Arizona – Anaheim 2:1 (kon.) | Montreal – Washington 3:2 (po pr.) | Tampa – Toronto 3:4 (po pr.)
Buffalo – NY Islanders 3:1 (kon.) | Florida – Vancouver 3:5 (kon.) | Chicago – Vegas 3:5 (kon.)
Dallas – Philadelphia 5:4 (po pr.) | Minnesota – Columbus 4:5 (po pr.) | Nashville – San Jose 5:1 (kon.)
St. Louis – Pittsburgh 4:2 (kon.) | Colorado – Carolina 6:4 (kon.) | Seattle – NY Rangers 1:4 (kon.)
Edmonton – Winnipeg 2:3 (po pr.) | Los Angeles – Boston 2:4 (kon.) | Detroit – Calgary 6:2 (kon.)
po prodl.
Montreal Canadiens
3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Washington Capitals
Neděle 22.10.2023, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:47 Cole CAUFIELD - 3:2
     
    60:47
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs nakonec přeci jen tento zápas vyhrávají! Suzuki poslal kotouč na útočnou modrou COLE CAUFIELDOVI, který poté nad ničím nepřemýšlel a z levého kruhu vstřelil kotouč k bližší tyči hostující klece. Asistence: Nick Suzuki, Michael Matheson.
    58:00 Dylan STROME - 2:2
     
    58:00
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak Kuemper to ani nestihl ještě dojet na svou střídačku a Capitals srovnávají! Kuzněcov si ve středním pásmu přebral kotouč, najel s ním do útoku, kde zajel za bránu Montrealu, odkud poté přes brankoviště nahrál DYLANU STROMOVI, jenž opět jen musel trefit zcela odkrytou klec. Asistence: Jevgenij Kuzněcov, John Carlson.
     
    53:04
    Montreal získává šanci trochu uklidnit temp zápasu, protože Sonny Milano (WSH) dostává dvě minuty za držení.
    51:25 Dylan STROME - 2:1
     
    51:25
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals se dočkávají snížení! Hostům se podařilo získat puk u levého mantinelu a Ovečkin následně parádně přihrál DYLANU STROMOVI, jenž už pouze musel trefit zcela odkrytou domácí klec. Asistence: Alex Ovečkin, Matthew Phillips.
     
    48:34
    Josh Anderson (MTL) dostává dvě minuty za sekání.
     
    48:02
    Martin St. Louis (MTL) si bere oddechový čas.
     
    48:02
    Tak tohle je ovšem hodně hloupé vyloučení Toma Wilsona (WSH), který zcela zbytečně v rohu útočného pásma podrazil Mathesona. Wilson se následně hodně rozvášnil směrem k rozhodčím, že domácí obránce filmoval, ale bohužel jej zcela jasně zasáhl svou bruslí. Montreal tedy opět hraje proti třem tentokrát minutu a čtyři vteřiny.
     
    47:06
    Washington jde na třiadvacet vteřin do tří! Dvě minuty za hru vysokou holí totiž dostává Jevgenij Kuzněcov (WSH).
     
    45:28
    Nicméně je tu další vyloučení na straně Capitals, protože dvě minuty za nedovolené bránění brankáři dostává Sonny Milano (WSH).
    45:18 Milano se svou střelou orazítkoval břevno!
     
    45:18
    A nechybělo moc, aby byl náskok domácích snížen na jeden, když Milano se svým zakončením trefil břevno!
     
    43:02
    Tak tohle je hodně přísné vyloučení pro nováčka v sestavě Washingtonu Hämana Aktella (WSH), jenž dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    41:55
    Z čista jasna se před Kuemperem objevil zcela volný Anderson, který však nemohl už nic vymýšlet, a tak zkoušel vystřelit a Kuemper jeho pokus vyrazil.
     
    39:02
    Hostující hokejisté si ještě v závěru druhé třetiny vybojovali čtvrtou přesilovou hru, protože dvě minuty za podrážení odsedí Michael Matheson (MTL).
    38:16 Ve velké příležitosti neuspěl ani velezkušený Backström!
     
    38:16
    A ihned obrovská šance na druhé straně, kde Ovečkin naznačil střelu příklepem, ale místo toho nakonec přihrál mezi kruhy zcela volnému Backströmovi, jenž mířil mezi betony, ale Allen se do jeho střely doslova položil a kouč zde někde i schoval.
     
    37:49
    Suzuki zpoza hostující klece připravil stoprocentní šanci pro Harveyho-Pinarda, ale domácí útočník klec Washingtonu minul!
    29:50 Brendan GALLAGHER - 2:0
     
    29:50
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí hráči odskakují na rozdíl dvou branek! Monahan se podél pravého mantinelu prodral kolem nováčka v sestavě Caps Hämana Aktella a následně poslal puk před bránu Capitals, kde ho Kuemper jen vyrazil před sebe a zde se k němu dostal BRENDAN GALLAGHER, který už jej dorazild do klece. Asistence: Sean Monahan, Tanner Pearson.
     
    24:51
    Washington bude mít k dispozici třetí přesilovou hru, protože na trestnou lavici míří Rafael Harvey-Pinard (MTL) na dvě minuty za podrážení.
     
    19:18
    Capitals mohli okamžitě odpovědět, protože se do obrovské šance dostal Carlson, avšak jeho rána trefila připraveného Allena.
    18:55 Sean MONAHAN - 1:0
     
    18:55
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs využívají přesilovou hru! Akce pokračovala dále a kotouč se dostal na pravou stranu k Suzukimu, který velmi chytře poslal rychlou přihrávku na připravenou hůl SEANA MONAHANA, jenž už puk nasměroval za záda Kuempera. Asistence: Nick Suzuki, Cole Caufield.
     
    18:28
    V závěru první třetiny si početní výhodu vyzkouší i domácí hráči, protože na trestnou lavici usedá Alex Ovečkin (WSH), jenž dostává dvě minuty za sekání.
    17:57 Manthu ve velké příležitosti vychytal Allen.
     
    17:57
    Po obrovské hrubici Monahana se hosté dostali do přečíslení dvou na jednoho, kde nakonec Ovečkin vybídl ke skórování Manthu, ale Alenn předvedl fantastický zákrok!
     
    14:28
    Nyní bylo před bránou Montrealu pořádně horko, když zde Kuzněcov poslal kotouč a hosté se následně snažili dorážet na domácího brankáře, jak jen to šlo, ale Allen všemu odolal.
     
    13:01
    Celá akce Washingtonu už byla při ponechané výhodě. Na trestnou lavici totiž míří Brendan Gallagher (MTL), jenž si odpyká dvě minuty za vysokou hůl.
     
    05:20
    Washington si zahraje první přesilovou hru v utkání, jelikož na dvě minuty za držení odchází na trestnou lavici Alex Newhook (MTL).
     
    04:29
    Hosté se dostali do rychlého přečíslení dvou na jednoho, kde Oshie nahrál McMichaelovi, jehož však skvěle zastavil Allen.
    02:48 Kuempera zachránila branková konstrukce.
     
    02:48
    Po chybné rozehrávce hostí se k puku ve středním pásmu dostal Pezzetta, jenž si následně najel do útoku, kde z levého kruhu orazítkoval vzdálenější tyč!

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 19. Monahan (Suzuki, Caufield), 30. Gallagher (Monahan, Pearson), 61. Caufield (Suzuki, Matheson) – 52. D. Strome (Ovečkin, Phillips), 58. D. Strome (Kuzněcov, Carlson)


    Montreal Canadiens: Allen (Montembeault) – Matheson, Savard, Harris, Kovacevic, Xhekaj, J. Barron – Caufield, Suzuki, Harvey-Pinard – J. Anderson, Newhook, Slafkovský – Pearson, Monahan, Gallagher – Pezzetta, Evans, Ylönen.
    Trenér: Martin St. Louis

    Washington Capitals: Kuemper (Stevenson) – Sandin, Carlson, Fehérváry, Jensen, T. van Riemsdyk, Häman Aktell – Ovečkin, D. Strome, Phillips – McMichael, Kuzněcov, Oshie – Milano, Bäckström, Wilson – Malenstyn, Protas, Mantha.
    Trenér: Spencer Carbery

    Rozhodčí: Furlatt, Halkidis – Kelly, Deschamps

    Diváci: 21 105
    bahis siteleri