Vítkovice – Třinec 3:6 (kon.) | Plzeň – K. Vary 2:3 (po pr.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
Kladno – Sparta 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 4:1 (kon.) | Olomouc – Pardubice 1:5 (kon.)
Liberec – Litvínov 5:2 (kon.)
konec
HC Olomouc
1:5 (1:1, 0:1, 0:3)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 03.11.2023, 18:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je sedmnácté kolo extraligy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC Olomouc a HC Dynamo Pardubice.
     
    HC Olomouc

    Olomoučtí hokejisté se v tabulce nacházejí na devátém místě s dvaceti body. Po prohře 2:3 na půdě Kladna pak plně bodovali doma proti Českým Budějovicím. Ty porazili 5:2. A na tuhle výhru pak navázali i v Karlových Varech, kde brali dva body po výhře 5:4 po samostatných nájezdech. Dnes by rádi uspěli zase před svými fanoušky, ale nečeká je nic lehkého.
     
    HC Dynamo Pardubice

    Na olomoucký led totiž zavítají pardubičtí hokejisté, kteří jsou na prvním místě extraligové tabulky. Dosud nasbírali osmatřicet bodů a opět patří ke špičce. Minulý pátek klopýtli s druhým Litvínovem, jenž doma vyhrál 4:1. Nyní už jsou ale opět na vítězné vlně, když nejprve vyhráli 6:2 na Kladně a naposledy pak uspěli doma, ke porazili Spartu Praha těsně 4:3. Zapíší v Olomouci třetí výhru v řadě?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Sedláček (Konrád) – Rašner, Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Rutar, Švrček, Mareš – Orsava, Nahodil (A), Káňa – Bambula, Knotek (A), Kunc – Navrátil, Anděl, Plášek ml. – P. Musil, Macuh, Kusko.
    Trenér: Jan Tomajko

    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Hrádek, Vála, Kolář – Říčka, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Cienciala, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček (A), Vondráček – Paulovič.
    Trenér: Václav Varaďa

    Rozhodčí: Kika, Cabák – Axman, Blažek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Hned se do akce dostali hosté, Tomáš Hyka ale nezpracoval dobře puk a ten končí mimo tři tyče.
     
    01:09
    Na druhé straně se do velké šance dostal Michal Kunc, který v prostoru mezi kruhy pálil tvrdě z pokleku. Roman Will ale tváří v tvář domácímu útočníkovi uspěl a má první zákrok!
     
    01:36
    Pardubičtí se hned natlačili znovu před klec Jakuba Sedláčka, ale nikdo z Dynama nedokázal ohrozit jeho branku.
     
    02:14
    Ve středním pásmu vybojovali na svou stranu puk hosté a opět se řítili před Jakuba Sedláčka, ale nakonec před jeho klecí nezahrozili.
     
    02:50
    Jakub Orsava nahodil puk k zadnímu mantinelu pro Jana Káňu, ten se pak dostal mezi kruhy, ale jeho švih šel mimo. Na druhé straně pak prověřil Sedláčka Lukáš Radil a i domácí brankář svůj tým podržel.
     
    03:42
    Jan Knotek vyhrál buly v útočném pásmu a Olomoučtí se uhnízdili před Romanem Willem. Z mezikruží pak tvrdě pálil Dalibor Řezníček a hostující brankář betonem vyrazil puk do ochranné sítě!
     
    04:51
    Nepřesná rozehrávka Pardubic znamenala ztrátu puku v útočném pásmu a kotouč tak vytahují ven zase domácí hráči.
     
    06:08
    Domácí sebrali kotouč soupeři a postupně se dostali zase až do teritoria Dynama, tentokráte ale branku Romana Willa neohrozili.
     
    07:04
    Vhazovalo se před Jakubem Sedláčkem, úspěšný byl Adam Musil, který tak zajistil hostům pobyt v útočném pásmu.
     
    07:40
    Martin Kaut od pravého hrazení nahazoval puk do předbrankového prostoru, ale zde se pohybující Adam Musil na kotouč nedosáhl.
     
    08:16
    Těsně před brankou domácích číhal na puk Lukáš Sedlák, ale puk se k němu nedostal.
     
    08:42
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení a otevírají účet zápasu. Jakub Navrátil přiťukl kotouč nezištně do prostoru mezi kruhy, kde byl volný a v dobré střelecké pozici ALEX RAŠNER a jeho následná svižná rána končí za zády Romana Willa – 1:0. Asistence: Jakub Navrátil.
     
    09:52
    Hosté se hned po vhazování ve středovém kruhu dostali až před branku soupeře, z pravého kruhu to zkusil Jan Mandát, ale Jakub Sedláček byl proti. Kotouč jistí a má ho ve své moci. Po komerční přestávce se pak bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    10:02
    Jakub Sedláček hned musel zasahovat a opět po zákroku přerušuje hru. Buly po levici domácího brankáře.
     
    10:18
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno. Domácí se příliš dlouho z vedení neradovali a začíná se znovu od začátku. Od modré čáry vyslal dalekonosnou střelu ONDŘEJ VÁLA a ta nakonec zapadla až do sítě Jakub Sedláčka – 1:1. Asistence: Martin Kaut a Adam Musil.
     
    11:07
    Hosté ožili a opět se natlačili před klec Olomouce, kde vyslali další pokus, se kterým si ale poradila domácí obrana.
     
    12:00
    Patrik Poulíček vyslal nebezpečnou stranu ze střední vzdálenosti a Jakub Sedláček ve svém brankovišti znovu vše jistí a drží svůj tým.
     
    12:46
    Martin Kaut z dálky prověřil pozornost Jakuba Sedláčka, ten zakročit nemusel, protože touš končí pouze na zadním mantinelu, který jen zaduněl.
     
    13:07
    Další komerční přestávka.
     
    13:45
    Adam Rutar napřáhl ke střele a před Willem dorážel Jan Bambula, ovšem Roman Will zakročil a vykopl puk do bezpečí a mimo ohrožení jeho branky.
     
    14:18
    Hykova střela málem ohrozila Sedláčka, následoval pokus také Tomáše Hyky a domácí brankář se teď mezi třemi tyčemi zapotil.
     
    15:01
    Hrádkova střela končí na Jakubu Sirotovi a domácí bek poté vytahuje puk na druhou stranu a Olomouc tak může jít útočit.
     
    15:35
    A Roman Will na druhé straně zastavil nebezpečnou střelu Jana Švrčka a má puk ve své moci. Následuje krátká pauza a vhazovat se bude po Willově pravé ruce.
     
    16:01
    Olomoučtí se usadili v pásmu hostů, kde vznikl souboj o puk u hrazení. Nakonec ho vydolovali hráči Dynama a ti otáčejí hru opačným směrem.
     
    17:06
    Tomáš Hyka zavezl kotouč do pásma, kde se poté hosté snažili poprvé strhnout vedení na svou stranu, ale to se nekonalo. Znovu byl mezi třemi tyčemi pozorný Jakub Sedláček.
     
    18:11
    Lukáš Anděl nastavil hůl mezi kruhy, kde tečoval nahození Bambuly, ale vše jistí pozorný Roman Will. Hra je přerušena, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    18:27
    Další pobyt domácích v pásmu soupeře, v rohu nyní bojují o puk oba celky. Na svou stranu ho získal Jan Kolář a Pardubičtí míří znovu do akce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:38
    David Musil střílel od modré čáry a jeho pokus zastavil jeho jmenovec Pavel Musil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina duelu mezi Olomoucí a Pardubicemi je minulostí. V ní se do vedení dostali domácí hráči a měli náskok. Jenže moc dlouho se z vedení neradovali, protože soupeře brzy vyrovnal. Poté se už skóre neměnilo a oba celky tak půjdou do kabin za nerozhodného stavu. Sledovali jsme ale útočný hokej, který měl co nabídnout. Uvidíme, co nám přinese druhé dějství, které začne přibližně v 18:48.
     
    Střely na branku: 10 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Do druhé třetiny vstoupili domácí hráči s pukem na svých hokejkách, ale když se dostali do blízkosti Romana Willa, nezakončili přesně.
     
    20:42
    Na druhé straně střílel z první Michal Hrádek, bek Pardubic ale poslal kotouč jen nad branku Jakuba Sedláčka.
     
    21:34
    Nahození Karla Pláška zachytil Martin Kaut a Pardubičtí se snažili dostat se do zakončení před domácí brankou, ale to se jim nepovedlo a nyní zase útočí domácí hráči.
     
    23:29
    Jan Mandát poslal puk pro Patrika Poulíčka, který zakončil na levé straně, ale místo u své pravé tyče si pohlídal Jakub Sedláček a nechal hru zastavit.
     
    24:09
    Nahození Nahodila končí na obraně Pardubic a následně i v moci Romana Willa. Ten přerušuje hru a vhazovat se bude před jeho klecí.
     
    24:30
    Zakázané uvolnění Pardubic a vhazování před Romanem Willem se tak bude opakovat znovu. Domácí tak zadarmo získali útočné pásmo.
     
    24:41
    Branka Romana Willa se vychýlila ze svého postavení a bude muset být usazena zpět.
     
    25:03
    Martin Kaut si sjel do těsné blízkosti Jakuba Sedláčka a před ním šikovně sklepl puk, který ale končí opět na pozorném olomouckém brankáři.
     
    25:36
    Robert Říčka byl ve velké šanci a v blízkosti Jakuba Sedláčka pak jeho svatyni minul!
     
    26:17
    Další komerční přestávka.
     
    27:26
    Střela Jana Švrčka šla na teč spoluhráči, ale ten se nedokázal dostat do zakončení. Na druhé straně se pak před Sedláčkem neprosadil Adam Musil.
     
    28:01
    Sedláček se opět nenudil a nyní lapil další pokus od modré čáry a má puk ve své moci.
     
    28:25
    Olomouc poslala puk až k Sedláčkovi a je z toho zakázané uvolnění, takže se hra znovu stěhuje před olomouckou klec.
     
    28:30
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice vyhrály vhazování před domácí brankou, poté střílel Tomáš Dvořák a jeho pokus byl sražen jen před domácí brankoviště, kde byl ideálně postaven LUKÁŠ SEDLÁK a ten poté doklepl touš do odkryté Sedláčkovy sítě – 1:2. Asistence: Tomáš Dvořák.
     
    29:15
    Pardubickou partu tenhle gól nakopl a hosté se znovu dostali do blízkosti Jakuba Sedláčka, ale ten si ve své brance poradil a nedopustil, aby Dynamo šlo na vyšší náskok.
     
    29:46
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jan Švrček – 2 min., držení.
     
    29:50
    A nyní k tomu budou mít příležitost, když si jako vůbec první tým v tomto zápase vyzkouší přesilovou hru.
     
    30:30
    David Cienciala se natlačil na pravou stranu a v těsné blízkosti zakončoval nad jeho beton, ale domácí brankář švihl lapačkou a kotouč do ní ukryl! Tím výrazně svůj tým podržel.
     
    30:51
    Zápas se přehoupl do své druhé poloviny a hosté se stále snaží využít přesilovou hru, domácí jsou ale zatím proti.
     
    31:34
    Další šance pro hosty, Martin Kaut švihem vyzkoušel pozornost Jakuba Sedláčka, který uspěl a má puk ve své moci a zároveň pak přerušuje hru.
     
    31:46
    Švrček je na ledové ploše a domácí jsou tak v plném počtu.
     
    32:40
    Kusko poslal puk na modrou čáru na Mareše, který sice nahodil kotouč před soupeřovu klec, ale nebyl tam nikdo, kdo by se pokusil o teč či dorážku.
     
    33:28
    Hosté čelili další šanci Olomouce, ale nakonec si poradili a dostali puk k sobě a následovala akce před Sedláčkem, který nakonec nemusel vůbec zasahovat.
     
    35:08
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jakub Sirota – 2 min., krosček.
     
    35:50
    Domácí se dostali na kotouč a hned ho vyhodili daleko od Sedláčkovy branky.
     
    36:11
    Sedláček zakročil proti dvěma střelám hostů a poté se znovu jeho spoluhráči bleskově osvobozují.
     
    36:59
    Domácí oslabení zvládají velmi dobře a opět dostali kotouč do bezpečné vzdálenosti od Jakuba Sedláčka a patrně ho zvládnou znovu bez úhony.
     
    37:08
    Olomouc je v plném počtu.
     
    38:01
    Ondřej Vála golfákem napřáhl na levé straně a vyklepal výstroj Jakuba Sedláčka. Ten hru zastavuje a buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    38:35
    Anděl ztratil puk, ale domácí si ho hned vzali zpět, jenže před Romanem Willem nezakončili. Poté se puk ocitl ve středním pásmu a hosté mohou jít dopředu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:40
    Mareš nahodil puk před pardubickou branku, ale nebyl tam nikdo na teč. Nicméně domácí stále mají puk a zkoušejí ohrozit branku Romana Willa.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce a lépe se povedla Pardubicím, které strhly vedení na svou stranu a mají náskok o jednu branku. Zatím tak mají ke třem bodům o něco blíže než soupeř, ale v žádném případě není hotovo. Domácí se pokusí o vyrovnání, aby se vrátili zpět do hry o body.
     
    Střely na branku: 18 – 21
     
    Další třetina začne přibližně v 19:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Jan Káňa si sjel do prostoru mezi kruhy a jeho švih končí na Romanu Willovi. Ten tak zapsal důležitý zákrok a po něm hned puk poslal spoluhráčům.
     
    41:27
    Kotouč tečovali domácí hráči k zadnímu mantinelu, kde si ho sebral soupeř a Pardubice tak otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    42:24
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového náskoku. Od modré čáry střílel ONDŘEJ VÁLA, kotouč se pak odrazil od Lukáše Anděla, změnil směr a prošel Sedláčkovi mezi jeho betony – 1:3. Asistence: Jan Kolář a Tomáš Hyka.
     
    43:54
    Adam Musil napřáhl ke střele a ta končí na Jakubu Sedláčkovi.
     
    44:54
    Domácí se nyní zase podívali do útočné třetiny, tam ale byla obrana Dynama, která získala touš zase na svou stranu a hosté tak mohou opět otáčet hru.
     
    46:09
    David Cienciala posílal puk Martinu Kautovi, který ale minul jeho přihrávku. Následovala ztráta a do akce mohou pomalu vyrazit domácí hráči.
     
    47:04
    Tomáš Vondráček si nabruslil před Sedláčka, kde byl osamocen, ale jeho střela neprošla za jeho záda.
     
    48:10
    Ve středním pásmu se pokoušel získat na svou stranu puk Lukáš Sedlák, nakonec se to povedlo až jeho spoluhráči a Dynamo tak může opět zaútočit.
     
    48:53
    Před domácí brankou byl volný Robert Říčka, ale mezi kruhy se nedokázal prosadit před brankou Jakuba Sedláčka.
     
    49:26
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Rok Macuh – 2 min., sekání.
     
    50:15
    Lukáš Radil nahodil puk před branku, kde ho tečoval Martin Kaut. Ale Jakub Sedláček má kotouč ve své moci raději přerušuje hru.
     
    51:01
    Domácí dostali puk daleko od Jakuba Sedláčka a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    52:15
    Olomouc je v plném počtu.
     
    52:30
    Hosté se usadili před domácí brankou, kde ale puk získali na svou stranu Olomoučtí a ti pádí na opačnou stranu.
     
    52:42
    Adam Musil sebral nahozený puk v útočném pásmu, ale hosté o něj přišli a rodil se protiútok Olomouce, ale ten obrana Pardubic zastavila.
     
    53:18
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Michal Hrádek – 2 min., držení.
     
    53:39
    Hosté se hned dostali na puk a vyhodili ho až před branku Jakuba Sedláčka a šetří tak cenné vteřiny z početní nevýhody.
     
    54:01
    Ondruškovi utekl puk od modré čáry do středního pásma a ten letí až před domácí branku.
     
    55:18
    Pardubice jsou v plném počtu.
     
    56:04
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Čepice na led. Je tu hattrick pro ONDŘEJE VÁLU. Ten si nabruslil do prostoru mezi kruhy a jeho dělovka pak končí až za zády Jakuba Sedláčka – 1:4. Hosté tak mají v závěru třetí třetiny pohodlný náskok. Asistence: Tomáš Vondráček a Tomáš Zohorna
     
    56:39
    Jan Bambula po levém křídle pláchl všem a poté vystřelil, ale proti byl zákrok Romana Willa.
     
    57:32
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hezká akce hostů a ti navyšují své vedení. Na levou stranu dostal přihrávku MARTIN KAUT a jeho švih pak překonal Jakuba Sedláčka – 1:5. Asistence: Adam Musil.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    59:16
    Zápas se už jen dohrává, hosté se nikam neženou a domácí už vědí, že tenhle stav jen těžko mohou dohnat.
     
    59:45
    Ještě akce Sedláka, ale toho si pohlídala obrana Olomouce a to už bude z tohoto zápasu vše.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec vítězi 5:1 a zapisují další tři body v tabulce, kde si upevňují první místo. Hattrickem se blýskl obránce Pardubic Ondřej Vála.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:24:49)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 9. Rašner (Navrátil) – 11. Vála (Kaut, A. Musil), 29. Sedlák (T. Dvořák), 43. Vála (Kolář, Hyka), 57. Vála (Vondráček, Zohorna), 58. Kaut (A. Musil)


    HC Olomouc: Sedláček (Konrád) – Rašner, Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Rutar, Švrček, Mareš – Orsava, Nahodil (A), Káňa – Bambula, Knotek (A), Kunc – Navrátil, Anděl, Plášek ml. – P. Musil, Macuh, Kusko.
    Trenér: Jan Tomajko

    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Hrádek, Vála, Kolář – Říčka, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Cienciala, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček (A), Vondráček – Paulovič.
    Trenér: Václav Varaďa

    Rozhodčí: Kika, Cabák – Axman, Blažek
    bahis siteleri