Obří slalom mužů, 1. kolo, Sölden (zruš.) | Obří slalom mužů, 2. kolo, Sölden (zruš.)
zrušeno
SP - Obří slalom mužů, 2. kolo, Sölden

Neděle 29.10.2023, 13:00 • Sölden • Sjezdové lyžování
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
     
    Světový pohár v alpském lyžování mužů má před sebou své první dějství. V rakouském Söldenu se uskuteční obří slalom. V tomto přenosu se budeme věnovat druhému kolu závodu, k němuž bližší podrobnosti přineseme po skončení kola prvního. V akci bude pouze třicet nejlepších po úvodní části závodu.
     
    Před začátkem nové sezony zasáhla mužské alpské lyžování šokující informace, že norský slalomář Lucas Braathen ukončil profesionální kariéru. Důvodem byly neustálé spory s norským svazem, což vyústilo v jeho rozhodnutí, že to nechce nadále podstupovat. Jelikož byl nejlepším slalomářem uplynulé sezony a velmi kvalitním závodníkem pro obří slalomy, rozhodně se jedná nejen pro norské lyžování o velkou ztrátu.
     
    Malý křišťálový globus za obří slalom z uplynulé sezony obhajuje Marco Odermatt, který se ve 26 letech stal vítězem rovněž superobřího slalomu a také celkového hodnocení Světového poháru. Vítěz celkem 14 závodů obřího slalomu v minulé sezoně obhájil prvenství v celkovém hodnocení této disciplíny, stejně jako obhájil vítězství v celkovém hodnocení. A ani v nové sezoně nemá nikterak menší cíle.
     
    Závod byl kvůli silnému větru zrušen. První kolo odjelo 47 závodníků, načež muselo být přerušeno a pokračování zamezily nepříznivé povětrnostní podmínky. (12:03:13)

    Jan Vojkůvka

    bahis siteleri