Svítkov – Karviná 2:5 (kon.)
konec
HBC Svítkov Stars Pardubice
2:5 (1:0, 1:1, 0:4)
HbK Karviná
Neděle 29.10.2023, 13:30CROSSDOCK Extraliga • 5. kolo
     
    Svítkov na domácí palubovce překvapivě podlehl 2:5 Karviné. Domácí byli lepším týmem a ještě v polovině třetí třetiny vedli. Slezané byli v té době směrem dopředu absolutně nevýrazní, pak ale došlo k výměně stran a rázem bylo vše jinak. Hosté dvěma slepenými góly Pilcha a Diviše skóre otočili a v poslední minutě přidali ještě další dva zásahy. (15:20:15)
     
    Konec zápasu.
    44:50 Jan DIVIŠ - 2:5
     
    44:50
    Karviná právě vstřelila branku!
    Vzápětí ještě jedna branka na straně hostů! Adam Korec vyrobil obrovskou chybu v rohu hrací plochy, kde mu při rozehrávce sjel míček po čepeli. Toho využil napadající JAN DIVIŠ, který si šikovně položil Sterenčáka a zakončením pod horní tyč stanovil konečný výsledek. Bez asistence.
    44:28 Lumír ROSŮLEK - 2:4
     
    44:28
    Karviná právě vstřelila branku!
    Slezané rozhodují o svém vítězství. Juraško vyvezl po buly před vlastní brankou po pravé straně míček z pásma a předložil ho před prázdnou kasu LUMÍRU ROSŮLKOVI. Asistence: Viktor Juraško a Martin Pala.
     
    44:12
    Domácí trenér Petr Kopečný si vybral oddechový čas. Svítkov to po něm zkusí v šesti bez brankáře.
     
    44:00
    Martin Pala vyvezl míček po pravém křídle a získal pro svůj tým drahocenné vteřiny. Svítkov už má na vyrovnání pouze minutu.
     
    43:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Otázkou je, zda i celého zápasu.
     
    42:42
    Lukáš Sterenčák musel utěsnit prostor u své pravé tyče. Karviná je po dvou zásazích znovu na jakési vlně.
     
    42:18
    "Hoši bojovat!", skanduje hlouček domácích příznivců. I oni musí být vývojem zápasu zaskočeni. Svítkov má ale stále dostatek času na to minimálně vyrovnat.
    40:27 Jan DIVIŠ - 2:3
     
    40:27
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tak to je neskutečné! Ve třetí třetině dlouhou dobu nevýrazná Karviná uděluje Svítkovu lekci z produktivity a dvěma slepenými góly překlápí skóre na svou stranu! Po pravé straně utekl Pala a přihrávkou před branku vybídl k zakončení JANA DIVIŠE. Asistence: Martin Pala.
    39:15 Adam PILCH - 2:2
     
    39:15
    Karviná právě vstřelila branku!
    Hosté dnes podruhé srovnávají krok! Zpoza modré čáry napřáhl po zpětné přihrávce Paly ADAM PILCH a jeho bomba zapadla až za Sterenčáka, jenž měl zakrytý výhled. Asistence: Martin Pala.
     
    38:18
    Sebastián Kaščák se na levém okraji hřiště dostal do kleští dvou protihráčů a upadl na zem. Vypadá to na nějaký problém s nohou. Chvíli se hrát nebude. O faul se nejednalo.
     
    38:18
    Sebastián Kaščák se na levém okraji hřiště dostal do kleští dvou protihráčů a upadl na zem. Vypadá to na nějaký problém s nohou. Chvíli se hrát nebude.
     
    37:54
    Teď už to úplně stoprocentně platit nebude. Jak už bývá v hokejbale v duchu fair-play tradicí, oba týmy si zhruba v polovině poslední třetiny vyměnily branky.
     
    37:16
    Hokejbalisté Svítkova nadále operují na útočné polovině. Třetí třetina je doslova na jednu branku.

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 7. Korec, 29. Malý (Waber, Kaščák) – 24. Diviš (Zaremba), 40. Pilch (Pala), 41. Diviš (Pala), 45. Rosůlek (Juraško, Pala), 45. Diviš


    HBC Svítkov Stars Pardubice: Sterenčák (Novotný) – Bureš (C), Doležal, Flamík, Hrabica, Kaščák, Korbel (A), A. Korec – Choutka, Hudec, L. Korec, Koudela, Král, Malý, Martínek, Pavlíček, Spáčil, Waber
    Trenér: Petr Kopečný

    HbK Karviná: Humlíček (Smetana) – Juraško, Kulawiak, Niedoba, Pilch (A), Růžička, Zaremba (A) – Diviš, Fárský, Fiala, Orság, Pala, Procházka, Puzoň, Rosůlek (C), Wróbel
    Trenér: Petr Popek

    Rozhodčí: Martin Černý, Michal Prudík