Dele (OLO)

    Neproměněná penalta: 45. Pospíšil (OLO), brankář Kotek zneškodnil


    FK Viktoria Žižkov: Kotek – Řezáč (76. Finěk), Richter, Kozojed (46. Sodoma), Klusák, Muleme, Prošek, Jirásek (76. Sixta), Hönig (90+2 Voltr), Batioja, Rosa
    Náhradníci: Čtvrtečka – Horálek, Petrák

    Trenér: Horňák

    SK Sigma Olomouc: Macík – Breite (62. Ventúra), Zifčák (90+2. Fiala), Zorvan, Dele (62. Navrátil), Vraštil, Chvátal, Pospíšil (90+2. Matys), Beneš, Pokorný, Fortelný (81. Langer)
    Náhradníci: Stoppen – Křištál

    Trenér: Jílek

    Rozhodčí: Petřík – Matoušek, Šimáček

    Diváci: 1310
    bahis siteleri