TK ke stavu příprav v Ostrava Aréně před MS (kon.)
konec
Tisková konference k aktuálnímu stavu příprav v Ostrava Aréně před hokejovým MS

Pondělí 30.10.2023, 11:00Tiskové konference
     
    Tolik tedy oficiální část mediálního brífinku. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (11:23:16)
     
    Petr Bříza: Přímý pozitivní dopad MS 2015 na Česko byl asi 1,3 miliardy korun. Fandové tady nestráví jeden den, utrácejí peníze v hotelích, restauracích... Ekonomicky má tahle akce velký dopad.
     
    Jan Dohnal o úpravách arény: Jedná se o úpravy vstupů do budovy nebo drobnější stavební práce. Řešíme další osudy Ostravar Arény, ale opravy budou takové, aby udělaly dobrou službu, ale zároveň nebyly jakkoliv svazující pro další záměry. Vyjdou asi na 20 milionů korun.
     
    Petr Bříza: Co se týče vstupenek, jsme někde za polovinou, ale nechci teď říkat přesné částky, protože je tam spousta blokací, rezervací apod.
     
    Petr Bříza: Praha přispívá částkou 15 milionů korun. Praha je trošku složitější, protože třeba odbavení sedmnácti tisíc diváků po utkání vyžadují od dopravního podniku vyšší náklady.
     
    Jakub Unucka: Stejně jako město Ostrava přispěje i kraj na turnaj částkou 30 milionů korun.
     
    Organizační výbor hledá více než tisíc dobrovolníků na nejrůznější pozice, kdy bude možné se dostat až k ledu. Konkrétně pro Ostravu 400 lidí, pro Prahu 600.
     
    Petr Bříza: Máme méně než 200 dní do začátku, zrychluje se a zvětšuje objem toho, co organizační výbor musí zajistit. V tuto chvíli plánujeme kreativní část, zábavu v arénách, na kostkách, budeme chystat závěrečnou část kampaně. Tradice a radost z hokeje je u nás cítit. Diskutujeme o podobách televizních studií, nároky stoupají, protože IIHF i my chceme, aby propagace byla co největší. Technická náročnost na přenosové vozy atd. je vyšší. Je za tím spousta práce, musím smeknout před celým týmem. Tady v Ostravě všichni vědí, co mají jak udělat.
     
    Jan Dohnal: Na fanoušky, kteří se nedostanou do haly, pamatujeme. Bude vytvořena fanzóna před arénou. Ostrava se připravuje na to, že tady bude hodně lidí a cizinců.
     
    Petr Bříza o vstupenkách: Máme za sebou první vlnu prodeje, obrovský nápor byl na česká a slovenská utkání. Přibližně v polovině ledna rozdělíme balíčky na jednotlivé zápasy, což potom zvýší zájem zahraničních příznivců. Zatím jsou čísla skvělá, ale nechci být až příliš optimistický. Jak kanadský, tak americký tým, by měl přivézt hodně kvalitní hráče. Věřím, že i díky tomu fandové dokoupí před MS ještě další vstupenky.
     
    Petr Bříza (člen Centrálního organizačního výboru Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024): Ostrava a Moravskoslezský kraj díky historii má skvělou reputaci jako region i tým, který je velice profesionální. Takže to byla jasná volba, jedná se o velmi zkušeného organizátora MS. Dodnes je poslední MS nejlepším v historii, budeme se snažit, abychom se číslu z roku 2015 co nejvíc přiblížili. Chceme zopakovat zážitek z posledního domácího MS.
     
    Jakub Unucka (1. náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje): Těšíme se nejen na MS, ale i na to, co nám šampionát přinese potom. Lidé by se mohli vrátit zpátky do Ostravy jako turisté. Stejně jako město Ostrava podoříme pořádání šampionátu. Pořádání takového turnaje je bonusem pro celé město. Věříme, že zápasy budou vyprodány do posledního místečka.
     
    Jan Dohnal (primátor statutárního města Ostrava): Jedná se o sportovní vrchol příštího roku a jsem rád, že jedna z částí může proběhnout v Ostravě. Na minulých MS jsme ukázali, že tyto akce dělat umíme. Máme kvalitní zázemí, výborné publikum, takže očekáváme skvělou diváckou kulisu. Věřím, že jsme dobře připraveni. Na turnaj přispějeme částkou 30 milionů korun.
     
    Tisková konference, věnující se aktuálnímu stavu příprav v Ostravar Aréně před MS 2024, za malý moment odstartuje.
     
    Na mediálním brífinku se mají představit 1. náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Jakub Unucka, primátor statutárního města Ostrava Jan Dohnal a člen Centrálního organizačního výboru Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 Petr Bříza.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Adam Bagar

    bahis siteleri