Ottawa – Tampa 5:2 (kon.) | Anaheim – Carolina 6:3 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
6:3 (3:0, 1:1, 2:2)
Carolina Hurricanes
Pondělí 16.10.2023, 02:30 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:41 Frank VATRANO - 6:3
     
    58:41
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Čepice na led, máme tu hattrick! Hurikáni pokračovali ve hře bez gólmana. Rozehrávku po mantinelu vystihl McTavish, ve střední třetině nahrál po levé ruce FRANKU VATRANOVI a tomu nedělalo žádné starosti trefit prázdnou bránu a zaznamenat tak třetí trefu v utkání. Jedná se o čtvrtý kariérní hattrick amerického útočníka v NHL. Asistence: Mason McTavish.
    58:03 Trevor ZEGRAS - 5:3
     
    58:03
    Anaheim právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Hosté získali útočné pásmo a trenér Brind'Amour se rozhodl odvolat gólmana. Jen o pár vteřin později ovšem hráči v bílých dresech u levého mantinelu o kotouč přišli, Zegras nahrál do středu CAMU FOWLEROVI a obránce z vlastního obranného pásma zamířil přesně doprostřed prázdné klece. Asistence: Troy Terry a Adam Henrique.
    55:29 Martin NEČAS - 4:3
     
    55:29
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikáni jsou na kontakt! MARTIN NEČAS rozehrál k levému mantinelu na Buntinga a najel si před bránu, kam dostal perfektní přihrávku přesně do hokejky, marně se přesunujícímu krajanovi Dostálovi poslal puk k levé tyči. Asistence: Michael Bunting a Anthony DeAngelo.
     
    54:53
    Anaheim jde do čtyř. Důvodem je prohřešek centra elitní formace Trevora Zegrase, jenž přidržel hokejku Sebastianu Ahovi.
    43:01 Teuvo TERÄVÄINEN - 4:2
     
    43:01
    Carolina právě vstřelila branku!
    Zápas ještě bude dramatický, ne že ne! Dobrou střeleckou formou v úvodu sezóny oplývá TEUVO TERÄVÄINEN, tentokráte si na středu počkal u modré čáry na odražený puk, napálil ho do pravé šibenice za záda překvapeného českého brankáře Dostála a zredukoval manko na rozdíl dvou gólů. Asistence: Brent Burns a Dmitrij Orlov.
     
    41:07
    Carolinu čeká početní převaha. Ryan Strome drobným háčkem zabránil v kvalitnějším zakončení Dmitrijovi Orlovovi.
     
    40:00
    Po skončení druhé třetiny ještě došlo k rozmíšce, v níž hrál velkou roli Radko Gudas. Český obránce dostal 2+2 minuty za hrubost a desítku za nesportovní chování. Z řad soupeře dostal desítku Brendan Lemieux, k tomu dostal ještě dvě minuty za hrubost a spolu s ním si stejný trest vykoledoval Stefan Noesen, takže se po vykrácení trestů bude pokračovat pět na pět.
    36:44 Frank VATRANO - 4:1
     
    36:44
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři si berou poměrně brzy zpět tříbrankové vedení! Souboj o kotouč za bránou soupeře ovládl Strome, touš následně adresoval do pravého kruhu FRANKU VATRANOVI a ten vstřelil svůj druhý gól v zápase nechytatelnou ránou na zadní tyč, právě o tyč se ještě hrací předmět odrazil za brankovou čáru. Asistence: Ryan Strome a Mason McTavish.
    33:52 Teuvo TERÄVÄINEN - 3:1
     
    33:52
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté snižují! Rána Pesceho se od zadního mantinelu odrazila do levého kruhu ke Skjeiovi, který vysokou nahrávkou poslal puk do pravého k TEUVU TERÄVÄINENOVI, Fin si perfektně poradil s těžkým zpracováním a forhendem pak zvládl zamířit do volného prostoru nad levým ramenem Dostála. Asistence: Brady Skjei a Brett Pesce.
     
    29:37
    Další šance pro Carolinu ke snížení a zdramatizování zápasu přichází poté, co si ruský zadák Ilja Ljubuškin vykoledoval dvě minuty za nedovolené bránění Lemieuxe.
     
    26:36
    Přečíslení dvou na jednoho snížením nekončí! Sebastian Aho vybídl ke skórování Jordana Staala, ten mířil mezi betony Lukáše Dostála, jenž puk ztlumil, kus černé gumy se potom pomalinku došoural za bránu vedle pravé tyče.
     
    23:54
    Po ubráněném oslabení čeká na Anaheim přesilovka, na lavici hanby bez protestů odjel Sebastian Aho, který zcela evidentně podrazil Terryho.
     
    19:04
    Komplikace pro Ducks. Troy Terry u pravého mantinelu zvedl hokejku do obličeje Jaccoba Slavina, a protože nechybí ani krvavý šrám, jedná se o čtyřminutový trest.
     
    17:15
    Početní převahu si vyzkouší rovněž Kačeři, ve vlastním předbrankovém prostoru si Jordan Martinook k puku pomohl podrážením proti Leasonovi.
     
    15:48
    Do další střely se Martin Nečas trefil o poznání lépe a jeho krajan v bráně soupeře Lukáš Dostál měl velké štěstí, čisté konto mu zachránila pravá tyč!
     
    13:56
    Za faul v útočném pásmu odjíždí na dvě minuty pykat na trestnou lavici Mason McTavish, nedovoleným bráněním zastavil Stefana Noesena.
    12:06 Pavel MINTJUKOV - 3:0
     
    12:06
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Demolice favorita pokračuje! Strome zprava nahrával do středu LaCombemu, který udržel chladnou hlavu a po levé ruce nahrával ještě lépe postavenému PAVLU MINTJUKOVOVI, ruský obránce zaznamenal svůj první nejen gól, ale vůbec bod v NHL forhendovou střelou do odkryté brány Canes. Asistence: Jackson LaCombe a Ryan Strome.
     
    10:57
    První třetinu okořenil bitkou Frank Vatrano s Michaelem Buntingem. Nakonec se jednalo spíše o takovou menší pošťuchovanou a podle toho se zachovali i rozhodčí, kteří místo pětiminutového trestu sáhli k trestům na dvě minuty za hrubost. Hrát se bude čtyři na čtyři.
    08:31 Frank VATRANO - 2:0
     
    08:31
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Croninova družina odskakuje na rozdíl dvou branek! Drysdale v pravém kruhu našel najetého FRANKA VATRANA, který rychle zamířil a Raantu překvapil střelou pod jeho pravý beton. Asistence: Jamie Drysdale a Cam Fowler.
    06:52 Sam CARRICK - 1:0
     
    06:52
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Vedení na svou stranu strhávají domácí! Leason u mantinelu vybojoval kotouč do levého kruhu pro SAMA CARRICKA a ten dlouho nevymýšlel, svižnou ránu pověsil do bližšího víka mimo dosah Raantovy vyrážečky. Asistence: Brett Leason.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. Carrick (Leason), 9. Vatrano (Drysdale, Fowler), 13. Mintjukov (LaCombe, R. Strome), 37. Vatrano (R. Strome, McTavish), 59. Zegras (Terry, Henrique), 59. Vatrano (McTavish) – 34. Teräväinen (Skjei, Pesce), 44. Teräväinen (Burns, Orlov), 56. Nečas (Bunting, DeAngelo)


    Anaheim Ducks: Dostál (Gibson) – Drysdale, Fowler (A), Gudas, LaCombe, Ljubuškin, Mintjukov – Terry (A), Zegras, Henrique (A) – R. Strome, McTavish, Vatrano – Silfverberg, Groulx, Max Jones – Leason, Carrick, R. Johnston.
    Trenér: Greg Cronin

    Carolina Hurricanes: Raanta (Andersen) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, DeAngelo, Orlov – Jarvis, S. Aho II, Bunting – Nečas, Kotkaniemi, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Noesen, Drury, Lemieux.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: Nicholson, Schrader – Barton, Apperson

    Diváci: 17 278
    bahis siteleri