Chomutov – Mostečtí Lvi 4:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Mostečtí Lvi
Čtvrtek 19.10.2023, 17:30 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • 2. liga skupina Západ • Skupina Západ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je dohrávka druhého kola druhé hokejové ligy mezi týmy Piráti Chomutov a Mostečtí Lvi.
     
    Piráti Chomutov

    Chomutovští Piráti, kteří mají letos opět ty nejvyšší ambice, se v tabulce nacházejí na čtvrtém místě se ziskem patnácti bodů. Kvůli závadě na chlazení odehráli jen šest duelů, z nich pětkrát vyhráli a jednou pak odešli z ledu jako poražený tým. Mají tak ještě před sebou dvě dohrávky. Na začátku října Chomutov prohrál 3:4 v Příbrami. Poté ale přišla vysoká výhra 9:3 nad Hronovem a Piráti se tak vrátili zpět na vítěznou vlnu. To potvrdili i ve včerejším utkání, kdy zajížděli do hlavního města, kde se utkali s pražskou Kobrou. Tu porazili 4:1 a mají tak druhé vítězné utkání za sebou. V dnešním souboji doma s Mostem tak budou chtít připsat třetí úspěch v řadě.

    Nejproduktivnější hráči

    Viktor Hübl 6+7
    František Lukeš 3+8
    Petr Eret 5+5
     
    Mostečtí Lvi

    Mostečtí okupují třetí příčku druholigové tabulky se šestnácti body. Připsali si pět výher a dvakrát pak prohráli, získali ale aspoň jeden bod. V posledních třech odehraných duelech získali šest bodů. Nejprve prohráli 1:2 v Táboře. Následovala domácí výhra 4:1 nad Vrchlabím. Ve středu pak opět doma Lvi uspěli, když porazili 6:3 Řisuty. I hosté tak budou usilovat o třetí výhru v řadě za sebou. Na chomutovském ledě tak bude vidět pikantní severočeské derby mezi kluby, které od sebe nejsou vůbec daleko. Jak tahle bitva dopadne, to se musíme nechat překvapit. Každopádně nás asi čeká zajímavý duel, jenž by měl nabídnout i větší počet branek.

    Nejproduktivnější hráči

    Jakub Procházka 5+6
    Jakub Veselý 4+4
    Aleš Havlůj 1+7
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se oba celky utkaly v přípravném období, kdy Chomutov v Mostě vyhrál těsně 4:3.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: A. Horák (Altrichter) – Březák, Kadeřávek, Záruba, Seemann, D. Kučera, Havel (A), Filip – T. Svoboda, Hübl (C), Lukeš (A) – M. Tůma, Eret, Kostourek – Zajíček, Koblížek, Mála – Chrpa, Remeš, Jouza – Putz.
    Trenér: Martin Pešout

    Mostečtí Lvi: Klika (Hosnedl) – Havlůj (C), Urbánek, Hocelík, Šoustek, Hoffmann, Steinocher, Rykl – Písařík, Řehoř, Veselý – J. Procházka, Daniel, Jindra – Mical, Böhm, Buberl – Král, Pačan.
    Trenér: Vladimír Kýhos

    Rozhodčí: Domský – Gabriel, Kučera.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Piráti jsou u kotouče a hned se derou do útočné akce. Hned nabral rychlost František Lukeš, jenž si sjel těsně před Kliku a tváří v tvář uspěl právě hostující brankář, jenž hned na začátku zápasu svůj tým podržel!
     
    01:22
    Nyní se do akce dostali už i Mostečtí, ale před Adamem Horákem nezakončili přesně.
     
    01:57
    Ve středním pásmu na svou stranu získali puk znovu chomutovští hokejisté a opět vytahují hru do pásma svého soupeře.
     
    02:22
    Do postavení mimo hru se dostali mostečtí Lvi a hra tedy byla vykázána zpět do neutrální zóny, kde se za chvíli bude vhazovat blíže brance chomutovských Pirátů.
     
    02:49
    A další ofsajd Mostu, ten se znovu obral o slibně se rozvíjející akci.
     
    03:30
    Tentokráte se hosté dostali do pásma Chomutova a už to bylo v rámci pravidel. Mezi kruhy se pokusil ohrozit Horáka Jakub Procházka, ale jeho střelecké zakončení šlo jen vedle jeho brány.
     
    04:26
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí otevírají účet dnešního zápasu už v páté minutě hry. Od hrazení si do prostoru mezi kruhy najel Martin Tůma, který hned vystřelil. Poté se puk dostal k dorážejícímu MILANU KOSTOURKOVI, který ho poté dotlačil za brankovou čáru – 1:0. Asistence: Martin Tůma a Petr Eret.
    04:26 Milan KOSTOUREK - 1:0
     
    05:46
    Další rodící se akce Chomutova, ale ten se dopustil postavení mimo hru a je pískáno. Hra se stěhuje zpět do středního pásma a tam se také bude vhazovat.
     
    06:29
    Michal Steinocher si sjel na hranu pravého kruhu a poté svižně vystřelil, ale jeho pokus byl zablokován pozornou domácí obranou, která hned vytahuje hru opačným směrem.
     
    06:49
    Na řadě je první komerční přestávka tohoto duelu.
     
    07:21
    Zakázané uvolnění Mostu a hra se stěhuje před branku Lukáše Kliky. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce a Piráti tak zadarmo získali útočné teritorium.
     
    08:44
    Piráti otravovali rozehrávku soupeře, nakonec se jim nepovedlo získat touš na svou stranu a Mostečtí tak míří směr útočné pásmo chomutovských Pirátů.
     
    09:05
    Petr Eret se natlačil do těsné blízkosti Lukáše Kliky a zakončil, hostující brankář byl připraven a zakročil. Poté ukryl puk pod lapačku a raději přerušil hru.
     
    09:53
    Zpětná přihrávka Petra Ereta na pravý kruh, kde se do střely opřel Martin Tůma, ale jeho projektil končí na betonu Lukáše Kliky.
     
    10:07
    Vyloučení v týmu Mostečtí Lvi:
    Štěpánek Urbánek – 2 min., vysoká hůl.
     
    10:26
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru domácí hráči a hned se drali do útočného pásma, stopku jim však vystavil ofsajd. Buly v neutrální zóně.
     
    11:23
    Hosté se zatím dobře brání a dostávají puky do bezpečí. Piráti tak musí zakládat další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    11:59
    Čas rychle plyne a oslabení Mostu se rapidně krátí. Vypadá to, že Lvi svou první početní nevýhodu zvládnou bez úhony.
     
    12:07
    Most je v plném počtu.
     
    12:11
    Další komerční přestávka.
     
    13:37
    František Mála se pokusil dojet soupeře v jeho pásmu a obrat ho o kotouč, ale nakonec to nedopadlo dobře a do chomutovského území se stěhují Lvi.
     
    14:06
    Další zakončení domácích, mezi kruhy pohotově vystřelil Patrik Kadeřávek, ale včera dvougólový střelec se v tuto chvíli neprosadil.
     
    14:19
    Agilní Martin Tůma nadvakrát zakončil na levé straně kousek před brankovištěm, další zákrok ale vytasil Lukáš Klika a kotouč má ve své moci.
     
    15:05
    Chomutovští ubránili další akci soupeře a hned dostali kotouč ven z obranné třetiny a pokračují dále před branku Lukáše Kliky.
     
    16:22
    Tadeáš Svoboda objel branku hostů a dostal puk před ní. Následně pak nechal vystřelit Viktora Hübla, ale ten mířil jen vedle Klikovy klece.
     
    17:14
    Adam Horák vyrazil rukou puk po střele Milana Böhma a dostal ho tak do bezpečí. Tam si ho sebrali obránci Pirátů a míří zase dopředu.
     
    18:02
    Petr Eret si nabruslil do palebné pozice na levé straně, ale jeho zvednutá střela končí jen nad brankou Lukáše Kliky i za jeho přispění.
     
    18:35
    Piráti právě vstřelili branku!
    V závěru prvního dějství Piráti navyšují své vedení. Do prostoru mezi kruhy si šikovně sjel JAKUB CHRPA, který poté pohotovou střelou rozvlnil síť za zády Lukáše Kliky a ten tak musí lovit puk ze své sítě dnes už podruhé – 2:0. Asistence: Alexandr Remeš a Patrik Kadeřávek.
    18:35 Jakub CHRPA - 2:0
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:42
    Chomutovští se ještě natlačili před branku soupeře, ale ten si puk ohlídal a ještě otáčí hru na opačnou stranu. Spíše to ale už vypadá, že v této části hry se už nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a lépe se povedla domácím hráčům. V páté minutě otevřel účet zápasu Milan Kostourek, jenž dorazil pokus Tůmy za brankovou čáru. Na jeho trefu navázal v devatenácté minutě Jakub Chrpa, který se prosadil pokusem z prostoru mezi kruhy. Mostecké Lvy tak čeká ve druhé třetině mazání dvoubrankového manka.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:12
    Hosté se dostali do zakončení před Adamem Horákem, ten ale zakročil a má puk u sebe. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    22:04
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediné branky a jsou zpátky ve hře. Daniel Šoustek od modré čáry poslal puk až před branku Chomutova, kde byl s přesnou dorážkou připraven IVAN ŘEHOŘ – 2:1. Asistence: Daniel Šoustek a Jakub Veselý.
    22:04 Ivan ŘEHOŘ - 2:1
     
    23:15
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Viktor Hübl – 2 min., podrážení.
     
    24:12
    Piráti se osvobodili a vyhodili puk až před Kliku, šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    24:33
    Vyloučení v týmu Mostečtí Lvi:
    Michal Steinocher – 2 min., vysoká hůl.
     
    25:15
    Domácí jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    25:55
    Domácí se dostali před branku hostů, ale nedaří se jim početní výhodu využít. Hned na to pak Mostečtí odpalují puk až před klec Adama Horáka.
     
    26:13
    A další snaha domácích, kteří znovu nepřelstili Lukáše Kliku a Most se opět osvobozuje. I další oslabení patrně Lvi zvládnou.
     
    26:33
    I Most je už kompletní.
     
    26:49
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    František Lukeš – 2 min., podrážení.
     
    27:08
    Hosté mají k dispozici přesilovou hru a mají tak šanci na vyrovnání stavu skóre. Už se roztáhli v pásmu Chomutova, ale na Adama Horáka nešla nebezpečná střela.
     
    27:45
    Vyloučení v týmu Mostečtí Lvi:
    Michal Steinocher – 2 min., podrážení.
     
    27:45
    Síly na ledě se srovnaly a uvidíme znovu hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    28:49
    Chomutov je v plném počtu a jde do přesilovky.
     
    29:10
    Tadeáš Svoboda se pokusil vydolovat puk, to se mu povedlo, ale jeho přihrávka do prostoru mezi kruhy pak nenašla adresáta. Následně pak se Most osvobozuje.
     
    29:45
    A nyní je už v plném počtu.
     
    30:38
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a Chomutov stále vede rozdílem jedné branky 2:1. Hosté ale několikrát zatopili obraně soupeře a snažili se o vyrovnání, které ale zatím nepřichází.
     
    31:02
    Štěpán Urbánek pálil z vrcholu pravého kruhu a jeho jedovka pak končí na pozorném Adamu Horákovi, jenž po zákroku lapačkou raději hru zastavuje. Buly po jeho pravé ruce.
     
    32:08
    Jakub Březák rozehrával puk v obranném pásmu, ale přímo na hůl hostujícího hráče. Nicméně Piráti se k němu záhy dostali zpět a vytahují hru do útočné třetiny.
     
    33:08
    Adam Horák čelil dalšímu pokusu od modré čáry a do dráhy letu puku hrábl rukavicí a dostal kotouč do bezpečí.
     
    33:08
    Po zákroku Lukáše Kliky je hra přerušena a následuje další komerční přestávka. Po ní se bude vhazovat před hostující brankou.
     
    33:34
    U pirátské branky bylo opět velmi rušno, ale Adam Horák vystavil soupeři stopku, když přikryl puk pod lapačku a čeká na hvizd sudího, který hru přeruší.
     
    34:06
    Vít Seemann dorážel mezi kruhy odražený puk, ale proti byl hostující brankář Klika, který po svém zákroku také raději nechává hru zastavit.
     
    34:38
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovský hráč byl faulován a sudí měl zvednutou ruku, signalizovaná výhoda pro Piráty, kteří ji využili a vylučovat se tak nebude. JAKUB ZAJÍČEK se natlačil až před branku Kliky a z pravé strany ho bekhendem prostřelil – 3:1. Chomutovští si tak vrací svůj dvoubrankový náskok. Asistence: Tomáš Koblížek.
    34:38 Jakub ZAJÍČEK - 3:1
     
    35:58
    Domácí znovu ožili a dostali se opět před hostující klec, kde přesně nezakončil Viktor Hübl.
     
    36:32
    Na druhé straně bojovali o kotouč hráči obou celků v rohu obranného pásma Chomutova, Piráti ho dostali na svou stranu a znovu se ženou před Kliku.
     
    36:40
    A ten hned musel u své pravé tyče zakročit a hra je zastavena, buly po pravé ruce mosteckého brankáře.
     
    37:46
    Jakub Zajíček se opět pokusil ohrozit Kliku, jeho pokus z levé strany ale hostující gólman kryje.
     
    38:40
    Tadeáš Svoboda zblízka mířil na Kliku, ale ten betonem vyrazil touš do bezpečí. Nicméně si ho zpět vzali domácí hráči a stále operují před jeho brankou.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:35
    Piráti se rozjeli směr útočné pásmo, ale na Kliku nevyslali žádnou nebezpečnou střelu.
     
    39:52
    A ještě jsou u puku také hosté, ale prostřední dějství se pomalu blíží ku svému konci. Ovšem ještě jeden úspěšný zákrok přeci jen zapisuje Adam Horák.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí. Hned na jejím začátku snížili hosté na rozdíl jediné branky, když se dorážkou prosadil Ivan Řehoř a s hosty to vypadalo lépe. Jenže v pětatřicáté minutě při signalizovaném vyloučení prostřelil Kliku Jakub Zajíček a vrátil tak svým spoluhráčům klid na hokejky. Rozhodně nás ale čeká ještě čeká zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Jakub Veselý operoval s pukem vedle branky Chomutova, ale poté se nedokázal před Adamem Horákem prosadit. Následně pak míří společně s Piráty do útočného pásma.
     
    41:33
    Milan Kostourek se dostal do svižného zakončení, ovšem Lukáš Klika si s jeho střelou poradil a dostal kotouč do rohu obranného pásma.
     
    42:20
    Michal Steinocher nahodil puk před domácí klec, ale tam neměl nikoho, kdo by ho usměrnil mezi tři tyče.
     
    42:52
    Vyloučení v týmu Mostečtí Lvi:
    Aleš Havlůj – 2 min., nedovolené bránění.
     
    43:58
    Piráti se usadili v pásmu Mostu a roztáčí první přesilovkovou akci.
     
    44:15
    Tu zneškodnil Lukáš Klika a hned pak se mostečtí Lvi osvobozují výhozem puku až před branku Adama Horáka.
     
    44:41
    Dlouho se domácí drželi v pásmu soupeře, ten se poté dostal na kotouč a opět ho vyhazuje daleko od branky Lukáše Kliky.
     
    44:52
    Most je v plném počtu.
     
    45:28
    Vít Seemann se dostal ke střele na levé straně, ale beton Lukáše Kliky byl připraven a kotouč poslal do bezpečí.
     
    46:06
    Po ztrátě kotouče se ho ujali hosté, ale domácí si ho zase vrátili zpět a vyzkoušeli pozornost Kliky. Ten uspěl a puk má u sebe. Hra je zastavena a následuje další komerční přestávka.
     
    47:13
    Richard Záruba žabkou nahodil kotouč do útočného pásma, kde se rodila další šance domácích, ale tu zastavila obrana Mostu.
     
    47:59
    Vyloučení v týmu Mostečtí Lvi:
    Martin Mical – 2 min., podrážení.
     
    48:48
    Piráti mají znovu k dispozici přesilovou hru a už se derou před Lukáše Kliku.
     
    48:57
    Hosté drží puk daleko od Kliky a šetří cenné vteřiny z početní nevýhody.
     
    49:59
    Most je v plném počtu.
     
    50:22
    A hned se Lvi dostali do akce před Horákem, pokus Daniela ale minul jeho branku.
     
    50:37
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    František Mála – TS, podrážení.
     
    50:37
    Martin Mical se rozjel k trestném u střílení, nabruslil si před Horáka a z levé strany ho chtěl překonat, jenže byl už moc povyjetý a kotouč tak končí mimo tři tyče.
     
    51:05
    Závar před chomutovskou brankou, ale tuhle situaci Adam Horák zvládl a poté mu pomohla i obrana, která dostala touš do bezpečí.
     
    51:41
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov jde do tříbrankového trháku. Přečíslení domácích zakončil po přihrávce od Martina Tůmy PETR ERET, který z levého kruhu trefil částečně odkrytou soupeřovou branku – 4:1. Asistence: Martin Tůma a Milan Kostourek.
    51:41 Petr ERET - 4:1
     
    52:04
    Následuje další komerční přestávka.
     
    52:53
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Dominik Kučera – 2 min., hákování.
     
    54:08
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Využitá přesilová hra a hosté snižují na rozdíl dvou branek. Do prostoru mezi kruhy dostal přihrávku PAVEL PÍSAŘÍK a jeho svižná rána pak zapadla za záda Adama Horáka – 4:2. Mostečtí se tak možná ještě vracejí zpět do hry o body. Asistence: Štěpánek Urbánek a Jakub Veselý.
    54:08 Pavel PÍSAŘÍK - 4:2
     
    54:48
    Michal Steinocher sklepl na pravé straně puk a ten proskočil až před Adama Horáka, který ho kryje a zároveň pak přerušuje hru. Buly po jeho levé ruce.
     
    55:05
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Jakub Březák – 2 min., zásah do nohou.
     
    55:41
    Ideální příležitost pro Most, který má další přesilovou hru a má šanci na vyrovnání.
     
    56:42
    Piráti se ale dobře brání a svého soupeře do vážnějšího ohrožení branky Adama Horáka nepouštějí.
     
    57:05
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    57:06
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Vít Seemann – 2 min., sekání.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny, Mostečtí mají další přesilovku. Využijí ji a dostanou se svému soupeři na dostřel jediné branky?
     
    58:44
    Piráti drží puk na svých holích a dostávají ho do obranného pásma. Poté ho vyhazují až před Kliku a šetří cenné vteřiny.
     
    59:06
    Chomutov je v plném počtu.
     
    59:45
    Hosté už nemají prakticky žádný čas na snížení, Piráti jsou stále v moci kotouče a nepouštějí hosty do zakončení.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině navýšil vedení Pirátů na 4:1 Petr Eret a domácí měli tříbrankový náskok. V pětapadesáté minutě ještě vykřesal jiskru naděje Pavel Písařík, jenž využil přesilovou hru a snížil. Hosté se ale už ke kontaktní brance nedostali a domácí tak na svém ledě v dohrávce druhého kola vítězí 4:2 a zapisují další tři body do tabulky.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:59:02)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 5. Kostourek (M. Tůma, Eret), 19. Chrpa (Remeš, Kadeřávek), 35. Zajíček (Koblížek), 52. Eret (M. Tůma, Kostourek) – 23. Řehoř (Šoustek, Veselý), 55. Písařík (Urbánek, Veselý)


    Piráti Chomutov: A. Horák (Altrichter) – Březák, Kadeřávek, Záruba, Seemann, D. Kučera, Havel (A), Filip – T. Svoboda, Hübl (C), Lukeš (A) – M. Tůma, Eret, Kostourek – Zajíček, Koblížek, Mála – Chrpa, Remeš, Jouza – Putz.
    Trenér: Martin Pešout

    Mostečtí Lvi: Klika (Hosnedl) – Havlůj (C), Urbánek, Hocelík, Šoustek, Hoffmann, Steinocher, Rykl – Písařík, Řehoř, Veselý – J. Procházka, Daniel, Jindra – Mical, Böhm, Buberl – Král, Pačan.
    Trenér: Vladimír Kýhos

    Rozhodčí: Domský – Gabriel, Kučera

    Diváci: 1548
    bahis siteleri