Benátky n/J – Řisuty 6:0 (kon.) | Ústí n/L – Tábor 2:1 (po pr.) | Šumperk – SHKM Hodonín 3:4 (po pr.)
Val. Meziříčí – Vel. Meziříčí 1:2 (kon.) | Havířov – Vyškov 7:3 (kon.) | Kopřivnice – Žďár n/S 5:4 (kon.)
Opava – Technika Brno 0:1 (kon.) | Hronov – Příbram 1:5 (kon.) | Letňany – Mostečtí Lvi 4:3 (3:0 po s.n.)
Nový Jičín – Havlíčkův Brod 3:2 (kon.) | Kralupy n. Vltavou – Chomutov 1:4 (kon.) | Vrchlabí – Písek 5:2 (kon.)
Děčín – Cheb 3:2 (kon.)
konec
HC Děčín
3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
HC Stadion Cheb
Sobota 21.10.2023, 18:00 • Zimní stadion, Děčín • 2. liga skupina Západ • Skupina Západ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je deváté kolo druhé hokejové ligy a v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy HC Děčín a HC Stadion Cheb.
     
    HC Děčín

    Děčínští Medvědi se v tabulce druhé hokejové ligy drží v elitní osmičce a najdeme je na šestém místě se ziskem patnácti bodů. Ty získali za pět výher a třikrát pak padli. Zajímavostí je, že zatím ještě ani jednou jejich duel nedošel do nastavené hrací doby či nájezdů. Nyní mají hokejisté Děčína sérii tří výher po sobě. Po těsné výhře 2:1 v Benátkách se jim pak dařilo i na pražské Kobře, kde vyhráli 7:3. Ve středu se pak po třech venkovních duelech vrátili zpět na domácí led, kde vyzvali vrchlabský Stadion. Hosté se sice v úvodním dějství dostali do vedení 1:0, ale v tom druhém pak Medvědi vyrovnali a následně i strhli zápas na svou stranu. Ještě poté přidali pojistku a po prostřední části hry byli ve vedení 3:1. Vrchlabí se snažilo o návrat do zápasu, ale nedařilo se jim vsítit kontaktní branku. V osmapadesáté minutě pak při soupeřově hře bez brankáře pečetil výhru Děčína Tomáš Nezbeda a bylo to 4:1. Děčínští tak zapsali další tři body do tabulky a dnes budou útočit na čtvrtou výhru v řadě za sebou.

    Nejproduktivnější hráči

    Tomáš Nezbeda 7+9
    David Tůma 5+9
    Tomáš Faigl 4+6
     
    HC Stadion Cheb

    Chebský Stadion je na třináctém místě a dosud zapsal pět bodů. Za dvě výhry a šestkrát pak odešel z ledu jako poražený tým. Na začátku října porazili Chebští Řisuty 5:4 po prodloužení. Poté ale následovaly tři prohry za sebou. Nejprve utrpěli debakl ve Vrchlabí, které vyhrálo 11:0. Poté doma Západočeši nestačili na Letňany. Pražené vyhráli 3:1. Naposledy pak hráči Chebu přivítali na svém ledě první Příbram a ta ukázala znovu své kvality a vyhrála 9:3. Chebští tak chtějí zastavit tuto nepříznivou sérii a pokusí se proti rozjetému Děčínu uspět. V děčínském teritoriu je ale nečeká nic lehkého. Nabuzení Medvědi naopak prahnou po dalším skalpu svého soupeře.

    Nejproduktivnější hráči

    Radek Prošek 3+5
    Petr Rozhon 3+4
    Šimon Krutina 2+4
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly čtyřikrát. Nejprve dvakrát vyhráli hráči Chebu, poté zase dvakrát uspěli ti Děčínští.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: M. Petrásek (Lavinger) – Vl. Brož (A), Bartoň, Loukota, Zedek, A. Starý, Kaltenböck – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – O. Sýkora, Jursa, Parshakov – Smola, D. Černý, Macek – Chovanec.
    Trenér: David Švagrovský

    HC Stadion Cheb: Kašpar (K. Kolář) – Innanmaa, D. Petrásek, Kořán (C), Šik, Jonák, V. Stejskal – Vašíček, D. Novotný, Prošek, V. Kvasnička, Krutina, Rozhon, V. Skuhravý, M. Skuhravý, Tóth, Krejsa, Čejka (A).
    Trenér: Václav Skuhravý

    Rozhodčí: Ovsík – Janíček, Hlinka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Hosté hned zatáhli puk do útočného pásma, ale tam si ho na své hokejky převzali Medvědi a rychle otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    00:43
    Děčín právě vstřelil branku!
    Hned v první minutě hry se mění skóre, a to na domácí straně. Po hezky sehrané kombinaci našel Tomáš Faigl na pravé straně volného TOMÁŠE NEZBEDU, který pohotovým zakončením dostal kotouč do odkryté hostující sítě – 1:0. Asistence: Tomáš Faigl a David Tůma.
    00:43 Tomáš NEZBEDA - 1:0
     
    00:56
    Stadion Cheb právě vstřelil branku!
    Ovšem, Medvědi se z vedení radovali pouhých třináct vteřin. Hned po buly totiž Vojtěch Šik vysunul matadora VÁCLAVA SKUHRAVÉHO, který svižnou střelou prostřelil Michaela Petráska – 1:1. Asistence: Vojtěch Šik.
    00:56 Václav SKUHRAVÝ - 1:1
     
    01:30
    Hosté ožili a znovu se natlačili před domácí branku, Petrásek musel zasahovat.
     
    02:30
    Stadion Cheb právě vstřelil branku!
    A pozor, hosté velmi brzy otáčejí stav zápasu na svou stranu. Obrana Děčína si nepohlídala ŠIMONA KRUTINU, jenž si najel do prostoru mezi kruhy a jedovkou pak rozvlnil síť za zády Petráska, který velmi brzy tahá puk ze své sítě už podruhé – 1:2. Asistence: Radek Prošek a Petr Rozhon.
    02:30 Šimon KRUTINA - 1:2
     
    03:47
    Děčínští se dostali do pásma Chebu, ale tam nebyli příliš aktivní a branku Jakuba Kašpara tak neohrozili.
     
    04:37
    Těsně před Kašparem se zjevil David Černý, ale tváří v tvář Jakubu Kašparovi neuspěl. Hostující brankář pak raději přikrytím puku zastavuje hru.
     
    05:59
    Tomáš Faigl dostal na levé straně přihrávku, puk znovu posunul na Tomáše Nezbedu, který byl za hostující klecí, ale jeho pobídka do prostoru mezi kruhy se neujala.
     
    06:47
    Obrovská šance Chebu. Rychlost ve středním pásmu nabral Radek Prošek, který si v samostatném úniku nabruslil až před Michaela Petráska a pálil. Domácí brankář pak vytasil pohotový zákrok, kterým Děčín podržel! Tohle přesně děčínský brankář potřeboval!
     
    07:39
    David Tůma číhal mezi kruhy, ale byl tam osamocen a nemohl tedy zakončit, protože kotouč měli stále hosté na svých hokejkách.
     
    08:53
    Děčínští se snažili znovu o vyrovnání, ale obrana chebského Stadionu byla proti a rychle přesunula hru na opačnou stranu.
     
    09:30
    Vhazovalo se před brankou Jakuba Kašpara, konkrétně po jeho levé ruce, puk mají na holích domácí a zůstávají tak v hostujícím teritoriu.
     
    09:48
    Domácí si museli znovu dávat pozor na akci soupeře, který byl před Michaelem Petráskem hodně aktivní.
     
    09:50
    Zakázané uvolnění Děčína stěhuje hru před branku Michaela Petráska, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    10:05
    Vyloučení v týmu HC Stadion Cheb:
    Václav Stejskal – 2 min., krosček.
     
    10:49
    Medvědi operovali před Kašparem, ale hosté se pak dostali na kotouč a poslali ho až před branku Michaela Petráska.
     
    11:35
    A další výhoz hostů končí u děčínské branky, Chebští tak šetří cenné vteřiny ze svého oslabení a drží stále kotouč na svých hokejkách.
     
    11:59
    Přesilovka se Medvědům nedaří podle jejich představ a ta pomalu, ale jistě končí.
     
    12:02
    Cheb je v plném počtu.
     
    12:56
    Jakub Krejsa na pravé straně hledal přihrávkou spoluhráče, kotouč ale vypíchl domácí a do samostatného úniku se hnal Martin Jursa, který přízemní střelou trefil pouze beton Kašpara. Velká šance Děčína na vyrovnání tak skončila bez gólového efektu.
     
    13:30
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Vladimír Brož – 2 min., držení.
     
    14:15
    Jan Zedek se natlačil v oslabení před branku hostů, jeho střelu ale zachytila obrana Chebu a dostala tak puk k sobě. Následoval rychlý přechod do teritoria Děčína, kde ale hosté nezahrozili.
     
    15:01
    Po nepřesném zakončení Chebu vypíchli puk domácí a hned ho vyhodili až před Jakuba Kašpara. Pošetřili tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    15:30
    Medvědi jsou v plném počtu.
     
    15:58
    Jan Smola udržel kotouč v útočné třetině, z pravé strany pak střílel Aleš Macek, ale chebský brankář v pokleku jeho pokus chytil.
     
    16:25
    Děčín právě vstřelil branku!
    Děčínští fanoušci nyní skandovali vyrovnáme. A Medvědi je bleskurychle poslechli. Aleš Macek nahodil puk do prostoru mezi kruhy, kde natavil hůl DAVID ČERNÝ a kotouč sklepl do sítě – 2:2. Je srovnáno a začíná se opět od začátku. Asistence: Aleš Macek a Jan Smola.
    16:25 David ČERNÝ - 2:2
     
    16:53
    Vyloučení v týmu HC Stadion Cheb:
    Matěj Skuhravý – 2 min., sekání.
     
    17:12
    Medvědi si v přesilové hře vypracovali šanci, která ale končí na pozorném brankáři Jakubu Kašparovi a hra je zastavena.
     
    17:49
    Hosté se dostali na kotouč a ten vyhazují až před domácí branku.
     
    18:01
    Další zákrok Kašpara, těsně před jeho brankou nadvakrát střílel Ondřej Sýkora, ovšem překonat soupeřova brankáře se mu nepovedlo.
     
    18:25
    Jan Zedek střílel od modré čáry a jeho dalekonosná střela končí na hrudi Jakuba Kašpara. Ten poté hru znovu zastavuje a vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    18:53
    Cheb se ubránil a už je v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:35
    Medvědi měli znovu velkou snahu na strhnutí vedení na svou stranu, ale proti nim stála v cestě pozorná obrana Chebu, která výrazně pomohla brankáři Jakubu Kašparovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a už v první minutě padly dva góly. Nejprve skóre otevřeli Medvědi a poprvé se tak měnilo skóre. Ovšem hned po buly hosté srovnali a během chvilky i duel otočili na svou stranu. Poslední slovo však měl Děčín, kterému se povedlo vyrovnat a do druhého dějství se tak půjde za nerozhodného stavu.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:48
    Jakub Kašpar vytasil pohotový zákrok a hned na začátku druhé třetiny svůj tým podržel.
     
    20:55
    Děčín právě vstřelil branku!
    Na konci jednadvacáté minuty si nabruslil do prostoru mezi kruhy nikým nehlídaný VLADIMÍR BROŽ a obránce Děčína pak švihem překonal Jakuba Kašpara – 3:2. Domácí si tak berou své vedení zase zpátky. Asistence: Tomáš Faigl.
    20:55 Vladimír BROŽ - 3:2
     
    21:46
    Děčínští se znovu dostali do akce před Jakubem Kašparem, ten si ale své brankoviště pohlídal a následně pak dostal puk na své spoluhráče.
     
    22:20
    Na druhé straně zahrozili před Petráskem hosté, ale také on si poradil a dostal puk k sobě. Poté nechal před dotěrným soupeřem raději hru zastavit.
     
    23:46
    Tomáš Nezbeda táhlou střelou z pravého kruhu dostal puk směrem na hostující branku, ale holí ho do bezpečí sklepl Jakub Kašpar.
     
    24:15
    Ondřej Sýkora objel soupeřovu klec, dostal se před ní, ale tam jeho úmysl skórovat vystihl obránce Chebu, který celou akci Děčína překazil.
     
    25:31
    David Černý se řítil do mezikruží, ale podklouzl a nemohl tak převzít puk a případně zakončit. Nicméně Medvědi se stále drží v útočném pásmu.
     
    26:49
    Tomáš Faigl se natlačil mezi kruhy, ale ke střele mu zabránil jeden z hostů. Následovala další akce, ve které střílel Jakub Loukota, ale bez úspěchu.
     
    27:46
    Vyloučení v týmu HC Stadion Cheb:
    Vojtěch Šik – 2+2, vysoká hůl.
     
    28:35
    Medvědi od své branky zakládají přesilovkovou akci a derou se do zakončení před Kašparem, rádi by své vedení pojistili.
     
    29:15
    Hosté jsou zatím proti a už dvakrát vyhodili puk až před branku Michaela Petráska a šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    29:41
    Jan Smola zakončil na pravém kruhu, jeho svižný nápřah ale končí jen na betonu Jakuba Kašpara. Nicméně nadále trvá útočná akce Děčína.
     
    30:47
    Zblízka střílel David Tůma, jeho pokus ale srazila obrana Chebu do bezpečí.
     
    31:10
    Závar před hostující brankou, vše ale Kašpar ustál a znovu drží svůj tým. Hra je zastavena, buly po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    31:46
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    32:18
    Jan Chovanec byl v útočné třetině osamocen, když mu dostřídávali spoluhráči. Přesto se pokusil napadat rozehrávku soupeře.
     
    33:41
    Jan Smola vyplaval na pravém kruhu a nepříjemná střela pak končí opět na pozorném Jakubu Kašparovi.
     
    33:57
    Vyloučení v týmu HC Stadion Cheb:
    Matěj Skuhravý – 2 min., zdržování hry / posunutá branka.
     
    34:53
    David Tůma na pravé straně zakončil, ale trefil jen obránce před sebou. Hosté se pak hned osvobozují a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    35:57
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    36:41
    Aleš Macek se dostal do prostoru mezi kruhy, kam mířila i přihrávka, ale jeho zakončení chybělo o něco více přesnosti.
     
    37:15
    Na druhé straně šla nebezpečná střela na Michaela Petráska, jenž zapsal další důležitý zákrok a po něm hru nechal zastavit.
     
    38:01
    Václav Skuhravý objel děčínskou branku, ale před ní nebyl nikdo z jeho spoluhráčů, komu by přihrál.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:03
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Martin Jursa – 2 min., hákování.
     
    39:25
    V oslabení zahrozili domácí, kteří se dostali před hostující branku, ale nakonec Jakuba Kašpara neohrozili.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce. V ní padl jediný gól, a to na straně domácích. Hned na jejím začátku si nabruslil do prostoru mezi kruhy Vladimír Brož a povedenou střelou zaskočil Jakuba Kašpara. Domácí jsou tak ve vedení a ve třetí třetině se budou snažit přidat pojistku, na druhé straně pak Cheb bude usilovat o vyrovnání.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Hosté dohrávají přesilovou hru a už se derou do teritoria domácích.
     
    40:35
    Medvědi ale vypíchli puk a uháněli do úniku, ale jejich zakončení vychytal Jakub Kašpar.
     
    41:03
    Děčín je v plném počtu.
     
    41:54
    Zblízka zakončoval Jan Smola, jenže do střely vložil hůl jeden z hostujících beků a celou akci Děčína tak zmařil.
     
    43:15
    Aleš Macek se chvíli zdržel mezi kruhy, ale přihrávku na něho vystihli hosté, kteří hned chtěli puk vyhodit, ale nepovedlo se.
     
    44:57
    Vladimír Brož se opřel do střely na pravém kruhu, ale nakonec jeho dělovka končí na pozorném Jakubu Kašparovi, který nechává hru zastavit.
     
    46:12
    Na pozoru se musel mít Michael Petrásek, na něhož střílel Šimon Krutina, ale ten jeho pokus zastavil a přikryl puk pod lapačku. Hra je po chvilce zastavena.
     
    47:01
    Souboj o puk u pravého hrazení, nakonec je pískáno, protože puk zmizel pod hradbou těl. Vhazovat se bude ve středním pásmu blíže brance Chebu.
     
    47:58
    Zákrok Jakuba Kašpara a ten má puk u sebe a také nechává hru přerušit.
     
    48:09
    Aleš Macek se vymanil ze sevření soupeřem a natlačil se na levý kruh. Do blízkosti se natlačil David Černý, který ale nedostal přihrávku.
     
    49:15
    Adam Bartoň protáhl puk do útočného pásma, hosté se ho ale zmocnili a míří znovu před domácí branku, kde je připraven Michael Petrásek.
     
    51:09
    Blíží se poslední necelá desetiminutovka třetí třetiny, domácí stále vedou o jeden gól.
     
    51:46
    Pokus Davida Černého končí na betonech Jakuba Kašpara, které jen zaduněly. Po chvilce se do akce na druhé straně dostlai hosté, ale proti Petráskovi neuspěli.
     
    53:01
    Medvědi vyhodili puk z vlastního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a hned jdou střídat čerstvou pětici hráčů.
     
    54:38
    Jedovka Michaela Čejky šla na branku Děčína, kde ale zakročil Michael Petrásek a ten nechal na chvíli hru zastavit.
     
    55:21
    Pro vysokou hůl nebyl uznán gól Chebu a hra pokračuje dále. Michael Petrásek se musel znovu činit ve svém brankovišti, hosté prahnou po vyrovnání.
     
    56:18
    Domácí vytáhli puk ven z pásma, chtěli pokračovat dále, ale v rozletu je zastavil soupeř, který se pokusil vrátit hru před Michaela Petráska.
     
    57:01
    Tomáš Faigl si našel odraženou střelu u levého hrazení, ale jeho přihrávka před Kašpara nenašla adresáta.
     
    57:15
    Aleš Macek se rozjel do hostujícího pásma, kde ale o puk přišel a vracel se zpět. Hosté se totiž znovu dostávají do akce před Petráskem.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:59
    Další šance hostů, kterou vykryl Michael Petrásek.
     
    59:35
    Hosté se snaží před domácí brankou, ale v powerplay se jim zatím nedaří vyrovnat.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Medvědi udrželi těsný náskok a vítězí 3:2. V tabulce se tak posouvají na čtvrté místo a jsou už ve vrchních patrech.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:12:05)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Nezbeda (Faigl, D. Tůma), 17. D. Černý (Macek, Smola), 21. Vl. Brož (Faigl) – 1. V. Skuhravý (Šik), 3. Krutina (Prošek, Rozhon)


    HC Děčín: M. Petrásek (Lavinger) – Vl. Brož (A), Bartoň, Loukota, Zedek, A. Starý, Kaltenböck – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – O. Sýkora, Jursa, Parshakov – Smola, D. Černý, Macek – Chovanec.
    Trenér: David Švagrovský

    HC Stadion Cheb: Kašpar (K. Kolář) – Innanmaa, D. Petrásek, Kořán (C), Šik, Jonák, V. Stejskal – Vašíček, D. Novotný, Prošek – V. Kvasnička, Krutina, Rozhon – V. Skuhravý, M. Skuhravý, Tóth – Krejsa, Čejka (A).
    Trenér: Václav Skuhravý

    Rozhodčí: Ovsík – Janíček, Hlinka
    bahis siteleri