Krejčíková – Kasatkinová 1:2 (kon.)
konec
Barbora Krejčíková
Barbora Krejčíková (1)
1
5 6 1  
Darja Kasatkinová
Darja Kasatkinová (6)
2
7 1 6  
Středa 25.10.2023, 10:54 • Huafa Center Court, Ču-chaj (CHN) • WTA Elite Trophy – Ču-chaj - WTA Elite Trophy (krytý tvrdý povrch) • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům tenisu přeju krásné středeční dopoledne. Vítám vás při sledování turnaje WTA Elite Trophy, u zápasu mezi Barborou Krejčíkovou a Darjou Kasatkinovou.
     
    Barbora Krejčíková zahájila Elite Trophy tím nejlepším možným způsobem, Polku Linetteovou porazila ve dvou setech a slibně tak zadělala na postup do semifinále. Česká tenistka se přesunula do Asie po triumfu v americkém San Diegu a v Číně zatím stihla odehrát dva turnaje, když v Pekingu vypadla hned v prvním kole, nicméně v Čeng-čou si spravila náladu, ve finálovém boji o titul prohrála ve třech setech s domácí Čeng Čchin-wen. Nejlepší výsledek letošní sezóny zaznamenala brněnská rodačka koncem února na tisícovce v Dubaji, ve finále zdolala tehdy ještě světovou jedničku Świątekovou.
     
    Darja Kasatkinová plní roli sedmnácté nejlepší tenistky světa. Ruská hráčka si dala od tenisu na dva týdny pauzu, naposledy v Čeng-čou schytala v semifinále debakl právě od Krejčíkové. Šestadvacetiletá Ruska v letošním ročníku dvakrát bojovala o titul, avšak nedočkala se triumfu ani v jednom případě, neboť v Adelaide nestačila na Švýcarku Bencicovou, na travnatém turnaji v Eastbourne prohrála pro změnu s Američankou Keysovou.
     
    Vzájemné zápasy

    Jak již bylo zmíněno, tak tenistky se proti sobě utkaly před dvěma týdny v Čeng-čou, kde v rámci semifinále vyhrála Barbora Krejčíková po setech 6:3 a 6:0. Letos se hráčky proti sobě postavily ještě dvakrát, v Dubaji slavila Češka, v Adelaide Ruska. Vůbec první vzájemný zápas se datuje do roku 2021, tehdy se na tvrdém povrchu v Cincinnati radovala z výhry Krejčíková.
     
    Na kurtu probíhá tradiční předzápasové rozpinkávání. Na podání začne Barbora Krejčíková.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    15-0
    První výměnu utkání pro sebe urvala česká tenistka, zajímavou přestřelku ukončila soupeřka forhendem do koridoru pro debl.
     
    30-0
    S vysokým forhendovým returnem si Barbora Krejčíková poradila na jedničku, zleva vypálila bekhendový winner kros.
     
    40-0
    Forhendový return ještě Darja Kasatkinová vměstnala do kurtu, následným forhendem napálila míček těsně za základní čáru.
     
    40-15
    Šestadvacetiletá rodačka z Toljatti se za jasného stavu rozhodla zariskovat, vítězný forhendový return napálila po levé lajně.
     
    1:0
    První gem střetnutí je minulostí. Výměnu od základní čáry získala Češka, soupeřka jí pomohla nevynucenou forhendovou chybou do sítě.
    0:0; 1:0 - Barbora Krejčíková
     
    1:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    15-0
    Zatím hraje nasazená jednička skvěle. Bekhendovým čopem nejprve výměnu zpomalila, aby následně vypálila winner forhendem po levé čáře.
     
    30-0
    Paráda. Vyšším forhendovým returnem k základní čáře dostala Barbora Krejčíková sokyni pod tlak, ukončila ji hned vzápětí vítěznou forhendovou střelou po pravé lajně.
     
    30-15
    Přímý bod po servisu ven z dvorce.
     
    30-30
    Darja Kasatkinová si podáním vytvořila ofenzivní postavení ve výměně, o svém bodu rozhodla forhendovým winnerem do pravého růžku.
     
    40-30
    Jeden brejkbol přeci jen uvidíme! S druhým obranným bekhendovým čopem sokyně si Ruska neporadila a forhendem zaútočila pod pásku.
     
    40-40
    Tentokráte si Barbora Krejčíková pod tlakem neporadila, těžký bekhend v plném běhu nenasměrovala přes síť.
     
    40-A
    Darja Kasatkinová se rozhodla odvážně zaútočit forhendovou ránou po pravé lajně a provedla ji skvěle, překvapená sokyně vracela vysoký míček ještě na svou polovinu.
     
    1:1
    Returnem Barbora Krejčíková získala tlak na svou stranu, načež uspěchala útok z bekhendu, míček nasměrovala do území pro čtyřhru.
    0:0; 1:1 - Darja Kasatkinová
     
    15-0
    Bekhendový return doputoval za základní lajnu.
     
    30-0
    Kvalitním podáním ven z dvorce získala Barbora Krejčíková kýžený tlak, forhendem potom zaútočila doprava a do protipohybu Rusky.
     
    40-0
    Sedmadvacetiletá rodačka z Brna v tlaku vystartovala k síti, odtud nechytatelně smečovala, balónek se od země odrazil až mezi diváky.
     
    40-15
    Čistá hra se nekoná. Darje Kasatkinové se vyplatilo střílet konkurentce do bekhendu, z něj nakonec přišla nevynucená chyba.
     
    2:1
    Druhý gembol už je úspěšný. Barbora Krejčíková zaútočila povedeným bekhendem po levé lajně, do stejného prostoru potom namířila forhend a Ruska v hluboké obraně forhendem přestřelila.
    0:0; 2:1 - Barbora Krejčíková
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    15-0
    Bekhendový return spadl přesně na základní čáru, couvající ruská hráčka odpověděla bekhendem pod pásku.
     
    30-0
    Po nelehkém returnu se Barbora Krejčíková rozhodla zariskovat a dobře udělala, v nelehkém postavení totiž vypálila forhendový winner po pravé čáře.
     
    30-15
    Brejkboly zatím nepřichází. Nasazená jednička byla ve výměně aktivnější tenistkou, leč finálním bekhendem rozvlnila síť.
     
    40-15
    Brejkboly jsou dva! Darja Kasatkinová se pokusila zaútočit na vítězný bekhend po levé lajně, míček se zastavil v síti.
     
    3:1
    Barbora Krejčíková odskakuje do výhody o brejk! Vypálila agresivní forhendový return kros, soupeřka rovněž z forhendu namířila balónek za vymezený prostor.
    0:0; 3:1 - Barbora Krejčíková
     
    15-0
    Češka dominuje. Po forhendu vyrazila dopředu, s nalitou smečí si poradila skvěle a míček vyslala na volnou levou polovinu.
     
    30-0
    Sedmadvacetiletá rodačka z Brna přešla k síti forhendem po pravé lajně a přesně na základní čáru, prohoz konkurentky potom pustila za zadní čáru.
     
    30-15
    Se štěstím, ale přece spadl forhend Darji Kasatkinové přesně do levého růžku, protihráčka odpověděla nečistě trefeným forhendem.
     
    40-15
    Bleskově napravená chyba. Barbora Krejčíková si servisem otevřela levou polovinu kurtu, kam bez problémů umístila forhend.
     
    4:1
    Situace se opakovala, jenom z druhé strany. S vypětím všech sil Kasatkinová vybrala return, ale proti forhendu po opačné čáře byla bezmocná.
    0:0; 4:1 - Barbora Krejčíková
     
    4:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:1
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    0-15
    Tato výměna by ruskou tenistku mohla nakopnout. Byla největší dosavadního průběhu a Češka ji ukončila nevynucenou bekhendovou chybou do sítě.
     
    0-30
    Přímý bod po servisu ven z dvorce.
     
    0-40
    Tři gemboly. Barbora Krejčíková se rozhodla přejít do ofenzivy forhendem, balónku se do cesty postavila síť.
     
    4:2
    Sebevědomě si Darja Kasatkinová doběhla na síť pro snížení na 2:4, po kvalitním forhendu zde bez problémů zaznamenala vítězný volej hraný nad hlavou doleva.
    0:0; 4:2 - Darja Kasatkinová
     
    15-0
    Ruska se přeci jen začíná dostávat do hry, nicméně tentokráte v dlouhé výměně tahala za kratší konec provazu, po vysokém obranném forhendu Češka parádně smečovala od základní čáry k levé lajně.
     
    30-0
    Podání ven z kurtu doplněné o bekhend na opačnou čáru, Darja Kasatkinová neměla žádnou šanci být u míčku včas.
     
    30-15
    Opět byla brněnská rodačka tou tenistkou, která útočila, bohužel finální křižný bekhend nenasměrovala přes pásku.
     
    40-15
    Přímý bod po servisu na téčko.
     
    40-30
    Zbývá ještě jeden gembol. Barbora Krejčíková se rozhodla zariskovat na forhendu, ale míček nasměrovala těsně za zadní čáru.
     
    40-40
    Uvidíme shodu. Česká tenistka si pomohla povedeným servisem, jenže pak nalitý forhend umístila o kousek vedle levé čáry.
     
    A-40
    Tohle bylo o poznání lepší. Barbora Krejčíková si počkala na odskok balónku po vysokém returnu, forhendový winner napálila přesně na pravou lajnu.
     
    40-40
    Forhendový čop ruské tenistky se stočil přesně do pravého růžku, Češka posléze útočila křižným bekhendem do sítě.
     
    40-A
    Dvojchyba favoritky znamená premiérový brejkbol Rusky.
     
    40-40
    Barbora Krejčíková si proti brejkbolu pomohla kvalitním prvním servisem na téčko, po němž vypálila nechytatelný forhend k levé lajně.
     
    40-A
    Výhoda znovu putuje na konto ruské tenistky, která v bekhendové přestřelce vydržela déle, protihráčka udělala nevynucenou chybu jako první.
     
    4:3
    Darja Kasatkinová je zpátky ve hře o první set! Vypálila výborný křižný forhendový return zleva, aby následně vyslala vítězný forhend po levé lajně, jímž smazala manko brejku.
    0:0; 4:3 - Darja Kasatkinová
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:3
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    15-0
    Darja Kasatkinová si výborně připravila pozici pro vítězný forhend, závěrečný balónek ovšem vypálila do pravého koridoru pro debl.
     
    15-15
    Barbora Krejčíková dostala balónek do výměny, tu však uzavřela nečistě trefeným forhendem.
     
    15-30
    Česká tenistka útočila bekhendem, jenže přesnou ruku neudržela, poslední úder namířila za vymezené území.
     
    30-30
    Dvojchyba znamená srovnání skóre v gemu.
     
    30-40
    Brejkbolu se Barbora Krejčíková nedočkala, protože si neporadila s bekhendem hraným hodně u těla, míček napálila za základní čáru.
     
    4:4
    První set ukazuje vyrovnaný stav. Česká tenistka nedokázala dostat osmý gem do shody, protože vypálila forhend do středu sítě.
    0:0; 4:4 - Darja Kasatkinová
     
    0-15
    S delším returnem si česká hráčka nevěděla rady, do forhendu pálila pozdě a balónek odpálila za zadní čáru.
     
    15-15
    Přímý bod po servisu na téčko.
     
    15-30
    Zasloužený bod pro ruskou tenistka, jež tlaku využila k náběhu na síť, bekhendem útočila do bekhendu sokyně, z nějž přišel úder pod pásku.
     
    30-30
    Podání ven z dvorce doplněné o forhend na druhou polovinu, ruská tenistka neměla žádnou šanci míček dostihnout.
     
    30-40
    Brejkbol! Darja Kasatkinová si vytvořila tlak střelami do bekhendu favoritky, jejíž závěrečný úder rozvlnil síť.
     
    4:5
    Darja Kasatkinová získává třetí gem v řadě a po krátké přestávce půjde podávat na vítězství v prvním setu! Trpělivě počkala na chybu české soupeřky, která přetáhla forhend.
    0:0; 4:5 - Darja Kasatkinová
     
    4:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:5
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    15-0
    Ruska otevřela důležitou desátou hru dvojchybou.
     
    15-15
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    30-15
    Barbora Krejčíková se opřela do bekhendového returnu kros, jímž parádně vymetla levý růžek.
     
    30-30
    Podobné chyby mrzí. Česká tenistka si poradila s returnem, potom však napálila útočný forhend až za základní lajnu.
     
    40-30
    Brejkbol i pro českou tenistku! Tíhu okamžiku neustála Darja Kasatkinová, jež vyslala finální bekhend pod pásku.
     
    5:5
    Dvojchyba! Barbora Krejčíková bez práce proměňuje brejkbol, srovnává na 5:5 a zůstává ve hře o první set.
     
    0-15
    Dvojchybu zapisuje i česká tenistka.
     
    15-15
    Obrovské štěstí české tenistky, jejíž křižný bekhend páska nechytatelně posunula na polovinu soupeřky.
     
    15-30
    Darja Kasatkinová si zahraje o brejkbol. Potrestala příliš dlouhý bekhendový volej sokyně, vítězný forhendový prohoz namířila po pravé lajně.
     
    15-40
    Brejkboly jsou dva. Ruská tenistka přitlačila na pilu a její soupeřka výměnu ukončila nečistě trefeným forhendem do zámezí.
     
    30-40
    Vysoký a krátký return Barbora Krejčíková potrestala bez problémů, bekhendem našla volnou pravou polovinu.
     
    40-40
    Přímý bod po servisu na téčko, takže i druhý brejkbol je minulostí.
     
    40-A
    Darja Kasatkinová si všimla protihráčky směřující k síti a zprava vyprodukovala parádní křižný prohoz forhendem k levé lajně. Třetí brejkbol.
     
    5:6
    A ten už je úspěšný! Barbora Krejčíková špatně zvolila náběh k síti, což si uvědomila, zastavila, ale dostala nepříjemný balónek pod nohy a forhendem nepřehodila pásku.
    0:0; 5:6 - Darja Kasatkinová
     
    5:6
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:6
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    0-15
    Barbora Krejčíková čopovala forhendový return, následný čopovaný bekhend zastavila síť.
     
    15-15
    Forhendový return po levé lajně byl provedený výborně, ještě lépe si nicméně Češka povedla s vítěznou forhendovou střelou po opačné čáře.
     
    15-30
    Darja Kasatkinová si poradila s kvalitním forhendovým returnem konkurentky, zprava vypálila v plném běhu vítězný forhendový kros.
     
    15-40
    Bekhendový return skončil v síti, šestadvacetiletá rodačka z Toljatti disponuje dvěma setboly!
     
    5:7
    Úvodní dějství patří Darji Kasatkinové! Ruska si počkala na odskok míčku po vysokém forhendovém returnu soupeřky, sama potom vypálila nechytatelný forhend po pravé ruce.
    0:1; 5:7 - Darja Kasatkinová
     
    0:0
    Začíná druhý set.
     
    15-0
    Barbora Krejčíková odstartovala druhou sadu přímým bodem.
     
    15-15
    Ve výměně si česká tenistka další fiftýn nevybojovala, protože delší přestřelku ukončila nevynucenou bekhendovou chybou.
     
    15-30
    Return nebyl nikterak kvalitní, přesto po něm Češka vypálila forhendem do sítě.
     
    30-30
    Barbora Krejčíková přerušila hru v průběhu výměny v domnění, že return sokyně byl příliš dlouhý. A měla pravdu.
     
    40-30
    Důležitý bod pro brněnskou rodačku, jež udržovala konkurentku pod tlakem a na závěr nechala spadnout její forhend za vymezené území.
     
    1:0
    Bekhendový return odletěl za zadní lajnu, první gem druhé sady patří servírující Barboře Krejčíkové.
    0:1; 1:0 - Barbora Krejčíková
     
    1:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    0-15
    Ruska po podání držela soupeřku pod tlakem a netrvalo dlouho, než se dočkala její vynucené bekhendové chyby.
     
    0-30
    Přímý bod po podání na tělo.
     
    0-40
    Forhendový return doputoval do koridoru pro debl.
     
    1:1
    Srovnání čistou hrou. Returnem Barbora Krejčíková získala pozici aktivnější tenistky ve výměně, jenže vzápětí přetáhla bekhend.
    0:1; 1:1 - Darja Kasatkinová
     
    15-0
    Return z bekhendu doplachtil za základní čáru.
     
    30-0
    Forhendový return nepřeletěl síť.
     
    40-0
    Podání ven z dvorce doplněné o forhend k opačné čáře, Darja Kasatkinová byla v tomto případě bez šance.
     
    40-15
    S returnem si Ruska poradila, vzápětí bez servítek vypálila vítězný forhend do levého růžku.
     
    40-30
    Také druhý gembol je minulostí. Barbora Krejčíková po nikterak ostrém returnu sokyně odpálila forhend do území pro čtyřhru.
     
    40-40
    A proti třetímu gembolu přichází dvojchyba, rázem je z jasného gemu drama.
     
    A-40
    Barbora Krejčíková si pomohla výborným prvním servisem, u sítě následně nekompromisně přetavila ve vítězný balón smeč.
     
    2:1
    Znovu se brněnská rodačka trefila do prvního servisu, jímž si otevřela levou polovinu, kam neomylně napálila forhend.
    0:1; 2:1 - Barbora Krejčíková
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    0-15
    Ruská tenistka si pomohla parádně trefeným forhendem na pravou čáru, po němž u sítě hravě proměnila forhendový volej ve vítězný.
     
    0-30
    Na podání ven z dvorce Ruska navázala forhendem na druhou polovinu, konkurentka střílela bekhendem do sítě.
     
    15-30
    Kvalitní return základem úspěchu, Barbora Krejčíková následně vyslala nechytatelný bekhend do pravého růžku.
     
    30-30
    Češka bojuje. Byla tou tenistkou, která bránila, nicméně v závěru ve sprintu zahrála vítězný forhend po pravé čáře.
     
    40-30
    Třetí získaný fiftýn v řadě znamená brejkbol! Return pod nohy soupeřky vyšel na jedničku, Ruska se ustřelila forhendem.
     
    3:1
    Barbora Krejčíková odskakuje do vedení o brejk, neboť Darja Kasatkinová proti brejkbolu dnes už podruhé udělala dvojchybu, načež zlostí hodila raketou o zem.
     
    15-0
    Přímý bod po servisu ven z dvorce.
     
    15-15
    Barbora Krejčíková musela hrát o další fiftýn přes výměnu, ale nedočkala se jej, protože poslední ránu poslala vedle pravé lajny.
     
    30-15
    S vysokým returnem těsně za síť si Češka nedělala těžkou hlavu, smeč umístila na volnou levou polovinu.
     
    40-15
    Darja Kasatkinová získala tlak bekhendem po lajně, po kratším soupeřčině čopu však útočila v blízkosti sítě forhendem do sítě.
     
    40-30
    Ruska nicméně boj o pátou hru druhé sady nezabaluje, parádně si oběhla úder na forhend a vyslala vítěznou ránu po levé čáře.
     
    40-40
    Shoda. Barbora Krejčíková se nechala zatlačit pod tlak, bekhend brzy po odskoku namířila za vymezený prostor.
     
    A-40
    Brejkbolu se šestadvacetiletá rodačka z Toljatti nedočkala, protože jí vůbec nevyšel lob, soupeřce nahrála do rakety na vítěznou smeč.
     
    4:1
    Barbora Krejčíková potvrzuje brejk a dělá další důležitý krok směrem k zisku druhého setu. Po returnu sokyně na základní čáru si poradila s bekhendem, Ruska obratem útočila forhendem do sítě.
    0:1; 4:1 - Barbora Krejčíková
     
    4:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:1
    Konec přestávky, podávat bude Darja Kasatkinová.
     
    15-0
    Barbora Krejčíková jako kdyby našla ztracené sebevědomí z koncovky prvního setu, dostala se do tlaku a v něm vyprodukovala vítězný forhend k pravé čáře.
     
    15-15
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    30-15
    Výborně. Sedmadvacetiletá rodačka z Brna střílela forhendy zleva doprava, protihráčka ve finále odehrála bekhendový čop do území pro čtyřhru.
     
    40-15
    Dva brejkboly! Darja Kasatkinová si vytvořila velký tlak, ale zahodila příležitost ke srovnání, forhendem zaútočila o kus vedle pravé čáry.
     
    5:1
    Barbora Krejčíková míří za ziskem druhé sady. Opřela se do perfektního forhendového returnu po pravé lajně, Ruska se za balónkem jenom podívala.
    0:1; 5:1 - Barbora Krejčíková
     
    15-0
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    30-0
    Darja Kasatkinová se dostala do výměny, ale nebylo jí to nic platné, protože se vyhodila nepovedeným křižným forhendem zprava.
     
    40-0
    Nabíhaný forhend na síť ruská tenistka neprovedla dle představ, těžký forhendový halfvolej pak namířila do zámezí a čelí třem setbolům.
     
    6:1
    O vítězce rozhodne třetí set! Nasazená jednička si poradila s vysokým forhendovým returnem, sama vypálila vítězný forhend směrem k levé čáře.
    1:1; 6:1 - Barbora Krejčíková
     
    0:0
    Začíná třetí set.
     
    0-15
    Třetí dějství otevírá na podání ruská tenistka, soupeřka jí první fiftýn darovala nevynucenou forhendovou chybou.
     
    15-15
    Nekompromisní útok české hráčky, jíž vyšel forhend k levé čáře, soupeřka vracela vysoký forhend do území pro čtyřhru.
     
    15-30
    Šestadvacetiletá rodačka z Toljatti se v tlaku rozhodla naběhnout k síti, odkud nekompromisně smečovala doleva.
     
    15-40
    V momentě, kdy Barbora Krejčíková začala získávat tlak, tak výrazně přetáhla forhend. To je škoda.
     
    0:1
    S krátkým returnem těsně za pásku si Darja Kasatkinová nelámala hlavu, forhendem míček namířila nechytatelně těsně za síť.
    1:1; 0:1 - Darja Kasatkinová
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Barbora Krejčíková.
     
    15-0
    Servis ven z kurtu doplněný o forhend na opačnou lajnu, Darja Kasatkinová se marně natahovala za balónkem.
     
    15-15
    Po soupeřčině returnu se nasazená jednička nechala zatlačit pod tlak, z nějž nenašla úniku, forhend napálila do sítě.
     
    15-30
    Druhá nevynucená chyba české tenistky v řadě, v tomto případě odpálila bekhend výrazně za základní čáru.
     
    15-40
    Po dvojchybě tu máme dva brejkboly pro Rusku!
     
    0:2
    Druhý servis Češka tentokráte dostala do vymezeného čtverce, ale hned vzápětí uzavřela gem přetaženým bekhendem, takže se dostává do ztráty brejku.
    1:1; 0:2 - Darja Kasatkinová
     
    0-15
    Přímý bod po servisu ven z dvorce.
     
    0-30
    Ruská tenistka ve třetím setu omezila laciné chyby, ty naopak přibývají na straně soupeřky, ta doposud poslední právě teď křižným forhendem.
     
    15-30
    Barbora Krejčíková zapracovala v obraně na jedničku, aby nakonec hru vyrovnala a vítězný forhend napálila přesně do pravého růžku.
     
    15-40
    V tlaku šestadvacetiletá rodačka z Toljatti vyrazila k síti, odtud vyprodukovala vítězný forhendový volej doprava.
     
    0:3
    Darja Kasatkinová potvrzuje brejk a vede už 3:0. Její forhend spadl těsně k základní čáře, Češka odpověděla bekhendem až za ni.
    1:1; 0:3 - Darja Kasatkinová
     
    0:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:3
    Konec přestávky, podávat bude Barbora Krejčíková.
     
    15-0
    Darja Kasatkinová pod tlakem bojovala jako lvice, ubránila se dvěma dělovkám soupeřky, ale proti smeči už neměla nárok.
     
    15-15
    Tentokráte si Darja Kasatkinová poradila brilantně, v nelehkém postavení vypálila parádní vítězný forhendový prohoz po levé čáře.
     
    15-30
    Forhendový return spadl na základní lajnu, překvapená Češka vzápětí přetáhla forhend.
     
    30-30
    Odvážná varianta servis – síť vyšla na jedničku, nelehký forhendový volej česká tenistka umístila na odkrytou levou polovinu.
     
    30-40
    Další brejkbol pro Rusku! Kratší bekhendový čop přinesl kýžené ovoce, Barbora Krejčíková se nechala nachytat a forhend napálila do středu sítě.
     
    0:4
    Darja Kasatkinová už je opravdu hodně blízko vítězství. Ve výměně při brejkbolu zvolila čekání na soupeřčinu chybu a ta skutečně přišla, nasazená jednička nezvládla poslat do kurtu forhend po pravé lajně.
    1:1; 0:4 - Darja Kasatkinová
     
    0-15
    Chyby na kontě české tenistky přibývají, přestože byla v tlaku, tak křižným bekhendem rozvlnila síť.
     
    0-30
    Forhendový return nepřeletěl pásku.
     
    15-30
    Konečně chyba i z druhé strany, Darja Kasatkinová útočila, aby závěrečný křižný forhend poslala do středu sítě.
     
    30-30
    Dobře provedený return, po němž Češka vypálila forhendový return do bekhendu protihráčky, ta zahrála balónek do zámezí.
     
    40-30
    Parádní forhendový return po pravé čáře klíčem k brejkbolu, Darja Kasatkinová v záklonu namířila bekhend pod pásku.
     
    40-40
    Přímým bodem se Ruska dostává do shody.
     
    40-A
    U sítě si narazená jednička neporadila vůbec dobře, bekhend poslala do autu a rázem čelí gembolu.
     
    40-40
    Barbora Krejčíková si je vědoma, že ztráta 0:5 už by byla téměř neřešitelnou záležitostí, proto bojuje o každý míč a další shodu si vynutila forhendem do protipohybu Rusky.
     
    40-A
    Myšlenka dobrá, leč realizace pokulhávala, pokus Češky o vítězný bekhend po levé lajně nepustila dál páska.
     
    0:5
    Darja Kasatkinová je poslední krůček od vítězství. Pomalý forhendový čopovaný return sokyně si oběhla na forhend a po levé ruce vypálila vítěznou střelu.
    1:1; 0:5 - Darja Kasatkinová
     
    0:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:5
    Konec přestávky, podávat bude Barbora Krejčíková.
     
    15-0
    Velmi dobře zorganizovaný útok brněnské rodačky, jež si všimla soupeřky stojící za základní čárou, tak vyprodukovala kratší forhend, na nějž Ruska nedosáhla.
     
    30-0
    Přímý bod po podání ven z kurtu.
     
    40-0
    Forhendový return doputoval za základní čáru.
     
    1:5
    Kanár to nebude. Po servisu na téčko Darja Kasatkinová returnovala za vymezené území, nyní se jde pokoušet střetnutí uzavřít při vlastním podání.
    1:1; 1:5 - Barbora Krejčíková
     
    15-0
    Dobrá práce Češky u sítě, bekhendovým stopvolejem dostala Rusku do úzkých a dalším volejem z bekhendu snadno hrála na volný střed.
     
    15-15
    Sedmadvacetiletá rodačka z Brna se rozhodla zariskovat, bekhend po levé čáře spadl do těsného autu.
     
    15-30
    Darja Kasatkinová prakticky rozhodla o svém úspěchu ve výměně už perfektním forhendem po pravé čáře, u sítě vše dokonala snadnou smečí.
     
    30-30
    Ruska střílela do bekhendu soupeřky, aby nakonec zkusila úder i do jejího forhendu, ovšem míček nasměrovala do velkého autu.
     
    30-40
    Přímý bod po servisu na tělo přináší rodačce z Toljatti premiérový mečbol!
     
    1:6
    Je konec! Barbora Krejčíková se sice zvládla vymanit z pod tlaku, avšak ve výsledku jí to nebylo ni platné, protože finálním bekhendem zaútočila za základní lajnu.
    1:2; 1:6 - Darja Kasatkinová
     
    Konec zápasu
     
    Barbora Krejčíková si pořádně zkomplikovala boj o postup do semifinále Elite Trophy, ve druhém skupinové utkání totiž podlehla Darji Kasatkinové výsledkem 7:5, 1:6 a 6:1.

    Hodinu trvající první set získala ruská tenistka, jež za stavu 5:4 sadu sice nedopodávala, ale potom hned uspěla na returnu a podruhé v řadě při vlastním servisu nezaváhala. Druhé dějství opanovala Barbora Krejčíková, která soupeřce povolila jediný gem, jenže ve třetím setu se role obrátily a byla to světová sedmnáctka, jež sice na returnu nedokonala kanára, nicméně na podání potom střetnutí úspěšně završila, stačil jí jeden mečbol.

    Situace je momentálně taková, že v nejlepší pozici se nachází Darja Kasatkinová, jíž stačí pro jistotu postupu porazit Magdu Linetteovou. Když Polka vyhraje ve třech setech, postoupí dále Barbora Krejčíková, pokud se půjde do tří setů a zvítězí Linetteová, tak rovněž postoupí Češka, Polka už je bez šance na semifinále. (13:17:44)

    Milan Huppert

    Čas utkání: 2:10

    3. set: 0:31

    Krejčíková Kasatkinová
    3. set Utkání 3. set
    Získané body celkem
    15 77 80 26
    Nejdelší série získaných bodů
    5 7 6 6
    Setboly
    0 1 2 1
    Mečboly
    0 0 1 1
    Vítězné údery *
    35 16
    Nevynucené chyby *
    43 19
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:07 0:51 0:39 0:15
    Esa **
    0 0 0 0
    Dvojchyby **
    1 4 4 0
    Udržená podání
    1 / 3
    33 %
    8 / 13
    62 %
    9 / 13
    69 %
    4 / 4
    100 %
    Odvrácené brejkboly
    0 / 2
    0 %
    3 / 8
    38 %
    2 / 6
    33 %
    1 / 1
    100 %
    Body při vlastním podání
    7 / 15
    47 %
    47 / 82
    57 %
    45 / 75
    60 %
    18 / 26
    69 %
    Body po 1. podání *
    35 / 51
    69 %
    30 / 41
    73 %
    Body po 2. podání *
    12 / 31
    39 %
    15 / 34
    44 %
    Úspěšnost 1. podání *
    62 %
    55 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    0 / 1
    0 %
    4 / 6
    67 %
    5 / 8
    63 %
    2 / 2
    100 %
    Body při soupeřově podání
    8 / 26
    31 %
    30 / 75
    40 %
    35 / 82
    43 %
    8 / 15
    53 %
    Body po příjmu 1. podání *
    11 / 41
    27 %
    16 / 51
    31 %
    Body po příjmu 2. podání *
    19 / 34
    56 %
    19 / 31
    61 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 3. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Barbora Krejčíková
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 18.12.1995
    Věk: 28 let
    Držení: pravák
    Výška: 178 cm
    Nasazení: 1

    Darja Kasatkinová
    Stát: WTA
    Datum narození: 07.05.1997
    Věk: 27 let
    Držení: pravák
    Výška: 170 cm
    Váha: 62 kg
    Nasazení: 6
    Kader Nouni (FRA)
    bahis siteleri